Največ govora o bivalniku

Proračun Občine Naklo za leto 2018 je sprejet, podprla ga ni opozicijska svetniška skupina SLS, ker naj njihovi predlogi ne bi bili upoštevani. Občina bo kupila dva bivalnika za k stavbi nekdanjega Vrtca Rožle v Naklem za potrebe Waldorfske šole, mnenja svetnikov o smotrnosti nakupa pa so bila različna.

Naklo – V proračunu Občine Naklo je predvidenih slabih pet milijonov evrov prihodkov in za slabih 6,7 milijona evrov odhodkov. Na računu je bilo ob koncu leta približno 1,9 milijona evrov, ta denar bo v celoti prerazporejen na občinske postavke. Med večjimi načrtovanimi investicijami ostajajo širitev doma starejših občanov, nakup drsališča in dokončanje športnega parka ob novem krožišču, obnova Glavne ceste, nadgradnja večnamenskega objekta za potrebe knjižnice, v Podbrezjah pa začetek gradnje sekundarne kanalizacije. Višja je postavka za kulturo in šport za pet odstotkov, dodatnih štiri tisoč evrov za podporo dobrim kulturnim projektom, deset tisoč evrov za PGD Naklo za novo fasado na gasilskem domu, dvajset tisoč evrov za postavitev dveh bivalnih enot (kontejnerjev) ob stavbi nekdanjega Vrtca Rožle v Naklem za potrebe Waldorfske šole ...

Živahno o Waldorfski šoli

Svetniku Zdravku Cankarju se ni zdelo smotrno, da denar namenjajo za bivalni enoti, glede na to, da Waldorfska šola v Naklem domuje začasno. Župan Marko Mravlja je povedal, da imajo s šolo letno pogodbo z možnostjo podaljšanja, da bi z bivalnima enotama pridobili dodatno okrog trideset kvadratnih metrov, ker ima šola v obstoječi stavbi prostorsko stisko, in da bo temu ustrezno procentualno tudi višja najemnina. Zdaj v občinski proračun dobijo od najemnine 15 tisoč evrov na leto. Predvsem pa se županu zdi pomembno, da stavba ne sameva, ampak je polna življenja, in ne vidi ovire, da bi prisluhnili tudi tej šoli, kot to vedno storijo v primeru OŠ Naklo. Ne nazadnje so to vsi »naši« otroci, je sklenil župan.

Dodana vrednost za občino

Tudi podžupan Jure Renko je opozoril, da je pomembno, da je v stavbi vsebina, druge alternative v tem trenutku tudi nimajo, svetnica Nataša Zaletelj pa se s postavitvijo kontejnerjev ne strinja. Svetnik Marjan Babič je pritrdil županovemu razmišljanju, da je treba poskrbeti za vse otroke, bi pa rad vedel, kakšne načrte ima Waldorfska šola v Naklem za naprej. Svetnica Andreja Prosen pa je menila, da je Waldorfska šola dodana vrednost za občino in da bodo glede na izboljšane pogoje morda želeli v Naklem ostati. Svetnik Peter Celar je omenil, da je za občino samo dobro, da ima v lasti dva kontejnerja, morda ju bodo kdaj potrebovali na področju civilne zaščite.

Proračun z večinsko podporo

Zdravko Cankar je pri proračunu še poudaril, da so kulturi in turizmu že pred leti vzeli dvajset odstotkov denarja in da je zdaj petodstotno povišanje prenizko, na kar je ob prvem branju proračuna prav tako opozoril svetnik Ivan Meglič. Cankar je na sejah večkrat opozarjal tudi na po njegovem mnenju (pre)visoke stroške varovanja šolskih objektov, in kot je dejal, je s svojo trmo dosegel, da so zdaj ti realnejši. Proračun je bil sprejet z večino glasov, podprla ga ni svetniška skupina SLS, Ivan Meglič je obrazložil, da njihovi predlogi niso bili upoštevani. Druga opozicijska svetniška skupina DeSUS je proračun sicer podprla, zadržek glede nakupa bivalnikov, kot je pojasnil Cankar, pa je ostal.

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

pretežno jasno
vlažnost: 97 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

8/20

petek

6/18

sobota

8/12

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PREDAVANJA / Selca, 19. oktober 2018

O ukanah komunističnega nacionalizma

PRIREDITVE / Predoslje, 19. oktober 2018

Srečanje literatov upokojencev

PRIREDITVE / Jesenice, 19. oktober 2018

Za otroke

PREDAVANJA / Selca, 19. oktober 2018

O ukanah komunističnega nacionalizma

GLASBA / Kranj, 19. oktober 2018

Vem, da bo zopet pomlad

GLEDALIŠČE / Slovenski Javornik, 19. oktober 2018

Razočarana gospodinja pri sexologu

OBVESTILA / Predoslje, 19. oktober 2018

Srečanje literatov upokojencev

GLASBA / Kranj, 19. oktober 2018

Vem, da bo zopet pomlad

 

 
 

 

 
 
 

Danes se je začela volilna kampanja / 09:47, 19. oktober

Iztok Purič je skupni kandidat stranke Več za Kranj aktualnega župana Kranja Boštjana Trilarja, Liste za razvoj Kranja in Stranke Alenke Bra...

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.

Skrbeti nas mora sedanjost / 06:37, 9. oktober

Vsako netenje sovraštva in poveličevanja fašizma, nacizma je potrebno v kali zatreti in jim pljuniti v ksiht izmečkom slovenskega naroda! Iz...