V Polycomu so novo, pametno tovarno odprli aprila letos. / Foto: Gorazd Kavčič

Krki prvi naziv tovarne leta

Na prvem izboru tovarne leta je zmagal obrat Notol 2, ki ga je novomeška Krka odprla konec leta 2015. Med finalisti letošnjega izbora sta bili tudi podjetji z Loškega – Polycom in Domel.

Kranj – V prostorih kranjskega podjetja Iskratel so v sredo razglasili zmagovalca prvega izbora za najboljše proizvodno podjetje v Sloveniji. Naziv tovarna leta 2018 je strokovna komisija podelila novomeški Krki oziroma njenemu novemu obratu Notol 2. V ožji izbor za tovarno leta se je sicer uvrstilo 14 podjetij, poleg zmagovalca pa sta bila finalista še Polycom Škofja Loka in Domel Železniki. Izbor organizira časnik Finance oz. njen portal Tovarna leta v sodelovanju s podjetjem KPMG, strokovnim partnerjem izbora.

Z nagrado tovarna leta posebej nagrajujejo tehnološko naprednost proizvodnih podjetij oziroma sposobnost podjetij, da v svoji proizvodnji in pri svojem poslovanju uporabljajo novejše, zmogljivejše in boljše tehnologije in procese, kar se pozitivno izkaže v poslovnih rezultatih podjetja. Predsednik strokovne komisije Anton Papež, svetovalec uprave družbe Interenergo, je poudaril, da je vsak od treh finalistov zmagovalec v svoji kategoriji. »Zmagovalec izbora, Krkina tovarna Notol 2, je pač, kot je nam znano, trenutno v Sloveniji najbolj kompleksna, računalniško vodena in avtomatizirana tovarna. To je tudi prevladalo pri končni odločitvi,« je pojasnil. Ob tem je dodal, da bi bilo morda v prihodnosti dobro razmisliti o izboru tovarne leta v vsaj dveh različnih kategorijah.

Iztok Stanonik, direktor poljanskega Polycoma, je povedal, da finalisti izbora prihajajo iz različnih branž in so zato med seboj težko primerljivi, se pa z odločitvijo komisije strinja. Predsednik uprave Domel Holdinga Matjaž Čemažar je ob tem pristavil, da je izbor tovarne leta odlična priložnost za izmenjavo dobrih praks in ozaveščanje javnosti o pomembnosti uvajanja naprednih tehnologij in procesov v proizvodnjo.

»Z obratom Notol 2 smo zagotovo naredili velik preboj oziroma napredek na farmacevtskem področju. Povečali smo tako produktivnost in fleksibilnost kot tudi kakovost svojih izdelkov,« pa je dejala Nataša Pevec, vodja obrata Notol 2. Krka je Notol 2, moderen obrat za proizvodnjo trdnih oblik zdravil, ki ga je v sodelovanju z uveljavljenimi domačimi in tujimi podjetji zasnovala z lastnim znanjem in inovativnimi rešitvami, odprla konec leta 2015, vanj pa je vložila dvesto milijonov evrov. V obratu z 270 zaposlenimi obvladujejo pet računalniško vodenih tehtalnih linij (na vsaki stehtajo do petsto kilogramov surovin na dan), šest visoko zmogljivih granulatorjev, v katerih pripravijo od deset do 150 kilogramov granulata, 13 tabletirk (na eni tabletirki lahko na uro izdelajo med trideset in 250 tisoč tablet), osem strojev za oblaganje, v katerih lahko obložijo naenkrat do 250 kilogramov tablet, in 14 pakirnih linij z 28 roboti.

Oddajte svoj komentar

Kranj 2°

pretežno jasno
vlažnost: 98 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

2/16

torek

5/21

sreda

5/20

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Preddvor, 23. oktober 2018

Pohod na Trupejevo poldne

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Trzin, 23. oktober 2018

Tropski paradiž – Panama

PREDAVANJA / Kranj, 23. oktober 2018

Pravilna prehrana kot orožje proti stresu

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. oktober 2018

Komemoracije ob dnevu mrtvih

OBVESTILA / Kranjska Gora, 24. oktober 2018

Peka potice v krušni peči

IZLETI / Kranj, 25. oktober 2018

Na Lepenatko

PRIREDITVE / Gorenjska, 25. oktober 2018

Komemoracije ob dnevu mrtvih

 

 
 

 

 
 
 

Danes se je začela volilna kampanja / 09:47, 19. oktober

Iztok Purič je skupni kandidat stranke Več za Kranj aktualnega župana Kranja Boštjana Trilarja, Liste za razvoj Kranja in Stranke Alenke Bra...

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.

Skrbeti nas mora sedanjost / 06:37, 9. oktober

Vsako netenje sovraštva in poveličevanja fašizma, nacizma je potrebno v kali zatreti in jim pljuniti v ksiht izmečkom slovenskega naroda! Iz...