O vrtcu v Bitnjah spet februarja

Kranjski mestni svetniki na sredini seji niso potrdili predloga odloka o javno-zasebnem partnerstvu za gradnjo vrtca v Bitnjah, ampak so odločanje prestavili na februarsko sejo.

Svetniki so se seznanili tudi s poročilom o opravljenem revizijskem pregledu glede poslovanja Gasilsko-reševalne službe Kranj. To je pokazalo, da nepravilnosti ni.

Kranj – Osrednja točka sredine seje mestnega sveta je bila obravnava odloka o javno-zasebnem partnerstvu za gradnjo vrtca v Bitnjah. Gre za popolnoma nov vrtec, ki naj bi ga gradili na lokaciji obstoječega. Trenutni montažni objekt je namreč zastarel, z njim pa ne morejo izpolnjevati standardov predšolske vzgoje. Glede na naraščajoči trend pozidave na območju Bitenj in dejstvo, da prostori v gasilskem domu v Žabnici niso primerni, je potrebna gradnja novega, večjega vrtca. Kranjski svetniki so se na sredini seji s tem sicer večinoma strinjali, niso pa vsi prepričani, da je gradnja v javno-zasebnem partnerstvu prava rešitev.

»Dejstvo je, da bodo potrebe po vrtcih v naslednjih desetih letih še rasle, v občini pa v letu 2019 potrebujemo še najmanj šest novih oddelkov. Tudi raziskava, ki jo v Kranjskih vrtcih opravili v minulem letu, je pokazala, da so starši najmanj zadovoljni prav z razmerami v vrtcu v Bitnjah,« je pojasnil kranjski župan Boštjan Trilar, ki je pričakoval, da bodo svetniki imeli največ pomislekov glede gradnje v javno-zasebnem partnerstvu. »Na občini se zavedamo, da je javno-zasebno partnerstvo dražje, kot če bi občina gradila sama s svojim denarjem oziroma s kreditom. A lastnega denarja nimamo, kreditiranje pa je omejeno, ker bomo denar potrebovali za sofinanciranje projektov, ki jih bosta financirala država in evropska unija. Zato se na občini zavzemamo, da vzamemo kredit za tista sredstva, kjer za en vložen evro dobimo skoraj devet evrov iz drugih virov,« je pojasnil župan Trilar, svetniki pa so želeli, da se pred odločitvijo za javno-zasebno partnerstvo še enkrat pretehtajo vsi možni načini financiranja. Zato je župan točko preložil na naslednjo sejo.

»Moja ocena je, da se dejstva do naslednje seje ne bodo bistveno spremenila, saj sem prepričan, da je uprava svoje delo res dobro opravila. Bo pa potrebnega še nekaj pojasnjevanja, da se o tem prepričajo tudi svetniki in svetnice. Če se na februarski ali najkasneje na marčevski seji odločijo za predlagan način financiranja, je še vedno možno, da se vrtec zgradi letos,« je še povedal župan Trilar in dodal, da je ocenjen čas gradnje vrtca pet mesecev.

Oddajte svoj komentar

Kranj -1°

oblačno
vlažnost: 91 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

-6/10

petek

-5/10

sobota

1/8

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

IZLETI / Kranj, 24. marec 2018

Turni smuk

IZLETI / Šenčur, 24. marec 2018

Kettejeva pot v Brkine

DELAVNICE / Žiri, 24. marec 2018

Komunikacija z angeli in angelska sporočila

PRIREDITVE / Bled, 24. marec 2018

Dan črnega teloha

PRIREDITVE / Kranj, 24. marec 2018

Proučevanje Svetega pisma

RAZSTAVE / Škofja Loka, 24. marec 2018

Javno vodstvo po razstavi

PRIREDITVE / Škofja Loka, 24. marec 2018

O kitara, vsak te mara

 

 
 

 

 
 
 

Enakovreden boj z Olimpijo / 20:27, 13. marec

Ja saj drugega ni bilo za pričakovati

Kranjčanke drugič pokalne zmagovalke / 20:25, 13. marec

Bravo Gorenke, samo tako naprej

Vrgli so luč v vodo / 20:23, 13. marec

In kakšen pomeni ima toda?

Pil, ker ni zmogel klica na pomoč / 21:48, 9. marec

Alkohol ustvarja probleme ,po mojem bi morali alkohol vsaj za 100% podražiti !pijane voznike veliko strožje denarno kaznovati, pa odvzem voz...

Pil, ker ni zmogel klica na pomoč / 21:43, 9. marec

Nevem če je alkoholizem bolezen ? Odvisnost ja bolezen ne ! Pijejo reve in slabiči ki si neupajo postavizi problemom nasproti.

Slovenija v vojni 1941–1945 / 22:22, 4. marec

Strinjam se z avtorjem komentarja v zadnjem odstavku, da tudi po 70 letih vojna ni in ne more biti pozabljena. Ob množici dokumentov in tudi...

Živina dobro prenaša mraz / 22:59, 3. marec

Pod avtocesto, odcep Šenčur je ob cesti Kranj - Šenčur videvam celo leto nekaj goved in tudi sedaj pod na hitro zbitem ostrešju. Ob tem vrem...