Šest hiš v Spodnjih Stranjah kljub lokaciji v bližini glavnega voda še vedno ni priključenih na kanalizacijo.

Kanalizacija tudi za preostale

Šest hiš v Spodnjih Stranjah je bilo izvzetih iz velikega kohezijskega projekta, a na Občini Kamnik zagotavljajo, da bodo kanalizacijo zanje začeli graditi že spomladi.

Spodnje Stranje – Občina Kamnik je v sklopu velikega medobčinskega kohezijskega projekta v zadnjih letih zgradila kar 28 kilometrov kanalizacijskega omrežja, tudi na območju Stranj, a s številnimi občani se nove pridobitve ne morejo veseliti stanovalci šestih hiš v Spodnjih Stranjah, ki so bili, kljub temu da živijo tik ob glavni cesti, iz projekta izvzeti, zato imajo še vedno greznice. Na občini so že pred dvema letoma pojasnili, da so ta del naselja izvzeli zaradi upoštevanja aglomeracij, to je naselij ali delov naselij, ki po določilih Operativnega programa odvajanja in čiščenja komunalnih odpadnih vod morajo biti opremljena z javno kanalizacijo. Omrežje na tem delu je občina sprva nameravala zgraditi z lastnimi sredstvi že leta 2016, pa nato letos, a jim ni uspelo, kar pri občanih vzbuja veliko nezadovoljstva.

»Občina Kamnik je pristopila k izdelavi projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja za gradnjo zgoraj omenjene kanalizacije v naselju Spodnje Stranje. Projektant je predvidel optimalno traso kanalizacije. Načrtovana trasa kanalizacije je vključevala eno prečkanje državne ceste Kamnik–Stahovica in posegala na priobalno zemljišče ob vodotoku Kamniška Bistrica, zato je projektant projekt predložil v soglasje Direkciji RS za infrastrukturo in Direkciji RS za vode. Občina je hkrati začela zbirati služnostne pravice, ki so eden izmed nujnih pogojev za uspešno pridobitev gradbenega dovoljenja, in pri tem naletela na odpor nekaterih prebivalcev Spodnjih Stranj oziroma nekaterih lastnikov zemljišč, po katerih je bila predvidena gradnja. Ker z omenjenimi lastniki ni bilo možno skleniti dogovorov o pridobitvi ustreznih služnostnih pravic za gradnjo kanalizacije, je bil projektant primoran najti alternativno traso kanalizacije. Zaradi spremembe poteka predvidene trase kanalizacije (nova trasa državno cesto prečka dvakrat in na dveh mestih posega na priobalno zemljišče ob Kamniški Bistrici), je bilo projekt treba ponovno predložiti v presojo Direkciji RS za infrastrukturo in Direkciji RS za vode, kar je celoten proces časovno zamaknilo,« so nam pojasnili na občini in dodali, da so gradbeno dovoljenje dobili novembra in da je v občinskem proračunu za leto 2018 zagotovljen tudi denar, zato bodo gradnjo začeli v prvi polovici leta 2018.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

pretežno jasno
vlažnost: 63 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

6/14

ponedeljek

2/16

torek

4/22

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Preddvor, 23. oktober 2018

Pohod na Trupejevo poldne

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Trzin, 23. oktober 2018

Tropski paradiž – Panama

PREDAVANJA / Kranj, 23. oktober 2018

Pravilna prehrana kot orožje proti stresu

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. oktober 2018

Komemoracije ob dnevu mrtvih

OBVESTILA / Kranjska Gora, 24. oktober 2018

Peka potice v krušni peči

IZLETI / Kranj, 25. oktober 2018

Na Lepenatko

 

 
 

 

 
 
 

Danes se je začela volilna kampanja / 09:47, 19. oktober

Iztok Purič je skupni kandidat stranke Več za Kranj aktualnega župana Kranja Boštjana Trilarja, Liste za razvoj Kranja in Stranke Alenke Bra...

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.

Skrbeti nas mora sedanjost / 06:37, 9. oktober

Vsako netenje sovraštva in poveličevanja fašizma, nacizma je potrebno v kali zatreti in jim pljuniti v ksiht izmečkom slovenskega naroda! Iz...