Od tega tedna naprej se lahko uporabniki sistema KRsKolesom po Kranju vozijo tudi z električnimi kolesi. Prva sta se z njima zapeljala domači župan Boštjan Trilar in predsednik uprave Elektra Gorenjska Ivan Šmon. / Foto: Gorazd Kavčič

Nove postaje za kolesa

Od tega tedna ima priljubljeni sistem KRsKolesom pet novih postaj, po opravkih pa se je moč peljati tudi z električnimi kolesi.

Kranj – S simboličnim rezanjem vrvice na pentlji sta včeraj dopoldne predsednik uprave Elektra Gorenjska Ivan Šmon in kranjski župan Boštjan Trilar naznanila, da ima Kranj od tega tedna naprej nova kolesarska postajališča priljubljenega sistema KRsKolesom.

»Obstoječim enajstim postajam sistema smo dodali še pet postaj, od tega je eno doniralo podjetje Elektro Gorenjska, za kar se jim iskreno zahvaljujem. Istočasno smo sistem nadgradili oziroma elektrificirali, tako da je sedaj vseh 16 postaj elektrificiranih. V sistemu je tako 32 električnih in 48 mestnih koles. S tem je naš sistem postal največji v Sloveniji,« je ob priložnostni slovesnosti na parkirišču pri Elektru Gorenjska povedal kranjski župan Boštjan Trilar in dodal, da naj bi Kranj v naslednjem letu imel že 27 postaj, povečali pa naj bi tudi število koles.

»Zavedamo se, da mora občina poskrbeti tudi za kolesarsko infrastrukturo, zato imamo pripravljene vloge za evropska sredstva za širitev kolesarskih stez in poti v skupni dolžini šestnajst kilometrov. Skupna vrednost projekta je okoli tri milijone in pol, od tega pričakujemo, da bi pridobili dva milijona in pol evropskih sredstev. Izgradnja bo, zaradi počasnosti pri pridobivanju zemljišč, trajala od tri do pet let,« je tudi povedal župan Trilar in pojasnil, da registracija za sistem KRsKolesom letno stane 15 evrov, do konca letošnjega leta pa doplačilo za uporabo električnih koles ne bo potrebno.

»Elektro Gorenjska je močno in pomembno podjetje, ki je vpeto v lokalno okolje. Naše temeljno poslanstvo je zanesljiva in kakovostna oskrba odjemalcev, zavedamo pa se tudi pomena trajnostnega razvoja okolja in strategij, ki smo jim zavezani. Predvsem želimo sodelovati na poti do brezogljične družbe. Velik pomen dajemo različnim razvojnim projektom, pri čemer sodelujejo tudi z občino. Predvsem skušamo pomagati pri uresničitvi lokalnih energetskih konceptov, zato ni bila težka odločitev, da pomagamo tudi pri razvoju sistema KrsKolesom. Zelo smo veseli, da imajo sedaj postajo tudi na parkirišču Elektra Gorenjska, saj se bodo ne nazadnje tudi naši zaposleni lahko po mestu lahko vozili s temi kolesi,« je ob novi pridobitvi poudaril predsednik uprave Elektra Gorenjska Ivan Šmon, ki se je skupaj z županom Trilarjem in ostalimi kolesarskimi navdušenci že popeljal z novim električnim kolesom.

Oddajte svoj komentar

Kranj 21°

zmerno oblačno
vlažnost: 57 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

11/24

nedelja

14/17

ponedeljek

13/20

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

PRIREDITVE / Kranj, 26. maj 2019

Praznovanje na Sv. Joštu nad Kranjem

PRIREDITVE / Gorje, 26. maj 2019

Srečanje gorenjskih planincev

OBVESTILA / Škofja Loka, 26. maj 2019

Srečanje bolnih, starejših, osamljenih in invalidov

OBVESTILA / Kranj, 27. maj 2019

Mesečno srečanje in predavanje Prerojenih

PRIREDITVE / Gorenjska, 28. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 29. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 30. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 30. maj 2019

Po naravoslovni učni poti Pusti grad

 

 
 

 

 
 
 

Cerkev varen prostor za vse / 08:46, 26. maj

Policija preiskuje in bo preiskovala, vrana pa vrani ne izkljuje oči, itak se ščitiji med sabo te svinje farške...

Štiristo let bisera na Sorškem polju / 16:12, 23. maj

400 let, kar precej se je dogajalo v zakristiji vsa ta leta..

Beluši / 13:18, 23. maj

Tole oboje mi pa ni apetitlih ! Bljak !

Avtomobil direktorja AVP poškodovan, nepravilnosti ni bilo / 19:01, 22. maj

Na predlog AVP je bilo dano v medije za zakonsko znižanje vsebnosti alkohola v krvi med vožnjo! Predlog za znižanje na 0,2 oziroma celo na 0...

Nov parkirni režim pred občino in na Stari Savi / 16:09, 21. maj

Opažam, da je parkirni prostor prevečkrat polno zaseden. Na njem je sicer še veliko neurejenega prostora...

Poziv k zmanjšanju hrupa letal / 10:27, 21. maj

Povsod, kjer so letališča, tam je hrup letal. Večji bo promet, več bo hrupa. Vprašanje se poraja samo, imeti letališče ali ne? Podobno kot odlagališča odpadkov. Vsi so za, samo ne na svojem dvorišču.

Nadškof Anton Vovk in atentat »spontane« množice / 22:57, 19. maj

Groza. Primitivnost Slovenskega človeka se pokaže v vsej veličini v tragični zgodbi škofa Vovka. Vermiki rdeče zvezde so največje zlo, kar je rodila Slovenska mati.