Predstavniki Občine Bohinj so predstavili rezultate ukrepov za prometno razbremenitev okolice jezera.

Uspehi prometnega režima

V Bohinju so s spodbudnimi rezultati prve poletne sezone z novimi ukrepi za prometno razbremenitev jezerske sklede zelo zadovoljni in se z optimizmom podajajo v prihodnost z novimi ukrepi.

Bohinjska Bistrica – V Bohinju, ki se že vrsto let vsako poletje utaplja v pločevini, so pred letošnjim poletjem sprejeli vrsto ukrepov za prometno razbremenitev okolice jezera. Po zaključeni poletni sezoni, v kateri so ob podražitvi parkirnin ob obali Bohinjskega jezera obiskovalcem ponudili ugodnejše parkiranje na bolj oddaljenih lokacijah in tri linije brezplačnega organiziranega prevoza, so z rezultati zadovoljni. »Poletni prometni režim dobro sprejet,« je dejal bohinjski podžupan v opravljanju županske funkcije Jože Sodja in dodal, da tokrat za razliko od prejšnjih let niso bili deležni pripomb na poviševanje parkirnin. Ker se je veliko obiskovalcev tudi odločilo za alternativne možnosti, so Bohinjci prepričani, da gredo začrtani ukrepi v pravo smer, tako so po pogovoru s potniki ugotovili, da si želijo pogostejših voženj, širitve prevozov do planine Blato na vse dni v tednu in podaljšanja voženj do jezera tudi do Ukanca. Kot še dodajajo na Občini Bohinj, je cilj počasno ukinjanje parkirišč ob jezeru: »Naš cilj je, da počasi ukinjamo parkirišča neposredno ob Bohinjskem jezeru in zviševanje pogostosti brezplačnega prevoza ter ureditev prometa na Pokljuki.« Dolgoročna vizija predvideva umik prometa od obale jezera in dvigovanje cen parkirnine na bližnjih parkiriščih ter širjenje oddaljenih parkirišč z brezplačnimi prevozi. Prihodki iz naslova parkirnin so brez davka znašali 325 tisoč evrov, stroški organiziranih prevozov pa dobrih 84 tisoč, zvišalo pa se je tudi število prodanih poletnih kartic mobilnosti s 3594 na 4345.

Direktor občinske uprave Miro Sodja pa dodaja, da bodo v prihodnje posebno pozornost posvetili podporni informatiki s spletno stranjo in aplikacijo za področje trajnostne mobilnosti, kjer bi radi sredstva zbrali v okviru projekta Julijske Alpe, apelirajo pa tudi na državo, da bolje poskrbi za področje trajnostne mobilnosti. Bohinjska občina se je pridružila tudi Evropskemu tednu mobilnosti in v tem času poskusno zaprla parkirišče ob tržnici, ki ga namerava v prihodnje dolgoročno zapreti in nameniti različnemu dogajanju, s čimer bi Bohinjska Bistrica pridobila tudi pravi center. Poteka pa tudi prenova ceste mimo občine v Bohinjski Bistrici, zaradi česar bo do predvidoma sredine oktobra urejen obvoz po zgornji bohinjski dolini. Investicijo na državni cesti izvaja država, občina pa prispeva štiristo tisoč evrov za ureditev pešpoti in trga pred občinsko stavbo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

oblačno
vlažnost: 80 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

4/13

ponedeljek

1/13

torek

0/12

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Cerklje, 25. marec 2019

Ustanovni občni zbor

PRIREDITVE / Gorenjska, 25. marec 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Cerklje, 26. marec 2019

Resnica

PRIREDITVE / Naklo, 26. marec 2019

Knjiga Miha Dovžan – fant z zlatimi prsti

IZLETI / Preddvor, 26. marec 2019

Pohod na Grmado nad Polhovim Gradcem

PRIREDITVE / Cerklje, 26. marec 2019

Sindrom fibromialgije in kronične utrujenosti

OBVESTILA / Škofja Loka, 28. marec 2019

Občni zbor

IZLETI / Kranj, 28. marec 2019

Po Orionovi poti

 

 
 

 

 
 
 

Fraport lani precej povečal dobiček / 23:02, 24. marec

Nemci uporabljajo najmočnejšo mišico, zato so dobri gospodarji. Slovenceljni si bili vedno dobri v metanju polen in kraji. 500 let pod Nemci, pa še vedno hlapci.

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 21:18, 24. marec

Super !!

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 18:40, 24. marec

No, tale komentar bi pa lahko zadržal zase osebno!

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 16:12, 24. marec

Ja gdor uživa v takšni Glasbi? Naj bo,za mene je vseskupaj en cigule migule,

Domen Prevc drugi na finalni tekmi sezone v Planici, Kobayashi veliki globus potrdil z zmago / 16:10, 24. marec

No ja ni švoh a vse eno doma bi moral zmagati.

Fraport lani precej povečal dobiček / 09:32, 24. marec

Fraport se koplje v plusu, Adria, ki mu prinese največ, pa v minusu!

Poljakom ekipna tekma v Planici, Slovenija tretja / 17:16, 23. marec

Srečno in uspešno še naprej, leteči Kranjec !!