Novosti pri parkirnini

Od začetka novega leta bo v kranjski občini na voljo plačevanje parkirnine z SMS-sporočili in mobilno aplikacijo ParkMeWise.

Kranj – Prvi delovni dan novega leta, 3. januarja, bo uporabnikom parkirišč na območju Mestne občine Kranj na voljo nova storitev plačevanja parkirnine z SMS-sporočili in mobilno aplikacijo ParkMeWise. Mobilno plačevanje bo omogočeno na parkirišču pred Mestno upravo Kranj (KR1), parkirišču na ploščadi pri restavraciji Brioni (KR2), parkirišču pri Globusu (KR3), parkirišču pred Gorenjsko banko (KR4), parkirišču Huje – vzdolžno zunanje na Likozarjevi ulici (KR5) in parkirišču Jelenov klanec (KR6).

Sistem delovanja SMS-parkiranja je zelo preprost. Uporabnik parkira vozilo in pošlje SMS-sporočilo s cono parkiranja na številko 4333 in registrsko številko vozila, nato prejme brezplačni potrditveni SMS, na katerega odgovori z besedo DA in želeno dolžino parkiranja v urah.

Parkirnina, plačana preko SMS-sporočila, se po novem sistemu obračunava mesečno, in sicer s položnico mobilnega operaterja uporabnika.

»Nov sistem parkiranja je bolj prijazen do uporabnikov, saj omogoča brezgotovinsko poslovanje, je brezpapiren in zato prijazen do okolja, saj ni treba tiskati parkirnih listkov. Rešitev deluje na vseh mobilnih aparatih, tudi na tistih starejših generacij. Ena od ključnih prednosti je v tem, da se lahko parkirnina podaljša od kjerkoli in se ni treba vračati k vozilu oziroma parkomatu. Sistem namreč petnajst minut pred iztekom parkirnine uporabniku posreduje brezplačni opozorilni SMS, na katerega se lahko ta odzove in enostavno podaljša parkirnino,« novost razlagajo pristojni na Mestni občini Kranj.

Brezplačna aplikacija ParkMeWise omogoča še boljšo in hitrejšo izkušnjo pri mobilnem plačevanju parkirnine. Poleg SMS-sporočila so na voljo tudi preostala plačilna sredstva (PayPal, kreditne kartice in Moneta). Uporabnik si lahko naloži dobroimetje in shrani več različnih registrskih številk, ima pregled nad dobroimetjem in zgodovino sklenjenih parkirnin. Z aplikacijo je na voljo tudi poslovni račun za podjetja. Povezavo do aplikacije, ki je na voljo za uporabnike operacijskih sistemov iOS in Android, najdete na spletni strani www.parkmewise.com.

Mobilno plačevanje parkirnine deluje na obstoječi infrastrukturi, kar pomeni, da razen razvoja pametne rešitve niso bila potrebna dodatna vlaganja v opremo na parkiriščih. Parkiranje na takšen način je za uporabnike zanesljivo, saj mestni redarji in parkirni nadzorniki preverjajo status parkiranja z vnosom registrske številke avtomobila v svojo napravo.

Kot še dodajajo odgovorni, bo sedanji sistem plačevanja parkirnine na parkomatih kljub uvedbi novosti ohranjen in bo nemoteno deloval tudi v prihodnje.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

jasno
vlažnost: 95 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

9/21

četrtek

11/21

petek

6/26

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 26. april 2018

Na Škavnico

GLASBA / Šenčur, 26. april 2018

Koncert MePZ DU Šenčur z gosti

OBVESTILA / Radovljica, 26. april 2018

Ob odprtju nove radovljiške knjižnice

PREDAVANJA / Kranj, 26. april 2018

Pomoč z zeliščnimi pripravki

PRIREDITVE / Gorenjska, 26. april 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 26. april 2018

Na Klek

OBVESTILA / Jesenice, 26. april 2018

Po kateri poti na Golico

IZLETI / Šenčur, 27. april 2018

Glinščica po starodavni poti soli

 

 
 

 

 
 
 

Odprli most čez avtocesto / 10:02, 24. april

Občina Šenčur je precej bogata občina! Tukaj z mostom so se izkazali! Je pa mimo letališča prestavljena cesta in dva krožišča, vse v občini ...

Poklonili so se junakom v obroču / 23:21, 17. april

Šele potem, ko se bodo njihovi predstavniki distancirali od zločinov komunizma pred, med in po koncu druge svetovne vojne.

Poklonili so se junakom v obroču / 16:38, 12. april

Večna slava junakom !

Janez Janša: smer ni prava / 06:37, 11. april

Fanta, ki iščeta v Cerkljah glasove sta se zmotila v letnici. SDS je v Cerkljah nekaj pomenila, ko je bil Čebulj v stranki, pa je že dolgo tega kar je prišel k pameti...

Janez Janša: smer ni prava / 16:25, 8. april

Ves čas po osamosvojitvi razen petih let, levica išče, pa ne zna in ne zmore najti prave poti. In je tudi nikoli ne bo.

Širijo sporočilo miru / 14:31, 8. april

Za denar naj se oglasijo kar pri Sorosu, ki jih tudi financira.

Previdno pri nabiranju čemaža! / 14:30, 8. april

Čemaž je divji česen. Najlažje se ga loči od drugih podobnih rastlin, po tem da zmečkamo list in ga povohamo. Mora imeti izrazit vonj po čes...