Po tem, ko bodo letos začeli pri cekrvi v Dvorjah, bodo prihodnje leto z izgradnjo komunalne infrastrukture nadaljevali skozi osrednji del Cerkelj.

Večmilijonski projekt v Cerkljah

Občina Cerklje je na javnih razpisih uspela pridobiti izvajalce za izgradnjo komunalne infrastrukture. V Cerkljah, Dvorjah in Zalogu se tako v naslednjih mesecih obeta gradnja kanalizacije in druge spremljajoče infrastrukture v skupni vrednosti 4,6 milijona evrov.

Cerklje – V Cerkljah so v zad­njem času z javnimi razpisi uspeli pridobiti izvajalce za izgradnjo kanalizacije ter ostale komunalne infrastrukture v nižinskem delu občine.

Kot pojasnjuje cerkljanski župan Franc Čebulj, bodo stroji za projekt izgradnje kanalizacije v Cerkljah najprej zabrneli v vasi Dvorje pri cerkvi, kjer bodo sočasno z gradnjo kanalizacije zgradili tudi krvavški vodovod. Obnovo komunalne infrastrukture bodo nato nadaljevali po Krvavški cesti do križišča z Barletovo ulico. Na Krvavški cesti bodo zgradili tudi pločnik ter drugo komunalno infrastrukturo. »Ta odsek bi radi dokončali še pred začetkom smučarske sezone, medtem ko bomo z deli v Cerkljah prav zaradi smučarjev na Krvavcu počakali do prihodnjega leta,« o načrtih za prihodnje mesece pravi Čebulj.

Gradnja tega projekta se bo tako v prihodnjem letu nadaljevala po Krvavški cesti, preko Trga Davorina Jenka in Slovenske ceste do križišča s cesto Vašca–Pšenična Polica. Hkrati z gradnjo fekalne kanalizacije bodo obnovili meteorno kanalizacijo ter vodovodno omrežje, saj so obstoječe vodovodne cevi že dotrajane in potrebne zamenjave, hkrati z ostalimi deli pa bodo na trasi zgradili tudi javno razsvetljavo.

V dolžini 1,2 kilometra dolge trase gradnje oz. obnove komunalne infrastrukture bo občina omogočila priklop na kanalizacijsko omrežje nekaj več kot osemdesetim stanovanjskim objektom ter nekaj več kot dvajsetim poslovnim objektom.

Vrednost celotnega projekta v Cerkljah znaša 2,06 milijona evrov neto, dela je na javnem razpisu dobila Gorenjska gradbena družba skupaj s partnerjem Gratelom. Za projekt izgradnje kanalizacije in obnove vodovoda v Dvorjah, kjer so dela v zaključni gradbeni fazi, pa je bil kot najnižji ponudnik izbrano podjetje Prenova-Gradbenik. Investicija bo znašala dobrih 241 tisoč evrov.

Obsežna dela bodo novembra začeli tudi v Zalogu, kjer bodo zgradili sekundarno kanalizacijsko omrežje in ga priključili v že zgrajeno primarno kanalizacijo, hkrati pa bodo zgradili tudi črpališče ter primarno in sekundarno vodovodno omrežje. Kanalizacijsko omrežje v vasi bo omogočalo priklop 105 obstoječih hiš in desetih predvidenih hiš, zgradili pa bodo tudi pločnike, javno razsvetljavo ter drugo pripadajočo komunalno infrastrukturo. Tudi na tem območju bo 2,3 milijona evrov vredno investicijo zgradila Gorenjska gradbena družba s partnerjem Gratelom.

Celotna investicija v komunalno infrastrukturo v vseh treh vaseh bo občino stala 4,6 milijona evrov, ki so jih v Cerkljah v celoti zagotovili iz lastnih sredstev. Dodatnih osemsto tisoč evrov pa je občino stala še izgradnja vodovoda na Štefanji Gori, ki jo dokončujejo v teh dneh.

Nedavno pa so v Cerkljah objavili tudi javni razpis za izbiro izvajalca za izdelavo projektne dokumentacije za izgradnjo kanalizacije v vaseh Ambrož, Stiška vas, Ravne, Apno in Šenturška Gora. Kot pravi Čebulj, se gradbenega dovoljenja nadejajo že prihodnje leto, leta 2020 pa bi se gradnja že lahko začela. »Narejene imamo vse ekspertize, pridobiti je treba še nekaj zemljišč, ki so v zasebni lasti, sicer pa si prizadevamo, da bi čim več tamkajšnjih lastnikov počitniških objektov prepričali, da postanejo naši občani, saj bi na ta način zagotovili potrebno število prebivalcev, da bi bilo območje umeščeno v aglomeracijo, kar pa je pogoj, da bi lahko kandidirali za državna ali evropska sredstva,« je še pojasnil cerkljanski župan.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

pretežno jasno
vlažnost: 98 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-2/8

ponedeljek

-4/7

torek

-4/7

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 10. december 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 11. december 2018

Adventni Zagreb in domačija Slakove mladosti

PRIREDITVE / Gorenjska, 11. december 2018

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Naklo, 11. december 2018

Predstavitev waldorfske pedagogike in igralna urica

GLEDALIŠČE / Kranj, 11. december 2018

Kovček

OBVESTILA / Škofja Loka, 13. december 2018

Spremljevalni program Izložb domišljije

IZLETI / Šenčur, 13. december 2018

Pohod v neznano

IZLETI / Kranj, 13. december 2018

V neznano

 

 
 

 

 
 
 

Negovalni kader odhaja v proizvodnjo, trgovino ... / 23:55, 9. december

Še dobro, da nam zadnjih 10 let vladajo socialno in solidarnostno usmerjene politične stranke. Kakšno bi bilo šele stanje, če bi nam vladali...

Fak četrti, na Pokljuki bo v teh dneh še zanimivo / 17:30, 9. december

Ja gdo pa bo drugi kot Fak, in je dober za vse razen seveda nositi Slovensko zastavo, nimam komentarjev.

Negovalni kader odhaja v proizvodnjo, trgovino ... / 17:25, 9. december

Če gre vse po gobe je razumljivo da bo tudi v domovih kmalu isto, a kaj ko od naše vlade nemoremo pričakovati drugega.

Turško podjetje izločeno? / 22:36, 8. december

Se spomnim izjave Edvarda Kardelja, da demokracija ni za Slovence. Na žalost se moram z njim strinjat. Za razumevanje demokracije je potrebe...

Avstrijci gradijo, pri nas se zapleta / 22:33, 8. december

Avstrijci delajo že 2 leti konkretno na projektu. Zgradili so 800m dolg viadukt pred predorom. Viadukt, kj je veliko bolj zahteven kot mosti...

Uradno odprli obvoznico / 21:35, 8. december

Cesta je že v redu, dobrodošla in skrajni čas, da se je razbremenilo središče Bleda in omogoča večjo prevoznost. Zdaj je že skrajni čas, da ...

Turško podjetje izločeno? / 21:10, 8. december

Ravno to sem želel predlagati. Glede na neresnost naših vodilnih, vlaganje pritožb pri izbiri izvajalcev brez osnove in posledično nepotrebn...