Novosti pri parkirnini

Od začetka novega leta bo v kranjski občini na voljo plačevanje parkirnine z SMS-sporočili in mobilno aplikacijo ParkMeWise.

Kranj – Prvi delovni dan novega leta, 3. januarja, bo uporabnikom parkirišč na območju Mestne občine Kranj na voljo nova storitev plačevanja parkirnine z SMS-sporočili in mobilno aplikacijo ParkMeWise. Mobilno plačevanje bo omogočeno na parkirišču pred Mestno upravo Kranj (KR1), parkirišču na ploščadi pri restavraciji Brioni (KR2), parkirišču pri Globusu (KR3), parkirišču pred Gorenjsko banko (KR4), parkirišču Huje – vzdolžno zunanje na Likozarjevi ulici (KR5) in parkirišču Jelenov klanec (KR6).

Sistem delovanja SMS-parkiranja je zelo preprost. Uporabnik parkira vozilo in pošlje SMS-sporočilo s cono parkiranja na številko 4333 in registrsko številko vozila, nato prejme brezplačni potrditveni SMS, na katerega odgovori z besedo DA in želeno dolžino parkiranja v urah.

Parkirnina, plačana preko SMS-sporočila, se po novem sistemu obračunava mesečno, in sicer s položnico mobilnega operaterja uporabnika.

»Nov sistem parkiranja je bolj prijazen do uporabnikov, saj omogoča brezgotovinsko poslovanje, je brezpapiren in zato prijazen do okolja, saj ni treba tiskati parkirnih listkov. Rešitev deluje na vseh mobilnih aparatih, tudi na tistih starejših generacij. Ena od ključnih prednosti je v tem, da se lahko parkirnina podaljša od kjerkoli in se ni treba vračati k vozilu oziroma parkomatu. Sistem namreč petnajst minut pred iztekom parkirnine uporabniku posreduje brezplačni opozorilni SMS, na katerega se lahko ta odzove in enostavno podaljša parkirnino,« novost razlagajo pristojni na Mestni občini Kranj.

Brezplačna aplikacija ParkMeWise omogoča še boljšo in hitrejšo izkušnjo pri mobilnem plačevanju parkirnine. Poleg SMS-sporočila so na voljo tudi preostala plačilna sredstva (PayPal, kreditne kartice in Moneta). Uporabnik si lahko naloži dobroimetje in shrani več različnih registrskih številk, ima pregled nad dobroimetjem in zgodovino sklenjenih parkirnin. Z aplikacijo je na voljo tudi poslovni račun za podjetja. Povezavo do aplikacije, ki je na voljo za uporabnike operacijskih sistemov iOS in Android, najdete na spletni strani www.parkmewise.com.

Mobilno plačevanje parkirnine deluje na obstoječi infrastrukturi, kar pomeni, da razen razvoja pametne rešitve niso bila potrebna dodatna vlaganja v opremo na parkiriščih. Parkiranje na takšen način je za uporabnike zanesljivo, saj mestni redarji in parkirni nadzorniki preverjajo status parkiranja z vnosom registrske številke avtomobila v svojo napravo.

Kot še dodajajo odgovorni, bo sedanji sistem plačevanja parkirnine na parkomatih kljub uvedbi novosti ohranjen in bo nemoteno deloval tudi v prihodnje.

Oddajte svoj komentar

Kranj 28°

delno oblačno
vlažnost: 33 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

13/30

sreda

11/30

četrtek

14/29

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Kranj, 18. julij 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 19. julij 2018

Od Tonkine koče do Poštarskega doma

PRIREDITVE / Kranj, 19. julij 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Kranj, 20. julij 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Šmarjetna gora, 20. julij 2018

Sveta maša na Šmarjetni gori

GLASBA / Tržič, 20. julij 2018

Maja Keuc v Tržiškem muzeju

IZLETI / Šenčur, 21. julij 2018

Na Vovar

PRIREDITVE / Šmarjetna gora, 22. julij 2018

Sveta maša na Šmarjetni gori

 

 
 

 

 
 
 

Služiti Slovenski vojski / 12:41, 11. julij

Bravo mladi vojaki.... na mladih svet stoji.

Spomin na preboj na Menini / 08:31, 11. julij

Večna slava junakom domoljubom in vsem partizankam in partizanom !
Smrt fašizmu !!

Zamuda pri obnovi ceste / 21:16, 9. julij

Zadnja dva tedna sem se 2x peljal v Kr.goro! Cesta skozi Gozd Martuljek na polno razkopana. Zgledalo je tako kot da bi gradili avtocesto sko...

Svet čaka name. In na Elan. / 12:53, 29. junij

Super, čestitke vsem !! Bojan in Ingemar pa legende, srečno še naprej!!

Prvi hibridni mestni avtobus / 13:46, 26. junij

Lepo, pohvalno, ampak se mi zdijo Jesenice cele mav hibridne... hahaha

Udba in bela tehnika / 19:02, 24. junij

Kaj tudi ti Brut?

Gospoda cenim kot profesorja in ekonomista. Dober retorik in nekoč steber Pravne fakultete.

Iz pod njegoveg...

Državnozborskim volitvam ob rob / 09:13, 24. junij

G Jelka Logar,
Slovenija ne potrebuje gulash segedin prihodnosti, sovražnega govora, žaljenja, razprodaje kar še ni prodanega, amerikaniz...