Propadajoči Sokolski dom, stavba, ki je bila nekdaj ponos Medvod, je predviden za rušitev.

Sokolski dom za rušitev

Medvoški občinski svetniki so obravnavali eno izmed črnih točk občine, propadajoči nekdanji Sokolski dom, ki je predviden za rušitev. Podana je bila tudi zahteva, da se pri novogradnji, če bo do nje prišlo, upoštevajo dimenzije in arhitektonski slog sedanje stavbe.

Svetniki so obžalovali, da je prišlo do situacije, ko druge rešitve, kot je rušitev, ni, saj je objekt v tako slabem stanju, da je nevaren. Če ga ne bodo porušili, se bo porušil sam.

Medvode – Medvoški občinski svetniki so na zadnji seji v preteklem letu sprejeli Osnutek Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za plansko celoto 9 Medvode, ki obravnava propadajočo stavbo nekdanjega Sokolskega doma, v kateri je svoje prostore imel tudi Zdravstveni dom Medvode. Gre za markantno zgradbo tik ob državni prometnici skozi Medvode.

Objekt je skupaj s pripadajočim zemljiščem pred dvema letoma na javni dražbi kupilo podjetje Hermes iz Železnikov. Želi ga porušiti, kar pa veljavni Odlok o prostorskoureditvenih pogojih za to plansko celoto ne dopušča. Občina je zato predlagala, da je v območju dovoljena tudi rušitev obstoječega propadajočega objekta, za kar je treba pridobiti gradbeno dovoljenje. Kot so pojasnili, je propadajoči objekt v tako slabem stanju, da rekonstrukcija s finančnega vidika ni več smiselna, zato je edina rešitev rušitev. V prostorske ureditvene pogoje so dodali tudi določilo, da gradnja parkirišča za tovorna vozila na tem območju ni dovoljena. Novogradnja na tem zemljišču pa bo dovoljena šele po sprejetju odloka o Občinskem prostorskem načrtu, v katerem pa to zemljišče sodi v območje centralnih dejavnosti.

Svetniki so dokument v osnutku sprejeli s podanimi pripombami. Obžalovali so, da je prišlo do situacije, ko druge rešitve kot rušitev ni, saj je objekt v tako slabem stanju, da je nevaren. Če ga ne bodo porušili, se bo porušil sam. Je pa bila s strani Odbora za urejanje prostora in ekologijo podana zahteva, da se pri gradnji novega objekta upoštevajo dimenzije in arhitektonski slog obstoječe stavbe. »Pečatimo usodo stavbe v Medvodah, ki ima določeno zgodovino, ki so ji načrtovalci prostora tistega časa namenili elitno lokacijo. Arhitekt se je močno potrudil in v prostor postavil stavbo, ki je bila okras celotni občini. Vidna je na vseh razglednicah starejšega izvora,« je med drugim povedal predsednik odbora Sašo Šulc.

Medtem je bila opravljena tudi že javna razgrnitev in javna razprava, dokončno sprejetje odloka pa je predvideno na naslednji seji občinskega sveta, ki naj bi bila prihodnji mesec.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

jasno
vlažnost: 93 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

9/21

četrtek

11/21

petek

6/26

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 26. april 2018

Na Škavnico

GLASBA / Šenčur, 26. april 2018

Koncert MePZ DU Šenčur z gosti

OBVESTILA / Radovljica, 26. april 2018

Ob odprtju nove radovljiške knjižnice

PREDAVANJA / Kranj, 26. april 2018

Pomoč z zeliščnimi pripravki

PRIREDITVE / Gorenjska, 26. april 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 26. april 2018

Na Klek

OBVESTILA / Jesenice, 26. april 2018

Po kateri poti na Golico

IZLETI / Šenčur, 27. april 2018

Glinščica po starodavni poti soli

 

 
 

 

 
 
 

Odprli most čez avtocesto / 10:02, 24. april

Občina Šenčur je precej bogata občina! Tukaj z mostom so se izkazali! Je pa mimo letališča prestavljena cesta in dva krožišča, vse v občini ...

Poklonili so se junakom v obroču / 23:21, 17. april

Šele potem, ko se bodo njihovi predstavniki distancirali od zločinov komunizma pred, med in po koncu druge svetovne vojne.

Poklonili so se junakom v obroču / 16:38, 12. april

Večna slava junakom !

Janez Janša: smer ni prava / 06:37, 11. april

Fanta, ki iščeta v Cerkljah glasove sta se zmotila v letnici. SDS je v Cerkljah nekaj pomenila, ko je bil Čebulj v stranki, pa je že dolgo tega kar je prišel k pameti...

Janez Janša: smer ni prava / 16:25, 8. april

Ves čas po osamosvojitvi razen petih let, levica išče, pa ne zna in ne zmore najti prave poti. In je tudi nikoli ne bo.

Širijo sporočilo miru / 14:31, 8. april

Za denar naj se oglasijo kar pri Sorosu, ki jih tudi financira.

Previdno pri nabiranju čemaža! / 14:30, 8. april

Čemaž je divji česen. Najlažje se ga loči od drugih podobnih rastlin, po tem da zmečkamo list in ga povohamo. Mora imeti izrazit vonj po čes...