Družinska smučišča, urejene tekaške proge in zasnežene poti v alpske doline v Zgornjesavsko dolino pritegnejo številne obiskovalce, a povzročajo tudi precejšnje prometne zagate.

Odločneje urejajo promet

Odlične razmere za smučanje, tek na smučeh in pohodništvo v alpske doline v Zgornjesavsko dolino predvsem ob koncih tedna privabljajo številne dnevne obiskovalce in s tem povezane težave s prometno preobremenjenostjo.

V Kranjski Gori je vzpostavljen prometni režim, ki obiskovalcem nazorno pokaže smeri gibanja in parkiranja, kar pomeni, da se parkirišča polnijo po conah in pod nadzorom, obiskovalci pa ne morejo parkirati po lastni presoji.

Kranjska Gora – Prav ta konec tedna je po izkušnjah kranjskogorskih turističnih delavcev tisti, ko lahko pričakujejo največji naval ljubiteljev zimskih radosti. Še zlasti ker je večina Slovenije pod snežno odejo, kar običajno še poveča zanimanje ljudi, da proste dni preživijo aktivno, v naravi.

Kot je povedal Blaž Veber, direktor Turizma Kranjska Gora, vsako leto v začetku februarja beležijo povečan obisk predvsem dnevnih obiskovalcev, letos pa jih je zaradi obilice snega in podaljšanega prazničnega konca tedna še posebno veliko. »Načeloma je parkirnih mest v dolini dovolj, čeprav bi imeli ob konicah, kakršna je trenutna, težave tudi, če bi jih imeli trikrat več,« ocenjuje Veber. »Prav zato smo se z vsemi pristojnimi službami na pričakovani izjemen obisk dobro pripravili: Komunala Kranjska Gora je poskrbela, da so vsa parkirišča od Mojstrane do Rateč vključno s Planico res dobro splužena in je na njih na voljo maksimalno število parkirnih mest. V koordinaciji z Žičnicami, medobčinskim redarstvom in policijo je v Kranjski Gori vzpostavljen prometni režim, ki bo obiskovalcem nazorno pokazal smeri gibanja in parkiranja, kar pomeni, da se bodo parkirišča polnila po conah in pod nadzorom, obiskovalci pa ne bodo parkirali po lastni presoji. Policija izvaja reden nadzor prometa po vsej dolini, zlasti na območjih, ki so se doslej izkazala za najbolj problematična, in voznike usmerja proti tistim delom doline, ki kjer so parkirišča še na voljo. O stanju v prometu bomo redno obveščali na družbenih omrežjih, obiskovalce pa že zdaj prosimo, da čim bolj sledijo navodilom in so karseda tolerantni.«

Policija ob tem voznikom predlaga, naj pred odhodom na pot preverijo razmere na cestah in spremljajo prometne informacije. V gostem prometu naj računajo na daljši čas potovanja, med vožnjo naj bodo predvsem zbrani, pozorni ter strpni, pri parkiranju pa naj upoštevajo prometna in druga pravila parkiranja ter morebitna dodatna navodila policistov, redarjev in rediteljev.

Oddajte svoj komentar

Kranj 30°

pretežno jasno
vlažnost: 41 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

14/31

ponedeljek

14/32

torek

15/31

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

PRIREDITVE / Kranj, 21. avgust 2018

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

IZLETI / Preddvor, 21. avgust 2018

Pohod na Hruško planino

IZLETI / Kranj, 21. avgust 2018

Kolesarski izlet

FILM / Jesenice, 21. avgust 2018

Torkova kinoteka

IZLETI / Britof, 22. avgust 2018

Izlet po avstrijski Koroški

IZLETI / Kranj, 23. avgust 2018

Na ferato Hvadnik

IZLETI / Kranj, 23. avgust 2018

Rodica – piramida rož

IZLETI / Šenčur, 25. avgust 2018

Prestavljen pohod Čez Luknjo v Zadnjico

 

 
 

 

 
 
 

Everest je lahko le želja in nič več / 08:48, 20. avgust

Moj globoki poklon,navdušen nad Tomažem in njegovim podvigom.Verjetno brez podpore doma bi bilo tole malček težje izvedljivo,tako,da tudi Meliti vse čestitke.

Na Jesenicah obeležili spominski dan / 16:06, 6. avgust

Tako je, ne bomo dovolili !! Večna slava junakom !!

Dan spomina na prve žrtve pod Storžičem / 17:47, 2. avgust

Django,
ti si polpismen očitno! A da si v društvu je potrebno biti borec? Vsak gre lahko na pohod, piše...

Dan spomina na prve žrtve pod Storžičem / 07:54, 2. avgust

Mene pa zanima naslednje,
Koliko Borcev pa je v tem Borčevskem društvu? Konec vojne je bil 1945 leta, torej 76 let je minilo in če jih im...

Kovačič se ne da / 13:58, 29. julij

In zdaj taki kot je Primož slavijo! Vili, Vili! Pogrezni se!

Kovačič se ne da / 10:16, 29. julij

Kaj čmo, tipičen škodljivec v rangu povprečnega SDS-ovca !

Kovačič se ne da / 00:43, 28. julij

Spoštovani g.Kovačič!
Za navadne državljane je dokaj čudno, da en posameznik pošlje več kot milijon državljanov se izjasnit za to in to....