Novosti pri parkirnini

Od začetka novega leta bo v kranjski občini na voljo plačevanje parkirnine z SMS-sporočili in mobilno aplikacijo ParkMeWise.

Kranj – Prvi delovni dan novega leta, 3. januarja, bo uporabnikom parkirišč na območju Mestne občine Kranj na voljo nova storitev plačevanja parkirnine z SMS-sporočili in mobilno aplikacijo ParkMeWise. Mobilno plačevanje bo omogočeno na parkirišču pred Mestno upravo Kranj (KR1), parkirišču na ploščadi pri restavraciji Brioni (KR2), parkirišču pri Globusu (KR3), parkirišču pred Gorenjsko banko (KR4), parkirišču Huje – vzdolžno zunanje na Likozarjevi ulici (KR5) in parkirišču Jelenov klanec (KR6).

Sistem delovanja SMS-parkiranja je zelo preprost. Uporabnik parkira vozilo in pošlje SMS-sporočilo s cono parkiranja na številko 4333 in registrsko številko vozila, nato prejme brezplačni potrditveni SMS, na katerega odgovori z besedo DA in želeno dolžino parkiranja v urah.

Parkirnina, plačana preko SMS-sporočila, se po novem sistemu obračunava mesečno, in sicer s položnico mobilnega operaterja uporabnika.

»Nov sistem parkiranja je bolj prijazen do uporabnikov, saj omogoča brezgotovinsko poslovanje, je brezpapiren in zato prijazen do okolja, saj ni treba tiskati parkirnih listkov. Rešitev deluje na vseh mobilnih aparatih, tudi na tistih starejših generacij. Ena od ključnih prednosti je v tem, da se lahko parkirnina podaljša od kjerkoli in se ni treba vračati k vozilu oziroma parkomatu. Sistem namreč petnajst minut pred iztekom parkirnine uporabniku posreduje brezplačni opozorilni SMS, na katerega se lahko ta odzove in enostavno podaljša parkirnino,« novost razlagajo pristojni na Mestni občini Kranj.

Brezplačna aplikacija ParkMeWise omogoča še boljšo in hitrejšo izkušnjo pri mobilnem plačevanju parkirnine. Poleg SMS-sporočila so na voljo tudi preostala plačilna sredstva (PayPal, kreditne kartice in Moneta). Uporabnik si lahko naloži dobroimetje in shrani več različnih registrskih številk, ima pregled nad dobroimetjem in zgodovino sklenjenih parkirnin. Z aplikacijo je na voljo tudi poslovni račun za podjetja. Povezavo do aplikacije, ki je na voljo za uporabnike operacijskih sistemov iOS in Android, najdete na spletni strani www.parkmewise.com.

Mobilno plačevanje parkirnine deluje na obstoječi infrastrukturi, kar pomeni, da razen razvoja pametne rešitve niso bila potrebna dodatna vlaganja v opremo na parkiriščih. Parkiranje na takšen način je za uporabnike zanesljivo, saj mestni redarji in parkirni nadzorniki preverjajo status parkiranja z vnosom registrske številke avtomobila v svojo napravo.

Kot še dodajajo odgovorni, bo sedanji sistem plačevanja parkirnine na parkomatih kljub uvedbi novosti ohranjen in bo nemoteno deloval tudi v prihodnje.

Oddajte svoj komentar

Kranj 3°

zmerno oblačno
vlažnost: 97 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

2/16

torek

5/21

sreda

5/20

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Preddvor, 23. oktober 2018

Pohod na Trupejevo poldne

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Trzin, 23. oktober 2018

Tropski paradiž – Panama

PREDAVANJA / Kranj, 23. oktober 2018

Pravilna prehrana kot orožje proti stresu

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. oktober 2018

Komemoracije ob dnevu mrtvih

OBVESTILA / Kranjska Gora, 24. oktober 2018

Peka potice v krušni peči

IZLETI / Kranj, 25. oktober 2018

Na Lepenatko

PRIREDITVE / Gorenjska, 25. oktober 2018

Komemoracije ob dnevu mrtvih

 

 
 

 

 
 
 

Danes se je začela volilna kampanja / 09:47, 19. oktober

Iztok Purič je skupni kandidat stranke Več za Kranj aktualnega župana Kranja Boštjana Trilarja, Liste za razvoj Kranja in Stranke Alenke Bra...

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.

Skrbeti nas mora sedanjost / 06:37, 9. oktober

Vsako netenje sovraštva in poveličevanja fašizma, nacizma je potrebno v kali zatreti in jim pljuniti v ksiht izmečkom slovenskega naroda! Iz...