Kranjski odpadki v Ljubljano

Na zadnji letošnji seji so kranjski mestni svetniki potrdili predlog proračuna za drugo leto, prav tako pa tudi odlok o koncesiji za gospodarski javni službi obdelave določenih vrst komunalnih odpadkov, ki jih bodo še naprej iz Kranja vozili v Ljubljano.

Od 25 mestnih svetnikov, ki so na seji glasovali o odloku proračuna Mestne občine Kranj za drugo leto, so se prav vsi odločili za sprejetje.

Kranj – Že na novembrski seji kranjskega mestnega sveta so kranjski mestni svetniki govorili o osnutku odloka, s katerim naj bi občina s podelitvijo koncesije javnemu podjetju Snaga, d. o. o., Ljubljana, zagotovila odlaganje in obdelavo mešanih komunalnih odpadkov. Takrat so odlok v prvem branju sicer sprejeli, najbolj sporen del pogodbe pa je bil pomislek svetnikov, kaj bi se zgodilo, če bi se situacija na trgu drastično spremenila in bi od koncesijske pogodbe želeli izstopiti. Prav tako je svetnike zanimala primerjava ljubljanskega centra za ravnanje odpadkov z jeseniškim. V vmesnem času so si oba centra zainteresirani svetniki ogledali, na zadnji letošnji seji pa so se odločili, da bodo deset let odpadke vozili v Ljubljano, kamor jih vozijo tudi že v zadnjem letu.

»Občani spremembe ne bodo občutili. Podelitev koncesije nam nalaga zakon, odločili pa smo se za obdobje desetih let. Izbrali smo koncesionarja, ki na dolgi rok zagotavlja moderno tehnologijo, kar bo pripomoglo k nižjim cenam in varstvu okolja. Komunala Kranj je odpadke v Ljubljano vozila že eno leto, sedaj pa bodo imeli dolgoročno pogodbo,« je povedal kranjski župan Boštjan Trilar, direktor Komunale Kranj Marko Kocjančič pa je pojasnil, da bodo v pogodbi natanko opredelili pogoje izstopa od koncesijske pogodbe, s čimer so se strinjali tudi ustanovitelji.

Svetniki so soglasno podprli akt o ustanovitvi sveta RCERO, predstavnik kranjske občine v njem pa bo župan Boštjan Trilar.

Zelo kratka je bila tudi razprava glede predloga odloka o proračunu za leto 2018. Največja investicija v njem je izgradnja komunalne infrastrukture v drugem sklopu projekta Gorki, prav tako pa bodo precej denarja namenili za energetsko sanacije objektov v lasti kranjske občine ter dozidavo in rekonstrukcijo vrtca in Podružnične šole Simona Jenka pri Prešernovem gaju. Še najdlje so se svetniki na zadnji letošnji seji zadržali pri kadrovskih zadevah. Medtem ko je župan Boštjan Trilar z dnevnega reda umaknil odločanje glede sklepa o mnenju h kandidaturi za ravnatelja Osnovne šole Orehek, saj svet zavoda ni predlagal nobenega od kandidatov, pa je bilo veliko polemike o imenovanju predstavnika Mestne občine Kranj v svet Doma upokojencev Kranj. Na koncu je bila Zvonka Krančan, ki jo je kot predstavnico Mestne občine Kranj predlagal DeSUS in nato tudi Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, z večino glasov potrjena.

Svetniki so govorili tudi o prometni ureditvi in načrtu razvoja parka Bobovek in potrdili, da se pripravi idejna zasnova tega področja.

Oddajte svoj komentar

Kranj 3°

zmerno oblačno
vlažnost: 97 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

2/16

torek

5/21

sreda

5/20

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Preddvor, 23. oktober 2018

Pohod na Trupejevo poldne

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Trzin, 23. oktober 2018

Tropski paradiž – Panama

PREDAVANJA / Kranj, 23. oktober 2018

Pravilna prehrana kot orožje proti stresu

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. oktober 2018

Komemoracije ob dnevu mrtvih

OBVESTILA / Kranjska Gora, 24. oktober 2018

Peka potice v krušni peči

IZLETI / Kranj, 25. oktober 2018

Na Lepenatko

PRIREDITVE / Gorenjska, 25. oktober 2018

Komemoracije ob dnevu mrtvih

 

 
 

 

 
 
 

Danes se je začela volilna kampanja / 09:47, 19. oktober

Iztok Purič je skupni kandidat stranke Več za Kranj aktualnega župana Kranja Boštjana Trilarja, Liste za razvoj Kranja in Stranke Alenke Bra...

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.

Skrbeti nas mora sedanjost / 06:37, 9. oktober

Vsako netenje sovraštva in poveličevanja fašizma, nacizma je potrebno v kali zatreti in jim pljuniti v ksiht izmečkom slovenskega naroda! Iz...