V Tržiču trdo delamo in lepo napredujemo

Odgovor na pismo Pavla Ruparja

Hvala za pismo in pobudo, še posebej pa za Vaš pogum, da se je z lažnih družbenih profilov iz »omar« prešlo na odkrito debato. V prvem obdobju je bilo treba finančno sanirati nelikvidno občino in izvesti izjemen, večdesetmilijonski koh­ezijski projekt, ki nam je poleg vodovodov, novih cest, sistemov za odvajanje vode končno dal tudi tako želeno in nujno čistilno napravo. V drugem mandatu smo poskrbeli za posodobitev vodovodnega sistema, Gorenjsko plažo, dodatne prostore v vrtcih in šolah. Tretjega pa zaznamujejo pomoč gospodarstvu, športu, kulturi, tudi zdravstvu in gasilstvu ter odlična infrastruktura s krožišči ter cestami tako za mesto kot podeželje. Dvig osebne in družbene rasti v Tržiču je očiten in merljiv.

Tržiškemu gospodarstvu gre dobro. Tri velika podjetja pravkar pridobivajo gradbeno dokumentacijo za širitev. Brezposelnost je zgodovinsko nizka. Številne opuščene stavbe so dobile dobre lastnike in tudi prostori Peka se zapolnjujejo. Projekt revitalizacije BPT lepo in pospešeno napreduje. Občina z odlično sprejetimi razpisi in ostalimi ukrepi domače gospodarstvo z razvijajočim turizmom podpira in spodbuja. Zunanji investitorji so dobrodošli, zato Vas lepo prosim, da jih ne žalite in odganjate.

Pišete, da letošnjih dosežkov nas, občanov, ne poznate. Zato Vas lepo vabim, da skupaj pogledamo vsaj največje. Predlagam, da začnemo na novem mostu v Žiganji vasi, si nato ogledamo razširjen in obnovljen športni park v Križah, nato pa preko vse bolje zasedene industrijske cone, mimo obnovljene šole in gasilskega doma v Kovorju, na ogled novih pločnikov med Bistrico in Zvirčami. Nato se zapeljemo v Leše na ogled nove povezovalne ceste Leše–Peračica, pogledamo obnovljen nevaren ovinek v Bistrici in traso bodoče obvoznice. Od tam se bo lepo videlo tudi novo varno krožišče pa leseno šotorišče, prizidek h gasilskemu domu in prenovljen dom starostnikov in seveda priljubljeno Gorenjsko plažo, ki je pred dnevi sprejela sto tisočega obiskovalca. Pot lahko nadaljujemo na gradbišče krožišča pred Sokolnico, ki bo tudi eden od dostopov za prenovljeni Peko in BPT. V mestnem jedru si nato ogledamo uspelo prenovo 15 ulic in obnovo Paviljona NOB skupaj s še nekaterimi stavbami. Lahko pogledamo, kje bo nova knjižnica in še en prizidek k zdravstvenemu domu. Za konec pa obiščemo še prenovljeni in nagrajeni Tržiški muzej. Napredek v treh prelepih tržiških dolinah ter ogled kraljevega vodnega vira Smolekar in obnovljenih planinskih koč pa pustimo za drugič, saj Vas bo v teh tednih do martinovega zagotovo še kaj zanimalo.

Še naprej se bom trudil, da v gospodarsko uspešni občini, v zdravem okolju z urejenimi vodovodi in cestami v slogi živijo varni, zdravi, srečni in zadovoljni ljudje, ki sta jim v prostem času šport in kultura z dobro urejeno infrastrukturo zadovoljstvo in vrednota. Vabim Vas k sodelovanju v skupno dobro.

Gremo, z dejanji pogumno na­prej.

Mag. Borut Sajovic

Oddaj svoj komentar

Kranj 7°

oblačno
vlažnost: 89 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

4/9

torek

-1/16

sreda

0/19

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Šenčur, Preddvor, 19. marec 2024

Umovadba, muzicirajmo skupaj, tombola

IZLETI / Cerklje, 19. marec 2024

Planinski izlet DU Cerklje

PRIREDITVE / Begunje, 20. marec 2024

Vaje za ohranjanje gibalne sposobnosti

IZLETI / Kranj, 21. marec 2024

Planinsko-pohodniški izlet DU Kranj

OBVESTILA / Kranj, Šenčur, Cerklje, Goriče, 23. marec 2024

Meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola

PRIREDITVE / Brezje, 23. marec 2024

Romanje po Rožnovenski poti

IZLETI / Kranj, 29. marec 2024

Na jadranske otoke

IZLETI / Kranj, 5. april 2024

Na ogled Primorske

 

 
 

 

 
 
 

Že zdaj učenje materinščine / 13:19, 17. marec

Delo, 14, 3. : "Združenje ravnateljev in pomočnikov ravnateljev Slovenije je na včerajšnjem sklepnem dnevu strokovnega posveta pripravilo ra...

Državni zbor zavrnil predlog, Svoboda za referendum / 17:17, 14. marec

Bilo je posnetih kar nekaj filmov po resničnih dogodkih, ko so sestre pomagale na smrt bolnim. Bilo je kaznivo dejanje, evtanazija ki je enako dejanje, pa baje ni.

Državni zbor zavrnil predlog, Svoboda za referendum / 11:09, 12. marec

Pri evtanaziji ne rabiš zdravnika. Medicinska sestra je dovolj.

Dražja pomoč na domu / 15:29, 8. marec

Pozdravljeni, članek nič ne omenja, za koliko se je z novimi cenami oskrbovalkam (in oskrbovalcem seveda) bolj povrnila veljava njihovega dela, kot omenja g. župan.

Spomin na bombardiranje / 20:35, 7. marec

Ohraniti je treba tudi spomin na 7 učenk in učiteljico, ki so umrli pri eksploziji v takratni meščanski šoli 29. novembra 1944 . Spominska ...

Dan Civilne zaščite / 10:16, 5. marec

Čisto enostavno! V Sloveniji je človek, biciklist, ki ni in ne bo do smrti drugega Slovenca povabil ali z njim šel na kavo. Ali je vredno to...

Dan Civilne zaščite / 18:40, 3. marec

Prav v tem segmentu je človek nerazumljiv. Rad priskoči na pomoč in pomaga drugim v nesreči kar je prav. In v sklopu Civilne zaščite, lahko ...