Kranjski odpadki v Ljubljano

Na zadnji letošnji seji so kranjski mestni svetniki potrdili predlog proračuna za drugo leto, prav tako pa tudi odlok o koncesiji za gospodarski javni službi obdelave določenih vrst komunalnih odpadkov, ki jih bodo še naprej iz Kranja vozili v Ljubljano.

Od 25 mestnih svetnikov, ki so na seji glasovali o odloku proračuna Mestne občine Kranj za drugo leto, so se prav vsi odločili za sprejetje.

Kranj – Že na novembrski seji kranjskega mestnega sveta so kranjski mestni svetniki govorili o osnutku odloka, s katerim naj bi občina s podelitvijo koncesije javnemu podjetju Snaga, d. o. o., Ljubljana, zagotovila odlaganje in obdelavo mešanih komunalnih odpadkov. Takrat so odlok v prvem branju sicer sprejeli, najbolj sporen del pogodbe pa je bil pomislek svetnikov, kaj bi se zgodilo, če bi se situacija na trgu drastično spremenila in bi od koncesijske pogodbe želeli izstopiti. Prav tako je svetnike zanimala primerjava ljubljanskega centra za ravnanje odpadkov z jeseniškim. V vmesnem času so si oba centra zainteresirani svetniki ogledali, na zadnji letošnji seji pa so se odločili, da bodo deset let odpadke vozili v Ljubljano, kamor jih vozijo tudi že v zadnjem letu.

»Občani spremembe ne bodo občutili. Podelitev koncesije nam nalaga zakon, odločili pa smo se za obdobje desetih let. Izbrali smo koncesionarja, ki na dolgi rok zagotavlja moderno tehnologijo, kar bo pripomoglo k nižjim cenam in varstvu okolja. Komunala Kranj je odpadke v Ljubljano vozila že eno leto, sedaj pa bodo imeli dolgoročno pogodbo,« je povedal kranjski župan Boštjan Trilar, direktor Komunale Kranj Marko Kocjančič pa je pojasnil, da bodo v pogodbi natanko opredelili pogoje izstopa od koncesijske pogodbe, s čimer so se strinjali tudi ustanovitelji.

Svetniki so soglasno podprli akt o ustanovitvi sveta RCERO, predstavnik kranjske občine v njem pa bo župan Boštjan Trilar.

Zelo kratka je bila tudi razprava glede predloga odloka o proračunu za leto 2018. Največja investicija v njem je izgradnja komunalne infrastrukture v drugem sklopu projekta Gorki, prav tako pa bodo precej denarja namenili za energetsko sanacije objektov v lasti kranjske občine ter dozidavo in rekonstrukcijo vrtca in Podružnične šole Simona Jenka pri Prešernovem gaju. Še najdlje so se svetniki na zadnji letošnji seji zadržali pri kadrovskih zadevah. Medtem ko je župan Boštjan Trilar z dnevnega reda umaknil odločanje glede sklepa o mnenju h kandidaturi za ravnatelja Osnovne šole Orehek, saj svet zavoda ni predlagal nobenega od kandidatov, pa je bilo veliko polemike o imenovanju predstavnika Mestne občine Kranj v svet Doma upokojencev Kranj. Na koncu je bila Zvonka Krančan, ki jo je kot predstavnico Mestne občine Kranj predlagal DeSUS in nato tudi Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, z večino glasov potrjena.

Svetniki so govorili tudi o prometni ureditvi in načrtu razvoja parka Bobovek in potrdili, da se pripravi idejna zasnova tega področja.

Oddajte svoj komentar

Kranj 11°

pretežno jasno
vlažnost: 96 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

13/30

sreda

12/29

četrtek

14/29

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Kranj, 18. julij 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 19. julij 2018

Od Tonkine koče do Poštarskega doma

PRIREDITVE / Kranj, 19. julij 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Kranj, 20. julij 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Šmarjetna gora, 20. julij 2018

Sveta maša na Šmarjetni gori

GLASBA / Tržič, 20. julij 2018

Maja Keuc v Tržiškem muzeju

IZLETI / Šenčur, 21. julij 2018

Na Vovar

PRIREDITVE / Šmarjetna gora, 22. julij 2018

Sveta maša na Šmarjetni gori

 

 
 

 

 
 
 

Služiti Slovenski vojski / 12:41, 11. julij

Bravo mladi vojaki.... na mladih svet stoji.

Spomin na preboj na Menini / 08:31, 11. julij

Večna slava junakom domoljubom in vsem partizankam in partizanom !
Smrt fašizmu !!

Zamuda pri obnovi ceste / 21:16, 9. julij

Zadnja dva tedna sem se 2x peljal v Kr.goro! Cesta skozi Gozd Martuljek na polno razkopana. Zgledalo je tako kot da bi gradili avtocesto sko...

Svet čaka name. In na Elan. / 12:53, 29. junij

Super, čestitke vsem !! Bojan in Ingemar pa legende, srečno še naprej!!

Prvi hibridni mestni avtobus / 13:46, 26. junij

Lepo, pohvalno, ampak se mi zdijo Jesenice cele mav hibridne... hahaha

Udba in bela tehnika / 19:02, 24. junij

Kaj tudi ti Brut?

Gospoda cenim kot profesorja in ekonomista. Dober retorik in nekoč steber Pravne fakultete.

Iz pod njegoveg...

Državnozborskim volitvam ob rob / 09:13, 24. junij

G Jelka Logar,
Slovenija ne potrebuje gulash segedin prihodnosti, sovražnega govora, žaljenja, razprodaje kar še ni prodanega, amerikaniz...