Lenivček

Oče svetovno znan. O mami ni ne duha ne sluha. Zaroda, vsaj legalnega, nima. Po uradnih zaznamkih o življenjski dobi določene živalske vrste bi moral biti že vsaj enkrat v mačjih nebesih – čeprav bi zaradi lenobe, predrznosti in nesramnosti sodil tudi v mačje vice, morda celo v pekel. Je rejen, rdečkasto oranžne barve in bi bil zaradi črnih črt na kožuhu rad tiger … in še marsikaj veličastnega … a je za povzpetneža preveč len in filozofski. Strašno si želi, da bi se jutro začelo pozneje. Prezgodnja bujenja mu gredo na živce. Rojstvo: 19 julij 1978, v 41 časopisih hkrati. Letos je bil star štirideset let, pa za to nima travm. Njegov oče, Jim Davis, slavni ameriški risar, avtor stripov in risank, ki ga je poškropil z eliksirjem mladosti, mu je dal ime po starem očetu Jamesu Garfieldu Davisu.

Mali Jim je bolehal za astmo in se je držal bolj doma. Njegova mama Betty je imela 25 mačk in z njihovim življenjem in početjem je bil deček več kot seznanjen. Enolično življenje v hiši si je preganjal z risanjem … Nastali so celi kupi risb … Z njimi je pozneje tudi zaslovel – po vsem svetu. Garfield s svojo družbo je postal ljubljenec vseh generacij … in ima strašno rad lazanjo. Tudi pesmi prepeva o njej … Najdemo ga v stripih, knjigah in filmih … tega simpatično zavaljenega muca, ki tako rad počiva, gleda televizijo in je znan tudi po svojih rekih: Če se ničesar nisi naučil, tudi pozabiti ne moreš ničesar. Statistiki so izračunali, da bere in gleda Garfielda 263 milijonov ljudi, preveden je v 27 jezikov … Njegov slavni oče, ki ima na policah precej velikih nagrad, je še vedno neutruden, Garfield pa ostaja prijeten znanec, ki nas nasmeje …

Lazanja po Garfieldovo

Za 4–6 oseb potrebujemo: 500 g testenih plošč za lazanjo, ki jih ni treba kuhati, 500 g mletega mešanega mesa, 1 čebulo, 2 stroka česna, 1 korenček, 1 steblo stebelne zelene, 600 g mesnatih paradižnikov, 120 g naribanega sira Grana Padano, 6 srednje velikih jajc, 375 g mocarele, 250 ml suhega črnega vina, 6 žlic paradižnikove omake, 1 list papirja za peko.

Čebulo in česen prepražimo na olju in dodamo nariban korenček ter drobno narezano steblo zelene. Dodamo mleto meso, prepražimo, da spremeni barvo, in nato zalijemo z vinom. Mešamo, dokler tekočina ne izpari, dodamo paradižnik, narezan na kockice, in še nekaj časa mešamo. Polovico sira Grana Padano zmešamo z enim surovim jajcem in dodamo k mesu, drugih pet jajc skuhamo. Mocarelo narežemo na kockice. Kuhana jajca ohladimo in prav tako narežemo na kockice.

Štirioglato nepregorno posodo segrejemo, obložimo s papirjem za peko, ki smo ga premazali z maslom in plastjo paradižnikove omake ter razporedimo nanj testene plošče. Potresemo jih z mletim mesom, z jajci in mocarelo, na to pa spet razporedimo testene plošče in nadev. Zgornja plast mora biti iz testenih plošč in tenke plasti paradižnikove omake, posute s sirom Grana Padano.

Lazanjo pečemo v pečici, ogreti na 200 °C, približno 50 minut. Če zgornja plast začne prehitro rjaveti, jo prekrijemo z alu folijo.

Pa dober tek!

Oddaj svoj komentar

Kranj 1°

jasno
vlažnost: 97 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

0/16

sreda

1/20

četrtek

5/23

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

PRIREDITVE / Gorenjska, 26. september 2018

Medgeneracijske delavnice

RAZSTAVE / Jesenice, 26. september 2018

Človek in voda

IZLETI / Kranj, 27. september 2018

Pohod po čudovitih Slovenskih goricah

PRIREDITVE / Gorenjska, 27. september 2018

Medgeneracijske delavnice

IZLETI / Kranj, Naklo, 27. september 2018

Kolesarska izleta

PREDAVANJA / Kranj, 27. september 2018

Predavanje Humane odpade

RAZSTAVE / Škofja Loka, 27. september 2018

Spomini na Sokolski dom

IZLETI / Tržič, 28. september 2018

Izlet v Ravenno

 

 
 

 

 
 
 

Zbira podpise za tretji mandat / 13:09, 25. september

Podpisa mu ne bom dal, ker jih bo dobil z lahkoto dovolj. Bi mu pa položil na mizo kar nekaj! Zlata Šercerjeva ulica, pa kdaj bo to fertik? ...

Nadaljeval bo, kar je Trilar začel / 00:12, 24. september

Preproga na Brdu?

Doma pod Triglavom / 23:19, 20. september

1. Temeljna ustavna listina, Uradni list RS, 25. 6. 1991, 4. Čl. 3. Odstavek: »ob dejstvu, da SFRJ ne deluje kot pravno urejena država in da...

V Sloveniji bi rad ostal in delal / 20:04, 20. september

Lepo je videti, da nekomu pa le uspe. Čestitke za odločitev o izobraževanju, čestitke k začetku dela in s tem samostojnosti. In najvažnejše ...

V Sloveniji bi rad ostal in delal / 17:16, 20. september

Slovenci se uničujemo sami. Že takoj po ww2, mnogo pridnih in poštenih izgnanih in pokončanih po jamah in gozdovih, tisti, ki so ostali, nis...

Doma pod Triglavom / 16:28, 20. september

Naša država je sekularna in vsako vmešavanje RKC je nesprejemljivo ! Slovenska ustava je jasna in toleranca do tega mora biti ničelna! Ni pr...

V Sloveniji bi rad ostal in delal / 19:01, 19. september

Študenti imajo bolj tanko denarnico, pa je verjetno dobila kakšna sredstva s strani "nevladnih organizacij", katerim je v interesu imeti tu ...