Vlomilci te dni ne praznujejo

Policisti so zadnje dni obravnavali več vlomov in kraj, na previdnost pa opozarjajo tudi v naslednjih dneh, saj vlomilci pogosto izkoristijo odsotnost v poslovnih prostorih, gostinskih obratih in tudi domovih. Na svojo lastnino bodite pozorni tudi v gneči na množičnih prireditvah.

Kranj – V minulih dneh so bili policisti obveščeni o več vlomih. Tokrat so bili tatovi dejavni zlasti na območju Radovljice in Bleda. V Radovljici je bilo vlomljeno v gostinski obrat, vendar storilec očitno ni našel ničesar, kar bi se mu zdelo vredno odnesti.

Je bil pa zato bolj zadovoljen tat, ki je vlomil v stanovanjsko hišo v Radovljici, kjer je našel in odnesel zlatnino in denar. V hišo je še neznani storilec vlomil tudi na Bledu, a tam je očitno imel manj sreče, saj ni našel ničesar, kar bi ga zanimalo.

Poročali smo že o vlomih v hiše v okolici Kranja, prav tako je še neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo na Slovenski cesti v Cerkljah na Gorenjskem ter odnesel denar in zlatnino. Kranjski policisti so med prazniki obravnavali tudi prijavo občana, ki mu je neznani storilec iz jakne v čakalnici ukradel denarnico. Po dejanju je storilec na bankomatu poskušal uporabiti tudi njegovo bančno kartico, vendar do denarja ni prišel, ker ni imel podatka o številki PIN. Ko je bilo ugotovljeno, je bila v času tatvine jakna brez nadzora, tatvina pa izvešena v času, ko oškodovanca ni bilo zraven. »V izogib tovrstnim tatvinam svetujemo, naj imajo lastniki vredne stvari ves čas ob sebi ter pod nadzorom in naj pazijo predvsem na telefone, denarnice, denar, torbice in podobne stvari, kar zmikavti največkrat ukradejo. V denarnicah ali zraven bančnih kartic naj tudi ne hranijo PIN-številk, ker bodo ob izgubi kartice ali denarnice še dodatno oškodovani,« opozarjajo policisti, ki so minule dni obravnavali tudi kraje smuči ter vlome v avtomobile.

»Poskrbite za svojo lastnino. Na javnih krajih, prireditvah, smučiščih in drugih krajih imejte lastnino ves čas pod nadzorom in pri sebi, doma pa poskrbite, da bodo vredne stvari, predvsem denar in zlatnina, ustrezno pospravljene. Vrata imejte zaklenjena, tudi ko ste doma, okna pa zaprta. Poskrbite za varnost svoje nepremičnine, ko odidete od doma, pa tudi v vozilih ne puščajte vrednih stvari in jih zaklepajte. Na svojo varnost in varnost premoženja bodite pozorni tudi v stikih z ljudmi, ki jih ne poznate, pri dvigovanju denarja na bankomatih in podobno,« še opozarjajo policisti.

Ob različnih prireditvah in druženjih, kjer je gneča, so pogosto na delu tudi žeparji. Večkrat gre za organizirane skupine, izurjene za različne zvijače, s katerimi premotijo žrtev. Njihov plen so predvsem gotovina, čeki, plačilne kartice in druge listine, redkeje pa nakit, ure ali drugi vredni predmeti, ki jih ima žrtev pri sebi. Navadno se v množici nekdo zaleti v vas, kmalu pa ugotovite, da ste brez denarnice. Zato policisti svetujejo, da s seboj ne nosite večjih količin gotovine, da pazite na plačilne kartice, ročna torbica naj bo zaprta, denarnico in dokumente pa nosite čim bolj ob telesu in ne v zunanjih žepih.

Oddajte svoj komentar

Kranj 17°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

16/29

ponedeljek

14/29

torek

15/29

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, 23. julij 2018

Mesečno srečanje združenja HumanUp

GLEDALIŠČE / Jesenice, 24. julij 2018

Torkova kinoteka Poletje na Stari Savi 2018

IZLETI / Kranj, 26. julij 2018

Špik Hude police

IZLETI / Tržič, 5. avgust 2018

Romanje k sv. Ožboltu na Jezersko

GLEDALIŠČE / Šenčur, 5. avgust 2018

Lepo je biti muzikant

IZLETI / Kranj, 7. avgust 2018

Na kopanje v Portorož

IZLETI / Kranj, 1. september 2018

Na Srečanje upokojencev v Pliberku

 

 
 

 

 
 
 

Nosil bom rdečo zvezdo / 09:09, 21. julij

Ne, bi pa gledali ustaške oz. domobranske proslave z poveličevanjem fašizma kot to počnejo na hrvaškem!
Jasno, eni bi to želeli, pa vam ne bo uspel !!

Nosil bom rdečo zvezdo / 19:57, 20. julij

Že bivši ameriški veleposlanik Mussomeli je dejal, da smo dobili državo prepoceni in je zato ne cenimo dovolj. Če bi tista letala in tanki z...

Nosil bom rdečo zvezdo / 17:04, 20. julij

Boli pogled na rdečo zvezdo, na simbol upora in zmage kaj?
Vaš idejni vodja Ivan Janez Janša jo še danes nosi v srcu, ostali komunisti s...

Spomin na preboj na Menini / 16:54, 20. julij

Franc Pintar,
ja sej razumemo gnev in bes simpatizerja domobranstva in častilca idej katere so prepovedane. Pa vas nihče ne jemlje resno ...

Služiti Slovenski vojski / 12:41, 11. julij

Bravo mladi vojaki.... na mladih svet stoji.

Spomin na preboj na Menini / 08:31, 11. julij

Večna slava junakom domoljubom in vsem partizankam in partizanom !
Smrt fašizmu !!

Zamuda pri obnovi ceste / 21:16, 9. julij

Zadnja dva tedna sem se 2x peljal v Kr.goro! Cesta skozi Gozd Martuljek na polno razkopana. Zgledalo je tako kot da bi gradili avtocesto sko...