Najdaljši skoki so tudi letos presegli dvestometrsko znamko.

Skakalci znova na Gori

Skakalci z vseh koncev Slovenije so se minulo nedeljo znova pognali z dvajsetmetrske skakalnice na Gori pri Komendi. Tako kot vselej pa sta bolj kot rezultat in končna uvrstitev štela dobra volja in druženje.

Gora pri Komendi – Tradicionalni Skoki na Gori v vasici nedaleč od Komende vselej privabijo precejšnje število gledalcev in tekmovalcev, ki se na dvajsetmetrski napravi pomerijo v skokih z alpskimi smučmi. Med rezultati so bile tudi letos zapisane daljave večje od dvestotih metrov, saj organizatorji decimetrske daljave zapišejo v metrih in tudi na ta način popestrijo dogajanje.

Štirideset tekmovalcev se je minulo nedeljo pognalo z »velikanke« na Gori, a kot zatrjujejo tako organizatorji kot skakalci, je v ospredju zabava in šele nato rezultat. Skoki na Gori, ki jih je Društvo Skakalni komite Gora organiziralo že dvaindvajsetič, namreč štejejo za prireditev, kjer se srečujejo stari znanci in sklepajo nova prijateljstva, dogodek pa mineva tudi ob zabavnem dogajanju med odmori.

Skoki z alpskimi smučmi imajo na Gori že precej dolgo tradicijo. »Otroci smo že konec šestdesetih in v sedemdesetih skakali na stari Koželjevi skakalnici na Gori, nato pa je zadeva za nekaj let zamrla, a smo jo ponovno obudili v začetku devetdesetih, v času po osamosvojitvi. To so bili lepi časi, ko smo se veliko družili in je bilo tudi tekmovalcev več kot danes, zbralo se jih je tudi osemdeset ali devetdeset,« se spominja domačin Rudi Jeraj, ki je zadnjič nastopil leta 2013, od takrat pa zaradi poškodbe pri kolesarjenju dogajanje raje spremlja kot gledalec.

Organizatorji so z mini skakalnico Gorjanščico poskrbeli tudi za to, da so v skokih uživali najmlajši, vse pa sta zabavala komendska godba in modelar Andrej Mlakar, ki je z letalom izvajal vragolije med odmori.

Precej načrtov imajo tudi za prihodnja leta. »Upamo, da nam bo uspelo zgraditi novo napravo, ki bo izdelana po Goriškovih načrtih, zraven pa bi radi postavili tudi manjšo, desetmetrsko skakalnico za mlajše tekmovalce. Prav tako bi radi uredili tudi dostop do skakalnic,« je povedal Jože Šimenc z Društva Skakalni komite Gora.

Oddajte svoj komentar

Kranj 2°

pretežno jasno
vlažnost: 81 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-4/2

torek

-5/2

sreda

-2/4

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. december 2018

Aktivnosti v Medgeneracijskem centru

PRIREDITVE / Jesenice, 18. december 2018

Kako so se na Jesenicah včasih igrali

PREDAVANJA / Tržič, 18. december 2018

Tržiška kulinarična dediščina

RAZSTAVE / Naklo, 18. december 2018

Tomo Zupan – veliki prešernoslovec

PRIREDITVE / Tržič, 18. december 2018

Kulinarični večer

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. december 2018

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Trzin, 18. december 2018

Potopisno predavanje o Japonski

GLEDALIŠČE / Bled, 18. december 2018

Muzikal Levji kralj

 

 
 

 

 
 
 

Migracije niso človekova pravica / 17:14, 17. december

Opa. Takšen članek v osrednjem gorenjskem časopisu. Mar ni to sovražni govor ?

Pavel Rupar član Slovenske ljudske stranke / 15:10, 17. december

Zakaj rovariš Rupar? A je rok uporabnosti kondomom, ki si jih kupoval na občinsko naročilnico že potekel?

Migracije niso človekova pravica / 14:53, 17. december

Nisem članica SDS, niti podpornica. V marsičem se razlikujejo naša mnenja. Kar se pa tiče migracij, teh masovnih prišlekov, ki jih futramo, ...

Nujna nova regijska bolnišnica / 11:57, 17. december

Super. Novi poligon za naše gradbince in dobavitelje medicinske opreme. 200M€ je po moje kar smešna cena. Če sledimo praksi dosedanjih gradenj zdrvastvenih objektov, je meja za ceno samo nebo.

Uradno odprli obvoznico / 14:58, 16. december

Od odcepa proti železniški postaji pri Mraku proti Gorjam in Pokljuki je skozi Rečico kar nekaj mest, da o podvozu pod železniško progo niti...

Čez prehod za pešce le ob kolesu, ne na njem / 22:03, 15. december

Tako je. Prehod za pešce je namenjen le pešcem. Ljudje bi se lahko tudi navadili, da tam, kjer ni pločnika, hodijo po levi strani cestišča. ...

Pozivi k čimprejšnji gradnji druge cevi / 21:54, 15. december

Res bi bil čas, da se glave v Sloveniji streznijo in začnejo delovati kot je treba. V dobro vseh. Predor naj se zgradi v čim krajšem roku. Z...