Stari vrh iz primeža dolgov

Občinski svet v Škofji Loki je sklenil, naj občina dokapitalizira družbo STC Stari vrh v višini dvesto tisoč evrov. Za enak znesek bo družbo dokapitalizirala tudi Občina Gorenja vas - Poljane. Občini sta namreč sedaj edini lastnici smučišča.

Škofja Loka – Občina Gorenja vas - Poljane je že na decembrski seji ob odločanju o proračunu za leto 2018 vanj vključila tudi dokapitalizacijo za smučišče Stari vrh, januarja so enako odločitev sprejeli tudi škofjeloški svetniki. Občinski svet se je uvodoma seznanil s finančno situacijo družbe STC Stari vrh in z doseženim sporazumom družbe z banko upnico o odkupu vseh terjatev do konca letošnjega februarja.

Seji občinskega sveta je prisostvoval tudi v. d. direktorja družbe Tomaž Trobiš, ki je dejal, da je Stari vrh letos na prelomnici, ko naj bi se uredile obveznosti do upnikov in se končno lahko postavi na svoje noge. Več kot deset let star finančni lizing, s pomočjo katerega so zgradili šestsedežnico, je ves čas dušil družbo, saj njeni prihodki niso zadoščali za poplačilo dolga. Sedaj je z banko upnico dosežen dogovor o odkupu vseh lizing pogodb do konca februarja, prvi obrok je bil izpeljan že oktobra lani, s čimer je bil dosežen prvi pogoj dogovora. Družba STC bo po odkupu vseh pogodb v roku dosegla diskont v višini 2,5 milijona evrov, je Trobiš pojasnil že na seji odbora za gospodarske dejavnosti pred sejo občinskega sveta. Še pred tem so se občinski svetniki neformalno sestali z vodstvom družbe in takrat dobili tudi informacijo o doseženem dogovoru. Pri odkupu pogodb ima poleg obeh občin pomembno vlogo tudi lokalno gospodarstvo celotnega škofjeloškega območja, smo slišali na seji občinskega sveta, na kateri so svetniki uvodoma pritrdili proračunu za leto 2018, ki vključuje tudi dvesto tisočakov za dokapitalizacijo oziroma povečanje družbeniškega deleža Občine Škofja Loka v družbi STC Stari vrh. Občini sta že doslej večkrat finančno pomagali smučišču, saj ocenjujeta, da gre pri razvoju tega osrednjega rekreacijskega centra na Škofjeloškem za javni interes.

Po zakonu o javnih financah mora o povečanju družbeniškega deleža v kapitalski družbi odločati občinski svet. V Škofji Loki so temu pritrdili po krajši razpravi, v kateri so svetniki izrazili olajšanje, da se družba izvija iz dolžniškega primeža. Edini pomislek je zadeval skrb, da Stari vrh dolgoročno nima perspektive, saj je zaradi globalnega segrevanja planeta na nižje ležečih smučiščih vsako leto manj snega in bi ob zimski kazalo v večji meri razvijati tudi poletno ponudbo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 28°

pretežno jasno
vlažnost: 49 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

14/31

ponedeljek

14/32

torek

15/31

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

PRIREDITVE / Kranj, 21. avgust 2018

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

IZLETI / Preddvor, 21. avgust 2018

Pohod na Hruško planino

IZLETI / Kranj, 21. avgust 2018

Kolesarski izlet

FILM / Jesenice, 21. avgust 2018

Torkova kinoteka

IZLETI / Britof, 22. avgust 2018

Izlet po avstrijski Koroški

IZLETI / Kranj, 23. avgust 2018

Na ferato Hvadnik

IZLETI / Kranj, 23. avgust 2018

Rodica – piramida rož

IZLETI / Šenčur, 25. avgust 2018

Prestavljen pohod Čez Luknjo v Zadnjico

 

 
 

 

 
 
 

Everest je lahko le želja in nič več / 08:48, 20. avgust

Moj globoki poklon,navdušen nad Tomažem in njegovim podvigom.Verjetno brez podpore doma bi bilo tole malček težje izvedljivo,tako,da tudi Meliti vse čestitke.

Na Jesenicah obeležili spominski dan / 16:06, 6. avgust

Tako je, ne bomo dovolili !! Večna slava junakom !!

Dan spomina na prve žrtve pod Storžičem / 17:47, 2. avgust

Django,
ti si polpismen očitno! A da si v društvu je potrebno biti borec? Vsak gre lahko na pohod, piše...

Dan spomina na prve žrtve pod Storžičem / 07:54, 2. avgust

Mene pa zanima naslednje,
Koliko Borcev pa je v tem Borčevskem društvu? Konec vojne je bil 1945 leta, torej 76 let je minilo in če jih im...

Kovačič se ne da / 13:58, 29. julij

In zdaj taki kot je Primož slavijo! Vili, Vili! Pogrezni se!

Kovačič se ne da / 10:16, 29. julij

Kaj čmo, tipičen škodljivec v rangu povprečnega SDS-ovca !

Kovačič se ne da / 00:43, 28. julij

Spoštovani g.Kovačič!
Za navadne državljane je dokaj čudno, da en posameznik pošlje več kot milijon državljanov se izjasnit za to in to....