Včeraj popoldne je v Tržiču potekal ogled kraja kaznivega dejanja, ki ga naj bi aprila lani z napadom na policista zagrešil domačin Duško Krupljanin. / Foto: Andraž Sodja

Včeraj v Tržiču preverjali tudi, kaj so lahko videle priče

Sojenje Dušku Krupljaninu zaradi napada na policista se bo po včerajšnjem ogledu kraja domnevnega kaznivega dejanja v Tržiču predvidoma prihodnji teden nadaljevalo v sodni dvorani.

Tržič – Včeraj popoldne je v središču Tržiča potekal ogled kraja kaznivega dejanja, ki ga naj bi z napadom na policista zagrešil Tržičan Duško Krupljanin. Sodni senat pod vodstvom sodnice Andrijane Ahačič je skupaj s tožilko Helgo Dobrin in obrambo izvedel simulacijo dogodkov 17. aprila lani, ko je policist Miran Murnik želel izvesti postopek identifikacije, ki pa naj bi se mu po navedbah obtožbe Duško Krupljanin aktivno uprl, zato je policist zoper njega uporabil prisilno sredstvo – plinski pršilnik. V nadaljevanju se je obdolženi z mlajšim bratom Danijelom vrnil na kraj dogodka in skupaj naj bi napadla policista Murnika, ki je zaradi zaščite svojega življenja opozorilno streljal. Na včerajšnjem ogledu so tudi preverjali, kje so se tedaj nahajale zaslišane priče, še posebej pa, kako dobro so celotno dogajanje sploh videle. Glavna obravnava se bo sicer na kranjskem sodišču nadaljevala že prihodnji teden.

Poročali smo že, da imata obdolženi Duško Krupljanin in policist Miran Murnik, ki ima status oškodovanca, precej drugačno videnje obravnavanega dogodka. Oškodovani policist tako zatrjuje, da je Krupljanina želel identificirati, ker bi utegnil biti osumljenec roparske tatvine, ki jo je v bližnji gostilni Dolhar obravnaval nekaj dni pred tem. Obdolženi naj bi se takoj razburil, začel nanj vpiti in mu groziti. Ko naj bi ga obdolženi še odrinil, ga je policist poškropil s solzivcem. Ker naj bi nato obdolženi nameraval zapustiti kraj, ga je policist želel ustaviti, tedaj pa ga je obdolženi udaril in pahnil na tla, nazadnje pa zbežal. Kasneje naj bi se z bratom Danijelom vrnil, skupaj naj bi ga napadla, ko je sedel v službenem policijskem vozilu. Ker se naj bi policist ustrašil za življenje, je na koncu opozorilno streljal skozi vetrobransko steklo.

Obdolženi je po drugi strani priznal, da je policista enkrat udaril, a šele potem, ko naj bi policist močno presegel svoja pooblastila. Pred tem naj bi mu večkrat povedal, da pri sebi nima osebnih dokumentov in da naj ga zapeljejo ponje domov. Na kraj se je vrnil le zaradi brata Danijela, da bi ga pomiril in preprečil napad na policista, je zatrdil. Policista ni pri tem nikoli udaril, le povlekel ga je za roko, preden je ta streljal. Obtoženi je ob tem prepričan, da je policist meril v njegovega brata in da ni šlo za opozorilni strel.

Medtem ko Duško Krupljanin očitke tožilstva zavrača, je njegov brat Danijel krivdo za napad na policista priznal že na predobravnavnem naroku, za kar je bil pravnomočno obsojen na šest mesecev zapora, ki ga je že prestal v hišnem priporu. Njegovemu bratu Dušku je sodišče hišni pripor odpravilo decembra.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

pretežno oblačno
vlažnost: 98 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

14/27

ponedeljek

15/28

torek

14/30

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Kranj, 16. julij 2018

Medgeneracijska prireditev

IZLETI / Kranj, 17. julij 2018

Kopalni izlet

IZLETI / Kranj, 17. julij 2018

Kolesarski izlet

IZLETI / Jesenice, 17. julij 2018

V Strunjan

FILM / Jesenice, 17. julij 2018

Torkova kinoteka Poletje na Stari Savi 2018

PREDAVANJA / Kranj, 17. julij 2018

Adijo, blokade, čas je za boljše življenje!

IZLETI / Preddvor, 17. julij 2018

Na Konjščico

IZLETI / Kranj, 19. julij 2018

Od Tonkine koče do Poštarskega doma

 

 
 

 

 
 
 

Služiti Slovenski vojski / 12:41, 11. julij

Bravo mladi vojaki.... na mladih svet stoji.

Spomin na preboj na Menini / 08:31, 11. julij

Večna slava junakom domoljubom in vsem partizankam in partizanom !
Smrt fašizmu !!

Zamuda pri obnovi ceste / 21:16, 9. julij

Zadnja dva tedna sem se 2x peljal v Kr.goro! Cesta skozi Gozd Martuljek na polno razkopana. Zgledalo je tako kot da bi gradili avtocesto sko...

Svet čaka name. In na Elan. / 12:53, 29. junij

Super, čestitke vsem !! Bojan in Ingemar pa legende, srečno še naprej!!

Prvi hibridni mestni avtobus / 13:46, 26. junij

Lepo, pohvalno, ampak se mi zdijo Jesenice cele mav hibridne... hahaha

Udba in bela tehnika / 19:02, 24. junij

Kaj tudi ti Brut?

Gospoda cenim kot profesorja in ekonomista. Dober retorik in nekoč steber Pravne fakultete.

Iz pod njegoveg...

Državnozborskim volitvam ob rob / 09:13, 24. junij

G Jelka Logar,
Slovenija ne potrebuje gulash segedin prihodnosti, sovražnega govora, žaljenja, razprodaje kar še ni prodanega, amerikaniz...