O vrtcu v Bitnjah spet februarja

Kranjski mestni svetniki na sredini seji niso potrdili predloga odloka o javno-zasebnem partnerstvu za gradnjo vrtca v Bitnjah, ampak so odločanje prestavili na februarsko sejo.

Svetniki so se seznanili tudi s poročilom o opravljenem revizijskem pregledu glede poslovanja Gasilsko-reševalne službe Kranj. To je pokazalo, da nepravilnosti ni.

Kranj – Osrednja točka sredine seje mestnega sveta je bila obravnava odloka o javno-zasebnem partnerstvu za gradnjo vrtca v Bitnjah. Gre za popolnoma nov vrtec, ki naj bi ga gradili na lokaciji obstoječega. Trenutni montažni objekt je namreč zastarel, z njim pa ne morejo izpolnjevati standardov predšolske vzgoje. Glede na naraščajoči trend pozidave na območju Bitenj in dejstvo, da prostori v gasilskem domu v Žabnici niso primerni, je potrebna gradnja novega, večjega vrtca. Kranjski svetniki so se na sredini seji s tem sicer večinoma strinjali, niso pa vsi prepričani, da je gradnja v javno-zasebnem partnerstvu prava rešitev.

»Dejstvo je, da bodo potrebe po vrtcih v naslednjih desetih letih še rasle, v občini pa v letu 2019 potrebujemo še najmanj šest novih oddelkov. Tudi raziskava, ki jo v Kranjskih vrtcih opravili v minulem letu, je pokazala, da so starši najmanj zadovoljni prav z razmerami v vrtcu v Bitnjah,« je pojasnil kranjski župan Boštjan Trilar, ki je pričakoval, da bodo svetniki imeli največ pomislekov glede gradnje v javno-zasebnem partnerstvu. »Na občini se zavedamo, da je javno-zasebno partnerstvo dražje, kot če bi občina gradila sama s svojim denarjem oziroma s kreditom. A lastnega denarja nimamo, kreditiranje pa je omejeno, ker bomo denar potrebovali za sofinanciranje projektov, ki jih bosta financirala država in evropska unija. Zato se na občini zavzemamo, da vzamemo kredit za tista sredstva, kjer za en vložen evro dobimo skoraj devet evrov iz drugih virov,« je pojasnil župan Trilar, svetniki pa so želeli, da se pred odločitvijo za javno-zasebno partnerstvo še enkrat pretehtajo vsi možni načini financiranja. Zato je župan točko preložil na naslednjo sejo.

»Moja ocena je, da se dejstva do naslednje seje ne bodo bistveno spremenila, saj sem prepričan, da je uprava svoje delo res dobro opravila. Bo pa potrebnega še nekaj pojasnjevanja, da se o tem prepričajo tudi svetniki in svetnice. Če se na februarski ali najkasneje na marčevski seji odločijo za predlagan način financiranja, je še vedno možno, da se vrtec zgradi letos,« je še povedal župan Trilar in dodal, da je ocenjen čas gradnje vrtca pet mesecev.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

pretežno oblačno
vlažnost: 92 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

13/21

ponedeljek

11/23

torek

11/22

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

IZLETI / Naklo, 25. junij 2018

Kolesarski izleti nakljanskih upokojencev

PRIREDITVE / Šenturška Gora, 25. junij 2018

Palačinke na dan državnosti

IZLETI / Naklo, 25. junij 2018

S kolesom po občini Naklo

IZLETI / Mojstrana, 25. junij 2018

Rajže po poteh Triglavskih pravljic

PRIREDITVE / Kranj, 26. junij 2018

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

IZLETI / Preddvor, 26. junij 2018

Pohod v dolino Voje

IZLETI / Kranj, 26. junij 2018

Kolesarski izlet

PREDAVANJA / Kranj, 27. junij 2018

Z magijo znanja do blagostanja

 

 
 

 

 
 
 

Udba in bela tehnika / 19:02, 24. junij

Kaj tudi ti Brut?

Gospoda cenim kot profesorja in ekonomista. Dober retorik in nekoč steber Pravne fakultete.

Iz pod njegoveg...

Državnozborskim volitvam ob rob / 09:13, 24. junij

G Jelka Logar,
Slovenija ne potrebuje gulash segedin prihodnosti, sovražnega govora, žaljenja, razprodaje kar še ni prodanega, amerikaniz...

Brez odškodnine za rušenje / 14:54, 11. junij

DARS je z najemnikoma podpisal pogodbo, ki se je ni držal. Seveda je DARS telekomunikacijski družbi brez težav pomagal izpeljati postopke, d...

Kamnolom se lahko širi / 07:54, 7. junij

Kamnolom takoj zapreti in začeti s renaturacijo hriba. Kakšna širitev, ste nori?

Marko Butinar častni občan / 17:55, 6. junij

Kje je pa poj Leon Knap!

Marko Butinar častni občan / 15:55, 6. junij

Čestitke, Marko !

Kamnolom se lahko širi / 18:04, 4. junij

K A T A S T R O F A !!!! ZAPRETI KAMNOLOM !