Novosti pri parkirnini

Od začetka novega leta bo v kranjski občini na voljo plačevanje parkirnine z SMS-sporočili in mobilno aplikacijo ParkMeWise.

Kranj – Prvi delovni dan novega leta, 3. januarja, bo uporabnikom parkirišč na območju Mestne občine Kranj na voljo nova storitev plačevanja parkirnine z SMS-sporočili in mobilno aplikacijo ParkMeWise. Mobilno plačevanje bo omogočeno na parkirišču pred Mestno upravo Kranj (KR1), parkirišču na ploščadi pri restavraciji Brioni (KR2), parkirišču pri Globusu (KR3), parkirišču pred Gorenjsko banko (KR4), parkirišču Huje – vzdolžno zunanje na Likozarjevi ulici (KR5) in parkirišču Jelenov klanec (KR6).

Sistem delovanja SMS-parkiranja je zelo preprost. Uporabnik parkira vozilo in pošlje SMS-sporočilo s cono parkiranja na številko 4333 in registrsko številko vozila, nato prejme brezplačni potrditveni SMS, na katerega odgovori z besedo DA in želeno dolžino parkiranja v urah.

Parkirnina, plačana preko SMS-sporočila, se po novem sistemu obračunava mesečno, in sicer s položnico mobilnega operaterja uporabnika.

»Nov sistem parkiranja je bolj prijazen do uporabnikov, saj omogoča brezgotovinsko poslovanje, je brezpapiren in zato prijazen do okolja, saj ni treba tiskati parkirnih listkov. Rešitev deluje na vseh mobilnih aparatih, tudi na tistih starejših generacij. Ena od ključnih prednosti je v tem, da se lahko parkirnina podaljša od kjerkoli in se ni treba vračati k vozilu oziroma parkomatu. Sistem namreč petnajst minut pred iztekom parkirnine uporabniku posreduje brezplačni opozorilni SMS, na katerega se lahko ta odzove in enostavno podaljša parkirnino,« novost razlagajo pristojni na Mestni občini Kranj.

Brezplačna aplikacija ParkMeWise omogoča še boljšo in hitrejšo izkušnjo pri mobilnem plačevanju parkirnine. Poleg SMS-sporočila so na voljo tudi preostala plačilna sredstva (PayPal, kreditne kartice in Moneta). Uporabnik si lahko naloži dobroimetje in shrani več različnih registrskih številk, ima pregled nad dobroimetjem in zgodovino sklenjenih parkirnin. Z aplikacijo je na voljo tudi poslovni račun za podjetja. Povezavo do aplikacije, ki je na voljo za uporabnike operacijskih sistemov iOS in Android, najdete na spletni strani www.parkmewise.com.

Mobilno plačevanje parkirnine deluje na obstoječi infrastrukturi, kar pomeni, da razen razvoja pametne rešitve niso bila potrebna dodatna vlaganja v opremo na parkiriščih. Parkiranje na takšen način je za uporabnike zanesljivo, saj mestni redarji in parkirni nadzorniki preverjajo status parkiranja z vnosom registrske številke avtomobila v svojo napravo.

Kot še dodajajo odgovorni, bo sedanji sistem plačevanja parkirnine na parkomatih kljub uvedbi novosti ohranjen in bo nemoteno deloval tudi v prihodnje.

Oddajte svoj komentar

Kranj -3°

jasno
vlažnost: 96 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-4/11

sreda

-3/8

četrtek

4/11

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. januar 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 24. januar 2018

Za otroke

PRIREDITVE / Škofja Loka, 24. januar 2018

O demenci

IZLETI / Šenčur, 24. januar 2018

V Dolenjske Toplice

PREDAVANJA / Kranj, 25. januar 2018

Radost je ...

PREDAVANJA / Kranj, 25. januar 2018

Razlaga sanj po Jungovih spoznanjih

PRIREDITVE / Gorenjska, 25. januar 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 25. januar 2018

Za otroke

 

 
 

 

 
 
 

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 21:34, 19. januar

Grob v Dražgošah

Spodnji komentar je skrajšano pismo poslano na Glas po zgornjem članku g. Dežmana kot pismo bralca. Še pred proslav...

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 09:56, 16. januar

Bravo Lara!
Partizanom herojem večna slava, cerkev naj ne hujska in politizira ampak naj se ukvarja z verniki, kateri naj tudi financirajo.

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 18:37, 15. januar

Lara Jankovič na slovesnosti v Dražgošah:

!! Slovenske vlade so našo zemljo prodale za drobtinice. Od trdnih samoupravnih temeljev ba...

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 09:22, 13. januar

Bo ob hvaljenju borbe v govorih in razstavah kaj prostora o nagajanju oblasti pri gradnji cerkve.
Spodnji zapis je del članka Franca Kav...

Slovenska olimpijska bakla tudi po Gorenjski / 21:48, 10. januar

Uspelo, bolj ali manj, velik minus organizatorju in sicer zakaj: Ogromno otrok, glavni sponzor Coca-Cola in pločevinke v ledu?? Pa kdo bo to...

Grob v Dražgošah / 17:18, 9. januar

G.Pintar Franc

Danes, ko nas kapitalske in politične elite brezsramno ropajo nam ime DEMOKRATIČNA kaj malo pomeni...

Grob v Dražgošah / 21:08, 7. januar

G. Primož, (in še nekateri)
Ste »spregledali, da je v kostnici tudi 40 (41) vaščanov Dražgoš, ne samo partizanov. Z vašim komentarjem dok...