Priznanje zaposlenim za posebne dosežke pri delu in doprinos k dvigu storitve je v Kranjsko Goro odnesla tudi vodja hotela Korona Marija Zupančič Falak.

Priznanja tudi na Gorenjsko

Turistična zveza Slovenije je v ponedeljek zvečer podelila priznanja najboljšim v letošnji akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna.

Kranj – Priznanja najboljšim v akciji, ki je bila letos že 27. po vrsti, so podelili na osrednjem turističnem dogodku v Sloveniji – Dnevih slovenskega turizma, ki so bili v Portorožu med 8. in 10. oktobrom.

Letos se je na državno tekmovanje akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna uvrstilo 105 mest in krajev, dvajset kampov in glampingov, šest mladinskih prenočišč, 21 tematskih poti in vsi Petrolovi bencinski servisi. Priznanja so podelili najbolje ocenjenim mestom, turističnim, zdraviliškim in izletniškim krajem, kampom, glampingom, mladinskim prenočiščem, mestnim, vaškim in trškim jedrom, tematskim potem in Petrolovim bencinskim servisom ter zmagovalcem spletnega glasovanja. Med zmagovalci je tudi nekaj gorenjskih turističnih destinacij in produktov, in sicer je med turističnimi kraji prvo mesto pripadlo Kranjski Gori, najboljši kamp je Kamp Danica v Bohinjski Bistrici, naj tematska pot je postala Kneippova bosonoga pot v Termah Snovik, glas ljudstva v spletnem glasovanju pa je na prvo mesto za urejenost med večjimi mesti postavil Kranj. Med srednjimi mesti so se Medvode uvrstile na tretje mesto, prav tako na tretje mesto se je uvrstil Bencinski servis Domžale.

Posebno priznanje za izjemen prispevek k razvoju slovenskega turizma je prejel tudi pobudnik, dolgoletni direktor in danes prokurist Term Snovik Ivan Hribar, priznanja so se v okviru prireditve razveselili tudi čebelarji, saj je Društvo turističnih novinarjev Slovenije Čebelarski zvezi Slovenije in predsedniku Boštjanu Noču podelilo prestižno nagrado kristalni Triglav 2018, priznanje za življenjsko delo v gostinstvu pa je prejel Jernej Petač iz Gostilne Mihovec v Zgornjih Pirničah.

V okviru Dnevov slovenskega turizma je potekal tudi 65. Gostinsko-turistični zbor Slovenije in v dveh dneh postregel z 28 tekmovanji, predavanji, okroglimi mizami in različnimi turistično-gostinskimi nagradami za dobro opravljeno delo v preteklosti. Med prejemniki priznanj Turistično-gostinske zbornice za kakovost in uspešnost so tudi zaposleni Skupine Hit, družba Hit Alpinea in igralniško-zabaviščni center Perla iz Kranjske Gore, priznanje za investicije, pestrost ponudbe in dvig kakovosti storitve ter za oblikovanje inovativnih turističnih produktov so prejeli tudi v Rikli balance hotelu na Bledu in Kampu Šobec, priznanje za trideset let je prejel kamp Kamne (Ana Voga) z Dovjega, priznanje za dvajsetletno podporo Gostinsko-turističnemu zboru pa je prejelo kamniško podjetje Pos elektronček.

Oddajte svoj komentar

Kranj 17°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

17/24

petek

16/28

sobota

17/28

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

GLASBA / Tržič, 23. avgust 2019

Koncert skupine Katrinas

GLEDALIŠČE / Križe, 23. avgust 2019

Vikend gledališkega smeha

RAZSTAVE / Jesenice, 23. avgust 2019

Fotografije iz tematskih delavnic

IZLETI / Kranj, 23. avgust 2019

Izlet za delavce in člane društva na Primorsko

GLEDALIŠČE / Križe, 24. avgust 2019

Vikend gledališkega smeha

PRIREDITVE / Tržič, 24. avgust 2019

Festival Paradiž

IZLETI / Preddvor, 24. avgust 2019

Družinski pohod k partizanski bolnici Košuta

PRIREDITVE / Draga pri Igu, 24. avgust 2019

Koliščarski dan – Po sledeh Jalnovih Bobrov

 

 
 

 

 
 
 

V hribe osemkrat poletela tudi dežurna ekipa z Brnika / 23:06, 22. avgust

Vsa čast GRS - vsem, ki poznajo kozje stezice v skalah, da rešujejo ljudi. Ponoči, v mrazu, popoldan v nedeljo, kadarkoli. Nad previsi, vse...

Še enkrat bi bila mlada / 21:17, 22. avgust

Ja obisk sorodnikov...……. da se bodo stepli za dediščino. Pa KS, RK in župan pa še kakšen iz RKC. Bolj si star, več se ti jih nalima čestit...

Trikrat preverjali hitrost / 20:58, 22. avgust

Če so ugotovili samo toliko kršitev, potem so fer. Ker za XY km nad dovoljeno hitrostjo (na hinavskih točkah) nekoga lahko olupiš, da bo č...

Volk in kmet (sodobna basen) / 20:07, 22. avgust

Rdeča kapica je vprašala babico, zakaj ima tako velke oči.
Je rekla babica, a ne vidiš, da serjem.

Volk in kmet (sodobna basen) / 18:47, 22. avgust

Medvedja toleranca V Gorjah zvoni, da se turn maje,a medved boji se ga ne.Na Revovci (100 m od hiš v Spodnjih Gorjah) razdre čebelnjak,da po...

Trikrat preverjali hitrost / 17:17, 22. avgust

PREVOD ZGORNJEGA ČLANKA v eni povedi:


polnili so občinski proračun.

Gorenjski bi dodali tudi Vrhniko / 12:38, 22. avgust

Na Vrhniki nočejo biti Gorenjci ?! :)
haha