Včeraj popoldne je v Tržiču potekal ogled kraja kaznivega dejanja, ki ga naj bi aprila lani z napadom na policista zagrešil domačin Duško Krupljanin. / Foto: Andraž Sodja

Včeraj v Tržiču preverjali tudi, kaj so lahko videle priče

Sojenje Dušku Krupljaninu zaradi napada na policista se bo po včerajšnjem ogledu kraja domnevnega kaznivega dejanja v Tržiču predvidoma prihodnji teden nadaljevalo v sodni dvorani.

Tržič – Včeraj popoldne je v središču Tržiča potekal ogled kraja kaznivega dejanja, ki ga naj bi z napadom na policista zagrešil Tržičan Duško Krupljanin. Sodni senat pod vodstvom sodnice Andrijane Ahačič je skupaj s tožilko Helgo Dobrin in obrambo izvedel simulacijo dogodkov 17. aprila lani, ko je policist Miran Murnik želel izvesti postopek identifikacije, ki pa naj bi se mu po navedbah obtožbe Duško Krupljanin aktivno uprl, zato je policist zoper njega uporabil prisilno sredstvo – plinski pršilnik. V nadaljevanju se je obdolženi z mlajšim bratom Danijelom vrnil na kraj dogodka in skupaj naj bi napadla policista Murnika, ki je zaradi zaščite svojega življenja opozorilno streljal. Na včerajšnjem ogledu so tudi preverjali, kje so se tedaj nahajale zaslišane priče, še posebej pa, kako dobro so celotno dogajanje sploh videle. Glavna obravnava se bo sicer na kranjskem sodišču nadaljevala že prihodnji teden.

Poročali smo že, da imata obdolženi Duško Krupljanin in policist Miran Murnik, ki ima status oškodovanca, precej drugačno videnje obravnavanega dogodka. Oškodovani policist tako zatrjuje, da je Krupljanina želel identificirati, ker bi utegnil biti osumljenec roparske tatvine, ki jo je v bližnji gostilni Dolhar obravnaval nekaj dni pred tem. Obdolženi naj bi se takoj razburil, začel nanj vpiti in mu groziti. Ko naj bi ga obdolženi še odrinil, ga je policist poškropil s solzivcem. Ker naj bi nato obdolženi nameraval zapustiti kraj, ga je policist želel ustaviti, tedaj pa ga je obdolženi udaril in pahnil na tla, nazadnje pa zbežal. Kasneje naj bi se z bratom Danijelom vrnil, skupaj naj bi ga napadla, ko je sedel v službenem policijskem vozilu. Ker se naj bi policist ustrašil za življenje, je na koncu opozorilno streljal skozi vetrobransko steklo.

Obdolženi je po drugi strani priznal, da je policista enkrat udaril, a šele potem, ko naj bi policist močno presegel svoja pooblastila. Pred tem naj bi mu večkrat povedal, da pri sebi nima osebnih dokumentov in da naj ga zapeljejo ponje domov. Na kraj se je vrnil le zaradi brata Danijela, da bi ga pomiril in preprečil napad na policista, je zatrdil. Policista ni pri tem nikoli udaril, le povlekel ga je za roko, preden je ta streljal. Obtoženi je ob tem prepričan, da je policist meril v njegovega brata in da ni šlo za opozorilni strel.

Medtem ko Duško Krupljanin očitke tožilstva zavrača, je njegov brat Danijel krivdo za napad na policista priznal že na predobravnavnem naroku, za kar je bil pravnomočno obsojen na šest mesecev zapora, ki ga je že prestal v hišnem priporu. Njegovemu bratu Dušku je sodišče hišni pripor odpravilo decembra.

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

delno oblačno
vlažnost: 92 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

9/22

torek

9/25

sreda

9/23

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Škofja Loka, 24. april 2018

Študijski krožek Ločanke

RAZSTAVE / Kranjska Gora, 24. april 2018

Etnologija, zbirke in prva vojna

PREDAVANJA / Škofja Loka, 24. april 2018

Vstopimo v odnos z najstniki

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. april 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. april 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Šenčur, 25. april 2018

Iz Šenčurja v Šenčur v Italiji

PREDAVANJA / Strahinj, 25. april 2018

O vzgoji in negi gorenjskih nageljnov

OBVESTILA / Kranjska Gora, 25. april 2018

Peka kruha in izdelava masla

 

 
 

 

 
 
 

Poklonili so se junakom v obroču / 23:21, 17. april

Šele potem, ko se bodo njihovi predstavniki distancirali od zločinov komunizma pred, med in po koncu druge svetovne vojne.

Poklonili so se junakom v obroču / 16:38, 12. april

Večna slava junakom !

Janez Janša: smer ni prava / 06:37, 11. april

Fanta, ki iščeta v Cerkljah glasove sta se zmotila v letnici. SDS je v Cerkljah nekaj pomenila, ko je bil Čebulj v stranki, pa je že dolgo tega kar je prišel k pameti...

Janez Janša: smer ni prava / 16:25, 8. april

Ves čas po osamosvojitvi razen petih let, levica išče, pa ne zna in ne zmore najti prave poti. In je tudi nikoli ne bo.

Širijo sporočilo miru / 14:31, 8. april

Za denar naj se oglasijo kar pri Sorosu, ki jih tudi financira.

Previdno pri nabiranju čemaža! / 14:30, 8. april

Čemaž je divji česen. Najlažje se ga loči od drugih podobnih rastlin, po tem da zmečkamo list in ga povohamo. Mora imeti izrazit vonj po čes...

Janez Janša: smer ni prava / 09:34, 7. april

JJ čas je za pokoj, Slovenija bo brez tebe sama našla pravo pot...