Francijeva špajza je ena od petih okusnih zgodb.

Srčne zgodbe

Jezerškovi na vsake toliko časa predstavijo kaj novega in tokrat so se odločili, da več kulinaričnih zgodb povežejo v eno. Diners CUBO golf igrišče v Smledniku pa je gostilo zanimivi golfski turnir.

Tokrat so Jezerškovi predstavili kulinarične Srčne zgodbe odgovornosti – Jezeršek 360°: zgodbo, ki pripoveduje o spoštovanju preteklosti in sedanjosti, tudi prihodnosti; o energiji in srčnosti družine, ki uspešno gradi svoje podjetje. Na Dvoru Jezeršek na Zgornjem Brniku je o zgodbi spregovoril tudi eden od sinov, kuharski mojster Luka Jezeršek.

Začelo se je z obletnicami. Dvor Jezeršek praznuje 250 let, odkar so prejšnji lastniki na tem mestu postavili takrat Hočevarjevo domačijo leta 1768. Mineva skoraj štirideset let, odkar sta Jezerškova začela družinsko zgodbo, ki sta jo potem uspešno predala svojim fantom, štirim bratom. Za kaj pa gre pa pri zgodbi Jezeršek 360°? Jezerškovi poskušajo najti produkte in skleniti krog; neke odgovorne zgodbe, ideje in jih zapolniti z vsebino, jih spraviti v celoto. Tokrat so v eno zgodbo združili več produktov oziroma zgodb: govedino s kmetije Toplak s Slovenskih goric, kjer so kar tri leta razmišljali, na kakšen način slovensko govedino pripeljati do krožnika; suhomesnate izdelke Francija Jezerška, ki znanje prenaša tudi na mlajše generacije; potice njegove soproge in mame Sonje Jezeršek; njihov »šmorn« oziroma Vida Srpaka, kralja »šmorna«, ki je redni gost ljubljanske Odprte kuhinje, in dobrodelno zgodbo, ki je nastala skupaj z Vinakoprom. Že vrsto let se namreč Jezerškovi udeležujejo dobrodelne licitacije njihovih barikov in izkupiček gre za pediatrični oddelek Splošne bolnišnice v Izoli, vino pa potem lahko okušajo njihovi gostje.

Predvsem pa so se odločili, da zgodbo Jezeršek 360° predstavijo širši javnosti kot neko spodbudo, saj vedo, da poslovne ideje s tega področja obstajajo. Želijo, da bi si ljudje upali. Lahko jih tudi poiščejo in mogoče celo skupaj soustvarijo kakšno novo zgodbo.

Po novem golfsko igrišče v Smledniku sliši na ime Diners CUBO golf igrišče. In v petek je igrišče gostilo CUBO Challenge turnir, kjer so sodelovali povabljeni golfisti in golfistke, med katerimi smo opazili kar nekaj znanih obrazov – od podjetnikov do športnikov. Začelo se je vse ob t. i. brunchu na terasi restavracije Evergreen, kjer smo srečali tudi kuharskega mojstra Mojmirja Štiftarja, ki smo ga nazadnje videli v Kranjski Gori, potem pa se je ulilo. A nič zato: začetek turnirja so prestavili na čas, ko je dež pojenjal.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

zmerno oblačno
vlažnost: 61 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

5/14

torek

-1/14

sreda

1/22

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

PRIREDITVE / Kranj, Cerklje, Šenčur, 25. september 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 25. september 2018

Kolesarski izlet

PREDAVANJA / Kranj, 25. september 2018

Reševanje konfliktov

OBVESTILA / Visoko, 25. september 2018

Vpis gledališkega abonmaja

RAZSTAVE / Naklo, 25. september 2018

V planinskem svetu

PRIREDITVE / Gorenjska, 25. september 2018

Medgeneracijske delavnice

PREDAVANJA / Škofja Loka, 25. september 2018

Naravne rešitve za možgane

PREDAVANJA / Kranj, 25. september 2018

Predavanje Marka Juhanta

 

 
 

 

 
 
 

Nadaljeval bo, kar je Trilar začel / 00:12, 24. september

Preproga na Brdu?

Doma pod Triglavom / 23:19, 20. september

1. Temeljna ustavna listina, Uradni list RS, 25. 6. 1991, 4. Čl. 3. Odstavek: »ob dejstvu, da SFRJ ne deluje kot pravno urejena država in da...

V Sloveniji bi rad ostal in delal / 20:04, 20. september

Lepo je videti, da nekomu pa le uspe. Čestitke za odločitev o izobraževanju, čestitke k začetku dela in s tem samostojnosti. In najvažnejše ...

V Sloveniji bi rad ostal in delal / 17:16, 20. september

Slovenci se uničujemo sami. Že takoj po ww2, mnogo pridnih in poštenih izgnanih in pokončanih po jamah in gozdovih, tisti, ki so ostali, nis...

Doma pod Triglavom / 16:28, 20. september

Naša država je sekularna in vsako vmešavanje RKC je nesprejemljivo ! Slovenska ustava je jasna in toleranca do tega mora biti ničelna! Ni pr...

V Sloveniji bi rad ostal in delal / 19:01, 19. september

Študenti imajo bolj tanko denarnico, pa je verjetno dobila kakšna sredstva s strani "nevladnih organizacij", katerim je v interesu imeti tu ...

V Sloveniji bi rad ostal in delal / 16:29, 18. september

Seveda je kapitalistom v Sloveniji v interesu zaposlovati azilante, vsaj nekej časa bodo tiho in delali za minimalca, domači so se začeli upirati in zahtevajo večje plače..