K sreči se je včerajšnji padec tovornega vozila z nadvoza na parkirišče Supernove končal le z uničenim tovornjakom in lažjimi poškodbami obeh voznikov, udeleženih v nesrečo. / Foto: Gorazd Kavčič

Tovornjak zletel z obvoznice

Z nadvoza obvoznice mimo Savskega otoka v Kranju je včeraj dopoldne na spodnje parkirišče nakupovalnega centra Supernova znova padlo tovorno vozilo.

Kranj – Na kranjski obvoznici mimo Savskega otoka se je včeraj nekaj pred 9. uro zgodila prometna nesreča, v kateri je tovorno vozilo, ki se je peljalo v smeri železniške postaje, na nadvozu prebilo ograjo in padlo približno deset metrov nižje na parkirišče nakupovalnega središča Supernova. Pred tem je trčilo v tovorno vozilo, ki je po obvoznici navzgor prevažalo hlodovino. Voznik tovornega vozila podjetja Frigologo, ki naj bi po mokri in spolzki cesti vozil z neprilagojeno hitrostjo, se je v nesreči lažje poškodoval, iz zverižene kabine pa je zlezel kar sam, brez pomoči drugih, so povedale prisotne priče. Na tej obvoznici, ki jo nameravajo v kratkem obnoviti, se je zgodilo že več podobnih nesreč, zadnja avgusta 2016.

»Odkar je tukaj nakupovalno središče, je to že tretja takšna nesreča, podobne nesreče pa so se redno dogajale tudi v času Gorenjskega sejma,« je pojasnil natakar v bližnjem gostinskem lokalu Buf pod nadvozom. Tudi na njihova otroška igrala je leta 2009 z nadvoza padel avtomobil, k sreči pa se je nesreča tedaj zgodila v zgodnjih jutranjih urah, ko picerija še ni obratovala, zato na igralih tudi ni bilo otrok.

Po zadnji tovrstni nesreči na tej obvoznici v avgustu 2016 je Mestna občina Kranj na ministrstvo za infrastrukturo naslovila zahtevo po obnovi mostu in cestišča državne ceste. Kranjski župan Boštjan Trilar je včeraj razložil, da jim je ministrstvo prisluhnilo in obnovo uvrstilo v letošnji proračun. »Na MOK tako upamo, da gre za zadnjo tovrstno nesrečo. Voznike težkih tovornih vozil pa pozivamo, da vožnjo prilagodijo razmeram na cesti,« so sporočili z občine.

Tomaž Willenpart z Direkcije za infrastrukturo je razložil, da so z izvajalcem del, podjetjem MarkoMark Nival – Nival Group iz Vidma pri Ptuju že 20. oktobra lani podpisali pogodbo za obnovo obvoznice. Rok za izvedbo investicije, vredne milijon evrov, je leto dni od začetka del. »Žal pa se že kar nekaj časa ukvarjamo s pridobivanjem služnostnih pogodb, saj je del zemljišč pod objektom predmet denacionalizacije. Upamo, da bomo te zadeve dorekli še ta mesec in bi morda marca že lahko začeli z deli, če bo vreme dopuščalo,« je razložil Willenpart in poudaril, da je obnova potrebna predvsem zaradi dotrajanosti nadvoza.

Oddajte svoj komentar

Kranj -1°

oblačno
vlažnost: 91 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

-6/10

petek

-5/10

sobota

1/8

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

IZLETI / Kranj, 24. marec 2018

Turni smuk

IZLETI / Šenčur, 24. marec 2018

Kettejeva pot v Brkine

DELAVNICE / Žiri, 24. marec 2018

Komunikacija z angeli in angelska sporočila

PRIREDITVE / Bled, 24. marec 2018

Dan črnega teloha

PRIREDITVE / Kranj, 24. marec 2018

Proučevanje Svetega pisma

RAZSTAVE / Škofja Loka, 24. marec 2018

Javno vodstvo po razstavi

PRIREDITVE / Škofja Loka, 24. marec 2018

O kitara, vsak te mara

 

 
 

 

 
 
 

Enakovreden boj z Olimpijo / 20:27, 13. marec

Ja saj drugega ni bilo za pričakovati

Kranjčanke drugič pokalne zmagovalke / 20:25, 13. marec

Bravo Gorenke, samo tako naprej

Vrgli so luč v vodo / 20:23, 13. marec

In kakšen pomeni ima toda?

Pil, ker ni zmogel klica na pomoč / 21:48, 9. marec

Alkohol ustvarja probleme ,po mojem bi morali alkohol vsaj za 100% podražiti !pijane voznike veliko strožje denarno kaznovati, pa odvzem voz...

Pil, ker ni zmogel klica na pomoč / 21:43, 9. marec

Nevem če je alkoholizem bolezen ? Odvisnost ja bolezen ne ! Pijejo reve in slabiči ki si neupajo postavizi problemom nasproti.

Slovenija v vojni 1941–1945 / 22:22, 4. marec

Strinjam se z avtorjem komentarja v zadnjem odstavku, da tudi po 70 letih vojna ni in ne more biti pozabljena. Ob množici dokumentov in tudi...

Živina dobro prenaša mraz / 22:59, 3. marec

Pod avtocesto, odcep Šenčur je ob cesti Kranj - Šenčur videvam celo leto nekaj goved in tudi sedaj pod na hitro zbitem ostrešju. Ob tem vrem...