Od leve: direktorica Centra Korak Mateja Korošec, ministrica Anja Kopač Mrak, deklica Lina (Korakov podmladek), predsednik Borut Pahor, predsednica društva Tanja Žumer / Foto: Tina Dokl

V jubilejni bazar stkano vse najboljše

Društvo Klub En korak več je povabilo na deseti jubilejni bazar in pokazalo se je, da ima kranjski Korak zares veliko prijateljev. Častni pokrovitelj dogodka je bil predsednik Borut Pahor.

Brdo pri Kranju – Prazničen je bil ponedeljkov večer v prostorih Kongresnega centra Brdo. V vsakega obiskovalca, in dvorana je bila premajhna za vse, so bile položene besede, kot so srčnost, hvaležnost, sočutje, predanost, prijateljstvo ... pogum. Veliko poguma je imela direktorica kranjskega Centra Korak Mateja Korošec, da je pred petnajstimi leti navdušila in udejanjila projekt, ki je ponudil strokovno obravnavo in sprejetost osebam s pridobljeno možgansko poškodbo. Veliko prave volje so imeli pred desetimi leti tudi prostovoljci, ki so se povezali v društvo Klub En korak več in izpeljali že več odmevnih projektov, med njimi si pomembno mesto zasluži dobrodelni bazar, letos deseti. Glasbeno so ga obogatile pevke Helena Blagne, Simona Vodopivec Franko, Alenka Godec, Damjana Golavšek, harfistka Urška Rihtaršič in Korakova glasbena skupina. Po modni pisti so se sprehodili uporabniki v družbi znanih, kot so Peter Vilfan, Lili Gantar Žura, Maja Zagoričnik, Ivica Arvaj, Janja Roblek, Rastko Tepina ... Voditeljske niti je prepletla Jelena Jukič Wilfan.

Osrednja govornica je bila ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak. Povedala je, da Center Korak dosega visoke etične standarde in širi strokovnost, kot dober zgled je posebej omenila njihov projekt zaposlitvenega centra. Ministrica je poudarila, da bo potrebnega še veliko napora tudi s strani ministrstva, da bo Center Korak lahko zadostil vsem potrebam na Gorenjskem. Naj bo to njena zaveza, kajti, kot je povedala direktorica Mateja Korošec, imajo na čakalni listi kar 35 oseb, ki potrebujejo njihovo pomoč. Predvsem pa je Koroščeva poudarila, da je vodilo njihovega delovanja globoko spoštovanje do dostojanstva njihovih uporabnikov. »V življenju naredimo milijone korakov, Center Korak pa je en sam,« je svoje sporočilo podelila uporabnica Petra.

»Korak je veliko več kot samo prostor za rehabilitacijo. Je vzor, kako sodelovati, tkati vezi, prijateljstva. Ponosni smo, ker promovirate osebno in družbeno odgovornost,« je dejal kranjski župan Boštjan Trilar. Gostiteljica večera je bila v imenu organizatorja prireditve, društva Klub En korak več, njegova predsednica Tanja Žumer. Svoje besede je položila v misel, da so smisel njihovega prostovoljstva in dobrodelnega delovanja dobra dejanja, s katerimi doživijo veliko lepih in srečnih trenutkov. Društvo je sopotnik Centra Korak, in kot je še dejala Žumrova, je posameznikova usoda skrb nas vseh in je sporočilo, da se je vredno boriti; uporabniku centra za vsako lažje spregovorjeno besedo, za vsak spretnejši premik roke. Hvaležnost je namenila številnemu občinstvu, brez katerega prireditev ne bi bila to, kar je. V spomin na jubilej bo ostala tudi zbirka pesmi Objeti koraki Renate Reneje Škrjanc.

Simbolno so se za podporo, ki jo izkazuje Centru Korak, zahvalili Andreji Pisovec Kacin, eni od ustanovnih članic društva. Ček v vrednosti tisoč evrov je Centru Korak podaril nemški veleposlanik v Sloveniji Klaus Riedel. Tisti tradicionalni »okus« dobrodelnosti pa je bil v adventnih venčkih in drugih ličnih izdelkih, ki so celoletno delo članov društva, prostovoljcev, uporabnikov ... Sredstva, ki bodo Koraku podarjena, bodo namenili za pripravo in preureditev prostorov za, upajo, da širitev koncesije in sprejem čakajočih, sredstva od prodaje izdelkov pa gredo za nagrade uporabnikom in nadstandardne storitve.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

jasno
vlažnost: 93 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

9/21

četrtek

11/21

petek

6/26

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 26. april 2018

Na Škavnico

GLASBA / Šenčur, 26. april 2018

Koncert MePZ DU Šenčur z gosti

OBVESTILA / Radovljica, 26. april 2018

Ob odprtju nove radovljiške knjižnice

PREDAVANJA / Kranj, 26. april 2018

Pomoč z zeliščnimi pripravki

PRIREDITVE / Gorenjska, 26. april 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 26. april 2018

Na Klek

OBVESTILA / Jesenice, 26. april 2018

Po kateri poti na Golico

IZLETI / Šenčur, 27. april 2018

Glinščica po starodavni poti soli

 

 
 

 

 
 
 

Odprli most čez avtocesto / 10:02, 24. april

Občina Šenčur je precej bogata občina! Tukaj z mostom so se izkazali! Je pa mimo letališča prestavljena cesta in dva krožišča, vse v občini ...

Poklonili so se junakom v obroču / 23:21, 17. april

Šele potem, ko se bodo njihovi predstavniki distancirali od zločinov komunizma pred, med in po koncu druge svetovne vojne.

Poklonili so se junakom v obroču / 16:38, 12. april

Večna slava junakom !

Janez Janša: smer ni prava / 06:37, 11. april

Fanta, ki iščeta v Cerkljah glasove sta se zmotila v letnici. SDS je v Cerkljah nekaj pomenila, ko je bil Čebulj v stranki, pa je že dolgo tega kar je prišel k pameti...

Janez Janša: smer ni prava / 16:25, 8. april

Ves čas po osamosvojitvi razen petih let, levica išče, pa ne zna in ne zmore najti prave poti. In je tudi nikoli ne bo.

Širijo sporočilo miru / 14:31, 8. april

Za denar naj se oglasijo kar pri Sorosu, ki jih tudi financira.

Previdno pri nabiranju čemaža! / 14:30, 8. april

Čemaž je divji česen. Najlažje se ga loči od drugih podobnih rastlin, po tem da zmečkamo list in ga povohamo. Mora imeti izrazit vonj po čes...