Od leve: direktorica Centra Korak Mateja Korošec, ministrica Anja Kopač Mrak, deklica Lina (Korakov podmladek), predsednik Borut Pahor, predsednica društva Tanja Žumer / Foto: Tina Dokl

V jubilejni bazar stkano vse najboljše

Društvo Klub En korak več je povabilo na deseti jubilejni bazar in pokazalo se je, da ima kranjski Korak zares veliko prijateljev. Častni pokrovitelj dogodka je bil predsednik Borut Pahor.

Brdo pri Kranju – Prazničen je bil ponedeljkov večer v prostorih Kongresnega centra Brdo. V vsakega obiskovalca, in dvorana je bila premajhna za vse, so bile položene besede, kot so srčnost, hvaležnost, sočutje, predanost, prijateljstvo ... pogum. Veliko poguma je imela direktorica kranjskega Centra Korak Mateja Korošec, da je pred petnajstimi leti navdušila in udejanjila projekt, ki je ponudil strokovno obravnavo in sprejetost osebam s pridobljeno možgansko poškodbo. Veliko prave volje so imeli pred desetimi leti tudi prostovoljci, ki so se povezali v društvo Klub En korak več in izpeljali že več odmevnih projektov, med njimi si pomembno mesto zasluži dobrodelni bazar, letos deseti. Glasbeno so ga obogatile pevke Helena Blagne, Simona Vodopivec Franko, Alenka Godec, Damjana Golavšek, harfistka Urška Rihtaršič in Korakova glasbena skupina. Po modni pisti so se sprehodili uporabniki v družbi znanih, kot so Peter Vilfan, Lili Gantar Žura, Maja Zagoričnik, Ivica Arvaj, Janja Roblek, Rastko Tepina ... Voditeljske niti je prepletla Jelena Jukič Wilfan.

Osrednja govornica je bila ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak. Povedala je, da Center Korak dosega visoke etične standarde in širi strokovnost, kot dober zgled je posebej omenila njihov projekt zaposlitvenega centra. Ministrica je poudarila, da bo potrebnega še veliko napora tudi s strani ministrstva, da bo Center Korak lahko zadostil vsem potrebam na Gorenjskem. Naj bo to njena zaveza, kajti, kot je povedala direktorica Mateja Korošec, imajo na čakalni listi kar 35 oseb, ki potrebujejo njihovo pomoč. Predvsem pa je Koroščeva poudarila, da je vodilo njihovega delovanja globoko spoštovanje do dostojanstva njihovih uporabnikov. »V življenju naredimo milijone korakov, Center Korak pa je en sam,« je svoje sporočilo podelila uporabnica Petra.

»Korak je veliko več kot samo prostor za rehabilitacijo. Je vzor, kako sodelovati, tkati vezi, prijateljstva. Ponosni smo, ker promovirate osebno in družbeno odgovornost,« je dejal kranjski župan Boštjan Trilar. Gostiteljica večera je bila v imenu organizatorja prireditve, društva Klub En korak več, njegova predsednica Tanja Žumer. Svoje besede je položila v misel, da so smisel njihovega prostovoljstva in dobrodelnega delovanja dobra dejanja, s katerimi doživijo veliko lepih in srečnih trenutkov. Društvo je sopotnik Centra Korak, in kot je še dejala Žumrova, je posameznikova usoda skrb nas vseh in je sporočilo, da se je vredno boriti; uporabniku centra za vsako lažje spregovorjeno besedo, za vsak spretnejši premik roke. Hvaležnost je namenila številnemu občinstvu, brez katerega prireditev ne bi bila to, kar je. V spomin na jubilej bo ostala tudi zbirka pesmi Objeti koraki Renate Reneje Škrjanc.

Simbolno so se za podporo, ki jo izkazuje Centru Korak, zahvalili Andreji Pisovec Kacin, eni od ustanovnih članic društva. Ček v vrednosti tisoč evrov je Centru Korak podaril nemški veleposlanik v Sloveniji Klaus Riedel. Tisti tradicionalni »okus« dobrodelnosti pa je bil v adventnih venčkih in drugih ličnih izdelkih, ki so celoletno delo članov društva, prostovoljcev, uporabnikov ... Sredstva, ki bodo Koraku podarjena, bodo namenili za pripravo in preureditev prostorov za, upajo, da širitev koncesije in sprejem čakajočih, sredstva od prodaje izdelkov pa gredo za nagrade uporabnikom in nadstandardne storitve.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

oblačno
vlažnost: 93 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

8/13

nedelja

2/15

ponedeljek

4/16

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

GLEDALIŠČE / Jesenice, Bled, 21. oktober 2018

Čarovnik iz Oza

IZLETI / Šenčur, 21. oktober 2018

Jakobova pot po dolini Radovne

GLEDALIŠČE / Bled, 21. oktober 2018

Čarovnik iz Oza

IZLETI / Gozd - Martuljek, 21. oktober 2018

Na Plešivec pod Košuto

IZLETI / Žiri, 21. oktober 2018

Pohod okrog Žirov

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Preddvor, 23. oktober 2018

Pohod na Trupejevo poldne

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

 

 
 

 

 
 
 

Danes se je začela volilna kampanja / 09:47, 19. oktober

Iztok Purič je skupni kandidat stranke Več za Kranj aktualnega župana Kranja Boštjana Trilarja, Liste za razvoj Kranja in Stranke Alenke Bra...

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.

Skrbeti nas mora sedanjost / 06:37, 9. oktober

Vsako netenje sovraštva in poveličevanja fašizma, nacizma je potrebno v kali zatreti in jim pljuniti v ksiht izmečkom slovenskega naroda! Iz...