Primož Donoša, vodja gorenjskih kriminalistov, je predvčerajšnjim predstavil izsledke preiskave smrti brezdomca na Jesenicah. / Foto: arhiv GG

Brezdomca so do smrti pretepli trije njegovi znanci

Moškima in ženski, ki so osumljeni povzročitve posebno hude telesne poškodbe, zaradi katere je minuli konec tedna na Jesenicah umrl brezdomec, grozi od tri do petnajst let zapora.

Tržič – Gorenjski kriminalisti so v sredo v Tržiču predstavili izsledke preiskave nasilne smrti brezdomca v zavetišču za brezdomce na Jesenicah minuli konec tedna. Ugotovili so, da naj bi brezdomca do smrti pretepli trije njegovi znanci.

Vodja sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Kranj Primož Donoša je pojasnil, da je truplo brezdomca v bivalniku jeseniškega zavetišča za brezdomce v nedeljo zjutraj našel odgovorni za nadzor zavetišča. O tragediji je bila takoj obveščena policija, ki je takoj po ugotovitvi, da gre za sum kaznivega dejanja, začela aktivnosti za preiskavo dogodka in izsleditev storilcev. Trojica osumljencev, gre za dva moška in žensko, stare med 34 in 48 let, je bila do večera že v pridržanju. Kriminalisti jih utemeljeno sumijo storitve kaznivega dejanja povzročitve posebno hude telesne poškodbe, zaradi katere je žrtev umrla. »S preiskovalnimi dejanji in sodno obdukcijo ter ogledom kraja kaznivega dejanja, kjer so se vključili tudi strokovnjaki nacionalnega preiskovalnega urada, smo zbrali dovolj dokazov, da smo osumljence privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanje odredil pripor,« je pojasnil Donoša.

Kot so še povedali na policiji, so bili pokojni in storilci dobri znanci. Na dan tragedije, v soboto zvečer, so se v prostorih bivalnega zabojnika sprli, po prepiru pa je prišlo še do pretepa, v katerem je bil pokojni zelo hudo telesno poškodovan, usodne pa naj bi bile poškodbe glave. Zavarovane sledi na kraju kažejo, da so bili v pretepu aktivni vsi trije osumljenci, poškodbe pa so bile žrtvi zadane kot posledica udarcev in brc. Kraj dogodka so storilci zapustili, zato je bilo po Donoševih besedah delo policije še toliko težje, saj so poleg preiskovalnih dejanj na kraju zločina opravljali še aktivnosti za izsleditev storilcev.

Tako osumljenci kot žrtev so bili že v preteklosti v policijskih postopkih, vsi so se med seboj poznali, bili so predmet obravnav tudi z elementi nasilja, nikoli pa ne tako hudih, je dodal Donoša. Motiv za napad so bila po ugotovitvah kriminalistov pretekla dejanja med udeleženimi, posledično tudi maščevanje za ta dejanja.

Za kaznivo dejanje povzročitve posebno hude telesne poškodbe, ki ima za posledico smrt, je zagrožena kazen od treh do petnajst let zapora.

Oddajte svoj komentar

Kranj 7°

pretežno jasno
vlažnost: 65 %
veter: JV, hitrost: 29 km/h

0/14

petek

-5/6

sobota

-8/8

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

 

 

 

PRIREDITVE / Jamnik, 22. februar 2019

Slovesnost ob spomeniku in poklon talcem

PRIREDITVE / Jesenice, 22. februar 2019

V jeseniški knjižnici

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. februar 2019

Medgeneracijske prireditve

OBVESTILA / Šenčur, 22. februar 2019

Zbor članov Društva upokojencev Šenčur

GLEDALIŠČE / Stražišče, 22. februar 2019

Štirje letni časi

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. februar 2019

Medgeneracijske dejavnosti

RAZSTAVE / Koroška Bela, 22. februar 2019

Spominska fotografska razstava Adija Finka

OBVESTILA / Radovljica, 22. februar 2019

Igriva arhitektura

 

 
 

 

 
 
 

Spolne zlorabe otrok bremenijo Cerkev / 17:36, 22. februar

Ob spolnih zlorabah duhovnikov resno dvomim v obstoj boga.
Po mojem gre za največjo svetovno prevaro.
Amen.

Pogovor z evropskim poslancem / 17:32, 22. februar

Bolj pametno bi blo, če bi šli k Laknarju na pir.

Spolne zlorabe otrok bremenijo Cerkev / 14:45, 22. februar

Banda pedofilska smrdljiva...

Tri milijone evrov za kolesarske steze / 11:11, 22. februar

Poleg njih pa vsi, ki hite domov ali na šiht iz naselij Žagarjeva/Gradnikova/Triglavska! Morda, če bi šli lohk na kopališče plavat, bi se pa Ciril zganil?

Tri milijone evrov za kolesarske steze / 10:06, 22. februar

Po cesti Spar-Filipič se sprehajajo upokojenvi in mamice z vozički. Občina je "rešila" varnost s postavitvijo znaka z omejitvijo hitrosti 40...

Tri milijone evrov za kolesarske steze / 09:21, 22. februar

Tko da bo razumljivo, to je samo 300m! Mene bi blo sram, da mam tako pot v trgovino , še bolj pomembno v šolo!

Tri milijone evrov za kolesarske steze / 20:44, 21. februar

Da bi pa nekaj deset tisoč € namenili za prepotreben pločnik in ureditev luknjaste ceste od špara pa do Žagarjeve! Mislim takoj! Čudim se, ž...