Priznanje zaposlenim za posebne dosežke pri delu in doprinos k dvigu storitve je v Kranjsko Goro odnesla tudi vodja hotela Korona Marija Zupančič Falak.

Priznanja tudi na Gorenjsko

Turistična zveza Slovenije je v ponedeljek zvečer podelila priznanja najboljšim v letošnji akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna.

Kranj – Priznanja najboljšim v akciji, ki je bila letos že 27. po vrsti, so podelili na osrednjem turističnem dogodku v Sloveniji – Dnevih slovenskega turizma, ki so bili v Portorožu med 8. in 10. oktobrom.

Letos se je na državno tekmovanje akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna uvrstilo 105 mest in krajev, dvajset kampov in glampingov, šest mladinskih prenočišč, 21 tematskih poti in vsi Petrolovi bencinski servisi. Priznanja so podelili najbolje ocenjenim mestom, turističnim, zdraviliškim in izletniškim krajem, kampom, glampingom, mladinskim prenočiščem, mestnim, vaškim in trškim jedrom, tematskim potem in Petrolovim bencinskim servisom ter zmagovalcem spletnega glasovanja. Med zmagovalci je tudi nekaj gorenjskih turističnih destinacij in produktov, in sicer je med turističnimi kraji prvo mesto pripadlo Kranjski Gori, najboljši kamp je Kamp Danica v Bohinjski Bistrici, naj tematska pot je postala Kneippova bosonoga pot v Termah Snovik, glas ljudstva v spletnem glasovanju pa je na prvo mesto za urejenost med večjimi mesti postavil Kranj. Med srednjimi mesti so se Medvode uvrstile na tretje mesto, prav tako na tretje mesto se je uvrstil Bencinski servis Domžale.

Posebno priznanje za izjemen prispevek k razvoju slovenskega turizma je prejel tudi pobudnik, dolgoletni direktor in danes prokurist Term Snovik Ivan Hribar, priznanja so se v okviru prireditve razveselili tudi čebelarji, saj je Društvo turističnih novinarjev Slovenije Čebelarski zvezi Slovenije in predsedniku Boštjanu Noču podelilo prestižno nagrado kristalni Triglav 2018, priznanje za življenjsko delo v gostinstvu pa je prejel Jernej Petač iz Gostilne Mihovec v Zgornjih Pirničah.

V okviru Dnevov slovenskega turizma je potekal tudi 65. Gostinsko-turistični zbor Slovenije in v dveh dneh postregel z 28 tekmovanji, predavanji, okroglimi mizami in različnimi turistično-gostinskimi nagradami za dobro opravljeno delo v preteklosti. Med prejemniki priznanj Turistično-gostinske zbornice za kakovost in uspešnost so tudi zaposleni Skupine Hit, družba Hit Alpinea in igralniško-zabaviščni center Perla iz Kranjske Gore, priznanje za investicije, pestrost ponudbe in dvig kakovosti storitve ter za oblikovanje inovativnih turističnih produktov so prejeli tudi v Rikli balance hotelu na Bledu in Kampu Šobec, priznanje za trideset let je prejel kamp Kamne (Ana Voga) z Dovjega, priznanje za dvajsetletno podporo Gostinsko-turističnemu zboru pa je prejelo kamniško podjetje Pos elektronček.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

delno oblačno
vlažnost: 56 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

2/16

torek

3/21

sreda

5/19

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Preddvor, 23. oktober 2018

Pohod na Trupejevo poldne

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Trzin, 23. oktober 2018

Tropski paradiž – Panama

PREDAVANJA / Kranj, 23. oktober 2018

Pravilna prehrana kot orožje proti stresu

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 23. oktober 2018

Za otroke

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Radovljica, 23. oktober 2018

Preseganje smrti

PRIREDITVE / Tržič, 23. oktober 2018

Literarni večer z Mojco Širok

 

 
 

 

 
 
 

Zadnja redna seja v Žirovnici / 10:54, 23. oktober

Kašarjem, tudi županu bi rad tole povedal! Cesta skozi vasi je lepo urejena. No, razen ožin, ki pa jih ne morejo odpraviti, razen s podrtjem...

Danes se je začela volilna kampanja / 09:47, 19. oktober

Iztok Purič je skupni kandidat stranke Več za Kranj aktualnega župana Kranja Boštjana Trilarja, Liste za razvoj Kranja in Stranke Alenke Bra...

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.