Prazniki vlomilcev ne uspavajo

Če se med prazniki odpravljate na počitnice, nikar tega ne objavljajte na družbenih omrežjih. Poskrbite, da ne bodo storilci že na daleč ugotovili, da vas dlje časa ne bo doma.

Kranj – Gorenjski policisti so od prejšnjega petka do včeraj obravnavali štirinajst prijav vlomov in poskusov vlomov v objekte, od tega zadnji konec tedna kar dvanajst – v petek in nedeljo po pet prijav, v soboto pa dve. »Storilci ne prinašajo daril, zato še posebej v tem delu leta, ko ste pogosteje odsotni in je svetel del dneva zelo kratek, poskrbite za premoženje,« zato opozarjajo na Policijski upravi Kranj.

Minuli petek so policisti obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo na Mlaki pri Kranju, vlomilci so iz hiše v Mošnjah odnesli zlatnino in ročno uro, iz hiše v Radovljici je izginil denar, v Kranju pa so lastniki hiše ostali brez zlatnine. Na Jesenicah so neznani storilci vlomili v poslovni prostor. V soboto so neznanci vlomili v stanovanjsko hišo na Podbrezjah in v Naklem, a na srečo lastnikov niso odnesli ničesar vrednega. V nedeljo so policisti obravnavali poskuse vloma v stanovanjsko hišo na Blejski Dobravi, v Kranju in Zgornjih Bitnjah. Dva vloma sta se zgodila v Hrastju, storilec pa je s seboj odnesel zlatnino in denar. V torek je nekdo iz hiše na Trsteniku odtujil nakit, v sredo pa v Cerkljah polega zlatnine še denar.

»Največkrat sta odtujena predvsem zlatnina in denar, kar storilci iščejo in si prilaščajo iz stanovanjskih hiš, ki dajejo očiten videz, da so lastniki odsotni. Na vidnih mestih in z objavami na družbenih omrežjih tudi ne razkazujte vrednih stvari, za višjo stopnjo varnosti pa izvajajte varnostne ukrepe. Osnovni so predvsem ustrezno shranjevanje dragocenosti in denarja, zaklepanje, zapiranje oken in ustvarjanje videza, da je nekdo doma. Dodatne ukrepe predstavljajo mehanski in tehnični pripomočki za varovanje doma,« je razložil Bojan Kos s Policijske uprave Kranj.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°


vlažnost: 67 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

5/26

sobota

7/26

nedelja

7/27

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 21. april 2018

Rehabilitacijski izlet MDI Kranj

IZLETI / Šenčur, 21. april 2018

Iz Šenčurja v Šenčur v Italiji

IZLETI / Kranj, 21. april 2018

Po Šenčurju in Srjanski poti

PRIREDITVE / Škofja Loka, 21. april 2018

Cvetlični sejem

IZLETI / Šenčur, 21. april 2018

Jurjev pohod do Stare Loke

PREDAVANJA / Škofja Loka, 21. april 2018

Ljubezen in odnosi

GLASBA / Škofja Loka, 21. april 2018

Pomladni koncert

IZLETI / Možjanca, 21. april 2018

Pohod po Tovorni poti

 

 
 

 

 
 
 

Poklonili so se junakom v obroču / 23:21, 17. april

Šele potem, ko se bodo njihovi predstavniki distancirali od zločinov komunizma pred, med in po koncu druge svetovne vojne.

Poklonili so se junakom v obroču / 16:38, 12. april

Večna slava junakom !

Janez Janša: smer ni prava / 06:37, 11. april

Fanta, ki iščeta v Cerkljah glasove sta se zmotila v letnici. SDS je v Cerkljah nekaj pomenila, ko je bil Čebulj v stranki, pa je že dolgo tega kar je prišel k pameti...

Janez Janša: smer ni prava / 16:25, 8. april

Ves čas po osamosvojitvi razen petih let, levica išče, pa ne zna in ne zmore najti prave poti. In je tudi nikoli ne bo.

Širijo sporočilo miru / 14:31, 8. april

Za denar naj se oglasijo kar pri Sorosu, ki jih tudi financira.

Previdno pri nabiranju čemaža! / 14:30, 8. april

Čemaž je divji česen. Najlažje se ga loči od drugih podobnih rastlin, po tem da zmečkamo list in ga povohamo. Mora imeti izrazit vonj po čes...

Janez Janša: smer ni prava / 09:34, 7. april

JJ čas je za pokoj, Slovenija bo brez tebe sama našla pravo pot...