Jeseni ribištvo in pohodništvo

Po uspešni poletni sezoni se Bohinjci ambiciozno podajajo v jesensko sezono, ki bo posvečena predvsem pohodništvu in ribištvu – z že tradicionalnim festivalom muharjenja in pohodniškim festivalom, združenima v Jesen v Bohinju.

Stara Fužina – Po uspešni poletni sezoni, ko so zabeležili okoli 15-odstotno rast v primerjavi z lanskim poletjem, kar pomeni več kot 530 tisoč nočitev, hkrati pa tudi povečanje povprečne dobe bivanja na 2,84 dneva, se Turizem Bohinj optimistično podaja v jesensko dogajanje, ki se je začelo minuli konec tedna s tradicionalnim Kravjim balom. Kot je prepričan direktor Turizma Bohinj Klemen Langus, sta za podaljšanje povprečne dobe zagotovo zaslužna tudi kartica Gost Bohinja in uspešni ukrepi trajnostne mobilnosti, ki so jih uvedli letos, z rezultati pa so več kot zadovoljni. V poletni turistični sezoni so z avtobusi in kombiji do jezera in na planino Blato prepeljali skoraj trideset tisoč ljudi.

Bohinj najlepši jeseni

Kot je pojasnil vodja sveta javnega zavoda Turizem Bohinj Bojan Traven, so letošnje poletje uresničili polovico akcijskega načrta, prihodnje leto pa bodo uvedli še dodatne ukrepe za razbremenitev območja jezera, s čimer si želijo še dodatno izboljšati doživetje Bohinja: »Najlepši je Bohinj v jesenskem času, ko ni več gneče in ga krasita mir in tišina, kar ponuja prava doživetja.«

Klemen Langus je dodal, da so se že lani odločili za spremembo koncepta festivala pohodništva v Jesen v Bohinju, ki se začne s Kravjim balom in nadaljuje vse do konca jesenskih počitnic, v ta namen so letos na novo definirali dvajset pohodniških poti, jih označili in opremili s klopcami, v to pa vložili več kot štirideset tisoč evrov: »Naslednje leto bomo predlagali občini, da sredstva še poveča, saj verjamemo, da je ob naraščajočem turizmu prav, da se posvetimo tudi urejanju turistične infrastrukture.«

Devetič festival muharjenja

V jesenskem času se v Bohinju obetajo številni vodeni pohodi, na primer po zaledju soške fronte, vrhunec pa bo predstavitev nove, štiristo kilometrov dolge pohodniške poti okoli Julijskih Alp. Konec septembra pripravljajo še zaključni pohod po sledeh prvopristopnikov, zaključek praznovanja 240. obletnice prvega pristopa na Triglav pa pripravljajo 11. decembra ob mednarodnem dnevu gora.

Miro Stare in Marko Gradnik iz Ribiške družine Bohinj pa pravita, pa so zelo hvaležni Turizmu Bohinj za pomoč in podporo pri organizaciji festivala muharjenja, ki bo doživel letos že deveto izvedbo, zaradi dobre promocije pa se ga udeležuje tudi vse več ljubiteljev ribolova, ki so po Gradnikovih besedah tudi zelo dobri gostje, saj ostanejo vsaj teden dni in se tudi radi vračajo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 5°

oblačno
vlažnost: 91 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

4/13

ponedeljek

1/13

torek

0/12

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Cerklje, 25. marec 2019

Ustanovni občni zbor

PRIREDITVE / Gorenjska, 25. marec 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Cerklje, 26. marec 2019

Resnica

PRIREDITVE / Naklo, 26. marec 2019

Knjiga Miha Dovžan – fant z zlatimi prsti

IZLETI / Preddvor, 26. marec 2019

Pohod na Grmado nad Polhovim Gradcem

PRIREDITVE / Cerklje, 26. marec 2019

Sindrom fibromialgije in kronične utrujenosti

OBVESTILA / Škofja Loka, 28. marec 2019

Občni zbor

IZLETI / Kranj, 28. marec 2019

Po Orionovi poti

 

 
 

 

 
 
 

Fraport lani precej povečal dobiček / 23:02, 24. marec

Nemci uporabljajo najmočnejšo mišico, zato so dobri gospodarji. Slovenceljni si bili vedno dobri v metanju polen in kraji. 500 let pod Nemci, pa še vedno hlapci.

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 21:18, 24. marec

Super !!

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 18:40, 24. marec

No, tale komentar bi pa lahko zadržal zase osebno!

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 16:12, 24. marec

Ja gdor uživa v takšni Glasbi? Naj bo,za mene je vseskupaj en cigule migule,

Domen Prevc drugi na finalni tekmi sezone v Planici, Kobayashi veliki globus potrdil z zmago / 16:10, 24. marec

No ja ni švoh a vse eno doma bi moral zmagati.

Fraport lani precej povečal dobiček / 09:32, 24. marec

Fraport se koplje v plusu, Adria, ki mu prinese največ, pa v minusu!

Poljakom ekipna tekma v Planici, Slovenija tretja / 17:16, 23. marec

Srečno in uspešno še naprej, leteči Kranjec !!