SOSEScript: Breadcrumb failed executing with the following error: Error on line 41 position 2: Conversion failed when converting the varchar value 'May' to data type int.
Andraž Briški Javor, Luka Vidic in Nataša Mikelj, ki je predstavila novosti letošnjega Festivala čokolade.

Čokoladni konec tedna

Konec tedna, med 20. in 22. aprilom, bo Radovljica gostila tradicionalni, že sedmi Festival čokolade, Ljubljano pa so prejšnji teden obiskali evropski barmanski virtuozi, ki so mešali glasbene koktajle.

V Vili Podvin so organizatorji tridnevnega mednarodnega čokoladnega festivala pripravili novinarsko konferenco. Na njej je prisotne z letošnjimi novostmi seznanila direktorica Turizma Radovljica Nataša Mikelj. Prisotne je nagovoril tudi radovljiški župan Ciril Globočnik. Predstavnik Hiše eksperimentov Luka Vidic je predstavil družinsko čokoladno delavnico, kjer si bodo njeni obiskovalci lahko pripravili svojo čokolado – od zrnja do tablice; Andraž Briški Javor pa knjigo, ki bo na kar 120 straneh pripovedovala zgodbo o čokoladi; predvsem kako uživati v njej.

Prizorišče festivala ostaja razdeljeno na več lokacij, v še večjem obsegu kot lani. Čokolada velikanka z lešniki ostaja, ravno tako ne bo manjkala čokoladna ruleta. Spremljevalni program bo bogat, nastopila bodo znana domača glasbena imena. Okusi Radol'ce bodo pripravili pestro ponudbo ulične prehrane, lokalni mikropivovarji poskrbeli za ljubitelje piva. Med štiridesetimi razstavljavci najdemo tudi čokoladnici iz Italije in Hrvaške. V svojo družbo so organizatorji festivala povabili še starodobnike, poleg Uroša Štefelina in Igorja Jagodica bo letos tretji chef Marko Pavčnik. Festival bo obiskala tudi »čokoladna kraljica«.

V Podvinu pa so 12. aprila izpeljali še tekmovanje za najboljšo čokoladno pralino, na katerem je med prijavljenimi čokoladnicami najboljšo izbral priznani slaščičar Naser Gashi, ki nam je po novinarski konferenci približal tudi nastanek čokoladnih trufflov. Komisijo sta sestavljala še že omenjena Štefelin in Briški Javor. Naj pralina Festivala čokolade 2018 je postala pralina čokoladnice Lucifer iz Velenja. Nosi ime Cherish the life. Razvili so jo za čilsko vinsko klet, narejena pa je iz višnjevega polnila, temnega ganaša in s pridihom mete, ki ji daje svež pomladni okus.

Prejšnji teden je ljubljanski hotel InterContinental gostil že 13. barmansko tekmovanje G&T Cup Bled, ki ga organizirajo študenti drugega letnika Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled. Tematika letošnjega tekmovanja je bila koktajl in glasba, tehnika mešanja pa je bila prosta. Tako je ob lepem vremenu na hotelski terasi trideset tekmovalcev iz 16 šol iz desetih evropskih držav ustvarjalo koktajle, ki so bili povezani z najbolj znanimi skladbami.

Oddajte svoj komentar

Kranj -3°

delno oblačno
vlažnost: 94 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-4/6

torek

-6/6

sreda

-5/10

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Kranj, 27. november 2020

Predstavitev zbornika Zgodba o KLG

 

 
 

 

 
 
 

Včeraj potrdili 470 okužb z novim koronavirusom, umrlo 45 covidnih bolnikov / 23:19, 23. november

Še mesec dni potrpimo s to diktaturo, potem nastopi KUL. Konec ukrepov, oziroma novi ukrepi zaščite starejših in bolnic. Janša adijo. Zadnjič in nikoli več.

Biti hvaležen za vse / 22:26, 23. november

Dejanje iz ljubezni do bližnjih. Big bo poplačal

Mask premalo za vse / 21:22, 23. november

Nosim masko izključno home made. Kdo mi garantira, da so 110% čiste?

Včeraj potrdili 470 okužb z novim koronavirusom, umrlo 45 covidnih bolnikov / 13:23, 23. november

Vladni govorec pravi, da so zdaj martinovanja glavni vzrok...
In po posledicah sodeč, je tega največ v DSO-jih..
Uf

Slovenija z žalostnim covidnim rekordom / 11:51, 23. november

Priden, sedi, tačko... hahaaa, Sicer pa, gospod na sliki je verjamem strokovnjak na svojem področju, kar se pa tiče bolnice Golnik kjer je d...

1968: čas upora, upanja in domišljije / 07:00, 23. november

"V resnici smo hoteli še mnogo več: hoteli smo drugačen svet, ki ne bo imel zadaha po komisu in neumitih telesih; hoteli smo več prostora, k...

Biti hvaležen za vse / 17:46, 22. november

Niko MeništraMagyarorsz?g elk?telezett a jog?llamis?g mellett ”- mondta Orb?n. "A jelenleg korm?nyz? p?rtok vezetői olyan emberek, akik a de...