Angelca in Jernej Vombergar sta poročena že 65 let.

Hvaležna za srečen zakon

Angelca in Jernej Vombergar sta praznovala 65. obletnico poroke. Njuno največje bogastvo je, da sta bila srečna s tistim, kar sta ustvarila, želita pa si, da bi bila zdrava še naprej. Dom in družino sta si ustvarila v Cerkljah, kjer živita še danes.

Zakonca Angelca in Jernej Vombergar iz Cerkelj na Gorenjskem sta 8. novembra praznovala 65. obletnico poroke. Leta 1952 sta v župnijski cerkvi Marijinega vnebovzetja v Cerkljah sklenila zakonsko zvezo, poročil ju je sedaj že pokojni župnik Janez Črnivec, v Cerkljah pa je bila tudi civilna poroka. »Na poroko sva se peljala z mercedesom, ki nama ga je posodil direktor podjetja IMP Ljubljana,« se še dobro spominja Jernej, Angelca pa je dodala, da sta bila tisto soboto, ko sta se poročila, nevihta in zelo hladno vreme.

Na obletnico poroke, 8. novembra, sta se odpravila k sveti maši na Brezje, k Mariji Pomagaj. Ob visokem jubileju, 65. obletnici poroke, pa sta imela še zahvalno sveto mašo za srečen zakon v župnijski cerkvi v domačih Cerkljah, ki jo je daroval cerkljanski župnik Jernej Marenk.

Jernej Vombergar se je rodil pred 93 leti na manjši kmetiji v Pšenični Polici pri Cerkljah mami Mariji in očetu Francu. Bil je drugi od petih otrok. Ko je bil star osemnajst let, je moral na rusko fronto. Po vrnitvi domov se je poročil z Angelco in se zaposlil v podjetju IMP Ljubljana, kjer je delal vse do upokojitve. Omeniti velja še, da se je Jernej rad ukvarjal tudi s čebelami, poleg tega pa je bil vrsto let prostovoljni gasilec.

Njegova žena Angelca se je rodila pred 89 leti na majhni kmetiji očetu Janezu in mami Marjani v Dvorjah pri Cerkljah. Imela je še brata Rudija. Danes se Angelca ukvarja z vrtom, še vedno opravlja različna gospodinjska dela, zelo rada pa je izdelovala gobeline in pletla. Kot dekle je igrala v domači dramski skupini, kjer je predstave režirala Polonca Juvanova.

Angelca in Jernej sta si dom in družino ustvarila v Cerkljah, kjer živita še danes. V zakonu sta se jima rodila sinova Janez in Simon. Jesen življenja zakoncev Vombergar danes razveseljujejo dve vnukinji in dva vnuka. V prihodnje si želita predvsem zdravja.

»Življenje je tako, kakršnega si ustvariš,« še pravi Jernej. Bilo je namreč veliko različnih trenutkov, čudovitih, manj lepih in tudi žalostnih dogodkov. Takšno je življenje. Njun spomin je še vedno zelo bister. Rada sta hodila po okoliških hribih, bila sta tudi na Triglavu. Veliko let sta nabirala zdravilna zelišča za čaje. Kot zanimivost dodajmo še, da zelo rada rešujeta križanke ter bereta Gorenjski glas in Družino.

Oddajte svoj komentar

Kranj 4°

oblačno
vlažnost: 100 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

4/8

petek

2/5

sobota

-4/5

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PRIREDITVE / Preddvor, 15. december 2017

Za otroke

GLASBA / Radovljica, 15. december 2017

Predpraznični koncert

GLASBA / Škofja Loka, 15. december 2017

Orgelski koncert

PRIREDITVE / Preddvor, 16. december 2017

Za otroke

IZLETI / Gozd-Martuljek, 16. december 2017

Adventno vzdušje v Zagrebu

GLASBA / Preddvor, 16. december 2017

Koncert a cappella gospel zbora Bee Geesus

PRIREDITVE / Vinharje, 16. december 2017

Ob obletnici poljanske vstaje

OBVESTILA / Jesenice, 17. december 2017

Obvestila Medobčinskega društva invalidov

 

 
 

 

 
 
 

Levica: dvignimo plače / 11:11, 13. december

Ko delavec prejme zaslužek, najprej poplača dolgove. Teh pa imamo več kot dovolj in ni nobene potrebe po dvigovanju osnovnih plač.

Lov za zdravnikom / 08:45, 10. december

Na, draga Suzana, tukaj pa še strokovna, komunistična, kritika Tvojega pisanja ;)
Priporočam, da nasvete ex-predsednika stanovskega združ...

Lov za zdravnikom / 08:30, 10. december

Take težave ima zgolj socialistično/plansko zdravstvo. Večina SLO prebivalstva še kar naseda komunističnemu agitpropu, da edinole državno zd...

Obrana Obranca / 12:31, 6. december

Tale prirejena pesmica mi ne da miru:

Obrana smreka

Ko lani sem tam mimo šel,
na smreki križ je še visel,
po dolini p...

Domobranci, zdravo – Bog daj / 12:35, 5. december

Ob takšnih člankih mi postane slabo, med vojno so bili domobranci največji izdajalci Slovenskega naroda, po vojni so to bili zagrizeni komun...

Puška na fronti, ljubica doma / 18:13, 3. december

Super, čestitke dekleta, da se ne pozabi te nore vojne...

Levica: dvignimo plače / 18:11, 3. december

marker1,

Čisti dobiček 3,2 milijarde evrov!!
Za to niso zaslužni drugi ampak delavci oz. gospodarstvo, torej kaj ni jasno?