Predsednik ŠD Visoko Boris Sajovic (desno) s štirimi dobitniki priznanj ob jubilejih društva / Foto: Primož Pičulin

Jubileja proslavili s tekmama

Športno društvo Visoko je proslavilo dvojni jubilej: šestdeset let obstoja društva in štirideset let, odkar na Visokem igrajo nogomet.

Visoko – Z nogometnima tekmama veteranov med Športnim društvom Visoko in ljubljansko Olimpijo ter članov Visokega in NK Triglav Kranj se je v soboto začelo praznovanje dvojnega jubileja ŠD Visoko. Njihov simbol je štiriperesna deteljica, ki poleg sreče simbolizira tudi glavne štiri športne panoge, ki jih zadnja desetletja gojijo na Visokem. Vodilni je nogomet, ki ga igrajo v treh selekcijah, članski, mladinski in kadetski, poleg tega pa igrajo tudi tenis, balinanje, gojijo splošno telesno vabo, uredili pa so tudi igrišče za odbojko na mivki.

V času, ko je visoški šport deloval še pod imenom TVD Partizan, so igrali namizni tenis in odbojko ter smučali, pozneje so gojili orodno telovadbo, je v svojem govoru ob jubilejih povedal predsednik ŠD Visoko Boris Sajovic in spomnil, kako so v sedemdesetih letih začeli snovati športno igrišče, ki je do danes preraslo v imeniten športni park. Vizionarja, ki sta takrat spodbudila urejanje športnega parka v Rapi, sta bila predsednik krajevne skupnosti Mirko Vrtač in predsednik športnega društva Jože Šinkovec, športni park pa je postal središče športnega in družabnega dogajanja v kraju. Prirejali so nedeljske športne popoldneve, različna tekmovanja, celo v ameriškem nogometu in ragbiju, množično so obiskana vsakoletna kresovanja in krajevna praznovanja. Igrišča, ob katerih stojita tudi zgradba športnega društva in brunarica z gostinskim lokalom, zgledno vzdržujejo. Boris Sajovic je omenil tudi posluh Občine Šenčur za potrebe njihovega društva, saj so z njeno finančno pomočjo uredili pisarno in letos tudi asfaltno parkirišče.

Župan občine Šenčur Ciril Kozjek je pohvalil visoško športno društvo kot dobre gospodarje, ki lepo skrbijo za svoje objekte, predvsem pa športnike in prostovoljce, ki na teh površinah prebijejo veliko svojega prostega časa. »Tudi sam igram namizni tenis in si želim, da se ta šport vrne na Visoko,« je dejal Kozjek in povedal, da urejajo telovadnico, ki bo to omogočila.

Ob jubileju je ŠD Visoko izročilo priznanja zaslužnim za visoški šport. Prejeli so jih Drago Grošelj, Staša Pavlič in Lado Boštar, za častnega člana društva pa so proglasili Mirka Vrtača. Kot predsednik krajevne skupnosti je bil glavni snovalec ideje o gradnji športnega parka, tudi sam športnik in med prvimi igralec nogometa na Visokem, saj ga je igral že v petdesetih letih prejšnjega stoletja. Laskavo priznanje je v njegovem imenu sprejel sin Drago, tudi sam od otroških let povezan s športom.

Oddajte svoj komentar

Kranj 2°

pretežno oblačno
vlažnost: 92 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

0/14

petek

-6/6

sobota

-8/8

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

 

 

 

PRIREDITVE / Jamnik, 22. februar 2019

Slovesnost ob spomeniku in poklon talcem

PRIREDITVE / Jesenice, 22. februar 2019

V jeseniški knjižnici

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. februar 2019

Medgeneracijske prireditve

OBVESTILA / Šenčur, 22. februar 2019

Zbor članov Društva upokojencev Šenčur

GLEDALIŠČE / Stražišče, 22. februar 2019

Štirje letni časi

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. februar 2019

Medgeneracijske dejavnosti

OBVESTILA / Radovljica, 22. februar 2019

Igriva arhitektura

RAZSTAVE / Koroška Bela, 22. februar 2019

Spominska fotografska razstava Adija Finka

 

 
 

 

 
 
 

Tri milijone evrov za kolesarske steze / 20:44, 21. februar

Da bi pa nekaj deset tisoč € namenili za prepotreben pločnik in ureditev luknjaste ceste od špara pa do Žagarjeve! Mislim takoj! Čudim se, ž...

Za ceste bi potrebovali več / 16:27, 21. februar

Bazen je obnovljev - zelo slabo! Na okna so nalimali tapete. Ki onemogočajo pogled ven in si kot v eni kletki.Zakaj niso dali na okna ob c...

Potrebne bodo tudi rušitve hiš / 16:02, 21. februar

Se da kje videt komplet načrt?
Kako je z domom starostnikov?
Vse se vleče in vleče...……………………. na koncu pa vse 3 x dražje!

Pritekel je nazaj v življenje / 15:40, 21. februar

Kje se lahko kupi vašo knjigo? Vse dobro vam želim.

Bratuškova ostaja predsednica / 13:02, 21. februar

Kako pa gre posel s preprogami?

Žrtve za svobodo / 09:35, 21. februar

Ob spoštljivem spominu, pogosto zlorabljenemu, na te in mnoge druge žrtve ne smemo pozabiti na razloge za napovedano maščevanje okupatorja.

Urejajo križišče pred trgovskima centroma / 19:51, 20. februar

Kot je še pojasnil, se temeljite obnove Gradnikove ceste občina za zdaj še ne bo lotila, saj bo treba za nadaljevanje rekonstrukcije ceste d...