Od tega tedna naprej se lahko uporabniki sistema KRsKolesom po Kranju vozijo tudi z električnimi kolesi. Prva sta se z njima zapeljala domači župan Boštjan Trilar in predsednik uprave Elektra Gorenjska Ivan Šmon. / Foto: Gorazd Kavčič

Nove postaje za kolesa

Od tega tedna ima priljubljeni sistem KRsKolesom pet novih postaj, po opravkih pa se je moč peljati tudi z električnimi kolesi.

Kranj – S simboličnim rezanjem vrvice na pentlji sta včeraj dopoldne predsednik uprave Elektra Gorenjska Ivan Šmon in kranjski župan Boštjan Trilar naznanila, da ima Kranj od tega tedna naprej nova kolesarska postajališča priljubljenega sistema KRsKolesom.

»Obstoječim enajstim postajam sistema smo dodali še pet postaj, od tega je eno doniralo podjetje Elektro Gorenjska, za kar se jim iskreno zahvaljujem. Istočasno smo sistem nadgradili oziroma elektrificirali, tako da je sedaj vseh 16 postaj elektrificiranih. V sistemu je tako 32 električnih in 48 mestnih koles. S tem je naš sistem postal največji v Sloveniji,« je ob priložnostni slovesnosti na parkirišču pri Elektru Gorenjska povedal kranjski župan Boštjan Trilar in dodal, da naj bi Kranj v naslednjem letu imel že 27 postaj, povečali pa naj bi tudi število koles.

»Zavedamo se, da mora občina poskrbeti tudi za kolesarsko infrastrukturo, zato imamo pripravljene vloge za evropska sredstva za širitev kolesarskih stez in poti v skupni dolžini šestnajst kilometrov. Skupna vrednost projekta je okoli tri milijone in pol, od tega pričakujemo, da bi pridobili dva milijona in pol evropskih sredstev. Izgradnja bo, zaradi počasnosti pri pridobivanju zemljišč, trajala od tri do pet let,« je tudi povedal župan Trilar in pojasnil, da registracija za sistem KRsKolesom letno stane 15 evrov, do konca letošnjega leta pa doplačilo za uporabo električnih koles ne bo potrebno.

»Elektro Gorenjska je močno in pomembno podjetje, ki je vpeto v lokalno okolje. Naše temeljno poslanstvo je zanesljiva in kakovostna oskrba odjemalcev, zavedamo pa se tudi pomena trajnostnega razvoja okolja in strategij, ki smo jim zavezani. Predvsem želimo sodelovati na poti do brezogljične družbe. Velik pomen dajemo različnim razvojnim projektom, pri čemer sodelujejo tudi z občino. Predvsem skušamo pomagati pri uresničitvi lokalnih energetskih konceptov, zato ni bila težka odločitev, da pomagamo tudi pri razvoju sistema KrsKolesom. Zelo smo veseli, da imajo sedaj postajo tudi na parkirišču Elektra Gorenjska, saj se bodo ne nazadnje tudi naši zaposleni lahko po mestu lahko vozili s temi kolesi,« je ob novi pridobitvi poudaril predsednik uprave Elektra Gorenjska Ivan Šmon, ki se je skupaj z županom Trilarjem in ostalimi kolesarskimi navdušenci že popeljal z novim električnim kolesom.

Oddajte svoj komentar

Kranj 6°

pretežno oblačno
vlažnost: 56 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

-4/9

sreda

1/6

četrtek

2/3

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 16. januar 2019

Medgeneracijske delavnice

PREDAVANJA / Tržič, 16. januar 2019

Po poti Alpe Adria Trail

RAZSTAVE / Bled, 16. januar 2019

Magična narava

RAZSTAVE / Jesenice, 16. januar 2019

Zgodbe minljivosti

IZLETI / Kranj, 17. januar 2019

Pohodniški izlet Dragonja–Sveti Duh

PREDAVANJA / Žiri, 17. januar 2019

Vzgoja za smisel

PREDAVANJA / Lesce, 17. januar 2019

S krepitvijo črevesne flore do boljšega zdravja

OBVESTILA / Milje, 17. januar 2019

Izdelovanja rož iz krep papirja

 

 
 

 

 
 
 

Zaradi dotrajanih oken so učenci na prepihu in mrazu / 13:05, 16. januar

"Primitivna desničarja in še bolj primitivna komentarja !"************Primoz, zbiranje zamaškov ni sramotno, je pa sramota za državo v Evrop...

Katere ceste čaka letos obnova / 12:23, 16. januar

Začnite z novim rondojem Kranj vzhod in potem navezavo na novo cesto Britof-Šenčur. Počasi bo kolona ob konicah do Brnika.

Zaradi dotrajanih oken so učenci na prepihu in mrazu / 09:48, 16. januar

Po gaberjanskih ukrepih učitelj ni bil več spoštovan.

Zaradi dotrajanih oken so učenci na prepihu in mrazu / 22:03, 15. januar

Komunizem je v vaših praznih farških glavah, edini bivši komunisti pa v stranki kateri simpatizerji ste !!
V socializmu pa je bila šola zakon in učitelj spoštovana oseba !

Zaradi dotrajanih oken so učenci na prepihu in mrazu / 20:43, 15. januar

@ Janez Novak
Povsod je še, ne samo na Jesenicah.

Zaradi dotrajanih oken so učenci na prepihu in mrazu / 16:36, 15. januar

Primitivna desničarja in še bolj primitivna komentarja !

Končno v novi telovadnici / 14:52, 15. januar

Na interneti strani občine Gorenja vas, je cena, ki jo je občina Gorenja vas plačala, za izgradnjo "TAPRAVE" športne dvorane. Kot laiku mi j...