Predstavniki Občine Bohinj so predstavili rezultate ukrepov za prometno razbremenitev okolice jezera.

Uspehi prometnega režima

V Bohinju so s spodbudnimi rezultati prve poletne sezone z novimi ukrepi za prometno razbremenitev jezerske sklede zelo zadovoljni in se z optimizmom podajajo v prihodnost z novimi ukrepi.

Bohinjska Bistrica – V Bohinju, ki se že vrsto let vsako poletje utaplja v pločevini, so pred letošnjim poletjem sprejeli vrsto ukrepov za prometno razbremenitev okolice jezera. Po zaključeni poletni sezoni, v kateri so ob podražitvi parkirnin ob obali Bohinjskega jezera obiskovalcem ponudili ugodnejše parkiranje na bolj oddaljenih lokacijah in tri linije brezplačnega organiziranega prevoza, so z rezultati zadovoljni. »Poletni prometni režim dobro sprejet,« je dejal bohinjski podžupan v opravljanju županske funkcije Jože Sodja in dodal, da tokrat za razliko od prejšnjih let niso bili deležni pripomb na poviševanje parkirnin. Ker se je veliko obiskovalcev tudi odločilo za alternativne možnosti, so Bohinjci prepričani, da gredo začrtani ukrepi v pravo smer, tako so po pogovoru s potniki ugotovili, da si želijo pogostejših voženj, širitve prevozov do planine Blato na vse dni v tednu in podaljšanja voženj do jezera tudi do Ukanca. Kot še dodajajo na Občini Bohinj, je cilj počasno ukinjanje parkirišč ob jezeru: »Naš cilj je, da počasi ukinjamo parkirišča neposredno ob Bohinjskem jezeru in zviševanje pogostosti brezplačnega prevoza ter ureditev prometa na Pokljuki.« Dolgoročna vizija predvideva umik prometa od obale jezera in dvigovanje cen parkirnine na bližnjih parkiriščih ter širjenje oddaljenih parkirišč z brezplačnimi prevozi. Prihodki iz naslova parkirnin so brez davka znašali 325 tisoč evrov, stroški organiziranih prevozov pa dobrih 84 tisoč, zvišalo pa se je tudi število prodanih poletnih kartic mobilnosti s 3594 na 4345.

Direktor občinske uprave Miro Sodja pa dodaja, da bodo v prihodnje posebno pozornost posvetili podporni informatiki s spletno stranjo in aplikacijo za področje trajnostne mobilnosti, kjer bi radi sredstva zbrali v okviru projekta Julijske Alpe, apelirajo pa tudi na državo, da bolje poskrbi za področje trajnostne mobilnosti. Bohinjska občina se je pridružila tudi Evropskemu tednu mobilnosti in v tem času poskusno zaprla parkirišče ob tržnici, ki ga namerava v prihodnje dolgoročno zapreti in nameniti različnemu dogajanju, s čimer bi Bohinjska Bistrica pridobila tudi pravi center. Poteka pa tudi prenova ceste mimo občine v Bohinjski Bistrici, zaradi česar bo do predvidoma sredine oktobra urejen obvoz po zgornji bohinjski dolini. Investicijo na državni cesti izvaja država, občina pa prispeva štiristo tisoč evrov za ureditev pešpoti in trga pred občinsko stavbo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 21°

pretežno jasno
vlažnost: 75 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

16/28

ponedeljek

15/30

torek

17/34

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

OBVESTILA / Duplje, 24. junij 2019

Krvodajalska akcija

PRIREDITVE / Šenčur, 24. junij 2019

Utrip šole

OBVESTILA / Jesenice, 24. junij 2019

Poletne počitniške delavnice

IZLETI / Gozd - Martuljek, 25. junij 2019

Izlet na Sv. Višarje

PRIREDITVE / Štefanja Gora, Šenčur, 25. junij 2019

Palačinke na Šenturški Gori

IZLETI / Naklo, 25. junij 2019

Kolesarjenje po občini Naklo

PRIREDITVE / Gorje, 25. junij 2019

Ob začetku poletne sezone

PRIREDITVE / Šenčur, 27. junij 2019

Poletna glasbena srečanja

 

 
 

 

 
 
 

Poletni počitek / 07:22, 24. junij

Hahaha, peče a Johann ?
Potomce belih še danes boli in skeli :)
Neprecenljivo !

Poletni počitek / 21:35, 23. junij

Res je žalostno videti recimo na prireditvah v Radovljici, kako pijani potomci hodijo po grobu največjega Gorenjskega "borca" in njegovih tovarišev, ki so se borili za našo "svobodo".

V Evropi se naš glas sliši / 15:45, 23. junij

Ja, pajade! Samo orglce in čisto nič drugega!

Negotova prihodnost Adrie / 15:25, 23. junij

Grem stavt, da se bo vse skupaj preselilo v Lousane! Sam tam jih bodo pa Švicarji lovil, zarad Darwina. Jest pa mislm, da so povsod ti 'naši...

Negotova prihodnost Adrie / 14:47, 23. junij

Deželan:"Drugo , glavno, pa en sklad iz Muenchna, ki nima pojma o letalstvu že od začetka, za celi 100 jurjev. "____________________Ta sklad...

V Evropi se naš glas sliši / 14:34, 23. junij

"Če zaradi nezakonitih prehodov meja vlada kaos in se ljudje čutijo ogroženi, to ne prispeva k varnemu počutju ljudi.«
___________________________

Hmmm.

Negotova prihodnost Adrie / 13:52, 23. junij

Kere pa volte Primož?