Lepa gospa in fotograf (Januša Dežman in Majda Zupančič) ter Jelka Potočnik

Veselo po domače

Folklorno društvo Bled vrsto let konec decembra v Festivalni dvorani na Bledu organizira Veselo po domače, prireditev, kjer se prepletajo ples, glasba in humor. Drugo leto bo prireditev praznovala že dvajseti rojstni dan.

Veselo po domače ima tudi humanitarni značaj. Nanjo namreč vsako leto povabijo gojence Doma Matevža Langusa iz Radovljice in domov starostnikov iz Radovljice in Jesenic, prost vstop pa omogočijo tudi tistim, ki si vstopnic ne morejo privoščiti.

Prireditev je vsakič dobro obiskana, tokrat pa so nastopili ansambla Viharnik in Okrogli muzikanti, Mešani pevski zbor Encijan iz Pulja, citrarka Jerneja Terlikar, Marjan Rekar in Jelka Potočnik oziroma Duo Nota, Erazem Janc in Miro Albinini ter gostitelji, člani Folklornega društva Bled.

Dedek in vnuk, Miro in Erazem, sta stara znanca prireditve in tudi letos sta nastopila prva, z besedo pa sta krmarila skozi prireditev člana Folklornega društva Bled Mateja Repe in Milan Debeljak. Citre so tokrat na odru pospremile tudi nastop Milana Koprivca v pesmi Pod rožnato planino, točko pa so pomagali soustvariti najmlajši člani društva, ter Jelko Potočnik. V plesni postavitvi Ne maram Gorjanca smo člane Folklornega društva Bled lahko videli tudi v malce drugačni opravi, folklornih kostumih, ki so gledalca popeljali v pretekle čase.

Na predzadnji prireditvi sta polno dvorano s svojim skečem do solz nasmejali 95-letna Zefa in skoraj 92-letna Meta – ena bolj gluha kot druga, ki sta ju izvrstno upodobili Januša Dežman in Majda Zupančič. Tokrat pa sta se dami lotili malce drugačne teme in in ravno tako poskrbeli za obilico smeha pod odrom. Skeč je nosil naslov Fotograf in lepa gospa, zgodba pa je šla nekako takole: gospa ne more imeti otrok s soprogom in ravno v tistem času se okoli potika fotograf, ki ponuja svoje »usluge« … Fotografa je upodobila Januša, Majda pa lik gospe.

Zbrane je nagovoril tudi blejski župan Janez Fajfar, rdeča nit zgodbe, ki sta jo skozi celotno prireditev Veselo po domače razpletala Milan Debeljak in Mateja Repe, pa se je nanašala na blejske znamenitosti.

Tudi tokrat so za konec prireditve, ki jo sicer sestavljata dva dela, prihranili Sveto noč, poslovili pa so se ob zvokih znamenite Na Golici ter že povabili na letošnjo decembrsko, že dvajseto prireditev Veselo po domače.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

jasno
vlažnost: 95 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

9/21

četrtek

11/21

petek

6/26

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 26. april 2018

Na Škavnico

GLASBA / Šenčur, 26. april 2018

Koncert MePZ DU Šenčur z gosti

OBVESTILA / Radovljica, 26. april 2018

Ob odprtju nove radovljiške knjižnice

PREDAVANJA / Kranj, 26. april 2018

Pomoč z zeliščnimi pripravki

PRIREDITVE / Gorenjska, 26. april 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 26. april 2018

Na Klek

OBVESTILA / Jesenice, 26. april 2018

Po kateri poti na Golico

IZLETI / Šenčur, 27. april 2018

Glinščica po starodavni poti soli

 

 
 

 

 
 
 

Odprli most čez avtocesto / 10:02, 24. april

Občina Šenčur je precej bogata občina! Tukaj z mostom so se izkazali! Je pa mimo letališča prestavljena cesta in dva krožišča, vse v občini ...

Poklonili so se junakom v obroču / 23:21, 17. april

Šele potem, ko se bodo njihovi predstavniki distancirali od zločinov komunizma pred, med in po koncu druge svetovne vojne.

Poklonili so se junakom v obroču / 16:38, 12. april

Večna slava junakom !

Janez Janša: smer ni prava / 06:37, 11. april

Fanta, ki iščeta v Cerkljah glasove sta se zmotila v letnici. SDS je v Cerkljah nekaj pomenila, ko je bil Čebulj v stranki, pa je že dolgo tega kar je prišel k pameti...

Janez Janša: smer ni prava / 16:25, 8. april

Ves čas po osamosvojitvi razen petih let, levica išče, pa ne zna in ne zmore najti prave poti. In je tudi nikoli ne bo.

Širijo sporočilo miru / 14:31, 8. april

Za denar naj se oglasijo kar pri Sorosu, ki jih tudi financira.

Previdno pri nabiranju čemaža! / 14:30, 8. april

Čemaž je divji česen. Najlažje se ga loči od drugih podobnih rastlin, po tem da zmečkamo list in ga povohamo. Mora imeti izrazit vonj po čes...