Promocija prek uspešnih olimpijcev

Opremo za športnike, ki sodelujejo na letošnjih 23. zimskih olimpijskih igrah v južnokorejskem Pjongčangu, zagotavljajo tudi gorenjska podjetja Alpina iz Žirov, Slatnar iz Cerkelj in Elan iz Begunj.

Žiri, Cerklje, Begunje – Letošnje zimske olimpijske igre so za žirovsko Alpino, ki opremlja številne vrhunske športnike, že desete po vrsti. Kot poudarjajo v podjetju, so olimpijske igre od leta 1984 do danes zelo pomembno vplivale na razvoj blagovne znamke Alpina in njenih izdelkov. »Z nenehnim vlaganjem v razvoj in industrijsko oblikovanje tekmovalnega čevlja je Alpini uspelo obdržati sloves najboljšega proizvajalca tekaške obutve na svetu in danes opremlja približno tretjino vseh tekmovalcev svetovnega pokala in približno sedemdeset olimpijcev v treh disciplinah.« Kar 97 odstotkov vseh smuči za smučarje skakalce pa je s svojim okovjem in vezmi opremilo podjetje Slatnar iz Cerkelj, od 13 do 24 tekmovalcev v svetovnem pokalu pa uporablja tudi njihove smuči.

Olimpijska zgodba se je za Alpino začela leta 1984, ko so se predstavniki žirovske tovarne Alpina in smučarji takratne jugoslovanske reprezentance udeležili prvih zimskih olimpijskih iger v Sarajevu. »Alpina je bila takrat eden izmed glavnih sponzorjev olimpijskih iger, ki so se jih udeležili predvsem zaradi želje po novih poslovnih priložnostih, s pomočjo katerih bi kakovostno obutev lahko še bolje predstavili in prodali v tujino,« so pojasnili v Alpini in dodali, da so že takrat tekmovalci v Alpininih čevljih dosegali mednarodne uspehe. »To je bilo obdobje, ko je Alpina na leto izdelala dva milijona parov čevljev in zaposlovala dva tisoč ljudi, kar je bilo tudi največ v sedemdesetletni zgodovini podjetja.« Prvo zlato medaljo na olimpijskih igrah je Alpini na smučeh pritekel Norvežan Thomas Alsgaard. Leta 2010 so že opremljali kar četrtino vseh tekmovalcev svetovnega pokala v teku na smučeh in biatlonu. »Na olimpijskih igrah v Vancouvru so športniki v prepoznavnih rdečih čevljih nanizali skupno kar dvajset odličij, najuspešnejši med njimi je bil Norvežan Petter Northug z dvema zlatima, eno srebrno in eno bronasto medaljo,« so pojasnili v Alpini in dodali, da so bile te olimpijske igre pomembne tudi za Slovenijo, saj je Petra Majdič osvojila prvo tekaško olimpijsko medaljo za Slovenijo. Na olimpijskih igrah v Sočiju so športniki v Alpinini opremi nanizali rekordnih 35 odličij, so se še pohvalili.

Uspehov športnikov, ki nastopajo z njihovo opremo, se veselijo tudi v podjetju Slatnar. Posebno so ponosni na tekmovalce, ki skačejo z njihovimi smučmi, teh je letos v svetovnem pokalu 13, občasno se z njihovimi smučmi predstavlja še dvanajst tekmovalcev, je pojasnil Peter Slatnar. Priznava, da je najslajše, ko uspeh dosežejo tekmovalci »iz ozadja«, na katere pred tem nihče ni pretirano računal. Tudi v Elanu poudarjajo, da so ponosni na vse športnike, ki so v zgodovini Elana uporabljali njihovo opremo. »Vsekakor se najbolj spominjamo tistih, ki so posegali po najvišjih odličjih, v duhu olimpijskih iger 'važno je sodelovati' pa smo resnično ponosni prav na vse športnike.« Z njihovo opremo na letošnjih olimpijskih igrah v štirih disciplinah nastopa petnajst športnikov.

Oddajte svoj komentar

Kranj 23°

pretežno jasno
vlažnost: 49 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

13/28

torek

15/28

sreda

15/30

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

IZLETI / Kranj, 19. junij 2018

Turistični izlet na Pohorje

IZLETI / Naklo, Kranj, 19. junij 2018

Kolesarska izleta

PRIREDITVE / Kranj, Cerklje, 19. junij 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Kranj, Cerklje, 20. junij 2018

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Kranj, Cerklje, 20. junij 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 21. junij 2018

Učka–Vojak

IZLETI / Naklo, 21. junij 2018

Kolesarski izleti nakljanskih upokojencev

PRIREDITVE / Kranj, 21. junij 2018

Vrtnarsko popoldne v starem Kranju

 

 
 

 

 
 
 

Brez odškodnine za rušenje / 14:54, 11. junij

DARS je z najemnikoma podpisal pogodbo, ki se je ni držal. Seveda je DARS telekomunikacijski družbi brez težav pomagal izpeljati postopke, d...

Kamnolom se lahko širi / 07:54, 7. junij

Kamnolom takoj zapreti in začeti s renaturacijo hriba. Kakšna širitev, ste nori?

Marko Butinar častni občan / 17:55, 6. junij

Kje je pa poj Leon Knap!

Marko Butinar častni občan / 15:55, 6. junij

Čestitke, Marko !

Kamnolom se lahko širi / 18:04, 4. junij

K A T A S T R O F A !!!! ZAPRETI KAMNOLOM !

Egi Gašperšič je častni občan / 10:39, 4. junij

Čestitke za zasluženo priznanje!

Ohraniti Slovenijo in Evropo / 22:40, 1. junij

V nedeljo gre za Slovenijo! Jaz enako smatram Volitve 2018 kot je bil Plebiscit 1990 ! Zatorej Slovenke, Slovenci, volilke in volilci dajte ...