Cestarji v zadnjih dveh dneh pri izvajanju zimske službe niso imeli večjih nevšečnosti. / Foto: Tina Dokl

Otroci so veseli, vozniki manj

Zaradi prvega obilnejšega sneženja v tej sezoni se je na Gorenjskem takoj povečalo število prometnih nesreč. Cestarji so imeli največ dela včeraj zjutraj.

Kranj – Zadnje pošiljke snega, ki je prvič v tej sezoni nekoliko izdatneje pobelil vso Gorenjsko, so se poleg otrok najbolj razveselili upravljavci smučišč, saj bodo nekatera v naslednjih dneh še bolj oživela. V RTC Kranjska Gora, kjer so sezono sicer odprli že pred tednom dni, a je doslej obratovala le ena vlečnica, tako napovedujejo, da bodo danes na smučišču obratovale najmanj štiri žičniške naprave, ob ugodnih snežnih pogojih pa bodo postopoma zagnali še ostale naprave. Dodatne pošiljke snega so se seveda razveselili tudi na drugih smučiščih, kjer ravno v teh dneh tudi končujejo predprodajo vozovnic.

Manj veseli oziroma manj vajeni so snežnih razmer na cestah vozniki, saj se je promet v zadnjih dveh dneh upočasnil, pot v službo se je predvsem včeraj marsikomu podaljšala. Da nekateri potrebujejo več časa, da se znova privadijo vožnje v snežnih razmerah, pove že podatek, da so gorenjski policisti samo v sredo obravnavali trinajst prometnih nesreč, ki so se večinoma pripetile zaradi neprilagojene hitrosti vožnje in premajhne varnostne razdalje. Z obravnavo prometnih nesreč so policisti nadaljevali tudi včeraj zjutraj, ena od njih se je nekaj po 7. uri zgodila na avtocesti pri Radovljici. »V takih okoliščinah je vožnja bolj zahtevna, slabši je oprijem vozila s podlago, daljša je zavorna pot, težje je nadzirati vozilo v kritičnih situacijah ... Ob pojavu nizkih temperatur se ponekod lahko pojavi tudi poledica,« opozarja Bojan Kos s Policijske uprave Kranj. »Brez ustrezno opremljenega in pripravljenega vozila na zimo naj se udeleženci ne odpravijo na cesto, kar predlagamo tudi tistim, ki niso prepričani o svojih sposobnostih za vožnjo v takšnih razmerah,« je še dodal.

Vid Jagodic, vodja sektorja za varstvo in vzdrževanje cest pri Gorenjski gradbeni družbi, ki izvaja zimsko službo na vseh državnih cestah na Gorenjskem in v nekaterih občinah, je razložil, da je največ snega padlo na Ljubelju in Jezerskem, v nižinah pa na območju Radovljice (med 10 in 15 centimetri). V sredo dopoldne so ceste najprej začeli posipati, popoldne pa tudi plužiti. »Včeraj proti jutru se je sneženje okrepilo, zato smo na ceste poslali vse razpoložljive ekipe. Skupaj z zunanjimi kooperanti je bilo tako na terenu okoli sto vozil. Večjih nevšečnosti po mojih informacijah nismo imeli, bilo je sicer nekaj zdrsov, ki pa naših vozil niso ovirali,« je razložil.

Oddajte svoj komentar

Kranj 5°

oblačno
vlažnost: 68 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-1/8

petek

-1/6

sobota

0/9

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PRIREDITVE / Jesenice, 19. januar 2018

Za otroke

PRIREDITVE / Žiri, 19. januar 2018

Vsa življenja Toneta Mlakarja

IZLETI / Kranj, 20. januar 2018

Pohod Možjanca–Štefanja gora

DELAVNICE / Radovljica, 20. januar 2018

Začetni tečaj biodinamike

PREDAVANJA / Vodice, 23. januar 2018

Po Iranu

IZLETI / Kranj, 25. januar 2018

Do Celjske koče

OBVESTILA / Kranj, 31. januar 2018

Fotografski natečaj

IZLETI / Kranj, 9. februar 2018

Pustovanje 2018

 

 
 

 

 
 
 

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 09:56, 16. januar

Bravo Lara!
Partizanom herojem večna slava, cerkev naj ne hujska in politizira ampak naj se ukvarja z verniki, kateri naj tudi financirajo.

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 18:37, 15. januar

Lara Jankovič na slovesnosti v Dražgošah:

!! Slovenske vlade so našo zemljo prodale za drobtinice. Od trdnih samoupravnih temeljev ba...

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 09:22, 13. januar

Bo ob hvaljenju borbe v govorih in razstavah kaj prostora o nagajanju oblasti pri gradnji cerkve.
Spodnji zapis je del članka Franca Kav...

Slovenska olimpijska bakla tudi po Gorenjski / 21:48, 10. januar

Uspelo, bolj ali manj, velik minus organizatorju in sicer zakaj: Ogromno otrok, glavni sponzor Coca-Cola in pločevinke v ledu?? Pa kdo bo to...

Grob v Dražgošah / 17:18, 9. januar

G.Pintar Franc

Danes, ko nas kapitalske in politične elite brezsramno ropajo nam ime DEMOKRATIČNA kaj malo pomeni...

Grob v Dražgošah / 21:08, 7. januar

G. Primož, (in še nekateri)
Ste »spregledali, da je v kostnici tudi 40 (41) vaščanov Dražgoš, ne samo partizanov. Z vašim komentarjem dok...

Grob v Dražgošah / 13:52, 6. januar

Se strinjam, borcem za svobodo primerne kostnice in grobove, kolaborantom in švabskim ritolizcem pa prepovedat in podret vsa obeležja !!