Od leve: direktorica Centra Korak Mateja Korošec, ministrica Anja Kopač Mrak, deklica Lina (Korakov podmladek), predsednik Borut Pahor, predsednica društva Tanja Žumer / Foto: Tina Dokl

V jubilejni bazar stkano vse najboljše

Društvo Klub En korak več je povabilo na deseti jubilejni bazar in pokazalo se je, da ima kranjski Korak zares veliko prijateljev. Častni pokrovitelj dogodka je bil predsednik Borut Pahor.

Brdo pri Kranju – Prazničen je bil ponedeljkov večer v prostorih Kongresnega centra Brdo. V vsakega obiskovalca, in dvorana je bila premajhna za vse, so bile položene besede, kot so srčnost, hvaležnost, sočutje, predanost, prijateljstvo ... pogum. Veliko poguma je imela direktorica kranjskega Centra Korak Mateja Korošec, da je pred petnajstimi leti navdušila in udejanjila projekt, ki je ponudil strokovno obravnavo in sprejetost osebam s pridobljeno možgansko poškodbo. Veliko prave volje so imeli pred desetimi leti tudi prostovoljci, ki so se povezali v društvo Klub En korak več in izpeljali že več odmevnih projektov, med njimi si pomembno mesto zasluži dobrodelni bazar, letos deseti. Glasbeno so ga obogatile pevke Helena Blagne, Simona Vodopivec Franko, Alenka Godec, Damjana Golavšek, harfistka Urška Rihtaršič in Korakova glasbena skupina. Po modni pisti so se sprehodili uporabniki v družbi znanih, kot so Peter Vilfan, Lili Gantar Žura, Maja Zagoričnik, Ivica Arvaj, Janja Roblek, Rastko Tepina ... Voditeljske niti je prepletla Jelena Jukič Wilfan.

Osrednja govornica je bila ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak. Povedala je, da Center Korak dosega visoke etične standarde in širi strokovnost, kot dober zgled je posebej omenila njihov projekt zaposlitvenega centra. Ministrica je poudarila, da bo potrebnega še veliko napora tudi s strani ministrstva, da bo Center Korak lahko zadostil vsem potrebam na Gorenjskem. Naj bo to njena zaveza, kajti, kot je povedala direktorica Mateja Korošec, imajo na čakalni listi kar 35 oseb, ki potrebujejo njihovo pomoč. Predvsem pa je Koroščeva poudarila, da je vodilo njihovega delovanja globoko spoštovanje do dostojanstva njihovih uporabnikov. »V življenju naredimo milijone korakov, Center Korak pa je en sam,« je svoje sporočilo podelila uporabnica Petra.

»Korak je veliko več kot samo prostor za rehabilitacijo. Je vzor, kako sodelovati, tkati vezi, prijateljstva. Ponosni smo, ker promovirate osebno in družbeno odgovornost,« je dejal kranjski župan Boštjan Trilar. Gostiteljica večera je bila v imenu organizatorja prireditve, društva Klub En korak več, njegova predsednica Tanja Žumer. Svoje besede je položila v misel, da so smisel njihovega prostovoljstva in dobrodelnega delovanja dobra dejanja, s katerimi doživijo veliko lepih in srečnih trenutkov. Društvo je sopotnik Centra Korak, in kot je še dejala Žumrova, je posameznikova usoda skrb nas vseh in je sporočilo, da se je vredno boriti; uporabniku centra za vsako lažje spregovorjeno besedo, za vsak spretnejši premik roke. Hvaležnost je namenila številnemu občinstvu, brez katerega prireditev ne bi bila to, kar je. V spomin na jubilej bo ostala tudi zbirka pesmi Objeti koraki Renate Reneje Škrjanc.

Simbolno so se za podporo, ki jo izkazuje Centru Korak, zahvalili Andreji Pisovec Kacin, eni od ustanovnih članic društva. Ček v vrednosti tisoč evrov je Centru Korak podaril nemški veleposlanik v Sloveniji Klaus Riedel. Tisti tradicionalni »okus« dobrodelnosti pa je bil v adventnih venčkih in drugih ličnih izdelkih, ki so celoletno delo članov društva, prostovoljcev, uporabnikov ... Sredstva, ki bodo Koraku podarjena, bodo namenili za pripravo in preureditev prostorov za, upajo, da širitev koncesije in sprejem čakajočih, sredstva od prodaje izdelkov pa gredo za nagrade uporabnikom in nadstandardne storitve.

Oddajte svoj komentar

Kranj 1°

pretežno oblačno
vlažnost: 96 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

-2/5

sobota

0/11

nedelja

-3/6

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 20. januar 2018

Pohod Možjanca–Štefanja gora

DELAVNICE / Radovljica, 20. januar 2018

Začetni tečaj biodinamike

PRIREDITVE / Cerklje, 20. januar 2018

Skupaj se mamo fletno

GLASBA / Šenčur, 20. januar 2018

Koncert božičnih pesmi

PRIREDITVE / Bohinjska Bela, 20. januar 2018

Plešejo z d'narjem

PRIREDITVE / Kranj, 20. januar 2018

Proučevanje Svetega pisma

PRIREDITVE / Breznica, 21. januar 2018

Škratovanje

PRIREDITVE / Primskovo, 21. januar 2018

Tradicionalni dobrodelni koncert

 

 
 

 

 
 
 

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 21:34, 19. januar

Grob v Dražgošah

Spodnji komentar je skrajšano pismo poslano na Glas po zgornjem članku g. Dežmana kot pismo bralca. Še pred proslav...

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 09:56, 16. januar

Bravo Lara!
Partizanom herojem večna slava, cerkev naj ne hujska in politizira ampak naj se ukvarja z verniki, kateri naj tudi financirajo.

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 18:37, 15. januar

Lara Jankovič na slovesnosti v Dražgošah:

!! Slovenske vlade so našo zemljo prodale za drobtinice. Od trdnih samoupravnih temeljev ba...

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 09:22, 13. januar

Bo ob hvaljenju borbe v govorih in razstavah kaj prostora o nagajanju oblasti pri gradnji cerkve.
Spodnji zapis je del članka Franca Kav...

Slovenska olimpijska bakla tudi po Gorenjski / 21:48, 10. januar

Uspelo, bolj ali manj, velik minus organizatorju in sicer zakaj: Ogromno otrok, glavni sponzor Coca-Cola in pločevinke v ledu?? Pa kdo bo to...

Grob v Dražgošah / 17:18, 9. januar

G.Pintar Franc

Danes, ko nas kapitalske in politične elite brezsramno ropajo nam ime DEMOKRATIČNA kaj malo pomeni...

Grob v Dražgošah / 21:08, 7. januar

G. Primož, (in še nekateri)
Ste »spregledali, da je v kostnici tudi 40 (41) vaščanov Dražgoš, ne samo partizanov. Z vašim komentarjem dok...