Jože Šiler, predsednik PGD Zbilje, in Branko Kocjan, predsednik PGD Šalka vas z listino o pobratenju

Zbiljski gasilci pobrateni

S podpisom listine o pobratenju so dali uraden pečat prijateljstvu med PGD Zbilje in PGD Šalka vas.

Zbilje – V petek sta v Zbiljah listino o pobratenju podpisali dve prostovoljni gasilski društvi, in sicer PGD Zbilje in PGD Šalka vas. Za zbiljske gasilce je bil to prvi tovrstni dogodek.

»To je naše prvo pobratenje. Je plod desetletnega sodelovanja s PGD Šalka vas in celotno Gasilsko zvezo Kočevje. Za nas je to pomemben dogodek in zelo smo počaščeni, da je do pobratenja prišlo,« je povedal Jože Šiler, predsednik PGD Zbilje. Listino o pobratenju so podpisali na posebnem dogodku, ki ga je obogatil kulturni program, predstavljena pa je bila tudi zgodovina obeh društev. Gre za manjši prostovoljni gasilski društvi z bogato tradicijo in tudi uspehi. Tekmovanja so bila tista, kjer se je začelo njuno sodelovanje, ki je preraslo v trdno in dolgotrajno prijateljstvo. In kot so poudarili, je prav to tisto, kar poleg gasilskih znanj, veščin, nesebičnosti, požrtvovalnosti in še česa dobi vsak gasilec. »Zadnje desetletje je bilo Kočevje za kar nekaj članov iz PGD Zbilje drugi dom. V tem času smo se udeležili štirih olimpijad, zmagali na veliko tekmah. Naših uspehov pa niti približno ne bi bilo, če ne bi imeli ob sebi Kočevcev, ki ste nam nudili pomoč vsako sekundo, ko smo bili pri vas. Z vašim znanjem, natančnostjo in predanostjo smo skupaj sestavljali delčke mozaika z naslovom uspeh,« je dejal Matic Herceg, voditelj dogodka in tudi član PGD Zbilje.

Želja predsednikov in interes obeh društev je, da bo listina o pobratenju samo še okrepila prijateljsko vez med njimi in da bo sodelovanje še naprej tako, kot je bilo do sedaj. »Listina o pobratenju nas zavezuje k sodelovanju tudi v prihodnje. Naše vezi bodo ostale trdne. Letos se bomo še imeli priložnost srečati, ko se bomo pripravljali za državno tekmovanje, poleg tega PGD Šalka vas praznuje 110-letnico delovanja,« je še povedal Šiler.

Listino o pobratenju so ob prisotnosti predstavnikov obeh gasilskih zvez in lokalnih oblasti podpisali predsednika in poveljnika obeh društev, za PGD Zbilje Jože Šiler in Anže Šilar, za PGD Šalka vas pa Branko Kocjan in Branko Gorenčič.

Oddajte svoj komentar

Kranj 11°

jasno
vlažnost: 86 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

9/21

četrtek

11/21

petek

6/26

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 26. april 2018

Na Škavnico

GLASBA / Šenčur, 26. april 2018

Koncert MePZ DU Šenčur z gosti

OBVESTILA / Radovljica, 26. april 2018

Ob odprtju nove radovljiške knjižnice

PREDAVANJA / Kranj, 26. april 2018

Pomoč z zeliščnimi pripravki

PRIREDITVE / Gorenjska, 26. april 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 26. april 2018

Na Klek

OBVESTILA / Jesenice, 26. april 2018

Po kateri poti na Golico

IZLETI / Šenčur, 27. april 2018

Glinščica po starodavni poti soli

 

 
 

 

 
 
 

Odprli most čez avtocesto / 10:02, 24. april

Občina Šenčur je precej bogata občina! Tukaj z mostom so se izkazali! Je pa mimo letališča prestavljena cesta in dva krožišča, vse v občini ...

Poklonili so se junakom v obroču / 23:21, 17. april

Šele potem, ko se bodo njihovi predstavniki distancirali od zločinov komunizma pred, med in po koncu druge svetovne vojne.

Poklonili so se junakom v obroču / 16:38, 12. april

Večna slava junakom !

Janez Janša: smer ni prava / 06:37, 11. april

Fanta, ki iščeta v Cerkljah glasove sta se zmotila v letnici. SDS je v Cerkljah nekaj pomenila, ko je bil Čebulj v stranki, pa je že dolgo tega kar je prišel k pameti...

Janez Janša: smer ni prava / 16:25, 8. april

Ves čas po osamosvojitvi razen petih let, levica išče, pa ne zna in ne zmore najti prave poti. In je tudi nikoli ne bo.

Širijo sporočilo miru / 14:31, 8. april

Za denar naj se oglasijo kar pri Sorosu, ki jih tudi financira.

Previdno pri nabiranju čemaža! / 14:30, 8. april

Čemaž je divji česen. Najlažje se ga loči od drugih podobnih rastlin, po tem da zmečkamo list in ga povohamo. Mora imeti izrazit vonj po čes...