Ponudniki turističnih in gostinskih kapacitet na Starem vrhu so izrazili nezadovoljstvo nad nekaterimi poslovnimi odločitvami vodstva STC Stari vrh. / Foto: Tina Dokl

Vodstvu ne zaupajo več

Ponudniki turističnih in gostinskih kapacitet na Starem vrhu so zadovoljni, da se je Smučarsko turističnemu centru (STC) Stari vrh, v katerega so tudi sami v preteklosti veliko vlagali, uspelo izviti iz dolgov, moti pa jih, da se vodstvo družbe ne drži sklenjenih dogovorov.

Škofja Loka – »Ponudniki turističnih in gostinskih kapacitet, ki smo bili v večini tudi družbeniki podjetja STC Stari vrh, smo do lani prispevali svoj delež pri dokapitalizacijah družbe, zagotavljanju finančnih sredstev za pripravo sezon in nakup tekočega traku, najemali posojila za premostitev težav pri poslovanju in prispevali veliko prostovoljnih ur za delovanje smučišča,« je poudaril Matevž Demšar s Turistične kmetije Žgajnar. Vse to po njegovem dokazuje, da so ponudniki turističnih in gostinskih kapacitet v preteklosti dobro sodelovali z vodstvom STC Stari vrh in so tudi veliko prispevali za smučišče. Tudi lastnik gostišča in penziona Stari vrh Grega Štefe je zagotovil, da ne potrebujejo nobenih bonitet in privilegijev, želijo le spoštovanje sprejetih dogovorov in enake pogoje za vse.

Izbris malih družbenikov

Čeprav je torej 31 malih družbenikov z 12-odstotnim lastniškim deležem v preteklosti veliko vlagalo v smučišče in pomagalo pri reševanju podjetja, ki ga je bremenil šestmilijonski dolg do Hete, so jih lani ob zmanjšanju osnovnega kapitala zaradi pokrivanja izgub izbrisali iz podjetja, občini Škofja Loka in Gorenja vas - Poljane sta z novo dokapitalizacijo postali edini lastnici podjetja. K dokapitalizaciji so sicer povabili tudi ostale družbenike, a so po besedah Grega Štefeta želeli izvedeti, pod kakšnimi pogoji naj bi to izvedli in kakšna je dolgoročna vizija razvoja smučišča, saj niso želeli ponovno izgubiti vloženega denarja. »Ker nam vodstvo na to ni odgovorilo, se nismo mogli odločiti za nova vlaganja,« je pojasnil.

Podražitev sredi sezone

Veliko pripomb imajo tudi na poslovanje podjetja in sodelovanje s turističnimi in gostinskimi ponudniki. Pred letošnjo smučarsko sezono jim je tako kot v preteklih letih vodstvo podjetja potrdilo cene večdnevnih vozovnic in način sodelovanja. »Nato pa je 1. januarja enostransko odstopilo od dogovora in podražilo vozovnice. Za tridnevno vozovnico je bilo potem namesto 58 evrov treba odšteti 86 evrov,« je opozoril Štefe in dodal, da so s podražitvijo izgubili devetdeset nočitev, ker so gostje odpovedali rezervacije. Kot je poudaril, pri tem ne gre za privilegije, saj so cene večdnevnih vozovnic na vseh smučiščih cenejše za goste, nastanjene na in ob smučiščih, saj s tem smučišče pridobi stranke tudi ob manj ugodnem vremenu in med tednom, ko ni velikega obiska na smučiščih. Ob tem je še poudaril, da je imelo od tega korist tudi smučišče, za katero so gostinski in turistični ponudniki od vsake smučarske vozovnice namenili štiri evre. Dodatno goste odvrača spreminjanje obratovalnega časa in zapiranje smučišča tudi ob ugodnih vremenskih razmerah, je opozoril Štefe. Tako je po njegovih besedah tudi včeraj šestsedežnica stala, obratovala je le vlečnica Kopa, čeprav so bile razmere za smučanje naravnost idealne. Pretekli teden je v. d. direktorja STC Stari vrh Tomaž Trobiš sicer zagotovil, da smučišče zaprejo zgolj zaradi varnosti, a Štefe in Demšar opozarjata, da sedežnica ne obratuje tudi ob pričakovanem manjšem obisku. To je po njunem prepričanju tudi razlog, da so v letošnji sezoni našteli zgolj 26 tisoč smučarjev, medtem ko jih je bilo v preteklih sezonah od petdeset do šestdeset tisoč. Prepričana sta, da bo ob takem odnosu do gostov na smučišču obisk še naprej upadal.

Še pripravljeni sodelovati

Kljub temu turistični in gostinski ponudniki zagotavljajo, da so še vedno pripravljeni na sodelovanje z vodstvom STC Stari vrh. »A morali bodo spremeniti odnos in se držati dogovorov,« je sklenil Štefe.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

oblačno
vlažnost: 94 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

10/20

nedelja

13/21

ponedeljek

10/23

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

PRIREDITVE / Gorenja vas, 24. junij 2018

Prireditve ob dnevu državnosti

PRIREDITVE / Kranj, 24. junij 2018

Kresovanje ob dnevu državnosti na Sv. Joštu

PRIREDITVE / Homec, 24. junij 2018

Praznovanje dneva državnosti

PRIREDITVE / Škofja Loka, 24. junij 2018

Odkritje spominske plošče

IZLETI / Naklo, 25. junij 2018

Kolesarski izleti nakljanskih upokojencev

PRIREDITVE / Šenturška Gora, 25. junij 2018

Palačinke na dan državnosti

IZLETI / Naklo, 25. junij 2018

S kolesom po občini Naklo

IZLETI / Mojstrana, 25. junij 2018

Rajže po poteh Triglavskih pravljic

 

 
 

 

 
 
 

Brez odškodnine za rušenje / 14:54, 11. junij

DARS je z najemnikoma podpisal pogodbo, ki se je ni držal. Seveda je DARS telekomunikacijski družbi brez težav pomagal izpeljati postopke, d...

Kamnolom se lahko širi / 07:54, 7. junij

Kamnolom takoj zapreti in začeti s renaturacijo hriba. Kakšna širitev, ste nori?

Marko Butinar častni občan / 17:55, 6. junij

Kje je pa poj Leon Knap!

Marko Butinar častni občan / 15:55, 6. junij

Čestitke, Marko !

Kamnolom se lahko širi / 18:04, 4. junij

K A T A S T R O F A !!!! ZAPRETI KAMNOLOM !

Egi Gašperšič je častni občan / 10:39, 4. junij

Čestitke za zasluženo priznanje!

Ohraniti Slovenijo in Evropo / 22:40, 1. junij

V nedeljo gre za Slovenijo! Jaz enako smatram Volitve 2018 kot je bil Plebiscit 1990 ! Zatorej Slovenke, Slovenci, volilke in volilci dajte ...