Lenivček

Oče svetovno znan. O mami ni ne duha ne sluha. Zaroda, vsaj legalnega, nima. Po uradnih zaznamkih o življenjski dobi določene živalske vrste bi moral biti že vsaj enkrat v mačjih nebesih – čeprav bi zaradi lenobe, predrznosti in nesramnosti sodil tudi v mačje vice, morda celo v pekel. Je rejen, rdečkasto oranžne barve in bi bil zaradi črnih črt na kožuhu rad tiger … in še marsikaj veličastnega … a je za povzpetneža preveč len in filozofski. Strašno si želi, da bi se jutro začelo pozneje. Prezgodnja bujenja mu gredo na živce. Rojstvo: 19 julij 1978, v 41 časopisih hkrati. Letos je bil star štirideset let, pa za to nima travm. Njegov oče, Jim Davis, slavni ameriški risar, avtor stripov in risank, ki ga je poškropil z eliksirjem mladosti, mu je dal ime po starem očetu Jamesu Garfieldu Davisu.

Mali Jim je bolehal za astmo in se je držal bolj doma. Njegova mama Betty je imela 25 mačk in z njihovim življenjem in početjem je bil deček več kot seznanjen. Enolično življenje v hiši si je preganjal z risanjem … Nastali so celi kupi risb … Z njimi je pozneje tudi zaslovel – po vsem svetu. Garfield s svojo družbo je postal ljubljenec vseh generacij … in ima strašno rad lazanjo. Tudi pesmi prepeva o njej … Najdemo ga v stripih, knjigah in filmih … tega simpatično zavaljenega muca, ki tako rad počiva, gleda televizijo in je znan tudi po svojih rekih: Če se ničesar nisi naučil, tudi pozabiti ne moreš ničesar. Statistiki so izračunali, da bere in gleda Garfielda 263 milijonov ljudi, preveden je v 27 jezikov … Njegov slavni oče, ki ima na policah precej velikih nagrad, je še vedno neutruden, Garfield pa ostaja prijeten znanec, ki nas nasmeje …

Lazanja po Garfieldovo

Za 4–6 oseb potrebujemo: 500 g testenih plošč za lazanjo, ki jih ni treba kuhati, 500 g mletega mešanega mesa, 1 čebulo, 2 stroka česna, 1 korenček, 1 steblo stebelne zelene, 600 g mesnatih paradižnikov, 120 g naribanega sira Grana Padano, 6 srednje velikih jajc, 375 g mocarele, 250 ml suhega črnega vina, 6 žlic paradižnikove omake, 1 list papirja za peko.

Čebulo in česen prepražimo na olju in dodamo nariban korenček ter drobno narezano steblo zelene. Dodamo mleto meso, prepražimo, da spremeni barvo, in nato zalijemo z vinom. Mešamo, dokler tekočina ne izpari, dodamo paradižnik, narezan na kockice, in še nekaj časa mešamo. Polovico sira Grana Padano zmešamo z enim surovim jajcem in dodamo k mesu, drugih pet jajc skuhamo. Mocarelo narežemo na kockice. Kuhana jajca ohladimo in prav tako narežemo na kockice.

Štirioglato nepregorno posodo segrejemo, obložimo s papirjem za peko, ki smo ga premazali z maslom in plastjo paradižnikove omake ter razporedimo nanj testene plošče. Potresemo jih z mletim mesom, z jajci in mocarelo, na to pa spet razporedimo testene plošče in nadev. Zgornja plast mora biti iz testenih plošč in tenke plasti paradižnikove omake, posute s sirom Grana Padano.

Lazanjo pečemo v pečici, ogreti na 200 °C, približno 50 minut. Če zgornja plast začne prehitro rjaveti, jo prekrijemo z alu folijo.

Pa dober tek!

Oddajte svoj komentar

Kranj °


vlažnost: %
veter: -

12/25

četrtek

12/28

petek

14/20

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

IZLETI / Šenčur, 20. september 2018

Pohod po območju občine Šenčur

IZLETI / Kranj, 20. september 2018

Pohod na Gartnerkofel

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Naklo, 20. september 2018

S kolesom čez Rovte

/ Kranj, 20. september 2018

Kdo, če ne ti – kdaj, če ne zdaj?

RAZSTAVE / Cerklje, 20. september 2018

Razstava klekljanih čipk in fotografij

RAZSTAVE / Kranjska Gora, 20. september 2018

Karavanke – prostor povezav in razhajanj

IZLETI / Kranj, 22. september 2018

Pohod na Bivak II in Šplevto

 

 
 

 

 
 
 

V Sloveniji bi rad ostal in delal / 19:01, 19. september

Študenti imajo bolj tanko denarnico, pa je verjetno dobila kakšna sredstva s strani "nevladnih organizacij", katerim je v interesu imeti tu ...

V Sloveniji bi rad ostal in delal / 16:29, 18. september

Seveda je kapitalistom v Sloveniji v interesu zaposlovati azilante, vsaj nekej časa bodo tiho in delali za minimalca, domači so se začeli upirati in zahtevajo večje plače..

V Sloveniji bi rad ostal in delal / 22:04, 17. september

Pozdravljen_a gospa ali gospod Kitty!Jaz sem ta 'študentka', katere življenje vas tako zelo zanima, da bi k meni celo poslali 'ustrezne služ...

Valvasorjev dom spet najboljši / 16:10, 17. september

Ta Žirovnica ima res srečo, ker imajo najboljšega župana v SLO in najbolj poštenega, priljudnega. Ki nič ne skirva, vse objavlja in seznanja...

V Sloveniji bi rad ostal in delal / 15:51, 17. september

19 let ima Afganistanec, pa se je pred meseci poročil z Idrijsko študentko? Seveda iz ljubezni.....Kje in kako pa živita? Bi kdo od ustrez...

Poklon bazoviškim junakom / 16:24, 13. september

Večna slava junakom, kateri so se uprli fašistom in zato dali svoja življenja !!
Domobranči in belčki, požrite se od sramote slovenskega naroda !!

Odškodnina roparju banke / 11:03, 10. september

marker1, se strinjam z vami.