K sreči se je včerajšnji padec tovornega vozila z nadvoza na parkirišče Supernove končal le z uničenim tovornjakom in lažjimi poškodbami obeh voznikov, udeleženih v nesrečo. / Foto: Gorazd Kavčič

Tovornjak zletel z obvoznice

Z nadvoza obvoznice mimo Savskega otoka v Kranju je včeraj dopoldne na spodnje parkirišče nakupovalnega centra Supernova znova padlo tovorno vozilo.

Kranj – Na kranjski obvoznici mimo Savskega otoka se je včeraj nekaj pred 9. uro zgodila prometna nesreča, v kateri je tovorno vozilo, ki se je peljalo v smeri železniške postaje, na nadvozu prebilo ograjo in padlo približno deset metrov nižje na parkirišče nakupovalnega središča Supernova. Pred tem je trčilo v tovorno vozilo, ki je po obvoznici navzgor prevažalo hlodovino. Voznik tovornega vozila podjetja Frigologo, ki naj bi po mokri in spolzki cesti vozil z neprilagojeno hitrostjo, se je v nesreči lažje poškodoval, iz zverižene kabine pa je zlezel kar sam, brez pomoči drugih, so povedale prisotne priče. Na tej obvoznici, ki jo nameravajo v kratkem obnoviti, se je zgodilo že več podobnih nesreč, zadnja avgusta 2016.

»Odkar je tukaj nakupovalno središče, je to že tretja takšna nesreča, podobne nesreče pa so se redno dogajale tudi v času Gorenjskega sejma,« je pojasnil natakar v bližnjem gostinskem lokalu Buf pod nadvozom. Tudi na njihova otroška igrala je leta 2009 z nadvoza padel avtomobil, k sreči pa se je nesreča tedaj zgodila v zgodnjih jutranjih urah, ko picerija še ni obratovala, zato na igralih tudi ni bilo otrok.

Po zadnji tovrstni nesreči na tej obvoznici v avgustu 2016 je Mestna občina Kranj na ministrstvo za infrastrukturo naslovila zahtevo po obnovi mostu in cestišča državne ceste. Kranjski župan Boštjan Trilar je včeraj razložil, da jim je ministrstvo prisluhnilo in obnovo uvrstilo v letošnji proračun. »Na MOK tako upamo, da gre za zadnjo tovrstno nesrečo. Voznike težkih tovornih vozil pa pozivamo, da vožnjo prilagodijo razmeram na cesti,« so sporočili z občine.

Tomaž Willenpart z Direkcije za infrastrukturo je razložil, da so z izvajalcem del, podjetjem MarkoMark Nival – Nival Group iz Vidma pri Ptuju že 20. oktobra lani podpisali pogodbo za obnovo obvoznice. Rok za izvedbo investicije, vredne milijon evrov, je leto dni od začetka del. »Žal pa se že kar nekaj časa ukvarjamo s pridobivanjem služnostnih pogodb, saj je del zemljišč pod objektom predmet denacionalizacije. Upamo, da bomo te zadeve dorekli še ta mesec in bi morda marca že lahko začeli z deli, če bo vreme dopuščalo,« je razložil Willenpart in poudaril, da je obnova potrebna predvsem zaradi dotrajanosti nadvoza.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

pretežno oblačno
vlažnost: 92 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

13/21

ponedeljek

11/23

torek

11/22

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

IZLETI / Naklo, 25. junij 2018

Kolesarski izleti nakljanskih upokojencev

PRIREDITVE / Šenturška Gora, 25. junij 2018

Palačinke na dan državnosti

IZLETI / Naklo, 25. junij 2018

S kolesom po občini Naklo

IZLETI / Mojstrana, 25. junij 2018

Rajže po poteh Triglavskih pravljic

PRIREDITVE / Kranj, 26. junij 2018

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

IZLETI / Preddvor, 26. junij 2018

Pohod v dolino Voje

IZLETI / Kranj, 26. junij 2018

Kolesarski izlet

PREDAVANJA / Kranj, 27. junij 2018

Z magijo znanja do blagostanja

 

 
 

 

 
 
 

Udba in bela tehnika / 19:02, 24. junij

Kaj tudi ti Brut?

Gospoda cenim kot profesorja in ekonomista. Dober retorik in nekoč steber Pravne fakultete.

Iz pod njegoveg...

Državnozborskim volitvam ob rob / 09:13, 24. junij

G Jelka Logar,
Slovenija ne potrebuje gulash segedin prihodnosti, sovražnega govora, žaljenja, razprodaje kar še ni prodanega, amerikaniz...

Brez odškodnine za rušenje / 14:54, 11. junij

DARS je z najemnikoma podpisal pogodbo, ki se je ni držal. Seveda je DARS telekomunikacijski družbi brez težav pomagal izpeljati postopke, d...

Kamnolom se lahko širi / 07:54, 7. junij

Kamnolom takoj zapreti in začeti s renaturacijo hriba. Kakšna širitev, ste nori?

Marko Butinar častni občan / 17:55, 6. junij

Kje je pa poj Leon Knap!

Marko Butinar častni občan / 15:55, 6. junij

Čestitke, Marko !

Kamnolom se lahko širi / 18:04, 4. junij

K A T A S T R O F A !!!! ZAPRETI KAMNOLOM !