Sedanji najemnik v negotovosti

Po odločitvi sodišča je hotel Jelka znova prešel v last Družbe za spodbujanje razvoja Triglavskega narodnega parka (TNP) v stečaju, zato je pogodba s sedanjim upravljavcem, Športnim društvom Pokljuka, pod vprašajem.

Goreljek – Sodbo kranjskega sodišča, ki je ugodilo tožbenemu zahtevku Družbe za spodbujanje razvoja TNP glede ničnosti prenosa lastništva Hotela Jelka in Gostišča Zatrnik na družbo Pokljuka Turizem, je pred časom potrdilo tudi višje sodišče. S prenosom lastništva se namreč ni strinjala država kot večinska lastnica. Obe nepremičnini, pri katerih je kot lastnik vpisan Pokljuka Turizem, ta pa je v lasti podjetja Elmont Bled, sta tako znova prešli v last Družbe za spodbujanje razvoja TNP, ki je v likvidaciji. Stečajni upravitelj Kristijan Anton Kontarščak je zdaj objavil nezavezujoče vabilo k dajanju ponudb, s katerim želi zbrati informacije za presojo najugodnejših pogojev za najem hotela in gostišča Zatrnik, kar v negotov položaj postavlja sedanjega upravljavca Športno društvo Pokljuka, ki ima z Elmontom sklenjeno petletno pogodbo.

Po prepričanju direktorja Elmonta Bled Janeza Žnidarja se jim je z omenjeno sodbo zgodila velika krivica, zato so že zahtevali revizijo postopka na vrhovnem sodišču. V obnovo hotela je namreč družba Pokljuka Turizem vložila znatna sredstva, pri čemer jim je precej denarja posodil Elmont Bled, ki ima zato tudi vpisane hipoteke na teh nepremičninah. Zato Žnidar upa, da se jim bo uspelo s stečajnim upraviteljem pametno dogovoriti glede najema, saj brez pravega najemnika po njegovem na Pokljuki, ki ni tako dobro razvita turistična destinacija, ni uspeha. V Športnem društvu Pokljuka se zavedajo, da ni nujno, da bo njihova pogodba ostala enaka tudi z novim lastnikom, čeprav se lahko pohvalijo, da so poleti delali dobro, dobri so obeti tudi za zimo, ki bi lahko po pričakovanjih pomenila nov zagon za naprej. Stečajni upravitelj je namreč po službeni dolžnosti objavil nezavezujoče zbiranje ponudb za najem hotela in gostišča z namenom, da bi pridobil informacije glede poštene najemnine. Z Elmontom Bled se je namreč že dogovoril, da mu pošljejo obstoječe najemne pogodbe, saj naj bi bilo zaradi preteklih vlaganj sedanjega najemnika po prepričanju predstavnikov Elmonta pogodbo škodljivo razdreti. Kontarščak sicer ne vidi nobenega razloga, če je najemna pogodba sklenjena pod tržnimi pogoji, da bi najemnik tudi v prihodnje ostal isti, s to izjemo, da se od sodbe dalje najemnina plačuje v korist stečajne mase.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

oblačno
vlažnost: 80 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

4/13

ponedeljek

1/13

torek

0/12

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Cerklje, 25. marec 2019

Ustanovni občni zbor

PRIREDITVE / Gorenjska, 25. marec 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Cerklje, 26. marec 2019

Resnica

PRIREDITVE / Naklo, 26. marec 2019

Knjiga Miha Dovžan – fant z zlatimi prsti

IZLETI / Preddvor, 26. marec 2019

Pohod na Grmado nad Polhovim Gradcem

PRIREDITVE / Cerklje, 26. marec 2019

Sindrom fibromialgije in kronične utrujenosti

OBVESTILA / Škofja Loka, 28. marec 2019

Občni zbor

IZLETI / Kranj, 28. marec 2019

Po Orionovi poti

 

 
 

 

 
 
 

Fraport lani precej povečal dobiček / 23:02, 24. marec

Nemci uporabljajo najmočnejšo mišico, zato so dobri gospodarji. Slovenceljni si bili vedno dobri v metanju polen in kraji. 500 let pod Nemci, pa še vedno hlapci.

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 21:18, 24. marec

Super !!

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 18:40, 24. marec

No, tale komentar bi pa lahko zadržal zase osebno!

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 16:12, 24. marec

Ja gdor uživa v takšni Glasbi? Naj bo,za mene je vseskupaj en cigule migule,

Domen Prevc drugi na finalni tekmi sezone v Planici, Kobayashi veliki globus potrdil z zmago / 16:10, 24. marec

No ja ni švoh a vse eno doma bi moral zmagati.

Fraport lani precej povečal dobiček / 09:32, 24. marec

Fraport se koplje v plusu, Adria, ki mu prinese največ, pa v minusu!

Poljakom ekipna tekma v Planici, Slovenija tretja / 17:16, 23. marec

Srečno in uspešno še naprej, leteči Kranjec !!