Največ govora o bivalniku

Proračun Občine Naklo za leto 2018 je sprejet, podprla ga ni opozicijska svetniška skupina SLS, ker naj njihovi predlogi ne bi bili upoštevani. Občina bo kupila dva bivalnika za k stavbi nekdanjega Vrtca Rožle v Naklem za potrebe Waldorfske šole, mnenja svetnikov o smotrnosti nakupa pa so bila različna.

Naklo – V proračunu Občine Naklo je predvidenih slabih pet milijonov evrov prihodkov in za slabih 6,7 milijona evrov odhodkov. Na računu je bilo ob koncu leta približno 1,9 milijona evrov, ta denar bo v celoti prerazporejen na občinske postavke. Med večjimi načrtovanimi investicijami ostajajo širitev doma starejših občanov, nakup drsališča in dokončanje športnega parka ob novem krožišču, obnova Glavne ceste, nadgradnja večnamenskega objekta za potrebe knjižnice, v Podbrezjah pa začetek gradnje sekundarne kanalizacije. Višja je postavka za kulturo in šport za pet odstotkov, dodatnih štiri tisoč evrov za podporo dobrim kulturnim projektom, deset tisoč evrov za PGD Naklo za novo fasado na gasilskem domu, dvajset tisoč evrov za postavitev dveh bivalnih enot (kontejnerjev) ob stavbi nekdanjega Vrtca Rožle v Naklem za potrebe Waldorfske šole ...

Živahno o Waldorfski šoli

Svetniku Zdravku Cankarju se ni zdelo smotrno, da denar namenjajo za bivalni enoti, glede na to, da Waldorfska šola v Naklem domuje začasno. Župan Marko Mravlja je povedal, da imajo s šolo letno pogodbo z možnostjo podaljšanja, da bi z bivalnima enotama pridobili dodatno okrog trideset kvadratnih metrov, ker ima šola v obstoječi stavbi prostorsko stisko, in da bo temu ustrezno procentualno tudi višja najemnina. Zdaj v občinski proračun dobijo od najemnine 15 tisoč evrov na leto. Predvsem pa se županu zdi pomembno, da stavba ne sameva, ampak je polna življenja, in ne vidi ovire, da bi prisluhnili tudi tej šoli, kot to vedno storijo v primeru OŠ Naklo. Ne nazadnje so to vsi »naši« otroci, je sklenil župan.

Dodana vrednost za občino

Tudi podžupan Jure Renko je opozoril, da je pomembno, da je v stavbi vsebina, druge alternative v tem trenutku tudi nimajo, svetnica Nataša Zaletelj pa se s postavitvijo kontejnerjev ne strinja. Svetnik Marjan Babič je pritrdil županovemu razmišljanju, da je treba poskrbeti za vse otroke, bi pa rad vedel, kakšne načrte ima Waldorfska šola v Naklem za naprej. Svetnica Andreja Prosen pa je menila, da je Waldorfska šola dodana vrednost za občino in da bodo glede na izboljšane pogoje morda želeli v Naklem ostati. Svetnik Peter Celar je omenil, da je za občino samo dobro, da ima v lasti dva kontejnerja, morda ju bodo kdaj potrebovali na področju civilne zaščite.

Proračun z večinsko podporo

Zdravko Cankar je pri proračunu še poudaril, da so kulturi in turizmu že pred leti vzeli dvajset odstotkov denarja in da je zdaj petodstotno povišanje prenizko, na kar je ob prvem branju proračuna prav tako opozoril svetnik Ivan Meglič. Cankar je na sejah večkrat opozarjal tudi na po njegovem mnenju (pre)visoke stroške varovanja šolskih objektov, in kot je dejal, je s svojo trmo dosegel, da so zdaj ti realnejši. Proračun je bil sprejet z večino glasov, podprla ga ni svetniška skupina SLS, Ivan Meglič je obrazložil, da njihovi predlogi niso bili upoštevani. Druga opozicijska svetniška skupina DeSUS je proračun sicer podprla, zadržek glede nakupa bivalnikov, kot je pojasnil Cankar, pa je ostal.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

pretežno oblačno
vlažnost: 96 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

15/26

sreda

12/28

četrtek

13/30

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

PRIREDITVE / Kamna Gorica, 15. avgust 2018

Prepevanje Marijinih pesmi

PRIREDITVE / Srednja vas v Bohinju, 16. avgust 2018

Glasbeno poletje v Bohinju

IZLETI / Kranj, 16. avgust 2018

Na Tosc

PRIREDITVE / Kranj, 16. avgust 2018

Medgeneracijske prireditve

RAZSTAVE / Radovljica, 16. avgust 2018

Človek, kruh, civilizacija, praznina

PRIREDITVE / Kranj, 17. avgust 2018

Medgeneracijske prireditve

OBVESTILA / Preddvor, 17. avgust 2018

Krvodajalska akcija z izletom

RAZSTAVE / Slovenski Javornik, 17. avgust 2018

Razstava Nike Jezovišek

 

 
 

 

 
 
 

Na Jesenicah obeležili spominski dan / 16:06, 6. avgust

Tako je, ne bomo dovolili !! Večna slava junakom !!

Dan spomina na prve žrtve pod Storžičem / 17:47, 2. avgust

Django,
ti si polpismen očitno! A da si v društvu je potrebno biti borec? Vsak gre lahko na pohod, piše...

Dan spomina na prve žrtve pod Storžičem / 07:54, 2. avgust

Mene pa zanima naslednje,
Koliko Borcev pa je v tem Borčevskem društvu? Konec vojne je bil 1945 leta, torej 76 let je minilo in če jih im...

Kovačič se ne da / 13:58, 29. julij

In zdaj taki kot je Primož slavijo! Vili, Vili! Pogrezni se!

Kovačič se ne da / 10:16, 29. julij

Kaj čmo, tipičen škodljivec v rangu povprečnega SDS-ovca !

Kovačič se ne da / 00:43, 28. julij

Spoštovani g.Kovačič!
Za navadne državljane je dokaj čudno, da en posameznik pošlje več kot milijon državljanov se izjasnit za to in to....

Spomin na preboj na Menini / 07:16, 23. julij

Imate popolnoma prav, Primož.