Full Moon Kolektiv, zasedba vrhunskih jazz funky soul glasbenikov, je naelektrila festivalsko občinstvo v Trainu. / Foto: Zoran Kozina

Festivalski sončni zahodi

Devetdnevni kranjski festival Teden mladih poleg čarobnih sončnih zahodov skrbi tudi za družabno in kulturno dogajanje – ter seveda za koncerte.

Tradicionalni mladinski festival v organizaciji aktivistov Kluba študentov Kranj tudi letos z več kot štiridesetimi glasbenimi, kulturnimi, športnimi in zabavnimi dogodki vabi na kranjske ulice – bazno Hengalnico na Slovenskem trgu, prireditvene prostore ter pred koncertne odre. Tudi letošnja glasbena ponudba najdaljšega tedna v letu ostaja žanrsko raznovrstna, s kombinacijo uveljavljenih mednarodnih ter lokalnih perspektivnih zasedb.

V uvodu so tako temperaturo dvigovali trubači Čaga Boys, ki so publiko lepo ogreli za trapersko noč v Klubaru s člani Guapo ganga. V soboto je Klubar obiskal zimzeleni Adi Smolar, medtem ko se je na Trainu odvijala t. i. Čorba glasbene inovativnosti z zasedbami Bowrain, Full Moon Kolektiv in Karmakoma. Mladi dvojec DoubleData je na Bazenu skrbel za razgibane elektronske ritme, ki so se raztezali od sončnega zahoda do jutranje zarje. Festival je med drugimi postregel s filmskim večerom v Stolpu Škrlovec s Tonijem Cahunkom, praktičnimi delavnicami, modno revijo, tržnico okusov ...

Danes, 15. maja, bodo v Down Townu v smeh spravljali mladi kranjski improvizatorji, stand-up komiki pa na Khislu; Gal Grobovšek Trio bo s svingovskimi ritmi na Slovenskem trgu ter v Klubaru skrbel za vročico plesne noči.

V sredo bo pred Downom potekal veliki finale Svežnja, na katerem se bodo pomerile zasedbe The Wet, Diareja Eksploziv, Maniacs, Urban Pulz, The Rusks in Fat Butlers – zmagovalca čaka nastop na sklepnem večeru festivala v soboto na Bazenu; v Layerjevi hiši pa bodo poskrbeli, da boste odšli spat s polnimi ušesi novodobnih zvokov odličnega mladega benda, kvarteta Futurski.

Četrtek bo namenjen predvsem oboževalcem udarnih metalnih ritmov: pred Downom bo nastopila ambientalno black metal skupina Dekadent, za ogrevanje bo poskrbel groove/death metal kvartet Morywa, čez prag zaklonišča, v katerem vadi, pa bo tokrat prvič pokukala tudi čisto sveža kranjska zasedba Nesit.

Vsi glasbeni navdušenci bodo uživali na petkovem džezovskem večeru v Kavki, kjer bo za vzdušje poskrbel trio Mencarija. Gre za avtorski projekt Blaža Mencingerja, ki se žanrsko opredeljuje kot kantavtorski gipsy swing; na Trainu obljubljajo žur do jutranjih ur z uveljavljenimi domačimi DJ-ji, medtem ko bodo obiskovalce Klubara čakale slušalke – za prvi t. i. silent party na Gorenjskem.

Teden mladih bodo v soboto, 19. maja, na Bazenu sklenili naš stari znanec, raper Edo Maajka, ljubljanski razgibani trojec Jimmy Barka Experience ter Brothers Moving, najodmevnejši ulični band na svetu, ki iz Danske preko New Yorka prileti naravnost v Kranj!

Oddajte svoj komentar

Kranj 7°

oblačno
vlažnost: 69 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-1/7

četrtek

0/2

petek

-5/2

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

IZLETI / Kranj, 17. januar 2019

Pohodniški izlet Dragonja–Sveti Duh

PREDAVANJA / Žiri, 17. januar 2019

Vzgoja za smisel

PREDAVANJA / Lesce, 17. januar 2019

S krepitvijo črevesne flore do boljšega zdravja

OBVESTILA / Milje, 17. januar 2019

Izdelovanja rož iz krep papirja

OBVESTILA / Škofja Loka, 17. januar 2019

Srečanja ob humanistiki

PRIREDITVE / Stara Fužina, 18. januar 2019

Tolminsko sirarstvo – tisočletna kultura

IZLETI / Kranj, 19. januar 2019

Pohod Predoslje–Suha

IZLETI / Šenčur, 19. januar 2019

Jakobova pot po šenčurski veji

 

 
 

 

 
 
 

Lani največ uprizarjali Cankarja / 22:12, 16. januar

Cankar se je peljal na Rožnik s kočijo, z drugo pa klobuk, palca in rokavice!

Lani največ uprizarjali Cankarja / 19:14, 16. januar

Skoraj bi pozabil.Zadnjič sem ga videl enkrat v 90. letih v Begunjah. Takrat že ni bil več "taprav".Morda se ga še kdo spomni, klicali so g...

Lani največ uprizarjali Cankarja / 18:53, 16. januar

Tole je resnična zgodba.Moj znanec je bil oboževalec gledališča.Nobene predstave ni izpustil.Nekoč je želel že drugič na predstavo in je ...

Koncerti za boljši jutri / 18:25, 16. januar

Koncert ne prinese boljši "jutri".
Tudi 1000 koncertov ne.
Koncert lahko prinese boljši "danes" tistim, ki poberejo vstopnino.

Zaradi dotrajanih oken so učenci na prepihu in mrazu / 13:05, 16. januar

"Primitivna desničarja in še bolj primitivna komentarja !"************Primoz, zbiranje zamaškov ni sramotno, je pa sramota za državo v Evrop...

Katere ceste čaka letos obnova / 12:23, 16. januar

Začnite z novim rondojem Kranj vzhod in potem navezavo na novo cesto Britof-Šenčur. Počasi bo kolona ob konicah do Brnika.

Zaradi dotrajanih oken so učenci na prepihu in mrazu / 09:48, 16. januar

Po gaberjanskih ukrepih učitelj ni bil več spoštovan.