Vlomilci te dni ne praznujejo

Policisti so zadnje dni obravnavali več vlomov in kraj, na previdnost pa opozarjajo tudi v naslednjih dneh, saj vlomilci pogosto izkoristijo odsotnost v poslovnih prostorih, gostinskih obratih in tudi domovih. Na svojo lastnino bodite pozorni tudi v gneči na množičnih prireditvah.

Kranj – V minulih dneh so bili policisti obveščeni o več vlomih. Tokrat so bili tatovi dejavni zlasti na območju Radovljice in Bleda. V Radovljici je bilo vlomljeno v gostinski obrat, vendar storilec očitno ni našel ničesar, kar bi se mu zdelo vredno odnesti.

Je bil pa zato bolj zadovoljen tat, ki je vlomil v stanovanjsko hišo v Radovljici, kjer je našel in odnesel zlatnino in denar. V hišo je še neznani storilec vlomil tudi na Bledu, a tam je očitno imel manj sreče, saj ni našel ničesar, kar bi ga zanimalo.

Poročali smo že o vlomih v hiše v okolici Kranja, prav tako je še neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo na Slovenski cesti v Cerkljah na Gorenjskem ter odnesel denar in zlatnino. Kranjski policisti so med prazniki obravnavali tudi prijavo občana, ki mu je neznani storilec iz jakne v čakalnici ukradel denarnico. Po dejanju je storilec na bankomatu poskušal uporabiti tudi njegovo bančno kartico, vendar do denarja ni prišel, ker ni imel podatka o številki PIN. Ko je bilo ugotovljeno, je bila v času tatvine jakna brez nadzora, tatvina pa izvešena v času, ko oškodovanca ni bilo zraven. »V izogib tovrstnim tatvinam svetujemo, naj imajo lastniki vredne stvari ves čas ob sebi ter pod nadzorom in naj pazijo predvsem na telefone, denarnice, denar, torbice in podobne stvari, kar zmikavti največkrat ukradejo. V denarnicah ali zraven bančnih kartic naj tudi ne hranijo PIN-številk, ker bodo ob izgubi kartice ali denarnice še dodatno oškodovani,« opozarjajo policisti, ki so minule dni obravnavali tudi kraje smuči ter vlome v avtomobile.

»Poskrbite za svojo lastnino. Na javnih krajih, prireditvah, smučiščih in drugih krajih imejte lastnino ves čas pod nadzorom in pri sebi, doma pa poskrbite, da bodo vredne stvari, predvsem denar in zlatnina, ustrezno pospravljene. Vrata imejte zaklenjena, tudi ko ste doma, okna pa zaprta. Poskrbite za varnost svoje nepremičnine, ko odidete od doma, pa tudi v vozilih ne puščajte vrednih stvari in jih zaklepajte. Na svojo varnost in varnost premoženja bodite pozorni tudi v stikih z ljudmi, ki jih ne poznate, pri dvigovanju denarja na bankomatih in podobno,« še opozarjajo policisti.

Ob različnih prireditvah in druženjih, kjer je gneča, so pogosto na delu tudi žeparji. Večkrat gre za organizirane skupine, izurjene za različne zvijače, s katerimi premotijo žrtev. Njihov plen so predvsem gotovina, čeki, plačilne kartice in druge listine, redkeje pa nakit, ure ali drugi vredni predmeti, ki jih ima žrtev pri sebi. Navadno se v množici nekdo zaleti v vas, kmalu pa ugotovite, da ste brez denarnice. Zato policisti svetujejo, da s seboj ne nosite večjih količin gotovine, da pazite na plačilne kartice, ročna torbica naj bo zaprta, denarnico in dokumente pa nosite čim bolj ob telesu in ne v zunanjih žepih.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

jasno
vlažnost: 93 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

9/21

četrtek

11/21

petek

6/26

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 26. april 2018

Na Škavnico

GLASBA / Šenčur, 26. april 2018

Koncert MePZ DU Šenčur z gosti

OBVESTILA / Radovljica, 26. april 2018

Ob odprtju nove radovljiške knjižnice

PREDAVANJA / Kranj, 26. april 2018

Pomoč z zeliščnimi pripravki

PRIREDITVE / Gorenjska, 26. april 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 26. april 2018

Na Klek

OBVESTILA / Jesenice, 26. april 2018

Po kateri poti na Golico

IZLETI / Šenčur, 27. april 2018

Glinščica po starodavni poti soli

 

 
 

 

 
 
 

Odprli most čez avtocesto / 10:02, 24. april

Občina Šenčur je precej bogata občina! Tukaj z mostom so se izkazali! Je pa mimo letališča prestavljena cesta in dva krožišča, vse v občini ...

Poklonili so se junakom v obroču / 23:21, 17. april

Šele potem, ko se bodo njihovi predstavniki distancirali od zločinov komunizma pred, med in po koncu druge svetovne vojne.

Poklonili so se junakom v obroču / 16:38, 12. april

Večna slava junakom !

Janez Janša: smer ni prava / 06:37, 11. april

Fanta, ki iščeta v Cerkljah glasove sta se zmotila v letnici. SDS je v Cerkljah nekaj pomenila, ko je bil Čebulj v stranki, pa je že dolgo tega kar je prišel k pameti...

Janez Janša: smer ni prava / 16:25, 8. april

Ves čas po osamosvojitvi razen petih let, levica išče, pa ne zna in ne zmore najti prave poti. In je tudi nikoli ne bo.

Širijo sporočilo miru / 14:31, 8. april

Za denar naj se oglasijo kar pri Sorosu, ki jih tudi financira.

Previdno pri nabiranju čemaža! / 14:30, 8. april

Čemaž je divji česen. Najlažje se ga loči od drugih podobnih rastlin, po tem da zmečkamo list in ga povohamo. Mora imeti izrazit vonj po čes...