Sosesko Livada Žovšče lahko gradijo

Lastniki zemljišč na območju Livade in Žovšč bodo slednjič lahko gradili. Občinski svet je namreč za to območje sprejel občinski podrobni prostorski načrt in s tem po desetletju dal možnost za gradnjo stanovanjske soseske.

Škofja Loka – Na septembrski seji je občinski svet v Škofji Loki v drugi obravnavi potrdil občinski podrobni prostorski načrt za stanovanjsko sosesko Livada Žovšče. S tem je sklenjeno desetletno prizadevanje lastnikov zemljišč, ki želijo tam graditi. Svetnika Tomaž Paulus in Rolando Krajnik, ki sicer nad rešitvijo nista bila najbolj navdušena, sta v želji, da ljudje slednjič začnejo graditi, vendarle glasovala za predlog. Mateja Podlogar pa mu je nasprotovala, češ da gre za zelo nehumano ureditev soseske, kjer so hiše natlačene druga ob drugi, brez večjih površin za igro otrok, elitna lokacija pa je s tem razvrednotena.

V občinskem prostorskem načrtu pa so sprejeli spremembo, ki omogoča širitev podjetja Filc v industrijski coni na Trati. Filc naj bi na površini devetih hektarjev pozidave gradil šest novih modulov. Od prve obravnave so upoštevali nekatere spremembe, ki so bile usklajene tudi z okoliškim prebivalstvom, tako se denimo položaj najjužnejšega modula obrne, poveča se zeleni pas med odprto krajino in tako povečano cono, nekaj sprememb je tudi pri gradbenih mejah. Svetnik Rolando Krajnik je opozoril, da bi morala občina zahtevati zeleno bariero, ki bi industrijski del ločevala od bivalnega, češ da prebivalci zaradi onesnaževanja iz industrijske cone ne bi bili prizadeti, se je pa odpovedal vložitvi amandmaja. Za širši zeleni pas se je zavzel tudi Metod Di Batista in obenem izrazil zadovoljstvo, da se je investitor glede gradnje dogovoril s KS Godešič.

Svetniki so obravnavali tudi spremembe in do­polnitve celotnega občinskega prostorskega načrta in mu v drugem branju pritrdili. Med novostmi dokumenta omenjajo novo ureditev ravnanja z odpadki, umeščenost naprav, ki obremenjujejo okolje, korekcije osvetljevanja objektov in določila glede ohranjanja mestnih vedut. Svetnika Komunalno ekološke liste sta glasovala proti, češ da njihove pripombe niso bile upoštevane, svetnik Di Batista pa bi želel večji poudarek ohranjanju vaških jeder, kar naj bi predmet prihodnjega dokumenta.

Oddajte svoj komentar

Kranj 1°

pretežno jasno
vlažnost: 98 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

2/16

torek

5/21

sreda

5/20

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Preddvor, 23. oktober 2018

Pohod na Trupejevo poldne

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Trzin, 23. oktober 2018

Tropski paradiž – Panama

PREDAVANJA / Kranj, 23. oktober 2018

Pravilna prehrana kot orožje proti stresu

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. oktober 2018

Komemoracije ob dnevu mrtvih

OBVESTILA / Kranjska Gora, 24. oktober 2018

Peka potice v krušni peči

IZLETI / Kranj, 25. oktober 2018

Na Lepenatko

PRIREDITVE / Gorenjska, 25. oktober 2018

Komemoracije ob dnevu mrtvih

 

 
 

 

 
 
 

Danes se je začela volilna kampanja / 09:47, 19. oktober

Iztok Purič je skupni kandidat stranke Več za Kranj aktualnega župana Kranja Boštjana Trilarja, Liste za razvoj Kranja in Stranke Alenke Bra...

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.

Skrbeti nas mora sedanjost / 06:37, 9. oktober

Vsako netenje sovraštva in poveličevanja fašizma, nacizma je potrebno v kali zatreti in jim pljuniti v ksiht izmečkom slovenskega naroda! Iz...