Svetniki zapustili sejo

Cerkljanski svetniki tudi na zadnji redni seji v tem mandatu niso našli skupnega jezika. Opozicija je sejo obstruirala še pred sprejemom dnevnega reda.

Cerklje – V sredo so se cerkljanski občinski svetniki zbrali na zadnji redni seji v tem mandatu. Potem ko so opozicijski svetniki med poletjem večkrat sklicali izredno sejo, ki pa zaradi neudeležbe koalicijskih svetnikov ni bila sklepčna, je župan Franc Čebulj točke, katerih obravnavo je želela opozicija, uvrstil na redno sejo.

A do obravnave ni prišlo, saj se je zataknilo že pred sprejemom dnevnega reda. Kot že celo poletje so se tudi na tokratni seji kopja lomila okoli tega, kaj naj bi pomenil termin izredna seja. Medtem ko so županu bližji svetniki zagovarjali tezo, da je izredna seja upravičena v primeru izrednega stanja, se je opozicija sklicevala zakonsko pravico, da je župan dolžan sejo sklicati na zahtevo najmanj četrtine svetnikov.

Po dobri uri razprave z dvema prekinitvama so opozicijski svetniki predlagali, da poleg točk z dnevnega reda izredne seje dnevni red razširijo še z obravnavo točke o okoliščinah, v katerih je občina pred časom Janji Kos, koncesionarki za pomoč družini na domu, odvzela koncesijo, pri čemer naj bi nekdanji koncesionarki dali možnost, da seji prisostvuje, točko pa bi za javnost zaprli.

Župan Franc Čebulj se je s predlaganim strinjal, z izjemo tega, da je na seji prisotna tudi nekdanja koncesionarka. Kot je stališče Čebulja podkrepila direktorica občinske uprave Marta Jarc, primer nekdanje koncesionarke obravnava sodišče, zato občinski svet kot zakonodajno telo ne more odločati o zadevi in s tem morda vplivati na odločitev sodišča kot neodvisnega sodnega organa. Kot je povedal Čebulj, je koncesionarka pred časom občinski upravi tudi že grozila, zaradi česar so imeli v občinski stavbi nekaj časa tudi varovanje. »Danes ga nimamo, zato vašega predloga ne morem sprejeti,« je dodal cerkljanski župan in svetnikom ponovno predlagal, da na dnevni red uvrstijo vse druge vsebine, medtem ko pri točki o koncesionarki razpravljajo brez njene prisotnosti.

Opozicija se s predlaganim ni strinjala, zato je še pred glasovanjem o predlaganem dnevnem redu sejo zapustila, župan pa je bil zaradi nesklepčnosti primoran končati zadnjo redno sejo občinskega sveta v tej sestavi.

Oddajte svoj komentar

Kranj 23°

jasno
vlažnost: 70 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

16/33

torek

17/33

sreda

18/33

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 23. julij 2019

Kolesarski izlet

GLEDALIŠČE / Jesenice, 23. julij 2019

Projekcija filma Zadnji ledeni lovci

GLEDALIŠČE / Škofja Loka, 23. julij 2019

Orientalske zgodbe

RAZSTAVE / Škofja Loka, 24. julij 2019

Idrija in Žiri kot obmejno območje 1941–1945

IZLETI / Kranj, 25. julij 2019

Sv. Lovrenc

PRIREDITVE / Kranj, 28. julij 2019

Praznovanje Anine nedelje in Marije Snežne

PRIREDITVE / Kranjska Gora, 30. julij 2019

Počitniške delavnice

PRIREDITVE / Kranjska Gora, 31. julij 2019

Počitniške delavnice

 

 
 

 

 
 
 

Tudi kazni ne zaležejo / 16:11, 22. julij

Že to da je število komentarjev še vedno na 00, kaže kako "rajo" malo zanima ta problematika. Zato verjamem, da je le ta v MO kar huda. Oseb...

Vsem naj bom neznan / 17:54, 20. julij

"...zdaj pa je »čas za še en nov korak: da poskušamo brez vseh identifikacijskih opor prepoznati absolutno sodobnost njegovega opusa v fokus...

Motorist trčil v avtodom in umrl na kraju nesreče / 16:52, 20. julij

Bil očividec, žalostno vse skupaj, v avtodomu turisti - španska družina, ženska popolnoma v šoku, glede na poškodbe avtodoma in motorista očitno prevelika hitrost..

Motorist trčil v avtodom in umrl na kraju nesreče / 11:53, 20. julij

R.I.P. Precej tragično! 'Nesreča se je zgodila, ko je v ovinku trčil v avtodom.' Menim, da bi bilo dobro, kako se je ta nesreča zgodila. Hitrost, polna črta..... ???

Volk še naprej napada / 11:29, 20. julij

Jaz res ne vem zakaj vsak svojo pelje, tako država, tako razni okoljski motilci, lovilci, naravoljubci in ne vem kdo vse še. Če se zgodi en ...

Začetek gradnje terminala / 11:16, 19. julij

Torej packanja z novim terminalom je konec. Začelo se bo graditi. Vse naokoli se pa kar vzporedno gradijo tovorni terminali. Staro paletno s...

Ohranjanje spomina / 21:10, 17. julij

G Primož pa še kdo in ne jemati osebno.Po zaslugah "herojev" NOB je v YU nastal totalitarni komunistični sistem z več kot 500000 žrtev izve...