SOSEScript: Breadcrumb failed executing with the following error: Error on line 41 position 2: Conversion failed when converting the varchar value 'May' to data type int.
Andraž Briški Javor, Luka Vidic in Nataša Mikelj, ki je predstavila novosti letošnjega Festivala čokolade.

Čokoladni konec tedna

Konec tedna, med 20. in 22. aprilom, bo Radovljica gostila tradicionalni, že sedmi Festival čokolade, Ljubljano pa so prejšnji teden obiskali evropski barmanski virtuozi, ki so mešali glasbene koktajle.

V Vili Podvin so organizatorji tridnevnega mednarodnega čokoladnega festivala pripravili novinarsko konferenco. Na njej je prisotne z letošnjimi novostmi seznanila direktorica Turizma Radovljica Nataša Mikelj. Prisotne je nagovoril tudi radovljiški župan Ciril Globočnik. Predstavnik Hiše eksperimentov Luka Vidic je predstavil družinsko čokoladno delavnico, kjer si bodo njeni obiskovalci lahko pripravili svojo čokolado – od zrnja do tablice; Andraž Briški Javor pa knjigo, ki bo na kar 120 straneh pripovedovala zgodbo o čokoladi; predvsem kako uživati v njej.

Prizorišče festivala ostaja razdeljeno na več lokacij, v še večjem obsegu kot lani. Čokolada velikanka z lešniki ostaja, ravno tako ne bo manjkala čokoladna ruleta. Spremljevalni program bo bogat, nastopila bodo znana domača glasbena imena. Okusi Radol'ce bodo pripravili pestro ponudbo ulične prehrane, lokalni mikropivovarji poskrbeli za ljubitelje piva. Med štiridesetimi razstavljavci najdemo tudi čokoladnici iz Italije in Hrvaške. V svojo družbo so organizatorji festivala povabili še starodobnike, poleg Uroša Štefelina in Igorja Jagodica bo letos tretji chef Marko Pavčnik. Festival bo obiskala tudi »čokoladna kraljica«.

V Podvinu pa so 12. aprila izpeljali še tekmovanje za najboljšo čokoladno pralino, na katerem je med prijavljenimi čokoladnicami najboljšo izbral priznani slaščičar Naser Gashi, ki nam je po novinarski konferenci približal tudi nastanek čokoladnih trufflov. Komisijo sta sestavljala še že omenjena Štefelin in Briški Javor. Naj pralina Festivala čokolade 2018 je postala pralina čokoladnice Lucifer iz Velenja. Nosi ime Cherish the life. Razvili so jo za čilsko vinsko klet, narejena pa je iz višnjevega polnila, temnega ganaša in s pridihom mete, ki ji daje svež pomladni okus.

Prejšnji teden je ljubljanski hotel InterContinental gostil že 13. barmansko tekmovanje G&T Cup Bled, ki ga organizirajo študenti drugega letnika Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled. Tematika letošnjega tekmovanja je bila koktajl in glasba, tehnika mešanja pa je bila prosta. Tako je ob lepem vremenu na hotelski terasi trideset tekmovalcev iz 16 šol iz desetih evropskih držav ustvarjalo koktajle, ki so bili povezani z najbolj znanimi skladbami.

Oddajte svoj komentar

Kranj 5°

pretežno jasno
vlažnost: 69 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

0/6

nedelja

-3/6

ponedeljek

-3/2

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

GLEDALIŠČE / Breznica, 19. januar 2020

Škratovanje

PREDAVANJA / Žirovnica, 20. januar 2020

Spoprijem s stresom in sproščanje

PREDAVANJA / Preddvor, 21. januar 2020

Predavanje in delavnica o inkontinenci

OBVESTILA / Vodice, 22. januar 2020

Porcelan

OBVESTILA / Kranjska Gora, 22. januar 2020

Tradicionalna peka kruha v krušni peči in izdelava masla

IZLETI / Kranj, 23. januar 2020

Od klopce na klopco

OBVESTILA / Šenčur, 24. januar 2020

Občni zbor Turističnega društva Šenčur

PRIREDITVE / Šenčur, 25. januar 2020

Slovesnost ob 76. obletnici streljanja štiridesetih talcev

 

 
 

 

 
 
 

Kakšno šolo si želijo starši / 07:54, 19. januar

"Zagotoviti je treba MEHANIZME, ki bodo omogočali nagrajevanje in ukrepanje v primeru izkazane slabe kakovosti."......................... ME...

Zapoj zdaj, srce partizansko / 19:28, 18. januar

Je vprašal učence ravnatelj na šolskem izletu v Dražgošah: zakaj so padli partizani ? Po daljšem molku se eden od učencev ojunači: ker so se spotaknili ?

Skromna zima / 18:06, 18. januar

Fotografija:
allora pridem več ksno.
A je to nekaj novga, da moraš pri sedenju na stolu nosit čelado, a slab vidim??

Skromna zima / 17:45, 18. januar

Več je snega, več je morostarjev v dolini, tko da je kar OK

Vsak dan je nova priložnost za opustitev kajenja / 17:43, 18. januar

In koliko jih umre zaradi prekomerne debelosti ( ožilje, srce) ? Alkohola?To kar sedaj počnejo meji že na norost! Enotna embalaža cigaret ja...

Cerkev prikriva spolne zlorabe / 16:43, 18. januar

So sprejeli smernice ja, a da bodo vodili evidenco?
Banda pokvarjena !!

Zapoj zdaj, srce partizansko / 15:49, 17. januar

ZA KAR SEM UMRL, BI HOTEL ŠE ENKRAT UMRETI je napisal K.D. Kajuh--------------------Takle smo imeli:pri slovenščini sem nekoč rekel, da če ...