Mladi so na prvi rokometni šoli Jureta Dolenca uživali v druženju in pridobivanju rokometnega znanja. / Foto: arhiv Jureta Dolenca

Jure je zgled mladim rokometašem

Škofjeloški rokometni reprezentant in igralec španske Barcelone Jure Dolenec je del letošnjih počitnic preživel z mladimi rokometaši svojega nekdanjega kluba, na rokometnem kampu pa so jih obiskali tudi nekateri slovenski reprezentanti in z njimi delili bogate izkušnje.

Škofja Loka – Te dni se škofjeloški rokometni reprezentant Jure Dolenec že poti na prvih treningih z ekipo Barcelone, še pred odhodom v Španijo pa sva se pogovarjala o počitniških doživetjih, ki jih to poletje zanj ni bilo malo.

»Ker v ligi prvakov nismo prišli do konca, smo minulo sezono v Španiji zaključili že konec maja. Junija je bila nato na vrsti reprezentanca, ko sta nas čakali dve naporni kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo. Žal nam po obdobju uspehov letos ni šlo po načrtih. Vzrokov je gotovo več, glavni je gotovo, da v ekipi ni bilo 16 enakovrednih igralcev. Veliko je bilo precej neizkušenih in ob koncu tekme v Kopru je zavladala panika. Namesto da bi z Madžari izgubili za gol ali dva, morda pa celo zmagali, smo izgubili za pet golov. To pa je razlika, ki jo je na gostovanju težko loviti. Velik del krivde za to nosimo starejši igralci, ki bi ekipo morali znati umiriti, a očitno takrat ni bil naš dan. Na Madžarskem smo ob vseh poškodovanih igralcih ostali še brez Mateja Gabra in zmaga za štiri gole je bila očitno največ, kar smo lahko iztržili. Rezultat je bil super, toda uvrstitev na svetovno prvenstvo smo zapravili doma,« pravi Jure Dolenec, ki je nato vendarle dočakal počitnice.

»Mislim, da sem si vzel letos toliko dopusta kot že dolgo ne. Zaradi težav s kolenom tri tedne nisem treniral, sedaj pa že tri tedne treniram po prilagojenem programu. Mislim, da težave s kolenom nikoli ne bodo povsem izginile, je pa toliko bolje, da poškodba ni več moteča. Nisem več med najmlajšimi in regeneraciji je treba nameniti več časa,« je povedal Jure, ki si je z ženo dve leti po poroki in po rojstvu drugega sina vendarle privoščil poročno potovanje v Ameriko, temu pa je sledila poletna rokometna šola.

»Že pred časom sem se z vodilnimi v škofjeloškem rokometnem klubu pogovarjal, kaj lahko skupaj naredimo za še večji razmah rokometa. Loška rokometna šola je ena najmočnejših v Sloveniji, v reprezentanci smo trije Škofjeločani, prihaja tudi mlajši Aleks Kavčič. Reprezentanti smo se spraševali, kaj bi lahko prispevali k še večji popularnosti, čeprav vsi igramo daleč od doma. Tako sem predlagal, da bi skupaj pripravili poletno rokometno šolo. Sam zagotovo vse organizacije ne bi zmogel, zato so to prevzeli v klubu. Otroci so v treh tednih od objave zapolnili vseh šestdeset prostih mest, na koncu smo dodali še tri, tako da je bilo vseh v poletni šoli 63. Bili smo v avtokampu Brioni pri Pulju, kjer sta dva hostla, ki smo ju skoraj napolnili. Otroci so bili različnih starosti, od drugega do devetega razreda osnovne šole, lahko pa rečem, da je bila tako zanje kot zame izkušnja zelo pozitivna,« pravi Jure Dolenec, ki je v petih dneh kampa vsak dan sodeloval na treningih, ki so jih vodili različni trenerji, tudi klubski. Pridružili so se jim tudi reprezentanti Matej Gaber, Vid Kavtičnik, Gašper Marguč in Dragan Gajić. »Po končani rokometni šoli sem dobil ogromno zelo pozitivnih odzivov staršev in to je dober občutek, saj smo se vsi skupaj res trudili,« pravi Jure Dolenec, ki je prepričan, da bo drugo leto zanimanje otrok in staršev za poletno druženje ob rokometu še večje.

»Zavedam se, da brez okolja, v katerem sem zrasel, ne bi bil tako uspešen. Zato se mi zdi prav, da klubu na tak način nekaj vrnem. Seveda v petih dneh na leto ni moč mladih naučiti vsega, zagotovo pa jim lahko damo novo motivacijo, popravimo tehniko, jih naučimo kaj novega,« je še povedal Jure Dolenec, ki se je minuli teden že vrnil v Španijo in konec tedna začel priprave na novo sezono. »Najprej nas čakajo kondicijske priprave v Andori, prve tekme pa se bodo začele s španskim superpokalom konec avgusta. Sledila bo liga in nato tudi liga prvakov, kjer so cilj kluba vedno najvišji,« je še povedal Jure Dolenec.

Oddajte svoj komentar

Kranj 23°

delno oblačno
vlažnost: 45 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

11/24

nedelja

14/17

ponedeljek

13/20

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

PRIREDITVE / Kranj, 26. maj 2019

Praznovanje na Sv. Joštu nad Kranjem

PRIREDITVE / Gorje, 26. maj 2019

Srečanje gorenjskih planincev

OBVESTILA / Škofja Loka, 26. maj 2019

Srečanje bolnih, starejših, osamljenih in invalidov

OBVESTILA / Kranj, 27. maj 2019

Mesečno srečanje in predavanje Prerojenih

PRIREDITVE / Gorenjska, 28. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 29. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 30. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 30. maj 2019

Po naravoslovni učni poti Pusti grad

 

 
 

 

 
 
 

Cerkev varen prostor za vse / 08:46, 26. maj

Policija preiskuje in bo preiskovala, vrana pa vrani ne izkljuje oči, itak se ščitiji med sabo te svinje farške...

Štiristo let bisera na Sorškem polju / 16:12, 23. maj

400 let, kar precej se je dogajalo v zakristiji vsa ta leta..

Beluši / 13:18, 23. maj

Tole oboje mi pa ni apetitlih ! Bljak !

Avtomobil direktorja AVP poškodovan, nepravilnosti ni bilo / 19:01, 22. maj

Na predlog AVP je bilo dano v medije za zakonsko znižanje vsebnosti alkohola v krvi med vožnjo! Predlog za znižanje na 0,2 oziroma celo na 0...

Nov parkirni režim pred občino in na Stari Savi / 16:09, 21. maj

Opažam, da je parkirni prostor prevečkrat polno zaseden. Na njem je sicer še veliko neurejenega prostora...

Poziv k zmanjšanju hrupa letal / 10:27, 21. maj

Povsod, kjer so letališča, tam je hrup letal. Večji bo promet, več bo hrupa. Vprašanje se poraja samo, imeti letališče ali ne? Podobno kot odlagališča odpadkov. Vsi so za, samo ne na svojem dvorišču.

Nadškof Anton Vovk in atentat »spontane« množice / 22:57, 19. maj

Groza. Primitivnost Slovenskega človeka se pokaže v vsej veličini v tragični zgodbi škofa Vovka. Vermiki rdeče zvezde so največje zlo, kar je rodila Slovenska mati.