Propadajoči Sokolski dom, stavba, ki je bila nekdaj ponos Medvod, je predviden za rušitev.

Sokolski dom za rušitev

Medvoški občinski svetniki so obravnavali eno izmed črnih točk občine, propadajoči nekdanji Sokolski dom, ki je predviden za rušitev. Podana je bila tudi zahteva, da se pri novogradnji, če bo do nje prišlo, upoštevajo dimenzije in arhitektonski slog sedanje stavbe.

Svetniki so obžalovali, da je prišlo do situacije, ko druge rešitve, kot je rušitev, ni, saj je objekt v tako slabem stanju, da je nevaren. Če ga ne bodo porušili, se bo porušil sam.

Medvode – Medvoški občinski svetniki so na zadnji seji v preteklem letu sprejeli Osnutek Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za plansko celoto 9 Medvode, ki obravnava propadajočo stavbo nekdanjega Sokolskega doma, v kateri je svoje prostore imel tudi Zdravstveni dom Medvode. Gre za markantno zgradbo tik ob državni prometnici skozi Medvode.

Objekt je skupaj s pripadajočim zemljiščem pred dvema letoma na javni dražbi kupilo podjetje Hermes iz Železnikov. Želi ga porušiti, kar pa veljavni Odlok o prostorskoureditvenih pogojih za to plansko celoto ne dopušča. Občina je zato predlagala, da je v območju dovoljena tudi rušitev obstoječega propadajočega objekta, za kar je treba pridobiti gradbeno dovoljenje. Kot so pojasnili, je propadajoči objekt v tako slabem stanju, da rekonstrukcija s finančnega vidika ni več smiselna, zato je edina rešitev rušitev. V prostorske ureditvene pogoje so dodali tudi določilo, da gradnja parkirišča za tovorna vozila na tem območju ni dovoljena. Novogradnja na tem zemljišču pa bo dovoljena šele po sprejetju odloka o Občinskem prostorskem načrtu, v katerem pa to zemljišče sodi v območje centralnih dejavnosti.

Svetniki so dokument v osnutku sprejeli s podanimi pripombami. Obžalovali so, da je prišlo do situacije, ko druge rešitve kot rušitev ni, saj je objekt v tako slabem stanju, da je nevaren. Če ga ne bodo porušili, se bo porušil sam. Je pa bila s strani Odbora za urejanje prostora in ekologijo podana zahteva, da se pri gradnji novega objekta upoštevajo dimenzije in arhitektonski slog obstoječe stavbe. »Pečatimo usodo stavbe v Medvodah, ki ima določeno zgodovino, ki so ji načrtovalci prostora tistega časa namenili elitno lokacijo. Arhitekt se je močno potrudil in v prostor postavil stavbo, ki je bila okras celotni občini. Vidna je na vseh razglednicah starejšega izvora,« je med drugim povedal predsednik odbora Sašo Šulc.

Medtem je bila opravljena tudi že javna razgrnitev in javna razprava, dokončno sprejetje odloka pa je predvideno na naslednji seji občinskega sveta, ki naj bi bila prihodnji mesec.

Oddajte svoj komentar

Kranj 11°

zmerno oblačno
vlažnost: 98 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

8/19

petek

6/19

sobota

7/16

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PREDAVANJA / Selca, 19. oktober 2018

O ukanah komunističnega nacionalizma

PRIREDITVE / Predoslje, 19. oktober 2018

Srečanje literatov upokojencev

PRIREDITVE / Jesenice, 19. oktober 2018

Za otroke

PREDAVANJA / Selca, 19. oktober 2018

O ukanah komunističnega nacionalizma

GLASBA / Kranj, 19. oktober 2018

Vem, da bo zopet pomlad

GLEDALIŠČE / Slovenski Javornik, 19. oktober 2018

Razočarana gospodinja pri sexologu

OBVESTILA / Predoslje, 19. oktober 2018

Srečanje literatov upokojencev

GLASBA / Kranj, 19. oktober 2018

Vem, da bo zopet pomlad

 

 
 

 

 
 
 

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.

Skrbeti nas mora sedanjost / 06:37, 9. oktober

Vsako netenje sovraštva in poveličevanja fašizma, nacizma je potrebno v kali zatreti in jim pljuniti v ksiht izmečkom slovenskega naroda! Iz...

Kje je zaklad? / 21:17, 7. oktober

Ja kaj se sekiraš važno je da ti obvladaš Gorenščino,meni ni potrebna ne ena in ne druga za tistih par dni ki jih jaz preživim v sloveniji,z...