Aleš Krajnik in Nives Skube sta skupna zmagovalca serije Gorenjska, moj planet.

Za tekače navijala tudi Miklavž in parkelj

Z Miklavževim tekom se je zaključila letošnja tekaška serija Gorenjska, moj planet. Teklo je rekordnih petsto šest tekačev, kar je za gorski tek izjemna številka. Najhitrejša sta bila Rok Puhar in Simona Dolinar Majdič, skupna zmagovalca serije pa sta Nives Skube in Aleš Krajnik.

Snovik – Več kot petsto tekačev je številka, ki je za gorski tek zares neverjetna. Toliko tekačev je organizatorjem uspelo privabiti na 17. Miklavžev tek iz Term Snovik do cerkve sv. Miklavža na Gori v dolžini 5,3 kilometra. Število so omejili, mesta pa zapolnili že pred nedeljskim startom.

Tekači se radi vračajo

»Nekaj naredi tradicija, tekači se radi vračajo, so zadovoljni, pridejo takšni, ki imajo radi tekmovalni naboj, pa tudi tisti, ki se ne ukvarjajo tako resno s tekom. To je tudi družabni dogodek, ki so ga številni tekači iz okoliških krajev in širše Slovenije vzeli za svojega. Pri nas jih pričakata tudi Miklavž in parkelj,« o razlogih za tako dobro udeležbo pravi glavni organizator Tomo Petek iz Športnega društva Šmartno, ki je tudi tekel in bil skupno 14. Kot dodaja, za prireditev skrbi uigrana ekipa prostovoljcev, ki tek pripravlja s srcem. Svoje doda še lepa kulisa sv. Miklavža, razglednika nad Tuhinjsko dolino. Vselej je dobra tudi konkurenca. Najhitrejši je bil tokrat tretjič naš letos najboljši maratonec Rok Puhar (AK Triglav Kranj, 21:44). »Ta tek mi je zelo všeč in trener je rekel, da se ga lahko udeležim, pravzaprav je bil del mojega današnjega 18 kilometrov dolgega lahkotnega treninga, ki se je namesto s petkilometrskim tekom po ravnini zaključil z vzponom. Tudi včeraj sem imel kar težek dan z dvema treningoma. Pomembno mi je, da sem zmagal, dobro tekel, kakšen rekorden čas pa ni bil v mislih, saj bi za to moral priti bolj spočit,« je povedal atlet iz Šenčurja, ki sedaj trenira pod vodstvom trenerja Blaža Čadeža. »Sestavlja se tudi že ekipa, tako da delamo celostno,« je še dodal zanimivost. Pet sekund je za njim zaostal Timotej Bečan, tretji pa je bil Gašper Bregar (22:06, oba KGT Papež). V ženski konkurenci so bile prve tri Simona Dolinar Majdič (Gazelce, 26:48), Nuša Mali (ŠKD Sela pri Kamniku, 26:53) in Tina Klinar (Hitri Gorenjci, 28:40). Skoraj sto mladih je teklo na krajši progi, najhitrejša absolutno pa sta bila Martin Močnik (SK Ihan, 6:21) in Lucija Medja (AK Radovljica, 7:21).

Zmaga v seriji novincema

Z Miklavževim tekom se je končala letošnja tekaška serija Gorenjska, moj planet. Prvič so razglasili skupna zmagovalca, ki sta postala Nives Skube (Smokuč Žirovnica) in Aleš Krajnik (Kejžar Team). »Prvič sem sodelovala v tej seriji in zmage res nisem pričakovala. Sem presenečena, sploh ker sem bila pred današnjim tekom še na drugem mestu. Zelo sem vesela,« je povedala Nives Skube iz žirovniške občine, ki resneje teče zadnji dve leti: »Tečem vsak dan, večinoma sama, sem pa šla poleti v tekaško skupino, ki jo vodi Klemen Dolenc. Svetoval mi je glede treningov in to se je potem pokazalo tudi na rezultatih.« Aleša Krajnika z Godešiča smo letos v Gorenjskem glasu že predstavili. S tekom je izgubil ogromno kilogramov, napredoval pa je tudi rezultatsko. Skupna zmaga v seriji je zanj tako še bolj posebna. »Pomeni mi motivacijo za naslednje leto, potrditev, da sem na pravi poti in da izboljšujem svoje rezultate. V tako kratkem času sem naredi velik korak. Prihodnje leto upam, da ubranim naslov in grem po teh stopinjah naprej. Z rekreacijo sem začel leta 2015, v seriji Gorenjska, moj planet pa letos tečem prvič. Skupna zmaga je moj največji tekaški uspeh doslej.«

Znan že koledar 2018

V seriji Gorenjska, moj planet je bilo letos osem tekov. Aleš Šubic, koordinator serije, je zelo zadovoljen: »Trudimo se stvari predvsem še izboljševati. Zadovoljni smo tudi z udeležbo, ki se na posameznih tekmovanjih še vedno povečuje, kar je pozitiven znak, da gremo vsi skupaj v pravo smer. Letos je bil v primerjavi z lani tek več, zaključna priznanja in nagrade pa so prejeli vsi z udeležbo na najmanj štirih.« Znan je tudi že koledar Gorenjska, moj planet 2018. »Tudi v letu 2018 bo v seriji sodelovalo osem tekov v mestih in turističnih središčih širšega gorenjskega območja. Novost je Brezjanski tek. Tekači si bodo zaključna priznanja in nagrade prislužili z udeležbo na vsaj štirih tekih. Bo pa serija za odtenek še bolj tekmovalna, saj poleg letošnjega pokalnega točkovanja v absolutni razvrstitvi uvajamo tudi pokalno točkovanje v starostnih kategorijah,« je nekaj o prihodnji sezoni še dodal Šubic.

Oddajte svoj komentar

Kranj 4°

oblačno
vlažnost: 100 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

4/8

petek

2/5

sobota

-4/5

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PRIREDITVE / Preddvor, 15. december 2017

Za otroke

GLASBA / Radovljica, 15. december 2017

Predpraznični koncert

GLASBA / Škofja Loka, 15. december 2017

Orgelski koncert

PRIREDITVE / Preddvor, 16. december 2017

Za otroke

IZLETI / Gozd-Martuljek, 16. december 2017

Adventno vzdušje v Zagrebu

GLASBA / Preddvor, 16. december 2017

Koncert a cappella gospel zbora Bee Geesus

PRIREDITVE / Vinharje, 16. december 2017

Ob obletnici poljanske vstaje

OBVESTILA / Jesenice, 17. december 2017

Obvestila Medobčinskega društva invalidov

 

 
 

 

 
 
 

Levica: dvignimo plače / 11:11, 13. december

Ko delavec prejme zaslužek, najprej poplača dolgove. Teh pa imamo več kot dovolj in ni nobene potrebe po dvigovanju osnovnih plač.

Lov za zdravnikom / 08:45, 10. december

Na, draga Suzana, tukaj pa še strokovna, komunistična, kritika Tvojega pisanja ;)
Priporočam, da nasvete ex-predsednika stanovskega združ...

Lov za zdravnikom / 08:30, 10. december

Take težave ima zgolj socialistično/plansko zdravstvo. Večina SLO prebivalstva še kar naseda komunističnemu agitpropu, da edinole državno zd...

Obrana Obranca / 12:31, 6. december

Tale prirejena pesmica mi ne da miru:

Obrana smreka

Ko lani sem tam mimo šel,
na smreki križ je še visel,
po dolini p...

Domobranci, zdravo – Bog daj / 12:35, 5. december

Ob takšnih člankih mi postane slabo, med vojno so bili domobranci največji izdajalci Slovenskega naroda, po vojni so to bili zagrizeni komun...

Puška na fronti, ljubica doma / 18:13, 3. december

Super, čestitke dekleta, da se ne pozabi te nore vojne...

Levica: dvignimo plače / 18:11, 3. december

marker1,

Čisti dobiček 3,2 milijarde evrov!!
Za to niso zaslužni drugi ampak delavci oz. gospodarstvo, torej kaj ni jasno?