Propadajoči Sokolski dom, stavba, ki je bila nekdaj ponos Medvod, je predviden za rušitev.

Sokolski dom za rušitev

Medvoški občinski svetniki so obravnavali eno izmed črnih točk občine, propadajoči nekdanji Sokolski dom, ki je predviden za rušitev. Podana je bila tudi zahteva, da se pri novogradnji, če bo do nje prišlo, upoštevajo dimenzije in arhitektonski slog sedanje stavbe.

Svetniki so obžalovali, da je prišlo do situacije, ko druge rešitve, kot je rušitev, ni, saj je objekt v tako slabem stanju, da je nevaren. Če ga ne bodo porušili, se bo porušil sam.

Medvode – Medvoški občinski svetniki so na zadnji seji v preteklem letu sprejeli Osnutek Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za plansko celoto 9 Medvode, ki obravnava propadajočo stavbo nekdanjega Sokolskega doma, v kateri je svoje prostore imel tudi Zdravstveni dom Medvode. Gre za markantno zgradbo tik ob državni prometnici skozi Medvode.

Objekt je skupaj s pripadajočim zemljiščem pred dvema letoma na javni dražbi kupilo podjetje Hermes iz Železnikov. Želi ga porušiti, kar pa veljavni Odlok o prostorskoureditvenih pogojih za to plansko celoto ne dopušča. Občina je zato predlagala, da je v območju dovoljena tudi rušitev obstoječega propadajočega objekta, za kar je treba pridobiti gradbeno dovoljenje. Kot so pojasnili, je propadajoči objekt v tako slabem stanju, da rekonstrukcija s finančnega vidika ni več smiselna, zato je edina rešitev rušitev. V prostorske ureditvene pogoje so dodali tudi določilo, da gradnja parkirišča za tovorna vozila na tem območju ni dovoljena. Novogradnja na tem zemljišču pa bo dovoljena šele po sprejetju odloka o Občinskem prostorskem načrtu, v katerem pa to zemljišče sodi v območje centralnih dejavnosti.

Svetniki so dokument v osnutku sprejeli s podanimi pripombami. Obžalovali so, da je prišlo do situacije, ko druge rešitve kot rušitev ni, saj je objekt v tako slabem stanju, da je nevaren. Če ga ne bodo porušili, se bo porušil sam. Je pa bila s strani Odbora za urejanje prostora in ekologijo podana zahteva, da se pri gradnji novega objekta upoštevajo dimenzije in arhitektonski slog obstoječe stavbe. »Pečatimo usodo stavbe v Medvodah, ki ima določeno zgodovino, ki so ji načrtovalci prostora tistega časa namenili elitno lokacijo. Arhitekt se je močno potrudil in v prostor postavil stavbo, ki je bila okras celotni občini. Vidna je na vseh razglednicah starejšega izvora,« je med drugim povedal predsednik odbora Sašo Šulc.

Medtem je bila opravljena tudi že javna razgrnitev in javna razprava, dokončno sprejetje odloka pa je predvideno na naslednji seji občinskega sveta, ki naj bi bila prihodnji mesec.

Oddajte svoj komentar

Kranj 28°

delno oblačno
vlažnost: 33 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

13/30

sreda

11/30

četrtek

14/29

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Kranj, 18. julij 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 19. julij 2018

Od Tonkine koče do Poštarskega doma

PRIREDITVE / Kranj, 19. julij 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Kranj, 20. julij 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Šmarjetna gora, 20. julij 2018

Sveta maša na Šmarjetni gori

GLASBA / Tržič, 20. julij 2018

Maja Keuc v Tržiškem muzeju

IZLETI / Šenčur, 21. julij 2018

Na Vovar

PRIREDITVE / Šmarjetna gora, 22. julij 2018

Sveta maša na Šmarjetni gori

 

 
 

 

 
 
 

Služiti Slovenski vojski / 12:41, 11. julij

Bravo mladi vojaki.... na mladih svet stoji.

Spomin na preboj na Menini / 08:31, 11. julij

Večna slava junakom domoljubom in vsem partizankam in partizanom !
Smrt fašizmu !!

Zamuda pri obnovi ceste / 21:16, 9. julij

Zadnja dva tedna sem se 2x peljal v Kr.goro! Cesta skozi Gozd Martuljek na polno razkopana. Zgledalo je tako kot da bi gradili avtocesto sko...

Svet čaka name. In na Elan. / 12:53, 29. junij

Super, čestitke vsem !! Bojan in Ingemar pa legende, srečno še naprej!!

Prvi hibridni mestni avtobus / 13:46, 26. junij

Lepo, pohvalno, ampak se mi zdijo Jesenice cele mav hibridne... hahaha

Udba in bela tehnika / 19:02, 24. junij

Kaj tudi ti Brut?

Gospoda cenim kot profesorja in ekonomista. Dober retorik in nekoč steber Pravne fakultete.

Iz pod njegoveg...

Državnozborskim volitvam ob rob / 09:13, 24. junij

G Jelka Logar,
Slovenija ne potrebuje gulash segedin prihodnosti, sovražnega govora, žaljenja, razprodaje kar še ni prodanega, amerikaniz...