Očesne mišice

Skrb za oči

Ali dobro vidite ali že po­trebujete očala? Gledate na svet skozi rožnata očala ali je vse videti sivo in temačno, četudi zunaj sije sonce?

Danes začenjamo cikel člankov o tem, kako lahko sami z vajami poskrbimo za boljšo kondicijo oči in krepimo njihovo energijo. Ste za? Kratek uvod, potem pa začnemo.

Oči so naše bogastvo, naše okno v svet, a se tega premalokrat zavestno spomnimo. Za svoje materialne dobrine odlično poskrbimo: npr. avto redno vzdržujemo, ga vozimo na servis, popravljamo, dolivamo gorivo. Od svojega telesa pa vse prevečkrat zahtevamo, da brezhibno deluje, najraje kar samo od sebe, brez posebne pomoči. Če pa že poskrbimo zanj, največkrat pozabimo prav na oči. Vse druge dele telesa negujemo, mažemo, treniramo, masiramo. Zavedati se moramo, da tudi oči potrebujejo ljubečo nego in vzdrževanje, krepitev očesnih mišic ter pretok energije skoznje.

Naše telo in vsi naši organi in sistemi dobro funkcionirajo, če je vsaka celica našega telesa preskrbljena z energijo, hrano in kisikom. Z ustrezno prehrano oči lahko nahranimo, da bodo v boljši kondiciji. S primernimi vajami krepimo očesne mišice in skrbimo za boljši vid. V sodobnem času, ko ogromno časa preživimo ob računalniških ekranih, TV-sprejemnikih, neonski razsvetljavi, je izjemnega pomena, da oči redno tudi spočijemo.

Poleg vsega naštetega je skrivnost zdravja oči med drugim tudi v tem, da si ne zatiskamo oči pred ničimer in nikomer. Največja umetnost je videti, vedeti, razumeti, sprejeti in kljub vsem spoznanjem ohraniti notranji mir in ravnovesje. Biti pozoren, se zavedati, ne zatiskati si oči pred resnico.

Mi sami smo kreatorji svojega življenja in zdravja. Naš način življenja in čustvovanja vpliva na delovanje telesa in notranjih organov. V seriji člankov bomo spoznali, kako si na naraven način, z vajami in disciplino pri raznih težavah z vidom do določene mere lahko blažimo stanje in si pomagamo sami.

Preden začnemo s konkretnimi vajami, naredimo kratek test oziroma posnetek stanja, da boste po določenem času, če boste vaje redno izvajali, lahko ocenili svoj napredek in zaznali spremembe.

Izberite mesto v sobi, ga označite ter stopite nanj. S tega mesta glejte naravnost predse v točko na steni, omari ... Zapomnite si, kaj vse vidite, kako natančno, jasno vidite ter kaj še zaznavate v stranskem vidnem polju.

Nadaljevanje s konkretnimi vajami pa prihodnjič.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 94 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

11/20

petek

6/26

sobota

9/26

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Šenčur, 27. april 2018

Glinščica po starodavni poti soli

OBVESTILA / Stara Fužina, 27. april 2018

Počitniške delavnice v Centru TNP

RAZSTAVE / Gorenjska, 27. april 2018

Razstave ročnih del

IZLETI / Križe, 27. april 2018

Pohod v spomin Janezu Udetu

OBVESTILA / Stara Fužina, 28. april 2018

Počitniške delavnice v Centru TNP

RAZSTAVE / Gorenjska, 28. april 2018

Razstave ročnih del

IZLETI / Bohinj, 28. april 2018

Pohod k slapu Savica

PRIREDITVE / Cerklje, 28. april 2018

Večer folklore

 

 
 

 

 
 
 

Ovadba proti Pahorju / 21:09, 26. april

Najbolše bi bilo da naredijo v celi Sloveniji Referendum gdo je za Avstrijo in gdo za Italijo, bomo vsaj normalno začeli živeli.

Zapeljala je s ceste / 21:06, 26. april

Pošteno denarno kazen,odvzem vozniško za minimslno leto dni,in potem še v Avtošolo, seveda denarno Konzen od minimalno 1000€ no vzgor več a...

Kam med prazniki? / 20:59, 26. april

Gdaj pa je dela prosti dan za pokojne Slovence, ki so jih P.pomorili po končani vojni?

Tudi na Golniku prehitri / 20:56, 26. april

Jaz mislim da je pri nas največji Problem Alkohol, in po mojem bi vsakemu pijanemu Vozniku morali odvzeti Vozniško dovoljenhe za minimalno e...

Sindikati za blaginjo vseh / 20:50, 26. april

Dejstvo je eno samo: nihče nikomur več ne verjame.
Cela paleta sindikatov je mirno in pri polni zavesti dopustila, da imajo delavci plač...

Znova v poslansko kandidaturo / 14:27, 26. april

Napaka v prvem odstavku: Jana Jenko je bila nadomestna poslanka, medtem ko je bila najprej v DZ izvoljena mag. Julijana Bizjak Mlakar, ki je...

Poklonili so se junakom v obroču / 06:29, 26. april

Večna slava in zahvala partizanom in večna sramota za izdajalce!