V sobotnem požaru na Jesenicah so bili uničeni trije vagoni potniške kompozicije, popularno poimenovane gomulka.

Zgorela ena zadnjih gomulk

Na enem od odstavnih tirov Železniške postaje Jesenice je v soboto opoldne zagorela kompozicija potniškega vlaka. Ogenj, vzrok katerega policisti še preiskujejo, je vlak povsem uničil.

Jesenice – V soboto okoli 12. ure so bili jeseniški gasilci obveščeni o požaru na enem izmed odstavnih tirov Železniške postaje Jesenice. Ob prihodu na kraj požara so ugotovili, da gre za obsežen požar na pogonskem vagonu več kot petdeset let stare potniške kompozicije poljske izdelave, poimenovane gomulka po tedanjem poljskem predsedniku Wladyslawu Gomulki. Kompozicija sicer v času požara ni bila v uporabi.

S požarom, ki se je razširil tudi na sosednje vagone potniške kompozicije in jih je praktično uničil, so se spopadli gasilci Gasilske reševalne službe Jesenice in prostovoljni gasilci PGD Jesenice. Imeli so kar zahtevno delo, saj so jih ovirali tovorni vagoni na sosednjih tirih, ki so oteževali dostop do požara, in električni odjemni vodi, zaradi katerih so morali počakati z gašenjem, dokler delavci Slovenskih železnic niso izklopili in ozemljili omrežja. Škoda na vlaku, ki je eden od zadnjih tovrstnih potniških vlakov s pravzaprav že muzejsko vrednostjo, je ogromna, saj se je potniški vagon zaradi visokih temperatur močno ukrivil. S tem pa se zgodba še ni končala, saj je v noči na nedeljo na vlaku znova zagorelo. Požar so zaznali policisti, ki so preiskovali vzrok požara, tako da so se morali gasilci znova hitro odzvati in po ponovnem izklopu električne energije požar ponovno pogasiti. V požaru ni bil nihče poškodovan.

Kot je sporočil Bojan Kos s Policijske uprave Kranj, so kriminalisti takoj po požaru opravili ogled kraja, z aktivnostmi za ugotavljanje vzroka za dogodek pa še niso zaključili in še preverjajo okoliščine. Tako so zavarovali kraj požara zaradi nadaljnjih aktivnosti s fizičnim varovanjem in pri tem tudi zaznali ponoven požar. Preiskovalne aktivnosti še potekajo, tako da uraden vzrok požara še ni znan, neuradno pa smo izvedeli, da obstaja tudi možnost, da bi bil požar na vlaku podtaknjen. Po prvih ocenah policistov je škoda velika, še večjo pa so s hitro intervencijo preprečili gasilci, saj požar ni poškodoval odjemnih električnih vodnikov in nosilcev nad vlakom.

Oddajte svoj komentar

Kranj °


vlažnost: %
veter: -

6/14

ponedeljek

4/15

torek

3/22

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Preddvor, 23. oktober 2018

Pohod na Trupejevo poldne

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Trzin, 23. oktober 2018

Tropski paradiž – Panama

PREDAVANJA / Kranj, 23. oktober 2018

Pravilna prehrana kot orožje proti stresu

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. oktober 2018

Komemoracije ob dnevu mrtvih

OBVESTILA / Kranjska Gora, 24. oktober 2018

Peka potice v krušni peči

IZLETI / Kranj, 25. oktober 2018

Na Lepenatko

 

 
 

 

 
 
 

Danes se je začela volilna kampanja / 09:47, 19. oktober

Iztok Purič je skupni kandidat stranke Več za Kranj aktualnega župana Kranja Boštjana Trilarja, Liste za razvoj Kranja in Stranke Alenke Bra...

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.

Skrbeti nas mora sedanjost / 06:37, 9. oktober

Vsako netenje sovraštva in poveličevanja fašizma, nacizma je potrebno v kali zatreti in jim pljuniti v ksiht izmečkom slovenskega naroda! Iz...