Vlomilci te dni ne praznujejo

Policisti so zadnje dni obravnavali več vlomov in kraj, na previdnost pa opozarjajo tudi v naslednjih dneh, saj vlomilci pogosto izkoristijo odsotnost v poslovnih prostorih, gostinskih obratih in tudi domovih. Na svojo lastnino bodite pozorni tudi v gneči na množičnih prireditvah.

Kranj – V minulih dneh so bili policisti obveščeni o več vlomih. Tokrat so bili tatovi dejavni zlasti na območju Radovljice in Bleda. V Radovljici je bilo vlomljeno v gostinski obrat, vendar storilec očitno ni našel ničesar, kar bi se mu zdelo vredno odnesti.

Je bil pa zato bolj zadovoljen tat, ki je vlomil v stanovanjsko hišo v Radovljici, kjer je našel in odnesel zlatnino in denar. V hišo je še neznani storilec vlomil tudi na Bledu, a tam je očitno imel manj sreče, saj ni našel ničesar, kar bi ga zanimalo.

Poročali smo že o vlomih v hiše v okolici Kranja, prav tako je še neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo na Slovenski cesti v Cerkljah na Gorenjskem ter odnesel denar in zlatnino. Kranjski policisti so med prazniki obravnavali tudi prijavo občana, ki mu je neznani storilec iz jakne v čakalnici ukradel denarnico. Po dejanju je storilec na bankomatu poskušal uporabiti tudi njegovo bančno kartico, vendar do denarja ni prišel, ker ni imel podatka o številki PIN. Ko je bilo ugotovljeno, je bila v času tatvine jakna brez nadzora, tatvina pa izvešena v času, ko oškodovanca ni bilo zraven. »V izogib tovrstnim tatvinam svetujemo, naj imajo lastniki vredne stvari ves čas ob sebi ter pod nadzorom in naj pazijo predvsem na telefone, denarnice, denar, torbice in podobne stvari, kar zmikavti največkrat ukradejo. V denarnicah ali zraven bančnih kartic naj tudi ne hranijo PIN-številk, ker bodo ob izgubi kartice ali denarnice še dodatno oškodovani,« opozarjajo policisti, ki so minule dni obravnavali tudi kraje smuči ter vlome v avtomobile.

»Poskrbite za svojo lastnino. Na javnih krajih, prireditvah, smučiščih in drugih krajih imejte lastnino ves čas pod nadzorom in pri sebi, doma pa poskrbite, da bodo vredne stvari, predvsem denar in zlatnina, ustrezno pospravljene. Vrata imejte zaklenjena, tudi ko ste doma, okna pa zaprta. Poskrbite za varnost svoje nepremičnine, ko odidete od doma, pa tudi v vozilih ne puščajte vrednih stvari in jih zaklepajte. Na svojo varnost in varnost premoženja bodite pozorni tudi v stikih z ljudmi, ki jih ne poznate, pri dvigovanju denarja na bankomatih in podobno,« še opozarjajo policisti.

Ob različnih prireditvah in druženjih, kjer je gneča, so pogosto na delu tudi žeparji. Večkrat gre za organizirane skupine, izurjene za različne zvijače, s katerimi premotijo žrtev. Njihov plen so predvsem gotovina, čeki, plačilne kartice in druge listine, redkeje pa nakit, ure ali drugi vredni predmeti, ki jih ima žrtev pri sebi. Navadno se v množici nekdo zaleti v vas, kmalu pa ugotovite, da ste brez denarnice. Zato policisti svetujejo, da s seboj ne nosite večjih količin gotovine, da pazite na plačilne kartice, ročna torbica naj bo zaprta, denarnico in dokumente pa nosite čim bolj ob telesu in ne v zunanjih žepih.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-2/4

sobota

-1/9

nedelja

-4/5

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 20. januar 2018

Pohod Možjanca–Štefanja gora

DELAVNICE / Radovljica, 20. januar 2018

Začetni tečaj biodinamike

PRIREDITVE / Cerklje, 20. januar 2018

Skupaj se mamo fletno

GLASBA / Šenčur, 20. januar 2018

Koncert božičnih pesmi

PRIREDITVE / Bohinjska Bela, 20. januar 2018

Plešejo z d'narjem

PRIREDITVE / Kranj, 20. januar 2018

Proučevanje Svetega pisma

PRIREDITVE / Breznica, 21. januar 2018

Škratovanje

PRIREDITVE / Primskovo, 21. januar 2018

Tradicionalni dobrodelni koncert

 

 
 

 

 
 
 

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 21:34, 19. januar

Grob v Dražgošah

Spodnji komentar je skrajšano pismo poslano na Glas po zgornjem članku g. Dežmana kot pismo bralca. Še pred proslav...

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 09:56, 16. januar

Bravo Lara!
Partizanom herojem večna slava, cerkev naj ne hujska in politizira ampak naj se ukvarja z verniki, kateri naj tudi financirajo.

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 18:37, 15. januar

Lara Jankovič na slovesnosti v Dražgošah:

!! Slovenske vlade so našo zemljo prodale za drobtinice. Od trdnih samoupravnih temeljev ba...

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 09:22, 13. januar

Bo ob hvaljenju borbe v govorih in razstavah kaj prostora o nagajanju oblasti pri gradnji cerkve.
Spodnji zapis je del članka Franca Kav...

Slovenska olimpijska bakla tudi po Gorenjski / 21:48, 10. januar

Uspelo, bolj ali manj, velik minus organizatorju in sicer zakaj: Ogromno otrok, glavni sponzor Coca-Cola in pločevinke v ledu?? Pa kdo bo to...

Grob v Dražgošah / 17:18, 9. januar

G.Pintar Franc

Danes, ko nas kapitalske in politične elite brezsramno ropajo nam ime DEMOKRATIČNA kaj malo pomeni...

Grob v Dražgošah / 21:08, 7. januar

G. Primož, (in še nekateri)
Ste »spregledali, da je v kostnici tudi 40 (41) vaščanov Dražgoš, ne samo partizanov. Z vašim komentarjem dok...