Cestarji v zadnjih dveh dneh pri izvajanju zimske službe niso imeli večjih nevšečnosti. / Foto: Tina Dokl

Otroci so veseli, vozniki manj

Zaradi prvega obilnejšega sneženja v tej sezoni se je na Gorenjskem takoj povečalo število prometnih nesreč. Cestarji so imeli največ dela včeraj zjutraj.

Kranj – Zadnje pošiljke snega, ki je prvič v tej sezoni nekoliko izdatneje pobelil vso Gorenjsko, so se poleg otrok najbolj razveselili upravljavci smučišč, saj bodo nekatera v naslednjih dneh še bolj oživela. V RTC Kranjska Gora, kjer so sezono sicer odprli že pred tednom dni, a je doslej obratovala le ena vlečnica, tako napovedujejo, da bodo danes na smučišču obratovale najmanj štiri žičniške naprave, ob ugodnih snežnih pogojih pa bodo postopoma zagnali še ostale naprave. Dodatne pošiljke snega so se seveda razveselili tudi na drugih smučiščih, kjer ravno v teh dneh tudi končujejo predprodajo vozovnic.

Manj veseli oziroma manj vajeni so snežnih razmer na cestah vozniki, saj se je promet v zadnjih dveh dneh upočasnil, pot v službo se je predvsem včeraj marsikomu podaljšala. Da nekateri potrebujejo več časa, da se znova privadijo vožnje v snežnih razmerah, pove že podatek, da so gorenjski policisti samo v sredo obravnavali trinajst prometnih nesreč, ki so se večinoma pripetile zaradi neprilagojene hitrosti vožnje in premajhne varnostne razdalje. Z obravnavo prometnih nesreč so policisti nadaljevali tudi včeraj zjutraj, ena od njih se je nekaj po 7. uri zgodila na avtocesti pri Radovljici. »V takih okoliščinah je vožnja bolj zahtevna, slabši je oprijem vozila s podlago, daljša je zavorna pot, težje je nadzirati vozilo v kritičnih situacijah ... Ob pojavu nizkih temperatur se ponekod lahko pojavi tudi poledica,« opozarja Bojan Kos s Policijske uprave Kranj. »Brez ustrezno opremljenega in pripravljenega vozila na zimo naj se udeleženci ne odpravijo na cesto, kar predlagamo tudi tistim, ki niso prepričani o svojih sposobnostih za vožnjo v takšnih razmerah,« je še dodal.

Vid Jagodic, vodja sektorja za varstvo in vzdrževanje cest pri Gorenjski gradbeni družbi, ki izvaja zimsko službo na vseh državnih cestah na Gorenjskem in v nekaterih občinah, je razložil, da je največ snega padlo na Ljubelju in Jezerskem, v nižinah pa na območju Radovljice (med 10 in 15 centimetri). V sredo dopoldne so ceste najprej začeli posipati, popoldne pa tudi plužiti. »Včeraj proti jutru se je sneženje okrepilo, zato smo na ceste poslali vse razpoložljive ekipe. Skupaj z zunanjimi kooperanti je bilo tako na terenu okoli sto vozil. Večjih nevšečnosti po mojih informacijah nismo imeli, bilo je sicer nekaj zdrsov, ki pa naših vozil niso ovirali,« je razložil.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

oblačno
vlažnost: 68 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

9/23

torek

7/24

sreda

10/23

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Škofja Loka, 24. april 2018

Študijski krožek Ločanke

RAZSTAVE / Kranjska Gora, 24. april 2018

Etnologija, zbirke in prva vojna

PREDAVANJA / Škofja Loka, 24. april 2018

Vstopimo v odnos z najstniki

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. april 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. april 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Šenčur, 25. april 2018

Iz Šenčurja v Šenčur v Italiji

PREDAVANJA / Strahinj, 25. april 2018

O vzgoji in negi gorenjskih nageljnov

OBVESTILA / Kranjska Gora, 25. april 2018

Peka kruha in izdelava masla

 

 
 

 

 
 
 

Poklonili so se junakom v obroču / 23:21, 17. april

Šele potem, ko se bodo njihovi predstavniki distancirali od zločinov komunizma pred, med in po koncu druge svetovne vojne.

Poklonili so se junakom v obroču / 16:38, 12. april

Večna slava junakom !

Janez Janša: smer ni prava / 06:37, 11. april

Fanta, ki iščeta v Cerkljah glasove sta se zmotila v letnici. SDS je v Cerkljah nekaj pomenila, ko je bil Čebulj v stranki, pa je že dolgo tega kar je prišel k pameti...

Janez Janša: smer ni prava / 16:25, 8. april

Ves čas po osamosvojitvi razen petih let, levica išče, pa ne zna in ne zmore najti prave poti. In je tudi nikoli ne bo.

Širijo sporočilo miru / 14:31, 8. april

Za denar naj se oglasijo kar pri Sorosu, ki jih tudi financira.

Previdno pri nabiranju čemaža! / 14:30, 8. april

Čemaž je divji česen. Najlažje se ga loči od drugih podobnih rastlin, po tem da zmečkamo list in ga povohamo. Mora imeti izrazit vonj po čes...

Janez Janša: smer ni prava / 09:34, 7. april

JJ čas je za pokoj, Slovenija bo brez tebe sama našla pravo pot...