Žiga Jan Krese je skladbam priznanih glasbenikov dodal osebno noto. / Foto: Tina Dokl

Sproščujoč glasbeni večer

V kranjskem lokalu Panorama Stara Pošta je prvič nastopil mlad in nadarjen glasbenik Žiga Jan Krese iz Križ pri Tržiču. Jesenice so postale bogatejše za slušni center, barmana brata Fartek pa se ta teden mudita v Talinu v Estoniji.

Na Jesenicah so konec septembra v Mercatorjevem centru odprli novi slušni center Audio BM. Kdor jih je obiskal na dan odprtja, je lahko brezplačno preveril tudi svoj sluh, a to lahko storite pravzaprav vedno. Znani so po kakovostni storitvi, individualnem pristopu, z veseljem pomagajo in svetujejo. Obiskovalcem so na dan odprtja novega slušnega centra predstavili ponudbo slušnih aparatov in tehničnih pripomočkov, pričakali pa so jih prijazni direktor slušnih centrov Audio BM v Sloveniji Franci Urankar v družbi akustikov za slušne aparate: Aleksandra Zorića, Romana Demirja in Milana Čarmana. Centrov je kar trinajst, od tega pa je jeseniški drugi na Gorenjskem – poleg tistega v Kranju.

Žiga Jan Krese poje, odkar govori. Je študent Akademije za glasbo, član skupine Perpetuum Jazzile in glavni pevec avtorskega benda Iskreni kreteni. V poletnem času smo lahko njegovo petje vsak četrtek občudovali v priznanem ljubljanskem lokalu, prepeval pa je tudi po Gorenjski. Izjemen vokal je Žiga Jan tokrat pospremil z igranjem klavirja, pel je slovensko in svetovno popularno ter zimzeleno glasbo. Pravi, da mu je vsaka pesem, ki jo zapoje, zelo blizu, hkrati ji doda še osebno noto in tako melodije Jana Plestenjaka, Nine Pušlar, Kvatropircev, Oliverja Dragojeviča, Robbieja Williamsa, Bryana Adamsa ... v njegovi izvedbi pričarajo res poseben in sproščujoč glasbeni večer. Panorama Stara Pošta pa obljublja še več tovrstnih nastopov lokalnih glasbenikov: v oktobru bodo gostili škofjeloško zasedbo Moon Time Quartet, decembra božični večer s Tilnom Lotričem, Žiga Jan Krese pa se na oder Panorame vrača prihodnje leto na dan zaljubljencev.

Brata Fartek – mlajši Jožef in starejši Tomaž – iz Mengša se ta teden mudita na svetovnem prvenstvu v mešanju barskih pijač v Talinu v Estoniji. Jožef je Slovenijo predstavljal v atraktivnem mešanju pijač s svojim little mixom oziroma malo mešanico, Tomaž pa v klasični kategoriji s koktajlom forest dream ali gozdne sanje. Tomaž je letos ponovno zmagal na domačem terenu – na državnem prvenstvu barmanov v Rimskih termah marca – in kot državni prvak tako zastopal Slovenijo na svetovnem prvenstvu, na katero se je odpravil nasmejan in po dober rezultat. In čisto mogoče je, da sta Fartkova edina brata na svetu, ki letos na tekmovanju zastopata eno državo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 17°

pretežno jasno
vlažnost: 93 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

13/31

ponedeljek

16/32

torek

18/29

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

IZLETI / Kranj, 20. avgust 2019

Turistično-kopalni izlet v Izolo

PRIREDITVE / Kranj, 20. avgust 2019

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 20. avgust 2019

Kolesarski izlet

IZLETI / Sebenje, Tržič, Kovor, 20. avgust 2019

Z rednim avtobusom in kolesi po doživetja narave, zgodovine in podeželja

FILM / Jesenice, 20. avgust 2019

Torkova kinoteka

IZLETI / Kranj, 22. avgust 2019

V sotesko Hvadnik

IZLETI / Kranj, 22. avgust 2019

Na Podgorski vrh

PRIREDITVE / Kranj, 22. avgust 2019

Medgeneracijske prireditve

 

 
 

 

 
 
 

Umrl je Ivan Oman, eden ključnih osamosvojiteljev Slovenije / 18:45, 18. avgust

Spoštovanje g.Omanu ! Počivajte v miru !

Ob kolesarski stezi protihrupna ograja / 18:40, 18. avgust

Tale nova protihrupna ograja in pa na Bledu obstoječa, pol metra povišana, skoraj vse narejeno, sedaj pa vse stoji že dva meseca. Ne vem, a ...

Lovci zavračajo očitke, da ne lovijo volka / 21:18, 17. avgust

Če bi bila naša politika sposobna do tega sploh nebi prišlo.

Gorenjski župani na dopustu / 21:15, 17. avgust

Zakaj naši politiki tako radi hodijo v Srbijo?
No nas je 1991 leta napadel? Srbska Vodka.

Nova civilna družba / 19:18, 17. avgust

V šali bi rekel:

grem stavit, da je Kavčič dal Nagliču za pir, da ta dela na GG reklamo zanj.

Vrednote moramo živeti / 19:14, 17. avgust

"V naši družbi velikokrat rečemo, da nimamo več vrednot. Ni res, vrednote so, samo premalo jih živimo."____________Bolj nesmiselnega stavka ...

Nova civilna družba / 20:00, 16. avgust

V Sloveniji ni enga, da ne bi bil koruptiven.
Zato pa smo tam kjer smo bli, oziroma bomo, tam kjer smo bli.