Natašo in Evo Hlebš ter Živo Krajnik (prva vrsta, klečijo spodaj levo) je ob vrnitvi v Slovenijo čakalo presenečenje: ekipa Linere jim je pripravila prisrčen in glasen sprejem. Foto: Tina Dokl

Svetovna prvakinja v plesu

V nedeljo je ob pol enajstih dopoldne na letališču Jožeta Pučnika pristalo letalo iz Amsterdama. Iz njega so izstopile tudi mama in hči Nataša in Eva Hlebš ter Živa Krajnik. Vse tri razpoložene in nasmejane, saj so se iz nizozemskega Veldhovna, kjer je potekalo svetovno prvenstvo v plesu v vrsti (country line dance), vrnile z izjemnimi uvrstitvami. Živa je postala svetovna prvakinja.

Zgornji Brnik – Nataša in Eva sta Ločanki, Živa Kranjčanka, vse tri pa so članice kranjske Plesne skupine Linera. Njihova mentorica je Marjana Petauer, ki je tekmovalke tudi pospremila na prvenstvo, a se je tja odpravila z avtom. Tako je bila doma že pred njimi in je tekmovalke v družbi njihovih plesnih kolegic in svojih varovank iz skupine, pričakala v avli ob prihodu z letala, kjer so trojico dekleta presenetila s toplim sprejemom. Smo pa med žensko populacijo opazili tudi dva moška, ki sta glasno zaploskala uspehom kolegic, ki so se vrnile s svetovnega prvenstva z dvema izjemnima rezultatoma.

Vsaka je tekmovala v svoji starostni skupini. Na tekmovalnem podiju so imele na voljo trikrat po dve minuti za tri različne plese. Koreografija je bila določena vnaprej. Različni tekmovalci različnih držav v isti kategoriji plešejo skupaj na parketu. Nataša, Eva in Živa so tekmovale v plesu classic country line dance. Eva Hlebš je tako tekmovala v skupini do 18 let, Nataša Hlebš v skupini od petdeset do šestdeset let in Živa Krajnik v skupini od 18 do trideset let. Živa je v svoji kategoriji osvojila prvo mesto, Nataša je bila druga, Eva pa se žal ni uvrstila med prvih pet.

Petauerjeva razloži, da so prej štiri leta nastopale, lani pa so se odločile, da začnejo z udeležbo na tekmovanjih. Prva je bila na vrsti Avstrija. Tja so se odpravile plesalke in štirje plesalci, tekmovali so posamezno in tudi v skupini. Domov so se vrnili s kar enajstimi pokali. Začeli so razmišljati o udeležbi na letošnjem svetovnem prvenstvu na Nizozemskem, a finančno bi bil to za isto ekipo prevelik zalogaj in tako so na Nizozemsko odpotovale tri, ki pa so se še prej morale nanj kvalificirati. Odločile so se za Italijo, za udeležbo na tekmovanju v Milanu, od koder so se vrnile z dvema zlatima in eno srebrno medaljo ter tako izpolnile pogoje za udeležbo na svetovni tekmovalni pustolovščini v Veldhovnu.

Živa Krajnik, ki je posegla po najvišji stopnički in tako osvojila naziv svetovne prvakinje social classic line dance v kategoriji odrasli, je bila uvrstitve izjemno vesela; zlata medalja pa ji je dala tudi zagon za naprej. Njena mentorica Petauerjeva ponosno doda, da so Slovenci prvič sodelovali na tovrstnem tekmovanju in rezultat, ki so ga dekleta dosegla, je resnično vrhunski.

Oddajte svoj komentar

Kranj -3°

delno oblačno
vlažnost: 96 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-4/11

sreda

-3/8

četrtek

4/11

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. januar 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 24. januar 2018

Za otroke

PRIREDITVE / Škofja Loka, 24. januar 2018

O demenci

IZLETI / Šenčur, 24. januar 2018

V Dolenjske Toplice

PREDAVANJA / Kranj, 25. januar 2018

Radost je ...

PREDAVANJA / Kranj, 25. januar 2018

Razlaga sanj po Jungovih spoznanjih

PRIREDITVE / Gorenjska, 25. januar 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 25. januar 2018

Za otroke

 

 
 

 

 
 
 

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 21:34, 19. januar

Grob v Dražgošah

Spodnji komentar je skrajšano pismo poslano na Glas po zgornjem članku g. Dežmana kot pismo bralca. Še pred proslav...

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 09:56, 16. januar

Bravo Lara!
Partizanom herojem večna slava, cerkev naj ne hujska in politizira ampak naj se ukvarja z verniki, kateri naj tudi financirajo.

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 18:37, 15. januar

Lara Jankovič na slovesnosti v Dražgošah:

!! Slovenske vlade so našo zemljo prodale za drobtinice. Od trdnih samoupravnih temeljev ba...

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 09:22, 13. januar

Bo ob hvaljenju borbe v govorih in razstavah kaj prostora o nagajanju oblasti pri gradnji cerkve.
Spodnji zapis je del članka Franca Kav...

Slovenska olimpijska bakla tudi po Gorenjski / 21:48, 10. januar

Uspelo, bolj ali manj, velik minus organizatorju in sicer zakaj: Ogromno otrok, glavni sponzor Coca-Cola in pločevinke v ledu?? Pa kdo bo to...

Grob v Dražgošah / 17:18, 9. januar

G.Pintar Franc

Danes, ko nas kapitalske in politične elite brezsramno ropajo nam ime DEMOKRATIČNA kaj malo pomeni...

Grob v Dražgošah / 21:08, 7. januar

G. Primož, (in še nekateri)
Ste »spregledali, da je v kostnici tudi 40 (41) vaščanov Dražgoš, ne samo partizanov. Z vašim komentarjem dok...