Včeraj popoldne je v Tržiču potekal ogled kraja kaznivega dejanja, ki ga naj bi aprila lani z napadom na policista zagrešil domačin Duško Krupljanin. / Foto: Andraž Sodja

Včeraj v Tržiču preverjali tudi, kaj so lahko videle priče

Sojenje Dušku Krupljaninu zaradi napada na policista se bo po včerajšnjem ogledu kraja domnevnega kaznivega dejanja v Tržiču predvidoma prihodnji teden nadaljevalo v sodni dvorani.

Tržič – Včeraj popoldne je v središču Tržiča potekal ogled kraja kaznivega dejanja, ki ga naj bi z napadom na policista zagrešil Tržičan Duško Krupljanin. Sodni senat pod vodstvom sodnice Andrijane Ahačič je skupaj s tožilko Helgo Dobrin in obrambo izvedel simulacijo dogodkov 17. aprila lani, ko je policist Miran Murnik želel izvesti postopek identifikacije, ki pa naj bi se mu po navedbah obtožbe Duško Krupljanin aktivno uprl, zato je policist zoper njega uporabil prisilno sredstvo – plinski pršilnik. V nadaljevanju se je obdolženi z mlajšim bratom Danijelom vrnil na kraj dogodka in skupaj naj bi napadla policista Murnika, ki je zaradi zaščite svojega življenja opozorilno streljal. Na včerajšnjem ogledu so tudi preverjali, kje so se tedaj nahajale zaslišane priče, še posebej pa, kako dobro so celotno dogajanje sploh videle. Glavna obravnava se bo sicer na kranjskem sodišču nadaljevala že prihodnji teden.

Poročali smo že, da imata obdolženi Duško Krupljanin in policist Miran Murnik, ki ima status oškodovanca, precej drugačno videnje obravnavanega dogodka. Oškodovani policist tako zatrjuje, da je Krupljanina želel identificirati, ker bi utegnil biti osumljenec roparske tatvine, ki jo je v bližnji gostilni Dolhar obravnaval nekaj dni pred tem. Obdolženi naj bi se takoj razburil, začel nanj vpiti in mu groziti. Ko naj bi ga obdolženi še odrinil, ga je policist poškropil s solzivcem. Ker naj bi nato obdolženi nameraval zapustiti kraj, ga je policist želel ustaviti, tedaj pa ga je obdolženi udaril in pahnil na tla, nazadnje pa zbežal. Kasneje naj bi se z bratom Danijelom vrnil, skupaj naj bi ga napadla, ko je sedel v službenem policijskem vozilu. Ker se naj bi policist ustrašil za življenje, je na koncu opozorilno streljal skozi vetrobransko steklo.

Obdolženi je po drugi strani priznal, da je policista enkrat udaril, a šele potem, ko naj bi policist močno presegel svoja pooblastila. Pred tem naj bi mu večkrat povedal, da pri sebi nima osebnih dokumentov in da naj ga zapeljejo ponje domov. Na kraj se je vrnil le zaradi brata Danijela, da bi ga pomiril in preprečil napad na policista, je zatrdil. Policista ni pri tem nikoli udaril, le povlekel ga je za roko, preden je ta streljal. Obtoženi je ob tem prepričan, da je policist meril v njegovega brata in da ni šlo za opozorilni strel.

Medtem ko Duško Krupljanin očitke tožilstva zavrača, je njegov brat Danijel krivdo za napad na policista priznal že na predobravnavnem naroku, za kar je bil pravnomočno obsojen na šest mesecev zapora, ki ga je že prestal v hišnem priporu. Njegovemu bratu Dušku je sodišče hišni pripor odpravilo decembra.

Oddajte svoj komentar

Kranj 1°

pretežno jasno
vlažnost: 46 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-3/6

ponedeljek

-2/8

torek

-3/11

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. januar 2018

Medgeneracijske prireditve

OBVESTILA / Kranj, 22. januar 2018

Pomoč pri uveljavljanju invalidskih pravic

PRIREDITVE / Kranj, 22. januar 2018

Mesečno srečanje HumanUp

PREDAVANJA / Vodice, 23. januar 2018

Po Iranu

IZLETI / Preddvor, 23. januar 2018

Na Štefanjo goro

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. januar 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Kranj, 23. januar 2018

Vaje iVitalis

PREDAVANJA / Tržič, 23. januar 2018

Po sledeh prvih prebivalcev slovenskih Alp

 

 
 

 

 
 
 

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 21:34, 19. januar

Grob v Dražgošah

Spodnji komentar je skrajšano pismo poslano na Glas po zgornjem članku g. Dežmana kot pismo bralca. Še pred proslav...

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 09:56, 16. januar

Bravo Lara!
Partizanom herojem večna slava, cerkev naj ne hujska in politizira ampak naj se ukvarja z verniki, kateri naj tudi financirajo.

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 18:37, 15. januar

Lara Jankovič na slovesnosti v Dražgošah:

!! Slovenske vlade so našo zemljo prodale za drobtinice. Od trdnih samoupravnih temeljev ba...

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 09:22, 13. januar

Bo ob hvaljenju borbe v govorih in razstavah kaj prostora o nagajanju oblasti pri gradnji cerkve.
Spodnji zapis je del članka Franca Kav...

Slovenska olimpijska bakla tudi po Gorenjski / 21:48, 10. januar

Uspelo, bolj ali manj, velik minus organizatorju in sicer zakaj: Ogromno otrok, glavni sponzor Coca-Cola in pločevinke v ledu?? Pa kdo bo to...

Grob v Dražgošah / 17:18, 9. januar

G.Pintar Franc

Danes, ko nas kapitalske in politične elite brezsramno ropajo nam ime DEMOKRATIČNA kaj malo pomeni...

Grob v Dražgošah / 21:08, 7. januar

G. Primož, (in še nekateri)
Ste »spregledali, da je v kostnici tudi 40 (41) vaščanov Dražgoš, ne samo partizanov. Z vašim komentarjem dok...