Za pešce na cesti pred »staro šolo« v Stražišču pri Kranju skoraj ni prostora. / Foto: Simon Šubic (arhiv)

Pomagala bi že ukinitev parkiranja

Ukinitev parkirnih mest ob »stari šoli« v Stražišču pri Kranju ne bi prispevala le k večji prometni varnosti šolarjev, ampak bi tudi sprostila intervencijsko pot.

Kranj – V uredništvo Gorenjskega glasa smo že večkrat prejeli opozorila občanov, da je šolska pot ob »stari šoli« Osnovne šole Stražišče nevarna, še posebej zjutraj, ko starši pripeljejo otroke v šolo. Enosmerna cesta Baragov trg, po kateri bo že naslednji teden spet hodilo skoraj dvesto stražiških šolarjev od drugega do četrtega razreda, namreč nima pločnika, ko so zasedeni označeni parkirni prostori, pa je komaj še dovolj široka za avtomobile. Že ukinitev parkirnih mest med šolskim poslopjem in bližnjo avtohišo bi torej precej prispevala k večji prometni varnosti učencev in ostalih pešcev.

Ravnatelj šole Pavel Srečnik je pojasnil, da je šola že jeseni Mestno občino Kranj zaprosila za ustrezno rešitev. K temu jih je med drugim vodila tudi ugotovitev iz evakuacijske vaje ob začetku šolskega leta, da tamkaj parkirana vozila zasedajo intervencijsko pot. »V preteklosti je bila sicer prometna situacija okoli naše šole še bistveno slabša, veliko problemov pa se je rešilo, ko so pred centralno šolo uredili avtobusno postajo in krožno pot. Tudi pri stari šoli je bila pred leti urejena enosmerna cesta. Vemo, da se zjutraj, ko starši pripeljejo otroke v šole, vsem mudi, a dokler se ne sprejme drugačna rešitev, od staršev in drugih uporabnikov pričakujemo, da se držijo cestnoprometnih predpisov,« je povedal. Kot je dodal, naj bi po njegovem vedenju moteča parkirna mesta na Baragovem trgu ukinili.

Na Mestni občini Kranj so razložili, da so prejeli že več različnih pobud glede ureditve prometnega režima na enosmerni cesti Baragov trg, ki pa si med seboj nasprotujejo. »Zaradi tega so bili ti predlogi dani v obravnavo Tehnični komisiji Sveta za preventivo in varnost v cestnem prometu Kranj, ki vedno predlaga rešitev, ki povečuje varnost udeležencev v prometu. Odločitev bo dokončno sprejeta in realizirana v spomladanskem obdobju,« so napovedali iz kabineta župana Boštjana Trilarja. Na pripombo, da je bila že tako problematična cesta ob zadnjem večjem sneženju slabo očiščena, pa so odgovorili, da so takoj urgirali pri izvajalcu zimske službe, da ta predel bolje ali hitreje uredi.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

oblačno
vlažnost: 87 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

13/20

ponedeljek

10/23

torek

10/23

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

IZLETI / Naklo, 25. junij 2018

Kolesarski izleti nakljanskih upokojencev

PRIREDITVE / Šenturška Gora, 25. junij 2018

Palačinke na dan državnosti

IZLETI / Naklo, 25. junij 2018

S kolesom po občini Naklo

IZLETI / Mojstrana, 25. junij 2018

Rajže po poteh Triglavskih pravljic

PRIREDITVE / Kranj, 26. junij 2018

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

IZLETI / Preddvor, 26. junij 2018

Pohod v dolino Voje

IZLETI / Kranj, 26. junij 2018

Kolesarski izlet

PREDAVANJA / Kranj, 27. junij 2018

Z magijo znanja do blagostanja

 

 
 

 

 
 
 

Udba in bela tehnika / 19:02, 24. junij

Kaj tudi ti Brut?

Gospoda cenim kot profesorja in ekonomista. Dober retorik in nekoč steber Pravne fakultete.

Iz pod njegoveg...

Državnozborskim volitvam ob rob / 09:13, 24. junij

G Jelka Logar,
Slovenija ne potrebuje gulash segedin prihodnosti, sovražnega govora, žaljenja, razprodaje kar še ni prodanega, amerikaniz...

Brez odškodnine za rušenje / 14:54, 11. junij

DARS je z najemnikoma podpisal pogodbo, ki se je ni držal. Seveda je DARS telekomunikacijski družbi brez težav pomagal izpeljati postopke, d...

Kamnolom se lahko širi / 07:54, 7. junij

Kamnolom takoj zapreti in začeti s renaturacijo hriba. Kakšna širitev, ste nori?

Marko Butinar častni občan / 17:55, 6. junij

Kje je pa poj Leon Knap!

Marko Butinar častni občan / 15:55, 6. junij

Čestitke, Marko !

Kamnolom se lahko širi / 18:04, 4. junij

K A T A S T R O F A !!!! ZAPRETI KAMNOLOM !