Očesne mišice

Skrb za oči

Ali dobro vidite ali že po­trebujete očala? Gledate na svet skozi rožnata očala ali je vse videti sivo in temačno, četudi zunaj sije sonce?

Danes začenjamo cikel člankov o tem, kako lahko sami z vajami poskrbimo za boljšo kondicijo oči in krepimo njihovo energijo. Ste za? Kratek uvod, potem pa začnemo.

Oči so naše bogastvo, naše okno v svet, a se tega premalokrat zavestno spomnimo. Za svoje materialne dobrine odlično poskrbimo: npr. avto redno vzdržujemo, ga vozimo na servis, popravljamo, dolivamo gorivo. Od svojega telesa pa vse prevečkrat zahtevamo, da brezhibno deluje, najraje kar samo od sebe, brez posebne pomoči. Če pa že poskrbimo zanj, največkrat pozabimo prav na oči. Vse druge dele telesa negujemo, mažemo, treniramo, masiramo. Zavedati se moramo, da tudi oči potrebujejo ljubečo nego in vzdrževanje, krepitev očesnih mišic ter pretok energije skoznje.

Naše telo in vsi naši organi in sistemi dobro funkcionirajo, če je vsaka celica našega telesa preskrbljena z energijo, hrano in kisikom. Z ustrezno prehrano oči lahko nahranimo, da bodo v boljši kondiciji. S primernimi vajami krepimo očesne mišice in skrbimo za boljši vid. V sodobnem času, ko ogromno časa preživimo ob računalniških ekranih, TV-sprejemnikih, neonski razsvetljavi, je izjemnega pomena, da oči redno tudi spočijemo.

Poleg vsega naštetega je skrivnost zdravja oči med drugim tudi v tem, da si ne zatiskamo oči pred ničimer in nikomer. Največja umetnost je videti, vedeti, razumeti, sprejeti in kljub vsem spoznanjem ohraniti notranji mir in ravnovesje. Biti pozoren, se zavedati, ne zatiskati si oči pred resnico.

Mi sami smo kreatorji svojega življenja in zdravja. Naš način življenja in čustvovanja vpliva na delovanje telesa in notranjih organov. V seriji člankov bomo spoznali, kako si na naraven način, z vajami in disciplino pri raznih težavah z vidom do določene mere lahko blažimo stanje in si pomagamo sami.

Preden začnemo s konkretnimi vajami, naredimo kratek test oziroma posnetek stanja, da boste po določenem času, če boste vaje redno izvajali, lahko ocenili svoj napredek in zaznali spremembe.

Izberite mesto v sobi, ga označite ter stopite nanj. S tega mesta glejte naravnost predse v točko na steni, omari ... Zapomnite si, kaj vse vidite, kako natančno, jasno vidite ter kaj še zaznavate v stranskem vidnem polju.

Nadaljevanje s konkretnimi vajami pa prihodnjič.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

pretežno jasno
vlažnost: 95 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

17/26

sobota

16/27

nedelja

17/28

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

IZLETI / Šenčur, 21. julij 2018

Na Vovar

PRIREDITVE / Kokra, 21. julij 2018

Svečanost ob obletnici požiga Kokre

PRIREDITVE / Žabnica, 21. julij 2018

Gasilska veselica

PREDAVANJA / Kranj, 21. julij 2018

Proučevanje Svetega pisma

PRIREDITVE / Šmarjetna gora, 22. julij 2018

Sveta maša na Šmarjetni gori

PRIREDITVE / Žabnica, 22. julij 2018

Gasilska veselica

OBVESTILA / Kranj, 23. julij 2018

Mesečno srečanje združenja HumanUp

GLEDALIŠČE / Jesenice, 24. julij 2018

Torkova kinoteka Poletje na Stari Savi 2018

 

 
 

 

 
 
 

Nosil bom rdečo zvezdo / 19:57, 20. julij

Že bivši ameriški veleposlanik Mussomeli je dejal, da smo dobili državo prepoceni in je zato ne cenimo dovolj. Če bi tista letala in tanki z...

Nosil bom rdečo zvezdo / 17:04, 20. julij

Boli pogled na rdečo zvezdo, na simbol upora in zmage kaj?
Vaš idejni vodja Ivan Janez Janša jo še danes nosi v srcu, ostali komunisti s...

Spomin na preboj na Menini / 16:54, 20. julij

Franc Pintar,
ja sej razumemo gnev in bes simpatizerja domobranstva in častilca idej katere so prepovedane. Pa vas nihče ne jemlje resno ...

Služiti Slovenski vojski / 12:41, 11. julij

Bravo mladi vojaki.... na mladih svet stoji.

Spomin na preboj na Menini / 08:31, 11. julij

Večna slava junakom domoljubom in vsem partizankam in partizanom !
Smrt fašizmu !!

Zamuda pri obnovi ceste / 21:16, 9. julij

Zadnja dva tedna sem se 2x peljal v Kr.goro! Cesta skozi Gozd Martuljek na polno razkopana. Zgledalo je tako kot da bi gradili avtocesto sko...

Svet čaka name. In na Elan. / 12:53, 29. junij

Super, čestitke vsem !! Bojan in Ingemar pa legende, srečno še naprej!!