Kranjski odpadki v Ljubljano

Na zadnji letošnji seji so kranjski mestni svetniki potrdili predlog proračuna za drugo leto, prav tako pa tudi odlok o koncesiji za gospodarski javni službi obdelave določenih vrst komunalnih odpadkov, ki jih bodo še naprej iz Kranja vozili v Ljubljano.

Od 25 mestnih svetnikov, ki so na seji glasovali o odloku proračuna Mestne občine Kranj za drugo leto, so se prav vsi odločili za sprejetje.

Kranj – Že na novembrski seji kranjskega mestnega sveta so kranjski mestni svetniki govorili o osnutku odloka, s katerim naj bi občina s podelitvijo koncesije javnemu podjetju Snaga, d. o. o., Ljubljana, zagotovila odlaganje in obdelavo mešanih komunalnih odpadkov. Takrat so odlok v prvem branju sicer sprejeli, najbolj sporen del pogodbe pa je bil pomislek svetnikov, kaj bi se zgodilo, če bi se situacija na trgu drastično spremenila in bi od koncesijske pogodbe želeli izstopiti. Prav tako je svetnike zanimala primerjava ljubljanskega centra za ravnanje odpadkov z jeseniškim. V vmesnem času so si oba centra zainteresirani svetniki ogledali, na zadnji letošnji seji pa so se odločili, da bodo deset let odpadke vozili v Ljubljano, kamor jih vozijo tudi že v zadnjem letu.

»Občani spremembe ne bodo občutili. Podelitev koncesije nam nalaga zakon, odločili pa smo se za obdobje desetih let. Izbrali smo koncesionarja, ki na dolgi rok zagotavlja moderno tehnologijo, kar bo pripomoglo k nižjim cenam in varstvu okolja. Komunala Kranj je odpadke v Ljubljano vozila že eno leto, sedaj pa bodo imeli dolgoročno pogodbo,« je povedal kranjski župan Boštjan Trilar, direktor Komunale Kranj Marko Kocjančič pa je pojasnil, da bodo v pogodbi natanko opredelili pogoje izstopa od koncesijske pogodbe, s čimer so se strinjali tudi ustanovitelji.

Svetniki so soglasno podprli akt o ustanovitvi sveta RCERO, predstavnik kranjske občine v njem pa bo župan Boštjan Trilar.

Zelo kratka je bila tudi razprava glede predloga odloka o proračunu za leto 2018. Največja investicija v njem je izgradnja komunalne infrastrukture v drugem sklopu projekta Gorki, prav tako pa bodo precej denarja namenili za energetsko sanacije objektov v lasti kranjske občine ter dozidavo in rekonstrukcijo vrtca in Podružnične šole Simona Jenka pri Prešernovem gaju. Še najdlje so se svetniki na zadnji letošnji seji zadržali pri kadrovskih zadevah. Medtem ko je župan Boštjan Trilar z dnevnega reda umaknil odločanje glede sklepa o mnenju h kandidaturi za ravnatelja Osnovne šole Orehek, saj svet zavoda ni predlagal nobenega od kandidatov, pa je bilo veliko polemike o imenovanju predstavnika Mestne občine Kranj v svet Doma upokojencev Kranj. Na koncu je bila Zvonka Krančan, ki jo je kot predstavnico Mestne občine Kranj predlagal DeSUS in nato tudi Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, z večino glasov potrjena.

Svetniki so govorili tudi o prometni ureditvi in načrtu razvoja parka Bobovek in potrdili, da se pripravi idejna zasnova tega področja.

Oddajte svoj komentar

Kranj 11°

jasno
vlažnost: 86 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

9/21

četrtek

11/21

petek

6/26

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 26. april 2018

Na Škavnico

GLASBA / Šenčur, 26. april 2018

Koncert MePZ DU Šenčur z gosti

OBVESTILA / Radovljica, 26. april 2018

Ob odprtju nove radovljiške knjižnice

PREDAVANJA / Kranj, 26. april 2018

Pomoč z zeliščnimi pripravki

PRIREDITVE / Gorenjska, 26. april 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 26. april 2018

Na Klek

OBVESTILA / Jesenice, 26. april 2018

Po kateri poti na Golico

IZLETI / Šenčur, 27. april 2018

Glinščica po starodavni poti soli

 

 
 

 

 
 
 

Odprli most čez avtocesto / 10:02, 24. april

Občina Šenčur je precej bogata občina! Tukaj z mostom so se izkazali! Je pa mimo letališča prestavljena cesta in dva krožišča, vse v občini ...

Poklonili so se junakom v obroču / 23:21, 17. april

Šele potem, ko se bodo njihovi predstavniki distancirali od zločinov komunizma pred, med in po koncu druge svetovne vojne.

Poklonili so se junakom v obroču / 16:38, 12. april

Večna slava junakom !

Janez Janša: smer ni prava / 06:37, 11. april

Fanta, ki iščeta v Cerkljah glasove sta se zmotila v letnici. SDS je v Cerkljah nekaj pomenila, ko je bil Čebulj v stranki, pa je že dolgo tega kar je prišel k pameti...

Janez Janša: smer ni prava / 16:25, 8. april

Ves čas po osamosvojitvi razen petih let, levica išče, pa ne zna in ne zmore najti prave poti. In je tudi nikoli ne bo.

Širijo sporočilo miru / 14:31, 8. april

Za denar naj se oglasijo kar pri Sorosu, ki jih tudi financira.

Previdno pri nabiranju čemaža! / 14:30, 8. april

Čemaž je divji česen. Najlažje se ga loči od drugih podobnih rastlin, po tem da zmečkamo list in ga povohamo. Mora imeti izrazit vonj po čes...