Promocija prek uspešnih olimpijcev

Opremo za športnike, ki sodelujejo na letošnjih 23. zimskih olimpijskih igrah v južnokorejskem Pjongčangu, zagotavljajo tudi gorenjska podjetja Alpina iz Žirov, Slatnar iz Cerkelj in Elan iz Begunj.

Žiri, Cerklje, Begunje – Letošnje zimske olimpijske igre so za žirovsko Alpino, ki opremlja številne vrhunske športnike, že desete po vrsti. Kot poudarjajo v podjetju, so olimpijske igre od leta 1984 do danes zelo pomembno vplivale na razvoj blagovne znamke Alpina in njenih izdelkov. »Z nenehnim vlaganjem v razvoj in industrijsko oblikovanje tekmovalnega čevlja je Alpini uspelo obdržati sloves najboljšega proizvajalca tekaške obutve na svetu in danes opremlja približno tretjino vseh tekmovalcev svetovnega pokala in približno sedemdeset olimpijcev v treh disciplinah.« Kar 97 odstotkov vseh smuči za smučarje skakalce pa je s svojim okovjem in vezmi opremilo podjetje Slatnar iz Cerkelj, od 13 do 24 tekmovalcev v svetovnem pokalu pa uporablja tudi njihove smuči.

Olimpijska zgodba se je za Alpino začela leta 1984, ko so se predstavniki žirovske tovarne Alpina in smučarji takratne jugoslovanske reprezentance udeležili prvih zimskih olimpijskih iger v Sarajevu. »Alpina je bila takrat eden izmed glavnih sponzorjev olimpijskih iger, ki so se jih udeležili predvsem zaradi želje po novih poslovnih priložnostih, s pomočjo katerih bi kakovostno obutev lahko še bolje predstavili in prodali v tujino,« so pojasnili v Alpini in dodali, da so že takrat tekmovalci v Alpininih čevljih dosegali mednarodne uspehe. »To je bilo obdobje, ko je Alpina na leto izdelala dva milijona parov čevljev in zaposlovala dva tisoč ljudi, kar je bilo tudi največ v sedemdesetletni zgodovini podjetja.« Prvo zlato medaljo na olimpijskih igrah je Alpini na smučeh pritekel Norvežan Thomas Alsgaard. Leta 2010 so že opremljali kar četrtino vseh tekmovalcev svetovnega pokala v teku na smučeh in biatlonu. »Na olimpijskih igrah v Vancouvru so športniki v prepoznavnih rdečih čevljih nanizali skupno kar dvajset odličij, najuspešnejši med njimi je bil Norvežan Petter Northug z dvema zlatima, eno srebrno in eno bronasto medaljo,« so pojasnili v Alpini in dodali, da so bile te olimpijske igre pomembne tudi za Slovenijo, saj je Petra Majdič osvojila prvo tekaško olimpijsko medaljo za Slovenijo. Na olimpijskih igrah v Sočiju so športniki v Alpinini opremi nanizali rekordnih 35 odličij, so se še pohvalili.

Uspehov športnikov, ki nastopajo z njihovo opremo, se veselijo tudi v podjetju Slatnar. Posebno so ponosni na tekmovalce, ki skačejo z njihovimi smučmi, teh je letos v svetovnem pokalu 13, občasno se z njihovimi smučmi predstavlja še dvanajst tekmovalcev, je pojasnil Peter Slatnar. Priznava, da je najslajše, ko uspeh dosežejo tekmovalci »iz ozadja«, na katere pred tem nihče ni pretirano računal. Tudi v Elanu poudarjajo, da so ponosni na vse športnike, ki so v zgodovini Elana uporabljali njihovo opremo. »Vsekakor se najbolj spominjamo tistih, ki so posegali po najvišjih odličjih, v duhu olimpijskih iger 'važno je sodelovati' pa smo resnično ponosni prav na vse športnike.« Z njihovo opremo na letošnjih olimpijskih igrah v štirih disciplinah nastopa petnajst športnikov.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

oblačno
vlažnost: 79 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

0/2

ponedeljek

-3/5

torek

-4/9

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

PRIREDITVE / Mengeš, 20. marec 2018

Kos

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. marec 2018

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Tržič, 20. marec 2018

Slovenski gozdovi kot neprecenljiva naravna dediščina

PREDAVANJA / Preddvor, 20. marec 2018

Težave, povezane s krčnimi žilami in bolečimi nogami

PRIREDITVE / Škofja Loka, 20. marec 2018

Predstavitev knjige Zdaj je čas – učenja ayahuasce

PRIREDITVE / Jesenice, 20. marec 2018

Za otroke

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. marec 2018

Medgeneracijske dejavnosti

PREDAVANJA / Kranj, 20. marec 2018

Pogovor o vrtnarjenju

 

 
 

 

 
 
 

Enakovreden boj z Olimpijo / 20:27, 13. marec

Ja saj drugega ni bilo za pričakovati

Kranjčanke drugič pokalne zmagovalke / 20:25, 13. marec

Bravo Gorenke, samo tako naprej

Vrgli so luč v vodo / 20:23, 13. marec

In kakšen pomeni ima toda?

Pil, ker ni zmogel klica na pomoč / 21:48, 9. marec

Alkohol ustvarja probleme ,po mojem bi morali alkohol vsaj za 100% podražiti !pijane voznike veliko strožje denarno kaznovati, pa odvzem voz...

Pil, ker ni zmogel klica na pomoč / 21:43, 9. marec

Nevem če je alkoholizem bolezen ? Odvisnost ja bolezen ne ! Pijejo reve in slabiči ki si neupajo postavizi problemom nasproti.

Slovenija v vojni 1941–1945 / 22:22, 4. marec

Strinjam se z avtorjem komentarja v zadnjem odstavku, da tudi po 70 letih vojna ni in ne more biti pozabljena. Ob množici dokumentov in tudi...

Živina dobro prenaša mraz / 22:59, 3. marec

Pod avtocesto, odcep Šenčur je ob cesti Kranj - Šenčur videvam celo leto nekaj goved in tudi sedaj pod na hitro zbitem ostrešju. Ob tem vrem...