Na tej lokaciji so trije mostički. Po dograditvi gasilskega doma v Bistrici pri Tržiču, ki že poteka, Občina Tržič načrtuje tudi sanacije površin v soseščini.

Varno čez mostiček?

Bralca zanima, kako varno prehoden je mostiček nad potokom pri domu krajevne skupnosti oziroma gasilskemu domu v Bistrici pri Tržiču in prijazen do starejših sprehajalcev, stanovalcev bližnjega Doma Petra Uzarja. Nekateri med njimi so na vozičkih in je lahko že ena stopnica preveč.

Bistrica pri Tržiču – Na omenjeni lokaciji v Bistrici so sicer kar trije mostički, tržiški župan Borut Sajovic je zatrdil, da so vsi trije varni in prehodni. »Vse, kar je sanacije potrebno, tudi popravimo. Se pa po dograditvi gasilskega doma v Bistrici, ki že teče, načrtujejo tudi sanacije površin v soseščini,« je še dodatno pojasnil župan na vprašanje o domnevno dotrajanem mostičku. Občina Tržič sicer letos načrtuje za približno tri milijone evrov investicij v dobrobit pešcev, kolesarjev pa tudi voznikov. Načrtovana dela bodo tudi dokončana v letošnji gradbeni sezoni, zagotavlja župan, sanacija Begunjske ceste že poteka. Župan je poudaril še nekaj drugih največjih investicij na tem področju: »Čez zimo smo že uredili odsek kolesarske in makadamske pešpoti med Križami in Sebenjami, prav tako smo na cilju pri pridobitvi trase nekdanje železnice med Križami in Zadrago za kolesarsko avtocesto. Trajno bomo uredili povezavo med Lešami in Peračico; razpis je že končan, trenutno izbiramo najugodnejšega izvajalca. Spomladi bomo začeli graditi pločnik na lokaciji Zvirče jug, projektiranje pločnika v Seničnem bo dokončano v aprilu, projektira se tudi pločnik v Snakovem. Obnovili bomo most na glavni cesti v Zadragi in zraven še več kot kilometer ceste. Zgradili bomo krožišče v Bistrici, skupaj z varnimi prehodi za pešce in novo signalizacijo, prav tako bo novo veliko krožišče pred Sokolnico, koder pešci dobivajo dodatne boljše površine. Zaradi varnosti pešcev in kolesarjev bomo zgradili novo javno razsvetljavo med Retnjami in Bregom. Popravili bomo tudi cesto na grad Neuhaus, dokončali obnovo cestišča na Slemenu na Brezjah pri Tržiču in širili cesto na Vetrnem.« Občinski vložek je tudi sanacijo degradiranega območja nekdanje Bombažne predilnice in tkalnice v Tržiču, pravkar je občina popravila tamkajšnje stopnišče, v letošnjem načrtu sta tudi obnova ceste in mostu znotraj kompleksa.

Oddajte svoj komentar

Kranj 11°

zmerno oblačno
vlažnost: 95 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

11/22

ponedeljek

11/23

torek

12/23

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

PRIREDITVE / Trzin, 21. maj 2018

Trznfest

PRIREDITVE / Kranj, Cerklje, 21. maj 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 22. maj 2018

V Dolenjske Toplice

PRIREDITVE / Trzin, 22. maj 2018

Trznfest

PRIREDITVE / Kranj, Cerklje, 22. maj 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 22. maj 2018

Kolesarska izleta

PREDAVANJA / Kranj, 22. maj 2018

Sanje in duševnost

PRIREDITVE / Trzin, 23. maj 2018

Trznfest

 

 
 

 

 
 
 

Kazni za oživljanje nacifašizma / 16:42, 17. maj

Domobranci so bili in bodo večna sramota za slovenski narod !
Pod rdečo zvezdo pa je bil mali človek spoštovan in svoboden, pošteno plača...

Županovi »vera, seks, ljubezen« / 09:03, 17. maj

Župani in poslanci bi morali imeti pri nas največ dva mandata. Po prvem mandatu se že počuti nezamenljivega in nezmotljivega, zraste mu ego...

Oživljanje totalitarizmov / 09:00, 11. maj

Domobranci so bili in bodo večna sramota za slovenski narod !
Pod rdečo zvezdo pa je bil mali človek spoštovan in svoboden, pošteno plač...

Steletova nagrada dr. Niki Leben / 14:24, 8. maj

Čestitke za vsekakor zasluženo priznanje. Obnova in prepoznavnost blejskega otoka po celotnem svetu je tudi del njene zasluge. Kljub temu je...

Odkrili bodo ploščo hraniteljem orožja / 23:53, 4. maj

Orožje so skrivali pred Milanom, da ga ni predal JLA.

Ob prazniku čestitka častnega občana Kranja / 23:50, 4. maj

Če je tako nevarno biti novinar, naj pa zamenja poklic in gre delat v proizvodnjo.

Ovadba proti Pahorju / 10:40, 2. maj

Tega tipa je potrebno čimprej poslat na smetišče zgodovine, bruseljski hlapec dela škodo tej državi...