Sedanji najemnik v negotovosti

Po odločitvi sodišča je hotel Jelka znova prešel v last Družbe za spodbujanje razvoja Triglavskega narodnega parka (TNP) v stečaju, zato je pogodba s sedanjim upravljavcem, Športnim društvom Pokljuka, pod vprašajem.

Goreljek – Sodbo kranjskega sodišča, ki je ugodilo tožbenemu zahtevku Družbe za spodbujanje razvoja TNP glede ničnosti prenosa lastništva Hotela Jelka in Gostišča Zatrnik na družbo Pokljuka Turizem, je pred časom potrdilo tudi višje sodišče. S prenosom lastništva se namreč ni strinjala država kot večinska lastnica. Obe nepremičnini, pri katerih je kot lastnik vpisan Pokljuka Turizem, ta pa je v lasti podjetja Elmont Bled, sta tako znova prešli v last Družbe za spodbujanje razvoja TNP, ki je v likvidaciji. Stečajni upravitelj Kristijan Anton Kontarščak je zdaj objavil nezavezujoče vabilo k dajanju ponudb, s katerim želi zbrati informacije za presojo najugodnejših pogojev za najem hotela in gostišča Zatrnik, kar v negotov položaj postavlja sedanjega upravljavca Športno društvo Pokljuka, ki ima z Elmontom sklenjeno petletno pogodbo.

Po prepričanju direktorja Elmonta Bled Janeza Žnidarja se jim je z omenjeno sodbo zgodila velika krivica, zato so že zahtevali revizijo postopka na vrhovnem sodišču. V obnovo hotela je namreč družba Pokljuka Turizem vložila znatna sredstva, pri čemer jim je precej denarja posodil Elmont Bled, ki ima zato tudi vpisane hipoteke na teh nepremičninah. Zato Žnidar upa, da se jim bo uspelo s stečajnim upraviteljem pametno dogovoriti glede najema, saj brez pravega najemnika po njegovem na Pokljuki, ki ni tako dobro razvita turistična destinacija, ni uspeha. V Športnem društvu Pokljuka se zavedajo, da ni nujno, da bo njihova pogodba ostala enaka tudi z novim lastnikom, čeprav se lahko pohvalijo, da so poleti delali dobro, dobri so obeti tudi za zimo, ki bi lahko po pričakovanjih pomenila nov zagon za naprej. Stečajni upravitelj je namreč po službeni dolžnosti objavil nezavezujoče zbiranje ponudb za najem hotela in gostišča z namenom, da bi pridobil informacije glede poštene najemnine. Z Elmontom Bled se je namreč že dogovoril, da mu pošljejo obstoječe najemne pogodbe, saj naj bi bilo zaradi preteklih vlaganj sedanjega najemnika po prepričanju predstavnikov Elmonta pogodbo škodljivo razdreti. Kontarščak sicer ne vidi nobenega razloga, če je najemna pogodba sklenjena pod tržnimi pogoji, da bi najemnik tudi v prihodnje ostal isti, s to izjemo, da se od sodbe dalje najemnina plačuje v korist stečajne mase.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

delno oblačno
vlažnost: 99 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

16/28

ponedeljek

15/30

torek

16/34

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

OBVESTILA / Duplje, 24. junij 2019

Krvodajalska akcija

PRIREDITVE / Šenčur, 24. junij 2019

Utrip šole

IZLETI / Gozd - Martuljek, 25. junij 2019

Izlet na Sv. Višarje

PRIREDITVE / Štefanja Gora, Šenčur, 25. junij 2019

Palačinke na Šenturški Gori

PRIREDITVE / Šenčur, 27. junij 2019

Poletna glasbena srečanja

IZLETI / Kranj, 27. junij 2019

Planinski izlet: Češka koča

PRIREDITVE / Šenčur, 28. junij 2019

Poletna glasbena srečanja

IZLETI / Kranj, 2. julij 2019

Kolesarski izlet

 

 
 

 

 
 
 

Poletni počitek / 21:35, 23. junij

Res je žalostno videti recimo na prireditvah v Radovljici, kako pijani potomci hodijo po grobu največjega Gorenjskega "borca" in njegovih tovarišev, ki so se borili za našo "svobodo".

V Evropi se naš glas sliši / 15:45, 23. junij

Ja, pajade! Samo orglce in čisto nič drugega!

Negotova prihodnost Adrie / 15:25, 23. junij

Grem stavt, da se bo vse skupaj preselilo v Lousane! Sam tam jih bodo pa Švicarji lovil, zarad Darwina. Jest pa mislm, da so povsod ti 'naši...

Negotova prihodnost Adrie / 14:47, 23. junij

Deželan:"Drugo , glavno, pa en sklad iz Muenchna, ki nima pojma o letalstvu že od začetka, za celi 100 jurjev. "____________________Ta sklad...

V Evropi se naš glas sliši / 14:34, 23. junij

"Če zaradi nezakonitih prehodov meja vlada kaos in se ljudje čutijo ogroženi, to ne prispeva k varnemu počutju ljudi.«
___________________________

Hmmm.

Negotova prihodnost Adrie / 13:52, 23. junij

Kere pa volte Primož?

V Evropi se naš glas sliši / 13:20, 23. junij

Najbolj se sliši cingljanje cekinov v vašo denarnico.