Predsednik države Borut Pahor in predsednik uprave Iskraemeca Ahmed Elsewedy sta slovesno odprla novo proizvodno linijo. / Foto: Tina Dokl

V Iskraemecu odprli novo linijo

V podjetju Iskraemeco so deset let, odkar so v lasti skupine Elsewedy Electric, proslavili z odprtjem nove proizvodnje linije trifaznih števcev, namenjenih nemškemu trgu. Odprla sta jo predsednik uprave Ahmed Elsewedy in predsednik države Borut Pahor.

Kranj – V novo proizvodno linijo, ki bo v vsaki izmeni proizvedla 520 števcev in je v celoti zasnovana in izdelana v Sloveniji, so vložili skoraj milijon evrov.

Na liniji bodo zaposleni štirje delavci, na mesec bo na njej nastalo dvajset do 25 tisoč števcev. Na letni ravni bodo nemškim kupcem dostavili med tristo in 350 tisoč števcev. Člani vodstva Iskraemeca so ob odprtju nove linije vsi po vrsti izražali veselje in ponos nad dejstvom, da so zadostili zahtevnemu nemškemu trgu.

Ravno nedavni uspehi na trgih in rast povpraševanja po pametnih števcih sta narekovala povečanje obstoječih proizvodnih zmogljivosti. Iskraemeco, ki je ena večjih družb v regiji, ki izdeluje števce za merjenje električne energije, komunikacijska orodja, programsko opremo za upravljanje z merilnimi podatki in izvaja podporne rešitve. Doslej je Iskraemeco dostavil več kot 75 milijonov merilnih naprav kupcem v več kot stotih državah. Je drugi največji ponudnik pametnih merilnih rešitev na območju Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike, na nizozemskem in nemškem trgu zaseda celo vodilno mesto, želijo se širiti tudi na druge, zlasti latinskoameriške trge. Podjetje z okoli osemsto zaposlenimi ima tudi enega največjih razvojnih oddelkov v merilni industriji v Evropi. Tudi nova delovna mesta (letos jih je bilo že petdeset) v večji meri povezujejo z razvojem kot s proizvodnjo, prav tako investicije v razvojne aktivnosti, ki znašajo od šest do osem odstotkov na letni ravni.

Ne le produkti, celoviti procesi

Vodilni podjetja, predsednik uprave Ahmed Elsewedy, izvršni direktor Dieter Brunner, izvršni direktor za finance Bahaa Abdullah in novi glavni izvršni direktor Luis Goncalves, ki so ga predstavili ob tej priložnosti, so predstavili dosedanje dosežke in prihodnjo transformacijo podjetja, ki ne gre zgolj v smeri izdelovanja produktov, temveč celovitih procesov. Dobri so njihovi poslovni rezultati. Zadnja leta je podjetje za štirikrat povečalo dobiček, v prihodnje ga nameravajo še podvojiti. Lani so zabeležili skoraj štiridesetodstotno rast dohodka, ustvarili so 107 milijonov evrov prihodkov in skoraj sedem milijonov evrov dobička, investicije pa so znašale 6,6 milijona evrov, so povedali ob slavnostni priložnosti, ki se je je udeležil tudi predsednik države Borut Pahor. Skupaj s predsednikom uprave Ahmedom Elsewedyjem je slovesno prerezal trak nove proizvodne linije. V svojem nagovoru je poudaril, da je ravno pred desetletjem, ko je novi lastnik Iskraemeca prišel v Slovenijo, našo državo dosegla najbolj surova kriza. Iskraemecu jo je uspelo ne le prebroditi, pač pa je podjetje izkoristilo fantastične priložnosti za razvoj. Izrazil je upanje, da bo Slovenija v kratkem dobila novo vlado s polnimi pooblastili in s tem lažje nadaljevala po zastavljeni poti nadaljnjega gospodarskega okrevanja. Naloga politike je namreč ustvarjanje konkurenčnega poslovnega okolja in hkrati solidarnega družbenega okolja, čemur se bomo posvetili v naslednjih letih, je naglasil predsednik, ki meni, da imamo razlog, da »z zmernim optimizmom z enako čvrsto politično in poslovno voljo, kot smo jo izkazovali doslej, gledamo naprej«.

Oddajte svoj komentar

Kranj 20°

pretežno jasno
vlažnost: 75 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

14/28

torek

13/30

sreda

13/30

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 17. julij 2018

Kopalni izlet

IZLETI / Kranj, 17. julij 2018

Kolesarski izlet

IZLETI / Jesenice, 17. julij 2018

V Strunjan

FILM / Jesenice, 17. julij 2018

Torkova kinoteka Poletje na Stari Savi 2018

PREDAVANJA / Kranj, 17. julij 2018

Adijo, blokade, čas je za boljše življenje!

IZLETI / Preddvor, 17. julij 2018

Na Konjščico

PRIREDITVE / Kranj, 18. julij 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 19. julij 2018

Od Tonkine koče do Poštarskega doma

 

 
 

 

 
 
 

Služiti Slovenski vojski / 12:41, 11. julij

Bravo mladi vojaki.... na mladih svet stoji.

Spomin na preboj na Menini / 08:31, 11. julij

Večna slava junakom domoljubom in vsem partizankam in partizanom !
Smrt fašizmu !!

Zamuda pri obnovi ceste / 21:16, 9. julij

Zadnja dva tedna sem se 2x peljal v Kr.goro! Cesta skozi Gozd Martuljek na polno razkopana. Zgledalo je tako kot da bi gradili avtocesto sko...

Svet čaka name. In na Elan. / 12:53, 29. junij

Super, čestitke vsem !! Bojan in Ingemar pa legende, srečno še naprej!!

Prvi hibridni mestni avtobus / 13:46, 26. junij

Lepo, pohvalno, ampak se mi zdijo Jesenice cele mav hibridne... hahaha

Udba in bela tehnika / 19:02, 24. junij

Kaj tudi ti Brut?

Gospoda cenim kot profesorja in ekonomista. Dober retorik in nekoč steber Pravne fakultete.

Iz pod njegoveg...

Državnozborskim volitvam ob rob / 09:13, 24. junij

G Jelka Logar,
Slovenija ne potrebuje gulash segedin prihodnosti, sovražnega govora, žaljenja, razprodaje kar še ni prodanega, amerikaniz...