Na tej lokaciji so trije mostički. Po dograditvi gasilskega doma v Bistrici pri Tržiču, ki že poteka, Občina Tržič načrtuje tudi sanacije površin v soseščini.

Varno čez mostiček?

Bralca zanima, kako varno prehoden je mostiček nad potokom pri domu krajevne skupnosti oziroma gasilskemu domu v Bistrici pri Tržiču in prijazen do starejših sprehajalcev, stanovalcev bližnjega Doma Petra Uzarja. Nekateri med njimi so na vozičkih in je lahko že ena stopnica preveč.

Bistrica pri Tržiču – Na omenjeni lokaciji v Bistrici so sicer kar trije mostički, tržiški župan Borut Sajovic je zatrdil, da so vsi trije varni in prehodni. »Vse, kar je sanacije potrebno, tudi popravimo. Se pa po dograditvi gasilskega doma v Bistrici, ki že teče, načrtujejo tudi sanacije površin v soseščini,« je še dodatno pojasnil župan na vprašanje o domnevno dotrajanem mostičku. Občina Tržič sicer letos načrtuje za približno tri milijone evrov investicij v dobrobit pešcev, kolesarjev pa tudi voznikov. Načrtovana dela bodo tudi dokončana v letošnji gradbeni sezoni, zagotavlja župan, sanacija Begunjske ceste že poteka. Župan je poudaril še nekaj drugih največjih investicij na tem področju: »Čez zimo smo že uredili odsek kolesarske in makadamske pešpoti med Križami in Sebenjami, prav tako smo na cilju pri pridobitvi trase nekdanje železnice med Križami in Zadrago za kolesarsko avtocesto. Trajno bomo uredili povezavo med Lešami in Peračico; razpis je že končan, trenutno izbiramo najugodnejšega izvajalca. Spomladi bomo začeli graditi pločnik na lokaciji Zvirče jug, projektiranje pločnika v Seničnem bo dokončano v aprilu, projektira se tudi pločnik v Snakovem. Obnovili bomo most na glavni cesti v Zadragi in zraven še več kot kilometer ceste. Zgradili bomo krožišče v Bistrici, skupaj z varnimi prehodi za pešce in novo signalizacijo, prav tako bo novo veliko krožišče pred Sokolnico, koder pešci dobivajo dodatne boljše površine. Zaradi varnosti pešcev in kolesarjev bomo zgradili novo javno razsvetljavo med Retnjami in Bregom. Popravili bomo tudi cesto na grad Neuhaus, dokončali obnovo cestišča na Slemenu na Brezjah pri Tržiču in širili cesto na Vetrnem.« Občinski vložek je tudi sanacijo degradiranega območja nekdanje Bombažne predilnice in tkalnice v Tržiču, pravkar je občina popravila tamkajšnje stopnišče, v letošnjem načrtu sta tudi obnova ceste in mostu znotraj kompleksa.

Oddajte svoj komentar

Kranj 6°

delno oblačno
vlažnost: 98 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

8/19

petek

6/19

sobota

7/16

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PREDAVANJA / Selca, 19. oktober 2018

O ukanah komunističnega nacionalizma

PRIREDITVE / Predoslje, 19. oktober 2018

Srečanje literatov upokojencev

PRIREDITVE / Jesenice, 19. oktober 2018

Za otroke

PREDAVANJA / Selca, 19. oktober 2018

O ukanah komunističnega nacionalizma

GLASBA / Kranj, 19. oktober 2018

Vem, da bo zopet pomlad

GLEDALIŠČE / Slovenski Javornik, 19. oktober 2018

Razočarana gospodinja pri sexologu

OBVESTILA / Predoslje, 19. oktober 2018

Srečanje literatov upokojencev

GLASBA / Kranj, 19. oktober 2018

Vem, da bo zopet pomlad

 

 
 

 

 
 
 

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.

Skrbeti nas mora sedanjost / 06:37, 9. oktober

Vsako netenje sovraštva in poveličevanja fašizma, nacizma je potrebno v kali zatreti in jim pljuniti v ksiht izmečkom slovenskega naroda! Iz...

Kje je zaklad? / 21:17, 7. oktober

Ja kaj se sekiraš važno je da ti obvladaš Gorenščino,meni ni potrebna ne ena in ne druga za tistih par dni ki jih jaz preživim v sloveniji,z...