Ekipa Jackie na poti do zmage / Foto: Maja Bertoncelj

V vodi, blatu, zraku ...

Na drugem Kondorjevem letu se je devetintrideset ekip podalo na pet kilometrov dolgo progo s številnimi preprekami. Najuspešnejša je bila ekipa Jackie iz Škofje Loke.

Godešič – Jarek, Krtina, Dimnik, Peskokop, Hlod, Do gat, Do kolen, Malenkost, Depilacija ... To so imena le nekaterih preprek, ki so jih v soboto na pet kilometrov dolgi progi morali premagati udeleženci Kondorjevega leta. Na Godešiču pri Škofji Loki je potekal drugo leto zapored.

Zanimivih in raznolikih pet kilometrov

Prireditev so odprli otroci na Mini Kondorjevem letu, nato pa se je na startu pravega Kondorjevega leta zvrstilo 39 ekip, ki so se s časovno razliko podale na progo. Ekipe so štele od tri do pet tekmovalcev. Nekateri so imeli v mislih čim boljšo uvrstitev, Kondorjev let je namreč tekmovalne narave, drugim je bila v ospredju zabava. V prvi vrsti gre za ekipno premagovanje preprek, za medsebojno sodelovanje in pomoč. »Letos nam je uspelo, da smo v traso lahko vključili tudi prečenje reke Sore. Lani je bil pretok prevelik, tako da smo zaradi varnosti ta del izpustili. Progo smo v primerjavi z lani nekoliko spremenili, dodane so bile nove prepreke, nekatere smo izpustili. Sicer pa mi ovir več ali manj ne postavljamo – nam jih postavila narava. Proga je primerna za vsakogar, je pa dobro, da si vsaj malo kondicijsko pripravljen. Vsebuje različne elemente, od vode, ognja, skal, plezanja, plazenja, blata, teka ... To je zelo zanimivih in raznolikih pet kilometrov, kar so potrdili tudi letošnji udeleženci,« je povedal Simon Starman, član ekipe Kondorjevega leta, zadolžen za traso in prepreke.

Letos novi zmagovalci

Po seštevku časa in točk so letošnji zmagovalci postali člani ekipe Jackie iz Škofje Loke. Progo so premagali v dobrih 47 minutah. »Taktika je bila dobra kondicijska pripravljenost. Na Kondorjev let smo se pripravljali. Računali smo na uvrstitev med najboljših pet, nikakor pa ne na zmago. Jaz sem bil letos prvič, preostali člani ekipe so bili že lani, tako da so vedeli, kaj približno jih čaka. Najbolj mi bo v spominu ostala ovira, ko sem mogel splezati na drevo in se spustiti po napeti vrvi. Poglejte roko,« je dejal Rok Cankar iz ekipe Jackie. Drugo mesto je osvojila ekipa Koman, tretje pa domačini Stare kajle. Najboljša ženska ekipa je bila 3, 2, 1 GO!

Najboljši letalec posnemal Domna Prevca

Iz njihovih vrst je najboljši letalec Kondorjevega leta. Zadnja prepreka je namreč Kondorjev let, spust po osemdeset metrov dolgi jeklenici, ki ga opravi le en član ekipe. »Že od lani sem vedel, kaj me čaka. Glavo dol, noge gor, roke ob telesu in to je to. Moj vzornik danes je bil Domen Prevc, a mi ga še ni povsem uspelo kopirati. Za drugo leto so še rezerve,« je povedal naj letalec Iztok Avguštin z Godešiča, član ekipe Stare kajle, ki so se uspešno kosali z mlajšimi tekmovalci.

Kondorjev let je največji dogodek ŠD Kondor Go­dešič, ki so ga premierno izvedli lani ob petdesetletnici društva. »Smo zadovoljni. To je super dogodek,« pravi predsednik društva Jože Hafner, Blaž Hafner, letos v vlogi vodje prireditve, pa je dodal, da je najpomembnejše, da so se vsi udeleženci vrnili brez poškodb v cilj in da jim je letos služilo tudi vreme.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

delno oblačno
vlažnost: 74 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

8/20

petek

5/18

sobota

7/12

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PREDAVANJA / Selca, 19. oktober 2018

O ukanah komunističnega nacionalizma

PRIREDITVE / Predoslje, 19. oktober 2018

Srečanje literatov upokojencev

PRIREDITVE / Jesenice, 19. oktober 2018

Za otroke

PREDAVANJA / Selca, 19. oktober 2018

O ukanah komunističnega nacionalizma

GLASBA / Kranj, 19. oktober 2018

Vem, da bo zopet pomlad

GLEDALIŠČE / Slovenski Javornik, 19. oktober 2018

Razočarana gospodinja pri sexologu

OBVESTILA / Predoslje, 19. oktober 2018

Srečanje literatov upokojencev

GLASBA / Kranj, 19. oktober 2018

Vem, da bo zopet pomlad

 

 
 

 

 
 
 

Danes se je začela volilna kampanja / 09:47, 19. oktober

Iztok Purič je skupni kandidat stranke Več za Kranj aktualnega župana Kranja Boštjana Trilarja, Liste za razvoj Kranja in Stranke Alenke Bra...

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.

Skrbeti nas mora sedanjost / 06:37, 9. oktober

Vsako netenje sovraštva in poveličevanja fašizma, nacizma je potrebno v kali zatreti in jim pljuniti v ksiht izmečkom slovenskega naroda! Iz...