Lenivček

Oče svetovno znan. O mami ni ne duha ne sluha. Zaroda, vsaj legalnega, nima. Po uradnih zaznamkih o življenjski dobi določene živalske vrste bi moral biti že vsaj enkrat v mačjih nebesih – čeprav bi zaradi lenobe, predrznosti in nesramnosti sodil tudi v mačje vice, morda celo v pekel. Je rejen, rdečkasto oranžne barve in bi bil zaradi črnih črt na kožuhu rad tiger … in še marsikaj veličastnega … a je za povzpetneža preveč len in filozofski. Strašno si želi, da bi se jutro začelo pozneje. Prezgodnja bujenja mu gredo na živce. Rojstvo: 19 julij 1978, v 41 časopisih hkrati. Letos je bil star štirideset let, pa za to nima travm. Njegov oče, Jim Davis, slavni ameriški risar, avtor stripov in risank, ki ga je poškropil z eliksirjem mladosti, mu je dal ime po starem očetu Jamesu Garfieldu Davisu.

Mali Jim je bolehal za astmo in se je držal bolj doma. Njegova mama Betty je imela 25 mačk in z njihovim življenjem in početjem je bil deček več kot seznanjen. Enolično življenje v hiši si je preganjal z risanjem … Nastali so celi kupi risb … Z njimi je pozneje tudi zaslovel – po vsem svetu. Garfield s svojo družbo je postal ljubljenec vseh generacij … in ima strašno rad lazanjo. Tudi pesmi prepeva o njej … Najdemo ga v stripih, knjigah in filmih … tega simpatično zavaljenega muca, ki tako rad počiva, gleda televizijo in je znan tudi po svojih rekih: Če se ničesar nisi naučil, tudi pozabiti ne moreš ničesar. Statistiki so izračunali, da bere in gleda Garfielda 263 milijonov ljudi, preveden je v 27 jezikov … Njegov slavni oče, ki ima na policah precej velikih nagrad, je še vedno neutruden, Garfield pa ostaja prijeten znanec, ki nas nasmeje …

Lazanja po Garfieldovo

Za 4–6 oseb potrebujemo: 500 g testenih plošč za lazanjo, ki jih ni treba kuhati, 500 g mletega mešanega mesa, 1 čebulo, 2 stroka česna, 1 korenček, 1 steblo stebelne zelene, 600 g mesnatih paradižnikov, 120 g naribanega sira Grana Padano, 6 srednje velikih jajc, 375 g mocarele, 250 ml suhega črnega vina, 6 žlic paradižnikove omake, 1 list papirja za peko.

Čebulo in česen prepražimo na olju in dodamo nariban korenček ter drobno narezano steblo zelene. Dodamo mleto meso, prepražimo, da spremeni barvo, in nato zalijemo z vinom. Mešamo, dokler tekočina ne izpari, dodamo paradižnik, narezan na kockice, in še nekaj časa mešamo. Polovico sira Grana Padano zmešamo z enim surovim jajcem in dodamo k mesu, drugih pet jajc skuhamo. Mocarelo narežemo na kockice. Kuhana jajca ohladimo in prav tako narežemo na kockice.

Štirioglato nepregorno posodo segrejemo, obložimo s papirjem za peko, ki smo ga premazali z maslom in plastjo paradižnikove omake ter razporedimo nanj testene plošče. Potresemo jih z mletim mesom, z jajci in mocarelo, na to pa spet razporedimo testene plošče in nadev. Zgornja plast mora biti iz testenih plošč in tenke plasti paradižnikove omake, posute s sirom Grana Padano.

Lazanjo pečemo v pečici, ogreti na 200 °C, približno 50 minut. Če zgornja plast začne prehitro rjaveti, jo prekrijemo z alu folijo.

Pa dober tek!

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

zmerno oblačno
vlažnost: 77 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

8/22

četrtek

9/22

petek

9/17

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 25. april 2019

Po naravoslovni učni poti na Pusti grad

OBVESTILA / Kranj, 25. april 2019

Krvodajalska akcija

GLASBA / Šenčur, 25. april 2019

Pomladni koncert

GLASBA / Žiri, 25. april 2019

Koncert žirovske glasbene šole

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 25. april 2019

Za otroke

IZLETI / Naklo, 25. april 2019

S kolesom čez Brdo

RAZSTAVE / Gorje, 26. april 2019

Ob 90-letnici Planinskega društva Gorje

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 26. april 2019

Za otroke

 

 
 

 

 
 
 

Tržaški kras in morje / 13:25, 25. april

Pa stopnujmo še enkrat:

ime - lepo ime - Anamarija.

Tržaški kras in morje / 11:53, 25. april

Tudi tebi je očitno dolgčas?!

Tržaški kras in morje / 10:50, 25. april

Stopnjevanje:
dolgčas- večji dolgčas- muzej.

Edina toleranca je ničelna / 21:54, 24. april

Jaz mislim, da so problemi drugje. Samo tale primer ! Bil se udeležen v prometni nesreči, nekrivdno, 0,0! Ura 9h ! Gavni povzročitelj je nap...

Podbreška potica letošnja kraljica / 16:56, 24. april

Podbreška?
Pod katerim bregom?
Malo morgen.
Pravilno je Podbrezijanska potica.
Amen.

Edina toleranca je ničelna / 16:32, 24. april

Ma ostane naj tako je !

Prešernovo gre v Rusijo / 14:08, 24. april

Včasih sem hodil v gledališče, ker sem se delal pametnega in kulturnega.Ko sedaj gledam nazaj, ugotavljam, da sem na koncu predstav ploskal ...