O vrtcu v Bitnjah spet februarja

Kranjski mestni svetniki na sredini seji niso potrdili predloga odloka o javno-zasebnem partnerstvu za gradnjo vrtca v Bitnjah, ampak so odločanje prestavili na februarsko sejo.

Svetniki so se seznanili tudi s poročilom o opravljenem revizijskem pregledu glede poslovanja Gasilsko-reševalne službe Kranj. To je pokazalo, da nepravilnosti ni.

Kranj – Osrednja točka sredine seje mestnega sveta je bila obravnava odloka o javno-zasebnem partnerstvu za gradnjo vrtca v Bitnjah. Gre za popolnoma nov vrtec, ki naj bi ga gradili na lokaciji obstoječega. Trenutni montažni objekt je namreč zastarel, z njim pa ne morejo izpolnjevati standardov predšolske vzgoje. Glede na naraščajoči trend pozidave na območju Bitenj in dejstvo, da prostori v gasilskem domu v Žabnici niso primerni, je potrebna gradnja novega, večjega vrtca. Kranjski svetniki so se na sredini seji s tem sicer večinoma strinjali, niso pa vsi prepričani, da je gradnja v javno-zasebnem partnerstvu prava rešitev.

»Dejstvo je, da bodo potrebe po vrtcih v naslednjih desetih letih še rasle, v občini pa v letu 2019 potrebujemo še najmanj šest novih oddelkov. Tudi raziskava, ki jo v Kranjskih vrtcih opravili v minulem letu, je pokazala, da so starši najmanj zadovoljni prav z razmerami v vrtcu v Bitnjah,« je pojasnil kranjski župan Boštjan Trilar, ki je pričakoval, da bodo svetniki imeli največ pomislekov glede gradnje v javno-zasebnem partnerstvu. »Na občini se zavedamo, da je javno-zasebno partnerstvo dražje, kot če bi občina gradila sama s svojim denarjem oziroma s kreditom. A lastnega denarja nimamo, kreditiranje pa je omejeno, ker bomo denar potrebovali za sofinanciranje projektov, ki jih bosta financirala država in evropska unija. Zato se na občini zavzemamo, da vzamemo kredit za tista sredstva, kjer za en vložen evro dobimo skoraj devet evrov iz drugih virov,« je pojasnil župan Trilar, svetniki pa so želeli, da se pred odločitvijo za javno-zasebno partnerstvo še enkrat pretehtajo vsi možni načini financiranja. Zato je župan točko preložil na naslednjo sejo.

»Moja ocena je, da se dejstva do naslednje seje ne bodo bistveno spremenila, saj sem prepričan, da je uprava svoje delo res dobro opravila. Bo pa potrebnega še nekaj pojasnjevanja, da se o tem prepričajo tudi svetniki in svetnice. Če se na februarski ali najkasneje na marčevski seji odločijo za predlagan način financiranja, je še vedno možno, da se vrtec zgradi letos,« je še povedal župan Trilar in dodal, da je ocenjen čas gradnje vrtca pet mesecev.

Oddajte svoj komentar

Kranj -3°

oblačno
vlažnost: 93 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-2/3

sobota

-6/1

nedelja

-4/0

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Vinharje, 15. december 2018

Ob 77. obletnici poljanske vstaje

PRIREDITVE / Tržič, 15. december 2018

Božič v srcu Karavank

IZLETI / Kokrica, 15. december 2018

Pohod na Pangršico

PRIREDITVE / Gorenjska, 15. december 2018

Aktivnosti v Medgeneracijskem centru

PRIREDITVE / Olševek, 15. december 2018

Postavitev božične smreke

PREDAVANJA / Kranj, 15. december 2018

Proučevanje Svetega pisma

OBVESTILA / Kamna Gorica, 15. december 2018

Ustvarjalna delavnica

GLEDALIŠČE / Šenčur, 15. december 2018

Dobri, zlobni volk

 

 
 

 

 
 
 

Film o bitki na Menini planini / 14:49, 14. december

Franta legenda !!
Smrt fašizmu - svoboda narodu in da se nikdar ne pozabi ..

Šenčur Kravosu / 23:29, 12. december

Bi rekel, da je v občini Šenčur dnarja kot listja in trave! No trava na travniku, kamor so pred dvema, tremi leti posadili nekaj sto sadik g...

Bohinj: Jože Sodja ali Bojan Traven / 12:31, 11. december

Smučišče Kobla je zavozil eks gostinec Kramar, ki je trmasto podpiral eks investitorja Čokla, tudi Traven ni bil proti - kljub vsem dejstvom...

Arhiv Gorenjskega glasa je verodostojen / 21:00, 10. december

Super, sicer je ta arhiv res zakon zadeva !

Fak četrti, na Pokljuki bo v teh dneh še zanimivo / 16:00, 10. december

Django,
ti še dons 10.12 ne bi bil na cilju, jasno?

Negovalni kader odhaja v proizvodnjo, trgovino ... / 23:55, 9. december

Še dobro, da nam zadnjih 10 let vladajo socialno in solidarnostno usmerjene politične stranke. Kakšno bi bilo šele stanje, če bi nam vladali...

Fak četrti, na Pokljuki bo v teh dneh še zanimivo / 17:30, 9. december

Ja gdo pa bo drugi kot Fak, in je dober za vse razen seveda nositi Slovensko zastavo, nimam komentarjev.