Za pešce na cesti pred »staro šolo« v Stražišču pri Kranju skoraj ni prostora. / Foto: Simon Šubic (arhiv)

Pomagala bi že ukinitev parkiranja

Ukinitev parkirnih mest ob »stari šoli« v Stražišču pri Kranju ne bi prispevala le k večji prometni varnosti šolarjev, ampak bi tudi sprostila intervencijsko pot.

Kranj – V uredništvo Gorenjskega glasa smo že večkrat prejeli opozorila občanov, da je šolska pot ob »stari šoli« Osnovne šole Stražišče nevarna, še posebej zjutraj, ko starši pripeljejo otroke v šolo. Enosmerna cesta Baragov trg, po kateri bo že naslednji teden spet hodilo skoraj dvesto stražiških šolarjev od drugega do četrtega razreda, namreč nima pločnika, ko so zasedeni označeni parkirni prostori, pa je komaj še dovolj široka za avtomobile. Že ukinitev parkirnih mest med šolskim poslopjem in bližnjo avtohišo bi torej precej prispevala k večji prometni varnosti učencev in ostalih pešcev.

Ravnatelj šole Pavel Srečnik je pojasnil, da je šola že jeseni Mestno občino Kranj zaprosila za ustrezno rešitev. K temu jih je med drugim vodila tudi ugotovitev iz evakuacijske vaje ob začetku šolskega leta, da tamkaj parkirana vozila zasedajo intervencijsko pot. »V preteklosti je bila sicer prometna situacija okoli naše šole še bistveno slabša, veliko problemov pa se je rešilo, ko so pred centralno šolo uredili avtobusno postajo in krožno pot. Tudi pri stari šoli je bila pred leti urejena enosmerna cesta. Vemo, da se zjutraj, ko starši pripeljejo otroke v šole, vsem mudi, a dokler se ne sprejme drugačna rešitev, od staršev in drugih uporabnikov pričakujemo, da se držijo cestnoprometnih predpisov,« je povedal. Kot je dodal, naj bi po njegovem vedenju moteča parkirna mesta na Baragovem trgu ukinili.

Na Mestni občini Kranj so razložili, da so prejeli že več različnih pobud glede ureditve prometnega režima na enosmerni cesti Baragov trg, ki pa si med seboj nasprotujejo. »Zaradi tega so bili ti predlogi dani v obravnavo Tehnični komisiji Sveta za preventivo in varnost v cestnem prometu Kranj, ki vedno predlaga rešitev, ki povečuje varnost udeležencev v prometu. Odločitev bo dokončno sprejeta in realizirana v spomladanskem obdobju,« so napovedali iz kabineta župana Boštjana Trilarja. Na pripombo, da je bila že tako problematična cesta ob zadnjem večjem sneženju slabo očiščena, pa so odgovorili, da so takoj urgirali pri izvajalcu zimske službe, da ta predel bolje ali hitreje uredi.

Oddajte svoj komentar

Kranj -1°

oblačno
vlažnost: 91 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

-6/10

petek

-5/10

sobota

1/8

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

IZLETI / Kranj, 24. marec 2018

Turni smuk

IZLETI / Šenčur, 24. marec 2018

Kettejeva pot v Brkine

DELAVNICE / Žiri, 24. marec 2018

Komunikacija z angeli in angelska sporočila

PRIREDITVE / Bled, 24. marec 2018

Dan črnega teloha

PRIREDITVE / Kranj, 24. marec 2018

Proučevanje Svetega pisma

RAZSTAVE / Škofja Loka, 24. marec 2018

Javno vodstvo po razstavi

PRIREDITVE / Škofja Loka, 24. marec 2018

O kitara, vsak te mara

 

 
 

 

 
 
 

Enakovreden boj z Olimpijo / 20:27, 13. marec

Ja saj drugega ni bilo za pričakovati

Kranjčanke drugič pokalne zmagovalke / 20:25, 13. marec

Bravo Gorenke, samo tako naprej

Vrgli so luč v vodo / 20:23, 13. marec

In kakšen pomeni ima toda?

Pil, ker ni zmogel klica na pomoč / 21:48, 9. marec

Alkohol ustvarja probleme ,po mojem bi morali alkohol vsaj za 100% podražiti !pijane voznike veliko strožje denarno kaznovati, pa odvzem voz...

Pil, ker ni zmogel klica na pomoč / 21:43, 9. marec

Nevem če je alkoholizem bolezen ? Odvisnost ja bolezen ne ! Pijejo reve in slabiči ki si neupajo postavizi problemom nasproti.

Slovenija v vojni 1941–1945 / 22:22, 4. marec

Strinjam se z avtorjem komentarja v zadnjem odstavku, da tudi po 70 letih vojna ni in ne more biti pozabljena. Ob množici dokumentov in tudi...

Živina dobro prenaša mraz / 22:59, 3. marec

Pod avtocesto, odcep Šenčur je ob cesti Kranj - Šenčur videvam celo leto nekaj goved in tudi sedaj pod na hitro zbitem ostrešju. Ob tem vrem...