Kranjski odpadki v Ljubljano

Na zadnji letošnji seji so kranjski mestni svetniki potrdili predlog proračuna za drugo leto, prav tako pa tudi odlok o koncesiji za gospodarski javni službi obdelave določenih vrst komunalnih odpadkov, ki jih bodo še naprej iz Kranja vozili v Ljubljano.

Od 25 mestnih svetnikov, ki so na seji glasovali o odloku proračuna Mestne občine Kranj za drugo leto, so se prav vsi odločili za sprejetje.

Kranj – Že na novembrski seji kranjskega mestnega sveta so kranjski mestni svetniki govorili o osnutku odloka, s katerim naj bi občina s podelitvijo koncesije javnemu podjetju Snaga, d. o. o., Ljubljana, zagotovila odlaganje in obdelavo mešanih komunalnih odpadkov. Takrat so odlok v prvem branju sicer sprejeli, najbolj sporen del pogodbe pa je bil pomislek svetnikov, kaj bi se zgodilo, če bi se situacija na trgu drastično spremenila in bi od koncesijske pogodbe želeli izstopiti. Prav tako je svetnike zanimala primerjava ljubljanskega centra za ravnanje odpadkov z jeseniškim. V vmesnem času so si oba centra zainteresirani svetniki ogledali, na zadnji letošnji seji pa so se odločili, da bodo deset let odpadke vozili v Ljubljano, kamor jih vozijo tudi že v zadnjem letu.

»Občani spremembe ne bodo občutili. Podelitev koncesije nam nalaga zakon, odločili pa smo se za obdobje desetih let. Izbrali smo koncesionarja, ki na dolgi rok zagotavlja moderno tehnologijo, kar bo pripomoglo k nižjim cenam in varstvu okolja. Komunala Kranj je odpadke v Ljubljano vozila že eno leto, sedaj pa bodo imeli dolgoročno pogodbo,« je povedal kranjski župan Boštjan Trilar, direktor Komunale Kranj Marko Kocjančič pa je pojasnil, da bodo v pogodbi natanko opredelili pogoje izstopa od koncesijske pogodbe, s čimer so se strinjali tudi ustanovitelji.

Svetniki so soglasno podprli akt o ustanovitvi sveta RCERO, predstavnik kranjske občine v njem pa bo župan Boštjan Trilar.

Zelo kratka je bila tudi razprava glede predloga odloka o proračunu za leto 2018. Največja investicija v njem je izgradnja komunalne infrastrukture v drugem sklopu projekta Gorki, prav tako pa bodo precej denarja namenili za energetsko sanacije objektov v lasti kranjske občine ter dozidavo in rekonstrukcijo vrtca in Podružnične šole Simona Jenka pri Prešernovem gaju. Še najdlje so se svetniki na zadnji letošnji seji zadržali pri kadrovskih zadevah. Medtem ko je župan Boštjan Trilar z dnevnega reda umaknil odločanje glede sklepa o mnenju h kandidaturi za ravnatelja Osnovne šole Orehek, saj svet zavoda ni predlagal nobenega od kandidatov, pa je bilo veliko polemike o imenovanju predstavnika Mestne občine Kranj v svet Doma upokojencev Kranj. Na koncu je bila Zvonka Krančan, ki jo je kot predstavnico Mestne občine Kranj predlagal DeSUS in nato tudi Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, z večino glasov potrjena.

Svetniki so govorili tudi o prometni ureditvi in načrtu razvoja parka Bobovek in potrdili, da se pripravi idejna zasnova tega področja.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

oblačno
vlažnost: 88 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

-2/9

torek

-4/10

sreda

-4/8

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PREDAVANJA / Vodice, 23. januar 2018

Po Iranu

IZLETI / Preddvor, 23. januar 2018

Na Štefanjo goro

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. januar 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Kranj, 23. januar 2018

Vaje iVitalis

PREDAVANJA / Tržič, 23. januar 2018

Po sledeh prvih prebivalcev slovenskih Alp

IZLETI / Šenčur, 24. januar 2018

V Dolenjske Toplice

IZLETI / Kranj, 25. januar 2018

Do Celjske koče

OBVESTILA / Kranj, 25. januar 2018

Krvodajalska akcija

 

 
 

 

 
 
 

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 21:34, 19. januar

Grob v Dražgošah

Spodnji komentar je skrajšano pismo poslano na Glas po zgornjem članku g. Dežmana kot pismo bralca. Še pred proslav...

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 09:56, 16. januar

Bravo Lara!
Partizanom herojem večna slava, cerkev naj ne hujska in politizira ampak naj se ukvarja z verniki, kateri naj tudi financirajo.

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 18:37, 15. januar

Lara Jankovič na slovesnosti v Dražgošah:

!! Slovenske vlade so našo zemljo prodale za drobtinice. Od trdnih samoupravnih temeljev ba...

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 09:22, 13. januar

Bo ob hvaljenju borbe v govorih in razstavah kaj prostora o nagajanju oblasti pri gradnji cerkve.
Spodnji zapis je del članka Franca Kav...

Slovenska olimpijska bakla tudi po Gorenjski / 21:48, 10. januar

Uspelo, bolj ali manj, velik minus organizatorju in sicer zakaj: Ogromno otrok, glavni sponzor Coca-Cola in pločevinke v ledu?? Pa kdo bo to...

Grob v Dražgošah / 17:18, 9. januar

G.Pintar Franc

Danes, ko nas kapitalske in politične elite brezsramno ropajo nam ime DEMOKRATIČNA kaj malo pomeni...

Grob v Dražgošah / 21:08, 7. januar

G. Primož, (in še nekateri)
Ste »spregledali, da je v kostnici tudi 40 (41) vaščanov Dražgoš, ne samo partizanov. Z vašim komentarjem dok...