Lepa gospa in fotograf (Januša Dežman in Majda Zupančič) ter Jelka Potočnik

Veselo po domače

Folklorno društvo Bled vrsto let konec decembra v Festivalni dvorani na Bledu organizira Veselo po domače, prireditev, kjer se prepletajo ples, glasba in humor. Drugo leto bo prireditev praznovala že dvajseti rojstni dan.

Veselo po domače ima tudi humanitarni značaj. Nanjo namreč vsako leto povabijo gojence Doma Matevža Langusa iz Radovljice in domov starostnikov iz Radovljice in Jesenic, prost vstop pa omogočijo tudi tistim, ki si vstopnic ne morejo privoščiti.

Prireditev je vsakič dobro obiskana, tokrat pa so nastopili ansambla Viharnik in Okrogli muzikanti, Mešani pevski zbor Encijan iz Pulja, citrarka Jerneja Terlikar, Marjan Rekar in Jelka Potočnik oziroma Duo Nota, Erazem Janc in Miro Albinini ter gostitelji, člani Folklornega društva Bled.

Dedek in vnuk, Miro in Erazem, sta stara znanca prireditve in tudi letos sta nastopila prva, z besedo pa sta krmarila skozi prireditev člana Folklornega društva Bled Mateja Repe in Milan Debeljak. Citre so tokrat na odru pospremile tudi nastop Milana Koprivca v pesmi Pod rožnato planino, točko pa so pomagali soustvariti najmlajši člani društva, ter Jelko Potočnik. V plesni postavitvi Ne maram Gorjanca smo člane Folklornega društva Bled lahko videli tudi v malce drugačni opravi, folklornih kostumih, ki so gledalca popeljali v pretekle čase.

Na predzadnji prireditvi sta polno dvorano s svojim skečem do solz nasmejali 95-letna Zefa in skoraj 92-letna Meta – ena bolj gluha kot druga, ki sta ju izvrstno upodobili Januša Dežman in Majda Zupančič. Tokrat pa sta se dami lotili malce drugačne teme in in ravno tako poskrbeli za obilico smeha pod odrom. Skeč je nosil naslov Fotograf in lepa gospa, zgodba pa je šla nekako takole: gospa ne more imeti otrok s soprogom in ravno v tistem času se okoli potika fotograf, ki ponuja svoje »usluge« … Fotografa je upodobila Januša, Majda pa lik gospe.

Zbrane je nagovoril tudi blejski župan Janez Fajfar, rdeča nit zgodbe, ki sta jo skozi celotno prireditev Veselo po domače razpletala Milan Debeljak in Mateja Repe, pa se je nanašala na blejske znamenitosti.

Tudi tokrat so za konec prireditve, ki jo sicer sestavljata dva dela, prihranili Sveto noč, poslovili pa so se ob zvokih znamenite Na Golici ter že povabili na letošnjo decembrsko, že dvajseto prireditev Veselo po domače.

Oddajte svoj komentar

Kranj 7°

jasno
vlažnost: 90 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

2/16

torek

3/21

sreda

5/19

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Preddvor, 23. oktober 2018

Pohod na Trupejevo poldne

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Trzin, 23. oktober 2018

Tropski paradiž – Panama

PREDAVANJA / Kranj, 23. oktober 2018

Pravilna prehrana kot orožje proti stresu

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. oktober 2018

Komemoracije ob dnevu mrtvih

OBVESTILA / Kranjska Gora, 24. oktober 2018

Peka potice v krušni peči

IZLETI / Kranj, 25. oktober 2018

Na Lepenatko

PRIREDITVE / Gorenjska, 25. oktober 2018

Komemoracije ob dnevu mrtvih

 

 
 

 

 
 
 

Danes se je začela volilna kampanja / 09:47, 19. oktober

Iztok Purič je skupni kandidat stranke Več za Kranj aktualnega župana Kranja Boštjana Trilarja, Liste za razvoj Kranja in Stranke Alenke Bra...

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.

Skrbeti nas mora sedanjost / 06:37, 9. oktober

Vsako netenje sovraštva in poveličevanja fašizma, nacizma je potrebno v kali zatreti in jim pljuniti v ksiht izmečkom slovenskega naroda! Iz...