Lepa gospa in fotograf (Januša Dežman in Majda Zupančič) ter Jelka Potočnik

Veselo po domače

Folklorno društvo Bled vrsto let konec decembra v Festivalni dvorani na Bledu organizira Veselo po domače, prireditev, kjer se prepletajo ples, glasba in humor. Drugo leto bo prireditev praznovala že dvajseti rojstni dan.

Veselo po domače ima tudi humanitarni značaj. Nanjo namreč vsako leto povabijo gojence Doma Matevža Langusa iz Radovljice in domov starostnikov iz Radovljice in Jesenic, prost vstop pa omogočijo tudi tistim, ki si vstopnic ne morejo privoščiti.

Prireditev je vsakič dobro obiskana, tokrat pa so nastopili ansambla Viharnik in Okrogli muzikanti, Mešani pevski zbor Encijan iz Pulja, citrarka Jerneja Terlikar, Marjan Rekar in Jelka Potočnik oziroma Duo Nota, Erazem Janc in Miro Albinini ter gostitelji, člani Folklornega društva Bled.

Dedek in vnuk, Miro in Erazem, sta stara znanca prireditve in tudi letos sta nastopila prva, z besedo pa sta krmarila skozi prireditev člana Folklornega društva Bled Mateja Repe in Milan Debeljak. Citre so tokrat na odru pospremile tudi nastop Milana Koprivca v pesmi Pod rožnato planino, točko pa so pomagali soustvariti najmlajši člani društva, ter Jelko Potočnik. V plesni postavitvi Ne maram Gorjanca smo člane Folklornega društva Bled lahko videli tudi v malce drugačni opravi, folklornih kostumih, ki so gledalca popeljali v pretekle čase.

Na predzadnji prireditvi sta polno dvorano s svojim skečem do solz nasmejali 95-letna Zefa in skoraj 92-letna Meta – ena bolj gluha kot druga, ki sta ju izvrstno upodobili Januša Dežman in Majda Zupančič. Tokrat pa sta se dami lotili malce drugačne teme in in ravno tako poskrbeli za obilico smeha pod odrom. Skeč je nosil naslov Fotograf in lepa gospa, zgodba pa je šla nekako takole: gospa ne more imeti otrok s soprogom in ravno v tistem času se okoli potika fotograf, ki ponuja svoje »usluge« … Fotografa je upodobila Januša, Majda pa lik gospe.

Zbrane je nagovoril tudi blejski župan Janez Fajfar, rdeča nit zgodbe, ki sta jo skozi celotno prireditev Veselo po domače razpletala Milan Debeljak in Mateja Repe, pa se je nanašala na blejske znamenitosti.

Tudi tokrat so za konec prireditve, ki jo sicer sestavljata dva dela, prihranili Sveto noč, poslovili pa so se ob zvokih znamenite Na Golici ter že povabili na letošnjo decembrsko, že dvajseto prireditev Veselo po domače.

Oddajte svoj komentar

Kranj 17°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

16/29

ponedeljek

14/29

torek

15/29

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, 23. julij 2018

Mesečno srečanje združenja HumanUp

GLEDALIŠČE / Jesenice, 24. julij 2018

Torkova kinoteka Poletje na Stari Savi 2018

IZLETI / Kranj, 26. julij 2018

Špik Hude police

IZLETI / Tržič, 5. avgust 2018

Romanje k sv. Ožboltu na Jezersko

GLEDALIŠČE / Šenčur, 5. avgust 2018

Lepo je biti muzikant

IZLETI / Kranj, 7. avgust 2018

Na kopanje v Portorož

IZLETI / Kranj, 1. september 2018

Na Srečanje upokojencev v Pliberku

 

 
 

 

 
 
 

Nosil bom rdečo zvezdo / 09:09, 21. julij

Ne, bi pa gledali ustaške oz. domobranske proslave z poveličevanjem fašizma kot to počnejo na hrvaškem!
Jasno, eni bi to želeli, pa vam ne bo uspel !!

Nosil bom rdečo zvezdo / 19:57, 20. julij

Že bivši ameriški veleposlanik Mussomeli je dejal, da smo dobili državo prepoceni in je zato ne cenimo dovolj. Če bi tista letala in tanki z...

Nosil bom rdečo zvezdo / 17:04, 20. julij

Boli pogled na rdečo zvezdo, na simbol upora in zmage kaj?
Vaš idejni vodja Ivan Janez Janša jo še danes nosi v srcu, ostali komunisti s...

Spomin na preboj na Menini / 16:54, 20. julij

Franc Pintar,
ja sej razumemo gnev in bes simpatizerja domobranstva in častilca idej katere so prepovedane. Pa vas nihče ne jemlje resno ...

Služiti Slovenski vojski / 12:41, 11. julij

Bravo mladi vojaki.... na mladih svet stoji.

Spomin na preboj na Menini / 08:31, 11. julij

Večna slava junakom domoljubom in vsem partizankam in partizanom !
Smrt fašizmu !!

Zamuda pri obnovi ceste / 21:16, 9. julij

Zadnja dva tedna sem se 2x peljal v Kr.goro! Cesta skozi Gozd Martuljek na polno razkopana. Zgledalo je tako kot da bi gradili avtocesto sko...