Vodja gorenjskih kriminalistov Primož Donoša / Foto: Tina Dokl

Priprt zaradi kraje cigaret

Gorenjski kriminalisti so kazensko ovadili tri moške, stare od devetnajst do osemindvajset let, ki naj bi lani izvršili več vlomov v stanovanjske in poslovne objekte na območju Kranja in Jesenic.

Kranj, Jesenice – Kranjski in jeseniški kriminalisti so v ločenih postopkih preiskali večje število vlomov in poskusov lanskih vlomov v različne objekte, za kar so kazensko ovadili tri domnevne storilce. Na območju Kranja so preiskali sedem vlomov in poskusov vlomov v stanovanjske hiše ter tri vlome v druge objekte, na območju Jesenic pa vlom v skladišče in poskus vloma v gostinski lokal. Osumljenci so delovali vsak zase in niso bili povezani, je poudaril Primož Donoša, vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Kranj.

Po ugotovitvah policistov naj bi 28-letnik lani na območju Predoselj in Britofa z naviranjem oken in vrat vlomil v najmanj devet objektov. Dva vloma sta ostala pri poskusu, ker so storilca iz objekta pregnali lastniki oziroma alarm. »Kazniva dejanja je pretežno izvrševal v dopoldanskem in popoldanskem času, prilaščal pa si je zlatnino, nakit, denar in manjše vredne predmete, ki so bili na vidnih mestih. Skupna pridobljena premoženjska korist je bila manjša in je znašala nekaj tisoč evrov, ki jo je tudi že porabil,« je navedel Donoša. Osumljenec je stari znanec policije ter je bil že obravnavan in tudi kaznovan za istovrstna kazniva dejanja.

Drugega osumljenca, starega 25 let, so kranjski kriminalisti obravnavali zaradi vloma v gostinski lokal v Kranju, ki je bil izveden na silvestrsko noč. Odnesel je večjo količino cigaret. »Osumljenca so kriminalisti prejšnji teden s kazensko ovadbo privedli k preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor,« je razložil Donoša.

Jeseniški kriminalisti pa so 19-letnega mladeniča kazensko ovadili zaradi poskusa vloma v gostinski lokal in vloma v skladiščni prostor na Jesenicah, ki ju je izvedel maja in novembra lani. Vlom v gostinski lokal je ostal pri poskusu, ker je vlomilca pregnal sprožen alarm, pri vlomu v skladišče pa si je prilastil različne športne predmete.

Gorenjski policisti so lani obravnavali 263 vlomov v stanovanjske hiše, 26 vlomov v stanovanja, 24 v kleti in garaže ter 16 v počitniške hiše. Poleg tega so policisti obravnavali še 51 vlomov v trgovine in 26 vlomov v gostinske lokale. V zadnjem obdobju, sploh konec leta, smo beležili porast tovrstnih kaznivih dejanj, vendar pa jih je bilo v celem letu manj kot v letu 2016. Preiskanost premoženjskih kaznivih dejanj je okoli 30-odstotna. Gre za kazniva dejanja, ki jih je težko preiskovati, saj na kraj pridemo že po storitvi dejanja. Delo pa nam otežujejo tudi oškodovanci s svojimi ravnanji na kraju samem, zato vnovič pozivam potencialne oškodovance, naj zaupajo policiji in nam prepustijo, da temeljito opravimo svoje delo,« je še povedal prvi gorenjski kriminalist. Opozoril je še, da so v zimskem obdobju zaradi kratkega svetlega dela dneva še vedno zelo aktualni vlomi v stanovanjske objekte, predvsem ponoči pa vlomi v vozila, zato svetuje izvajanje samozaščitnih ukrepov za varovanje lastnine, pozorni pa bodite tudi na nepoznane in sumljive osebe in vozila, ki se zadržujejo v vaši okolici, o čemer tudi obvestite policijo na interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Oddajte svoj komentar

Kranj -3°

jasno
vlažnost: 96 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-4/11

sreda

-3/8

četrtek

4/11

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. januar 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 24. januar 2018

Za otroke

PRIREDITVE / Škofja Loka, 24. januar 2018

O demenci

IZLETI / Šenčur, 24. januar 2018

V Dolenjske Toplice

PREDAVANJA / Kranj, 25. januar 2018

Radost je ...

PREDAVANJA / Kranj, 25. januar 2018

Razlaga sanj po Jungovih spoznanjih

PRIREDITVE / Gorenjska, 25. januar 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 25. januar 2018

Za otroke

 

 
 

 

 
 
 

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 21:34, 19. januar

Grob v Dražgošah

Spodnji komentar je skrajšano pismo poslano na Glas po zgornjem članku g. Dežmana kot pismo bralca. Še pred proslav...

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 09:56, 16. januar

Bravo Lara!
Partizanom herojem večna slava, cerkev naj ne hujska in politizira ampak naj se ukvarja z verniki, kateri naj tudi financirajo.

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 18:37, 15. januar

Lara Jankovič na slovesnosti v Dražgošah:

!! Slovenske vlade so našo zemljo prodale za drobtinice. Od trdnih samoupravnih temeljev ba...

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 09:22, 13. januar

Bo ob hvaljenju borbe v govorih in razstavah kaj prostora o nagajanju oblasti pri gradnji cerkve.
Spodnji zapis je del članka Franca Kav...

Slovenska olimpijska bakla tudi po Gorenjski / 21:48, 10. januar

Uspelo, bolj ali manj, velik minus organizatorju in sicer zakaj: Ogromno otrok, glavni sponzor Coca-Cola in pločevinke v ledu?? Pa kdo bo to...

Grob v Dražgošah / 17:18, 9. januar

G.Pintar Franc

Danes, ko nas kapitalske in politične elite brezsramno ropajo nam ime DEMOKRATIČNA kaj malo pomeni...

Grob v Dražgošah / 21:08, 7. januar

G. Primož, (in še nekateri)
Ste »spregledali, da je v kostnici tudi 40 (41) vaščanov Dražgoš, ne samo partizanov. Z vašim komentarjem dok...