Od leve: direktorica Centra Korak Mateja Korošec, ministrica Anja Kopač Mrak, deklica Lina (Korakov podmladek), predsednik Borut Pahor, predsednica društva Tanja Žumer / Foto: Tina Dokl

V jubilejni bazar stkano vse najboljše

Društvo Klub En korak več je povabilo na deseti jubilejni bazar in pokazalo se je, da ima kranjski Korak zares veliko prijateljev. Častni pokrovitelj dogodka je bil predsednik Borut Pahor.

Brdo pri Kranju – Prazničen je bil ponedeljkov večer v prostorih Kongresnega centra Brdo. V vsakega obiskovalca, in dvorana je bila premajhna za vse, so bile položene besede, kot so srčnost, hvaležnost, sočutje, predanost, prijateljstvo ... pogum. Veliko poguma je imela direktorica kranjskega Centra Korak Mateja Korošec, da je pred petnajstimi leti navdušila in udejanjila projekt, ki je ponudil strokovno obravnavo in sprejetost osebam s pridobljeno možgansko poškodbo. Veliko prave volje so imeli pred desetimi leti tudi prostovoljci, ki so se povezali v društvo Klub En korak več in izpeljali že več odmevnih projektov, med njimi si pomembno mesto zasluži dobrodelni bazar, letos deseti. Glasbeno so ga obogatile pevke Helena Blagne, Simona Vodopivec Franko, Alenka Godec, Damjana Golavšek, harfistka Urška Rihtaršič in Korakova glasbena skupina. Po modni pisti so se sprehodili uporabniki v družbi znanih, kot so Peter Vilfan, Lili Gantar Žura, Maja Zagoričnik, Ivica Arvaj, Janja Roblek, Rastko Tepina ... Voditeljske niti je prepletla Jelena Jukič Wilfan.

Osrednja govornica je bila ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak. Povedala je, da Center Korak dosega visoke etične standarde in širi strokovnost, kot dober zgled je posebej omenila njihov projekt zaposlitvenega centra. Ministrica je poudarila, da bo potrebnega še veliko napora tudi s strani ministrstva, da bo Center Korak lahko zadostil vsem potrebam na Gorenjskem. Naj bo to njena zaveza, kajti, kot je povedala direktorica Mateja Korošec, imajo na čakalni listi kar 35 oseb, ki potrebujejo njihovo pomoč. Predvsem pa je Koroščeva poudarila, da je vodilo njihovega delovanja globoko spoštovanje do dostojanstva njihovih uporabnikov. »V življenju naredimo milijone korakov, Center Korak pa je en sam,« je svoje sporočilo podelila uporabnica Petra.

»Korak je veliko več kot samo prostor za rehabilitacijo. Je vzor, kako sodelovati, tkati vezi, prijateljstva. Ponosni smo, ker promovirate osebno in družbeno odgovornost,« je dejal kranjski župan Boštjan Trilar. Gostiteljica večera je bila v imenu organizatorja prireditve, društva Klub En korak več, njegova predsednica Tanja Žumer. Svoje besede je položila v misel, da so smisel njihovega prostovoljstva in dobrodelnega delovanja dobra dejanja, s katerimi doživijo veliko lepih in srečnih trenutkov. Društvo je sopotnik Centra Korak, in kot je še dejala Žumrova, je posameznikova usoda skrb nas vseh in je sporočilo, da se je vredno boriti; uporabniku centra za vsako lažje spregovorjeno besedo, za vsak spretnejši premik roke. Hvaležnost je namenila številnemu občinstvu, brez katerega prireditev ne bi bila to, kar je. V spomin na jubilej bo ostala tudi zbirka pesmi Objeti koraki Renate Reneje Škrjanc.

Simbolno so se za podporo, ki jo izkazuje Centru Korak, zahvalili Andreji Pisovec Kacin, eni od ustanovnih članic društva. Ček v vrednosti tisoč evrov je Centru Korak podaril nemški veleposlanik v Sloveniji Klaus Riedel. Tisti tradicionalni »okus« dobrodelnosti pa je bil v adventnih venčkih in drugih ličnih izdelkih, ki so celoletno delo članov društva, prostovoljcev, uporabnikov ... Sredstva, ki bodo Koraku podarjena, bodo namenili za pripravo in preureditev prostorov za, upajo, da širitev koncesije in sprejem čakajočih, sredstva od prodaje izdelkov pa gredo za nagrade uporabnikom in nadstandardne storitve.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

zmerno oblačno
vlažnost: 98 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

14/27

ponedeljek

15/28

torek

14/30

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Kranj, 16. julij 2018

Medgeneracijska prireditev

IZLETI / Kranj, 17. julij 2018

Kopalni izlet

IZLETI / Kranj, 17. julij 2018

Kolesarski izlet

IZLETI / Jesenice, 17. julij 2018

V Strunjan

FILM / Jesenice, 17. julij 2018

Torkova kinoteka Poletje na Stari Savi 2018

PREDAVANJA / Kranj, 17. julij 2018

Adijo, blokade, čas je za boljše življenje!

IZLETI / Preddvor, 17. julij 2018

Na Konjščico

IZLETI / Kranj, 19. julij 2018

Od Tonkine koče do Poštarskega doma

 

 
 

 

 
 
 

Služiti Slovenski vojski / 12:41, 11. julij

Bravo mladi vojaki.... na mladih svet stoji.

Spomin na preboj na Menini / 08:31, 11. julij

Večna slava junakom domoljubom in vsem partizankam in partizanom !
Smrt fašizmu !!

Zamuda pri obnovi ceste / 21:16, 9. julij

Zadnja dva tedna sem se 2x peljal v Kr.goro! Cesta skozi Gozd Martuljek na polno razkopana. Zgledalo je tako kot da bi gradili avtocesto sko...

Svet čaka name. In na Elan. / 12:53, 29. junij

Super, čestitke vsem !! Bojan in Ingemar pa legende, srečno še naprej!!

Prvi hibridni mestni avtobus / 13:46, 26. junij

Lepo, pohvalno, ampak se mi zdijo Jesenice cele mav hibridne... hahaha

Udba in bela tehnika / 19:02, 24. junij

Kaj tudi ti Brut?

Gospoda cenim kot profesorja in ekonomista. Dober retorik in nekoč steber Pravne fakultete.

Iz pod njegoveg...

Državnozborskim volitvam ob rob / 09:13, 24. junij

G Jelka Logar,
Slovenija ne potrebuje gulash segedin prihodnosti, sovražnega govora, žaljenja, razprodaje kar še ni prodanega, amerikaniz...