Vlomilci te dni ne praznujejo

Policisti so zadnje dni obravnavali več vlomov in kraj, na previdnost pa opozarjajo tudi v naslednjih dneh, saj vlomilci pogosto izkoristijo odsotnost v poslovnih prostorih, gostinskih obratih in tudi domovih. Na svojo lastnino bodite pozorni tudi v gneči na množičnih prireditvah.

Kranj – V minulih dneh so bili policisti obveščeni o več vlomih. Tokrat so bili tatovi dejavni zlasti na območju Radovljice in Bleda. V Radovljici je bilo vlomljeno v gostinski obrat, vendar storilec očitno ni našel ničesar, kar bi se mu zdelo vredno odnesti.

Je bil pa zato bolj zadovoljen tat, ki je vlomil v stanovanjsko hišo v Radovljici, kjer je našel in odnesel zlatnino in denar. V hišo je še neznani storilec vlomil tudi na Bledu, a tam je očitno imel manj sreče, saj ni našel ničesar, kar bi ga zanimalo.

Poročali smo že o vlomih v hiše v okolici Kranja, prav tako je še neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo na Slovenski cesti v Cerkljah na Gorenjskem ter odnesel denar in zlatnino. Kranjski policisti so med prazniki obravnavali tudi prijavo občana, ki mu je neznani storilec iz jakne v čakalnici ukradel denarnico. Po dejanju je storilec na bankomatu poskušal uporabiti tudi njegovo bančno kartico, vendar do denarja ni prišel, ker ni imel podatka o številki PIN. Ko je bilo ugotovljeno, je bila v času tatvine jakna brez nadzora, tatvina pa izvešena v času, ko oškodovanca ni bilo zraven. »V izogib tovrstnim tatvinam svetujemo, naj imajo lastniki vredne stvari ves čas ob sebi ter pod nadzorom in naj pazijo predvsem na telefone, denarnice, denar, torbice in podobne stvari, kar zmikavti največkrat ukradejo. V denarnicah ali zraven bančnih kartic naj tudi ne hranijo PIN-številk, ker bodo ob izgubi kartice ali denarnice še dodatno oškodovani,« opozarjajo policisti, ki so minule dni obravnavali tudi kraje smuči ter vlome v avtomobile.

»Poskrbite za svojo lastnino. Na javnih krajih, prireditvah, smučiščih in drugih krajih imejte lastnino ves čas pod nadzorom in pri sebi, doma pa poskrbite, da bodo vredne stvari, predvsem denar in zlatnina, ustrezno pospravljene. Vrata imejte zaklenjena, tudi ko ste doma, okna pa zaprta. Poskrbite za varnost svoje nepremičnine, ko odidete od doma, pa tudi v vozilih ne puščajte vrednih stvari in jih zaklepajte. Na svojo varnost in varnost premoženja bodite pozorni tudi v stikih z ljudmi, ki jih ne poznate, pri dvigovanju denarja na bankomatih in podobno,« še opozarjajo policisti.

Ob različnih prireditvah in druženjih, kjer je gneča, so pogosto na delu tudi žeparji. Večkrat gre za organizirane skupine, izurjene za različne zvijače, s katerimi premotijo žrtev. Njihov plen so predvsem gotovina, čeki, plačilne kartice in druge listine, redkeje pa nakit, ure ali drugi vredni predmeti, ki jih ima žrtev pri sebi. Navadno se v množici nekdo zaleti v vas, kmalu pa ugotovite, da ste brez denarnice. Zato policisti svetujejo, da s seboj ne nosite večjih količin gotovine, da pazite na plačilne kartice, ročna torbica naj bo zaprta, denarnico in dokumente pa nosite čim bolj ob telesu in ne v zunanjih žepih.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

pretežno jasno
vlažnost: 53 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

2/16

torek

3/21

sreda

5/19

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Preddvor, 23. oktober 2018

Pohod na Trupejevo poldne

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Trzin, 23. oktober 2018

Tropski paradiž – Panama

PREDAVANJA / Kranj, 23. oktober 2018

Pravilna prehrana kot orožje proti stresu

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 23. oktober 2018

Za otroke

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Radovljica, 23. oktober 2018

Preseganje smrti

PRIREDITVE / Tržič, 23. oktober 2018

Literarni večer z Mojco Širok

 

 
 

 

 
 
 

Narediti Tržič tak, kot je bil nekoč / 14:00, 23. oktober

https://www.youtube.com/watch?v=567SEuCuatk Mediteran kot je nekoč bil. V primeru zmage bo Alpsko grozdje zopet obrodilo. In vince bo teklo - HOJLA zagotovljena.

Narediti Tržič tak, kot je bil nekoč / 13:42, 23. oktober

G. Rupar je eden redkih, ki meni da je čisto prav, da je bil po krivici zaprt. Čudi me, da bivanje ni prostovoljno podaljšal. Po dvanajstele...

Zadnja redna seja v Žirovnici / 10:54, 23. oktober

Kašarjem, tudi županu bi rad tole povedal! Cesta skozi vasi je lepo urejena. No, razen ožin, ki pa jih ne morejo odpraviti, razen s podrtjem...

Danes se je začela volilna kampanja / 09:47, 19. oktober

Iztok Purič je skupni kandidat stranke Več za Kranj aktualnega župana Kranja Boštjana Trilarja, Liste za razvoj Kranja in Stranke Alenke Bra...

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.