Prejemniki občinskih priznanj z županom Cirilom Globočnikom / Foto: Gorazd Kavčič

Ob prazniku nagrade

V petek so v Radovljici pripravili slovesnost ob občinskem prazniku. Plakete Antona Tomaža Linharta v roke slikarja Nikolaja Mašukova, kulturnika Andreja Potočnika in MePZ Antona Tomaža Linharta.

Radovljica – V Radovljici so v petek pripravili osrednjo proslavo ob občinskem prazniku, ki ga sicer v občini obeležujejo na 11. december, dan rojstva znamenitega rojaka Antona Tomaža Linharta. Na prireditvi je župan Ciril Globočnik predstavil delo občine v letošnjem letu in izročil priznanja občinskim nagrajencem. V svojem nagovoru pa je najprej poudaril projekt gradnje nove knjižnice, ki se v teh dneh, kot je videti, vendarle bliža uresničitvi. »Navkljub zapletom, s katerimi se soočamo ves čas gradnje, je pred nami tehnični pregled nove knjižnice, ki je razpisan za 22. december. Sledi pridobivanje uporabnega dovoljenja in v začetku prihodnjega leta vendarle tudi otvoritev,« je napovedal Globočnik. »Odlična popotnica naši novi knjižnici je v tem tednu prejeti naziv branju prijazna občina. Na prvem natečaju za pridobitev tega naziva smo bili uspešni na račun številnih projektov, ki jih izvajamo za razvoj bralne pismenosti, spodbujanje branja in bralne kulture.«

Župan je na prireditvi izročil priznanja letošnjim nagrajencem. Prejemniki plaket Antona Tomaža Linharta so: Mešani pevski zbor Antona Tomaža Linharta Radovljica ob 25-letnici delovanja, Nikolaj Mašukov za veličastna umetniška dela v cerkvah, kapelah in drugih arhitekturnih objektih po Sloveniji in širše ter Andrej Potočnik za aktivnosti in povezovalno vlogo v Kulturnem društvu Podnart. Prejemniki pečatov Občine Radovljica so Žarko Petrovič za dolgoletno organizacijo in ustvarjalno delo na področju fotografske dejavnosti, Tomaž Cilenšek za glasbeno udejstvovanje v občini in širšem okolju ter uspešno poučevanje mladih harmonikarjev in Martin Kočevar za ohranjanje kulturne dediščine in prispevek k prepoznavnosti Kamne Gorice. Medalje Občine Radovljica pa bodo prejeli Saša Florjančič za strokovne prispevke in dolgoletno urejanje glasila Vigenjc, Anže Habjan za dolgoletno ustvarjalno delo na področju kulture in kulturne dediščine v Kropi ter Mladinski pevski zbor Navdih ob desetletnici delovanja.

Študenti, ki so z odliko opravili zaključni letnik študija in diplomo, so na slovesnosti prejeli priznanje in denarno nagrado za nadaljnje strokovno izpopolnjevanje. To so Eva Bolčina iz Kamne Gorice, diplomantka Pedagoške fakultete, Špela Grilc iz Zapuž, diplomantka Medicinske fakultete, Vita Rozman iz Vrbenj, diplomantka Biotehniške fakultete, Anja Silvester iz Lesc, diplomantka Fakultete za zdravstvo Angele Boškin Jesenice, ter Rok Pogačnik iz Radovljice, diplomant Teološke fakultete, ki se slovesnosti zaradi nadaljnjih študijskih obveznosti v tujini ni mogel udeležiti.

V kulturnem sporedu proslave v režiji Roka Andresa so nastopili MePZ A. T. Linharta Radovljica, harmonikarski orkester Glasbene šole Radovljica, dramska igralka Manca Ogorevc, otroška dramska skupina Čoftica Kulturnega društva Kropa ter povezovalca Katja Stušek in Nejc Šmit.

Oddajte svoj komentar

Kranj -3°

delno oblačno
vlažnost: 87 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-3/6

ponedeljek

-2/8

torek

-3/11

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. januar 2018

Medgeneracijske prireditve

OBVESTILA / Kranj, 22. januar 2018

Pomoč pri uveljavljanju invalidskih pravic

PRIREDITVE / Kranj, 22. januar 2018

Mesečno srečanje HumanUp

PREDAVANJA / Vodice, 23. januar 2018

Po Iranu

IZLETI / Preddvor, 23. januar 2018

Na Štefanjo goro

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. januar 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Kranj, 23. januar 2018

Vaje iVitalis

PREDAVANJA / Tržič, 23. januar 2018

Po sledeh prvih prebivalcev slovenskih Alp

 

 
 

 

 
 
 

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 21:34, 19. januar

Grob v Dražgošah

Spodnji komentar je skrajšano pismo poslano na Glas po zgornjem članku g. Dežmana kot pismo bralca. Še pred proslav...

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 09:56, 16. januar

Bravo Lara!
Partizanom herojem večna slava, cerkev naj ne hujska in politizira ampak naj se ukvarja z verniki, kateri naj tudi financirajo.

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 18:37, 15. januar

Lara Jankovič na slovesnosti v Dražgošah:

!! Slovenske vlade so našo zemljo prodale za drobtinice. Od trdnih samoupravnih temeljev ba...

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 09:22, 13. januar

Bo ob hvaljenju borbe v govorih in razstavah kaj prostora o nagajanju oblasti pri gradnji cerkve.
Spodnji zapis je del članka Franca Kav...

Slovenska olimpijska bakla tudi po Gorenjski / 21:48, 10. januar

Uspelo, bolj ali manj, velik minus organizatorju in sicer zakaj: Ogromno otrok, glavni sponzor Coca-Cola in pločevinke v ledu?? Pa kdo bo to...

Grob v Dražgošah / 17:18, 9. januar

G.Pintar Franc

Danes, ko nas kapitalske in politične elite brezsramno ropajo nam ime DEMOKRATIČNA kaj malo pomeni...

Grob v Dražgošah / 21:08, 7. januar

G. Primož, (in še nekateri)
Ste »spregledali, da je v kostnici tudi 40 (41) vaščanov Dražgoš, ne samo partizanov. Z vašim komentarjem dok...