Priznanje zaposlenim za posebne dosežke pri delu in doprinos k dvigu storitve je v Kranjsko Goro odnesla tudi vodja hotela Korona Marija Zupančič Falak.

Priznanja tudi na Gorenjsko

Turistična zveza Slovenije je v ponedeljek zvečer podelila priznanja najboljšim v letošnji akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna.

Kranj – Priznanja najboljšim v akciji, ki je bila letos že 27. po vrsti, so podelili na osrednjem turističnem dogodku v Sloveniji – Dnevih slovenskega turizma, ki so bili v Portorožu med 8. in 10. oktobrom.

Letos se je na državno tekmovanje akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna uvrstilo 105 mest in krajev, dvajset kampov in glampingov, šest mladinskih prenočišč, 21 tematskih poti in vsi Petrolovi bencinski servisi. Priznanja so podelili najbolje ocenjenim mestom, turističnim, zdraviliškim in izletniškim krajem, kampom, glampingom, mladinskim prenočiščem, mestnim, vaškim in trškim jedrom, tematskim potem in Petrolovim bencinskim servisom ter zmagovalcem spletnega glasovanja. Med zmagovalci je tudi nekaj gorenjskih turističnih destinacij in produktov, in sicer je med turističnimi kraji prvo mesto pripadlo Kranjski Gori, najboljši kamp je Kamp Danica v Bohinjski Bistrici, naj tematska pot je postala Kneippova bosonoga pot v Termah Snovik, glas ljudstva v spletnem glasovanju pa je na prvo mesto za urejenost med večjimi mesti postavil Kranj. Med srednjimi mesti so se Medvode uvrstile na tretje mesto, prav tako na tretje mesto se je uvrstil Bencinski servis Domžale.

Posebno priznanje za izjemen prispevek k razvoju slovenskega turizma je prejel tudi pobudnik, dolgoletni direktor in danes prokurist Term Snovik Ivan Hribar, priznanja so se v okviru prireditve razveselili tudi čebelarji, saj je Društvo turističnih novinarjev Slovenije Čebelarski zvezi Slovenije in predsedniku Boštjanu Noču podelilo prestižno nagrado kristalni Triglav 2018, priznanje za življenjsko delo v gostinstvu pa je prejel Jernej Petač iz Gostilne Mihovec v Zgornjih Pirničah.

V okviru Dnevov slovenskega turizma je potekal tudi 65. Gostinsko-turistični zbor Slovenije in v dveh dneh postregel z 28 tekmovanji, predavanji, okroglimi mizami in različnimi turistično-gostinskimi nagradami za dobro opravljeno delo v preteklosti. Med prejemniki priznanj Turistično-gostinske zbornice za kakovost in uspešnost so tudi zaposleni Skupine Hit, družba Hit Alpinea in igralniško-zabaviščni center Perla iz Kranjske Gore, priznanje za investicije, pestrost ponudbe in dvig kakovosti storitve ter za oblikovanje inovativnih turističnih produktov so prejeli tudi v Rikli balance hotelu na Bledu in Kampu Šobec, priznanje za trideset let je prejel kamp Kamne (Ana Voga) z Dovjega, priznanje za dvajsetletno podporo Gostinsko-turističnemu zboru pa je prejelo kamniško podjetje Pos elektronček.

Oddajte svoj komentar

Kranj -4°

pretežno oblačno
vlažnost: 92 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

-3/0

četrtek

-1/2

petek

-1/2

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

OBVESTILA / Škofja Loka, 13. december 2018

Spremljevalni program Izložb domišljije

IZLETI / Šenčur, 13. december 2018

Pohod v neznano

IZLETI / Kranj, 13. december 2018

V neznano

PRIREDITVE / Gorenjska, 13. december 2018

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Tržič, 13. december 2018

Predstavitev minule sezone tržiških alpinistov

PREDAVANJA / Jesenice, 13. december 2018

Konservatorsko-restavratorski posegi na slikah

OBVESTILA / Škofja Loka, 14. december 2018

Spremljevalni program Izložb domišljije

RAZSTAVE / Milje, 14. december 2018

Razstava jaslic

 

 
 

 

 
 
 

Šenčur Kravosu / 23:29, 12. december

Bi rekel, da je v občini Šenčur dnarja kot listja in trave! No trava na travniku, kamor so pred dvema, tremi leti posadili nekaj sto sadik g...

Bohinj: Jože Sodja ali Bojan Traven / 12:31, 11. december

Smučišče Kobla je zavozil eks gostinec Kramar, ki je trmasto podpiral eks investitorja Čokla, tudi Traven ni bil proti - kljub vsem dejstvom...

Arhiv Gorenjskega glasa je verodostojen / 21:00, 10. december

Super, sicer je ta arhiv res zakon zadeva !

Fak četrti, na Pokljuki bo v teh dneh še zanimivo / 16:00, 10. december

Django,
ti še dons 10.12 ne bi bil na cilju, jasno?

Negovalni kader odhaja v proizvodnjo, trgovino ... / 23:55, 9. december

Še dobro, da nam zadnjih 10 let vladajo socialno in solidarnostno usmerjene politične stranke. Kakšno bi bilo šele stanje, če bi nam vladali...

Fak četrti, na Pokljuki bo v teh dneh še zanimivo / 17:30, 9. december

Ja gdo pa bo drugi kot Fak, in je dober za vse razen seveda nositi Slovensko zastavo, nimam komentarjev.

Negovalni kader odhaja v proizvodnjo, trgovino ... / 17:25, 9. december

Če gre vse po gobe je razumljivo da bo tudi v domovih kmalu isto, a kaj ko od naše vlade nemoremo pričakovati drugega.